Bgra Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 PDT,hoteliki,hospicja,psianatoria i co tam jeszcze kiedy to całe dogo i nie tylko zbiera kasę straszne jest dla mnie to,że nie zostały dotąd opracowane żadne standardy,także dokumentacja która powinna obowiązywać takie miejsca,rejestr,ustalone z góry wizyty przed i w trakcie z jaką częstotliwością teraz jest ponad 100 postów i ...tylko walić głową w mur...Chauwa bezpiecznia,nic jej nie zagraża Quote
Neris Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Proszę o uwagę w pisaniu postów, niektóre z nich mogą osobie zainteresowanej poddać pomysły w mataczeniu. Sprawa jest dogrywana. Quote
rotek_ Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 ogonka można potraktować jak przedstawiciela schroniska. Jeśli ktoś byłby wstanie nam pomóc proszę o pw do mnie lub ogonka. Jeśli ktoś myśli że ogonek umywa się od wypowiedzi to powiem wam że dziewczyna siedziała prawie cały dzień i pomagała bezdomnym psom...ona nie chwali się ilością postów na dogo a podwija rękawy i REALNIE pracuje. Uczestniczy w wizytach poadopcyjnych i przedadopcyjnych, pomaga w socjalizacji psów, szkoleniu i odwala więcej pracy niż nie jeden dogomaniak na forum. Dlaczego ogonek wyciągnęła psa ze schroniska? Bo to był staruszek, już raz wyciągaliśmy go zza TM, była realna groźba tego że może nie przeżyć zimy, nawet jeśli mamy ogrzewany budynek to i tak było to daleko do warunków domowych. Dziewczyna postanowiła znaleźć domowy DT dla swojego ulubieńca, nie chciała go wydawać do kojca bo miałby jeszcze gorzej niż w schroniskowym boksie. Ogonek mieszkając setki kilometrów od chauwy miała ograniczone możliwości kontroli, ale pytała się dogomaniaków co sądzą o chauwie, nikt nic nie krytykował, a wręcz przeciwnie mówili że DT chauwy jest bez zastrzeżeń. Dodatkowym atutem, który zmylił ogonka był fakt,że chauwa prowadziła w połowie bezpłatny DT a płatne psy zarabiały na te "darmowe"-wydało się jej to plusem i stwierdziła że dziewczyna nie prowadzi DT dla kasy, a jedynie dla samych psów. Schronisko nie może za wiele zdziałać na odległość, a wszystkie sprawy będą prowadzone poza dogo. Po rozwiązaniu faktu temat zostanie zamknięty. Quote
wykrywka Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Rotek brakowało twojej obecności na wątku jako dowodu, że schronisko wie i działa. Quote
inga.mm Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 [quote name='Malgoska']nie usuwaj się tylko walcz o psy tak jak to robiłaś do tej pory to, że się usuniesz nic nie da, i tak będziesz myślała, trzeba sprawę doprowadzić do końca, gdzie ta chauwa mieszka? [quote name='wykrywka']Udowodnisz wtedy, że niepełnoletni to znaczy dzieciak, który popłacze się i odchodzi. A ty byłaś właśnie przykładem, że nie trzeba posiadać dowodu osobistego, by pomagać zwierzętom, przykładem wielkiego serca i poświęcenia. Przyjmij zasadę : co nas nie zabije, to nas wzmocni. I wyciągnij wnioski na przyszłość. Bo o tym, że co nam wydaje się białe dla innych jest czarne już wiesz. Wierzę, że czynione są odpowiednie działania poza dogo i w odpowiednim czasie dowiemy się konkretów. Ogonek, nawet się nie waż odchodzić! Ponieważ nieocenione mącicielki przeniosły sie z watku hospicyjnego, więc oczywiście mają uzywanie. Czniaj, Ogonku, głupotę tych .... Teraz konkrety. Oferuję 100 zł składki na cele ekshumacyjne, autopsyjne i krematoryjne. Kto sie dokłada zamiast pieprzyć głodne kawałki? Quote
mmd Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 W tym wszystkim cieszę się, że schronisko stoi murem za ogonkiem. I bardzo jestem wdzięczna za ten wpis. Ingo, jedna już ma bana, więc będzie trochę ciszej nad tą trumną. Quote
ania shirley Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 ulvhedinn napisał(a):Ozziego wieźlismy w worku w którym był zakopany, na dodatkowym plastiku w bagażniku. Nie śmierdział przesadnie. Obecnie nie jest bardzo ciepło, wiec zwłoki nie bedą zbyt, nooo... "drastyczne", chyba, że leżał dłużej niz kilka dni. W lutym- chyba 13 lutego Edek chciała go zobaczyć- chauwa się nie zgodziła. Juz wtedy mógł nie żyć. To prawie 2 miesiące... Quote
inga.mm Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 mmd napisał(a):W tym wszystkim cieszę się, że schronisko stoi murem za ogonkiem. I bardzo jestem wdzięczna za ten wpis. Ingo, jedna już ma bana, więc będzie trochę ciszej nad tą trumną. kto ma bana??? Quote
gameta Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 inga.mm napisał(a):kto ma bana??? Kasiek. i jej kolejne wcielenia ... Quote
ocelot Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Co tu powiedzieć? jestem zszokowana. Chyba trzeba by wszystkie hotele i płatne dt zacząć sprawdzać. ogonku to nie Twoja wina, ja stara, głupia baba też wyciagałam psy do hoteli (AlinaS, Arktyka, Czarodziejka) i do kilku innych. Pomagaj dalej, one Cie potrzebują Quote
_ogonek_ Posted March 31, 2012 Author Posted March 31, 2012 Jurand ma na koncie ok. 700 zł. Muszę tylko doliczyć to i owo. Quote
