Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

adoptowana moja królewna

Basia1244 napisał(a):
Już jest mróz, a te maluchy nie przetrzymają zimy w schronisku - pochorują się jak nic - pomóżcie znaleźć im dom! Rozsyłajcie wiadomości o nich po ludziach, może ktoś zrobi wydarzenie na FB? Ja niestety tam nie bywam. A może na naszej klasie?
Taki tekst do ogłoszeń:

Są za malutkie, żeby przetrwać zimę w schronisku! Jedna waży 5, 800, a druga 6, 700 - to drobiazg jest!
Dwie niezwykle urocze i grzeczne pięciokilowe suczki szukają domu. Są nauczone czystości, potrafią chodzić na smyczy, są zdrowe i posłuszne. Ich życie było szczęśliwe i spokojne , aż do dnia, gdy umarła ich pani. Teraz przerażone znalazły się w schronisku, w którym nie potrafią się odnaleźć. Zagubione i rozdygotane siedzą na zapleczu boksu w drewnianej skrzyneczce i próbują przetrwać. Przeraża je hałas, szczekanie, betonowy wybieg i metalowe kraty – całe drżą. Dziś wyprowadziłam je do zdjęć – tuliły się i błagalnie patrzyły w oczy – popatrz na nie! Jeśli możesz dać dom tym mikrosuczkom , nie wahaj się! Zadzwoń 661293967 lub przyjdź do wrocławskiego schroniska , gdzie na zapleczu boksu 18 ukryte w skrzyneczce czekają dwie biszkoptowe starsze sunie matka (16 lat ) i córka (12 lat) – obie zdrowe i zadbane – umrą w schronisku, jeśli szybko nie znajdą domu.

Boks nr: 18

Nr schroniskowy: 1692/11
Nr na szyi: 1973
W schronisku od:21.09.11
Imię: nie wiem
Opis: malutka beżowo biała suczka, szczeka, ale jest bardzo sympatyczna!

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

i księżniczka biszkoptowa też adoptowana :)

Basia1244 napisał(a):
Córka powyższej.
Nr schroniskowy: 1693/11
Nr na szyi: 1963
W schronisku od:21.09.11
Imię: nie wiem
Opis:malutka, biszkoptowa suczka, wystraszona, zagubiona, ładna!

Sunie trafiły do schroniska po zmarłej właścicielce. Najlepiej do domu razem - bardzo grzeczne!

Nie wiem jak mają na imię i nie dostały też swoich domowych książeczek zdrowia. Obie suczki mieszkały ze starszą panią, która zmarła i suczki wylądowały w schronisku. Starsza ma 16 lat, młodsza to jej córka ma 12 lat. Powiem tak - wiek jest oceniony w schronisku, więc mogą realnie być ciut młodsze, zwłaszcza młodsza, która jest energiczna, bardzo wesoła i zabawowa. Obie bardzo mnie kochają, jak wychodzę z nimi na spacer. W boksie są przerażone i siedzą głównie na zapleczu, ale na spacerze ożywiają się. Bardzo chcą wyjść ze schroniska. Nadają się do domu z każdym rodzajem człowieka , bo są nieagresywne, kontaktowe, miłe, wesołe i ciche - nie szczekają za dużo. Suczki mieszkały w mieszkaniu, więc są nauczone czystości. Ja ogłaszam je ostatnio (odnowiłam gumtree i tablicę) z takim tekstem:
Są za malutkie, żeby przetrwać zimę w schronisku! Jedna waży 5, 800, a druga 6, 700 - to drobiazg jest!
Dwie niezwykle urocze i grzeczne pięciokilowe suczki szukają domu. Są nauczone czystości, potrafią chodzić na smyczy, są zdrowe i posłuszne. Ich życie było szczęśliwe i spokojne , aż do dnia, gdy umarła ich pani. Teraz przerażone znalazły się w schronisku, w którym nie potrafią się odnaleźć. Zagubione i rozdygotane siedzą na zapleczu boksu w drewnianej skrzyneczce i próbują przetrwać. Przeraża je hałas, szczekanie, betonowy wybieg i metalowe kraty – całe drżą. Dziś wyprowadziłam je do zdjęć – tuliły się i błagalnie patrzyły w oczy – popatrz na nie! Jeśli możesz dać dom tym mikrosuczkom , nie wahaj się! Zadzwoń 661293967 lub przyjdź do wrocławskiego schroniska , gdzie na zapleczu boksu 18 ukryte w skrzyneczce czekają dwie biszkoptowe starsze sunie matka (16 lat ) i córka (12 lat) – obie zdrowe i zadbane – umrą w schronisku, jeśli szybko nie znajdą domu.

