Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

info z domku Klary
,,Witam serdecznie wszystkich.
Klarunia trafiła pod moje skrzydła i miewa się dobrze.
Do swojego nowego domu pojechałą bezproblemowo, zero stresu podczas jazdy. Spokojnie zajeła miejsce z tyłu razem z moją labką Nefrą. W obecnej chwili Klara jest na tak zwanym domowym kursie szkolenia. Uczy się co można a co nie i powoli jej to wychodzi (bardzo powoliiii....)
To, że ją ktoś oddał do schronu bo sika w domu to wielka bzdura.Przez cały tydzień jak jest u nas nic takiego nie miało miejsca. Oddano ją bo poprzedni właściciel nie dawał sobie z nią rady i nie miał czasu aby poświęcic jej chociarz chwilę. Bo fajny jest pies jak jest mały a jak dorośnie to jest problem. Sunia ma tak zwane labowe ADHD. - nieustoi w miejscu, skacze na wszystkich i wszystko nawet przy misce z jedzeniem nie potrafi zachowac spokoju. I z tym walczymy z dobrym skutkiem bo po tygodniu są drobne sygnały że pies się wycisza ale jeszcze jest przednią daleka droga do sukcesu.
Podziękowania dla Basi że umożliwiła mi spotkanie z Klarą.
PS. Klaruni meta to okolice Wrocławia, ma do dyspozycji, ogród, lasy, łąki i to co laby lubią wodę''

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Basia1244 napisał(a):
a także post 26 - już bez depresji

Jaka jest ta sunia?

Mam wielu chętnych na sunię z mojego banerka i szukam innych podobnych w typie żeby zaproponować potencjalnym chętnym. We wrocławskim schronie ona chyba najbardziej w typie ?

Posted

Adoptowana!

Basia1244 napisał(a):
Boks nr: 17
Nr schroniskowy: 2250/11
Nr na szyi: 967
W schronisku od: 20.12.11
Imię:
Opis: mała, czarna, podpalana, włos dłuższy, uszy załamane
Sunia okazała się szczenna i to był powód tego zachowania depresyjnego na boksie. Aktualnie oszczeniona, miot uśpiono.

Posted

Pojechała do dt do Natusi - kolejna panika :)

Boks nr: 20
Nr schroniskowy: 2198/11
Nr na szyi: 1467
W schronisku od: 14.11.2011
Imię: nie ma
Opis: mała, czarna, podpalana

Posted

Adoptowana! :)

Basia1244 napisał(a):
Boks nr: 15
Nr schroniskowy: 2248/11
Nr na szyi: 1977
W schronisku od: 19.12.11
Imię:
Opis: bokserka staruszka, brązowa pręgowana, ma guzki

Posted

adoptowało ją przeurocze młode małżeństwo. sunia była na izolatce, po usunięciu guzka. jestem spokojna bo naprawdę wspaniali ludzie, będzie miała u nich dużo miłości :)

Posted

Adoptowana!

Basia1244 napisał(a):
[FONT=&quot]Boks nr [/FONT][FONT=&quot]11[/FONT][FONT=&quot] przeniesiona na boks 23 - uratowała skórę przed Miką.
Nr schroniskowy 1808/11
Nr na szyi 1781
W schronisku od 09.10.2011
Imię: Śnieżka
Opis: średnio duża suczka, biała, uszy klapnięte, trochę ma coś z laba lub asta, bardzo zestresowana, ale sympatyczna

[/FONT]

Posted

swoją drogą trzeba do domu "wypędzić" tę sunię:
[quote name='Basia1244']Boks nr: 23
Nr schroniskowy: 2115/11
Nr na szyi: 1939
W schronisku od: 27.11.2011
Imię: Jackie
Opis:mix ON i huski, ponoć zadziorna, ale na boksie bardzo potulna i siedzi w kącie. Oddana, bo warczała na dziecko, generalnie nie poradzono sobie z nią, bo za energiczna, za dominująca ect.

ona jest taka biedna :( jej stan psychiczny z tego co widzę i słyszę jest coraz gorszy. nie wychodzi z budy a w sumie jest bardzo fajna, młoda, śliczna... i byłam przy jej oddaniu - babka oddawała ją też dlatego że dostała ją w prezencie i nie do końca jej to pasowało... a dzieci były z nią i głaskały sunię w biurze i ona nie wykazywała żadnej agresji... strasznie mi jej szkoda :(