ania shirley Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 ocelot napisał(a): Pomagaj dalej, one Cie potrzebują Nie rezygnuj psów, nawet jak zrezygnujesz z dogo.... Quote
mmd Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Niczego nie sprawdzisz, ocelot. Dziś jest dobrze, za miesiąc może być źle. I jeszcze trzeba by sprawdzać tego co sprawdza, bo może być w zmowie, albo zwyczajnie tępawy... Trzeba ograniczyc wyciąganie psów ze schronów i trzymać się tej małej garstki sprawdzonych hoteli i pDT. Takich, które są od dawna i które wiele osób odwiedza. Quote
ania shirley Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 mmd napisał(a):Niczego nie sprawdzisz, ocelot. Dziś jest dobrze, za miesiąc może być źle. Chauwa BYŁA sprawdzana. Było OK. Quote
ocelot Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Może to i racja. Jest gdzieś lista zaufanych hoteli? to może sobie zweryfikuje z moimi psami. Jestem załamana szczerze powiedziawszy. Ja teraz to już wyciągam tylko te psiaki co ewidentnie sobie nie radzą:(co bardzo chore, albo grozi im zagryzienie. ech... Obecnie sa faktycznie w schronisku bezpieczniejsze. Quote
mmd Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 ania shirley napisał(a):Chauwa BYŁA sprawdzana. Było OK. Chauwa "wynikła" jakoś późnym latem. Było ok, rozumiem. Ale później nikt tam nie pojechał chyba. To właśnie to, o czym pisałam wyżej. Nowy DT, sprawdzony raz. Są hotele Jamora, Ani z Brodnicy, Murki... tam ciągle ktoś jest, tam można oddać psa "w ciemno". Jeśli jest nowy DT to trzeba najpierw tam bywać co dwa tygodnie, to jedyna gwarancja. Chauwa była na takim wygnajewie, że nikt tam nie jeździł, a problemy rosły. Quote
azalia Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Ogonku,rób swoje,Twoja determinacja jest bardzo potrzebna zwierzętom. Robiłaś i robisz dla nich bardzo dużo,one to doceniają i kochaja Cię. A tylko ten się nie myli,kto nic nie robi. Osoby jątrzące tutaj,niech się nie uważają za nieomylne i doskonałe. Nie czas teraz na wypominanie i nienawiść,choćby z szacunku dla Juranda. Może to irracjonalne,co teraz napiszę,ale boję się tego,że może on żyje i potrzebuje pomocy,może jest w takim stanie,że chauwa wolała skłamać że nie żyje. Szkoda,że dom i teren nie zostały przeszukane.. Quote
inga.mm Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 po tych aferach jest coraz mniej takich miejsc. Zamykają sie dla dogo. Podam za przykład siebie. Jeden z kilku dt, która nie chcą już współpracować z dogo Nie przyjmę psa od nikogo z dogo poza Zofiją. Nie chcę współpracy z oszołomami. Zofije znam. Jest osobą zrównoważona i odpowiedzialną. Nie zrobi wiochy. Sprawdzaczki mam trzy. Bywaja u mnie w domu. I NIE SĄ W ZMOWIE ani NIE SĄ TĘPE. Quote
ania shirley Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 inga.mm napisał(a): Podam za przykład siebie. Jeden z kilku dt, która nie chcą już współpracować z dogo Ingo , już o tym pisałaś..... Quote
inga.mm Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 ania shirley napisał(a):Ingo , już o tym pisałaś..... może trzeba pisac więcej, żeby wbić w głowę aferzystów ile szkody narobili Quote
ania shirley Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 inga.mm napisał(a):może trzeba pisac więcej, żeby wbić w głowę aferzystów ile szkody narobili Gdyby nie aferzysci- czarodziejski i chauwowy raj istniałyby dalej. Czarodziejski własciwie istnieje, tylko się zmniejszył... Quote
Malgoska Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 mmd napisał(a):Niczego nie sprawdzisz, ocelot. Dziś jest dobrze, za miesiąc może być źle. I jeszcze trzeba by sprawdzać tego co sprawdza, bo może być w zmowie, albo zwyczajnie tępawy... Trzeba ograniczyc wyciąganie psów ze schronów i trzymać się tej małej garstki sprawdzonych hoteli i pDT. Takich, które są od dawna i które wiele osób odwiedza. ktoś napisał kiedyś, że może przerzucić tą niemałą kasę, którą się tu operuje na schrony, zwołać więcej wolontariatu i tak działać. Quote
gallegro Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 [quote name='inga.mm']Ogonek, nawet się nie waż odchodzić! Ponieważ nieocenione mącicielki przeniosły sie z watku hospicyjnego, więc oczywiście mają uzywanie. Czniaj, Ogonku, głupotę tych .... Teraz konkrety. Oferuję 100 zł składki na cele ekshumacyjne, autopsyjne i krematoryjne. Kto sie dokłada zamiast pieprzyć głodne kawałki? Podpisuje się pod powyższym obiema rękami i oferuje bezpłatny transport, o ile będzie konieczny. Oprócz tego obiecuję zrobić co w mojej mocy, aby dotrzeć do prawdy. Czynione są już pewne starania w tym kierunku, ale ze zrozumiałych względów nie mogę napisać o konkretach. @Ogonek, skontaktuj się ze mną telefonicznie (numer chyba masz, a jeśli nie, to pisz PW). Quote
Malgoska Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 a dlaczego chauwa może tu jeszcze wogóle wchodzić i czytać? Quote
Recommended Posts