Co jeszcze? Chciałabym, żeby poszły do domu razem. W schronisku będą miały zapewnione zniżki na leczenie, gdyby coś się przytrafiło tfu tfu tfu, ale na razie są zdrowe - tylko idzie zima, więc one zaraz się poprzeziębiają! Bo są za malutkie na życie w schronisku - dostaną reumatyzmu , zapalenia oskrzeli, przeziębią sobie pęcherz, dlatego dom potrzebny na wczoraj!. Aktualnie są zaszczepione, odrobaczone, odpchlone i dostaną książeczki zdrowia. Nie są sterylizowane, ale ze względu na ich wiek odradzam sterylizację.
Więcej niestety nie wiem. Ale są urocze i kochane!

Posted

adoptowana :)

Basia1244 napisał(a):
Boks nr: 14
Nr schroniskowy: 186/11
Nr na szyi: 928
W schronisku od: 24.01.2011
Imię: Solka
[FONT=&quot]Opis: [/FONT][FONT=&quot]średnia, czarna, podpalana, szczupła, uszy klapnięte

[/FONT]

Posted

alekcuk! żądam szczegółów! kto i w jakie warunki wziął Solkę? czy poszła z ogłoszeń? czy dom poinformowany o ewentualnych zapędach szkodniczych Solki? (obgryzanie skrzynki na maksa i inne takie - rozwalanie misek, wyciąganie kocy oraz wszelkie zajęcia jakie da się zorganizować na boksie? dom czy mieszkanie? spanie w budzie czy w chałupie? pisz proszę, bo to jedna z tych długo siedzących przeze mnie wyprowadzanych i dobrze poznanych.

Posted

słuchajcie ciotki i pomóżcie proszę - dzis padłam trupem w schronisku - zobaczyłam to cudo i przestać myśleć nie mogę :( POTRZEBNY DT/DS - takie maleństwo nie moze siedzieć w schronie :( i ma jeszcze siostrzyczkę :(

https://picasaweb.google.com/lh/photo/WY3eDpRejmUouPBOeHEbNbdclNl7EaJJi9ITRKB5PaQ?feat=directlink

https://picasaweb.google.com/lh/photo/Lp2_J9qwBY8vS3h4WhSVvLdclNl7EaJJi9ITRKB5PaQ?feat=directlink

https://picasaweb.google.com/lh/photo/Agt_Bg5XXsizx0o1RIqyybdclNl7EaJJi9ITRKB5PaQ?feat=directlink

maleńka, mikrusia sunieczka :( około 2 letnia, mała nawiewaczka trzeba uważać wyprowadzając.

Posted

poza tym goni koty aż furczy, więc absolutnie nie do kotów (ani jedna ani druga) one były adoptowane i zostały zwrócone właśnie z powodu kota. Potrafią też pokazać miniaturowe ząbki , więc nie do dzieci.

Posted

Karolka zakochała sie na maxa w maliznie ech co tu duzo mówic mikrunia taka chudziutka trzęsaca sie na chudych łapkach serce pęka jak stała tam i trzęsła sie ze strachu i zimna :(A ona prawie wielkosci kota

Posted

Basia1244 napisał(a):
poza tym goni koty aż furczy, więc absolutnie nie do kotów (ani jedna ani druga) one były adoptowane i zostały zwrócone właśnie z powodu kota. Potrafią też pokazać miniaturowe ząbki , więc nie do dzieci.

UUU, to już nie do mnie na DT. A szkoda , bo fajna jest , mąż też już patrzył. U mnie i kota i ciągle dziecka przychodzą.

Posted

obie adoptowane

Basia1244 napisał(a):
Boks nr: 22
Nr schroniskowy: 2093/11
Nr na szyi: 868
W schronisku od: 23.11.2011
Imię: nie ma
Opis:mała, biszkoptowa, charcikowata, uszy załamane

Boks nr: 22
Nr schroniskowy: 2110/11
Nr na szyi: 1360
W schronisku od: 26.11.2011
Imię: nie ma
Opis:średnia, czarna podpalana, onkowata

Posted

Poker napisał(a):
UUU, to już nie do mnie na DT. A szkoda , bo fajna jest , mąż też już patrzył. U mnie i kota i ciągle dziecka przychodzą.

a ta z postu 28? ona jest niewyobrażalnie nieszczęśliwa - cały czas jak wyjdzie, to patrzy w stronę wejścia, a jak jest na boksie to precelkuje w skrzynce, a poza tym jest niewyobrażalnie grzeczna.

Posted

dziękuję kochanej fochu i kochanej bros za pierwszą partię fot :)
tu próbki - reszta w postach od 2 do 61 i czekam na kolejne :)
[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg195/scaled.php?server=195&filename=mg9902.jpg&res=medium[/IMG]

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg600/scaled.php?server=600&filename=mg9891.jpg&res=medium[/IMG]

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg545/scaled.php?server=545&filename=mg9899.jpg&res=medium[/IMG]

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg825/scaled.php?server=825&filename=mg9887.jpg&res=medium[/IMG]

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg220/scaled.php?server=220&filename=mg9884.jpg&res=medium[/IMG]