Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zobaczycie teraz bedzie szlo piorunem i Fox wroci do swojej dawnej formy...
zeby tylko te gruczoly dalo sie wyleczyc....

zdjecia fajniutkie....ale szczesliwy piesio....
ciesze sie BARDZO , ze go wyciagnelismy....

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:laugh2_2:No ja jestem mile zaskoczona .To nie ten pies ..heheh ..Bawi sie ,slucha .Zmiana i to w ciagu jednego raptem dnia .Nie chce nawet gdybac ,co by moglo byc ..jakby nie brawurowa akcja cioteczki danavas i domku zastepczego .Ja tam sladow choroby sierocej nigdzie nie widze .Psisko jest towarzyskie ,kochane i sliczne .:lol:

Posted

Jakie super wieści o chłopczyku :loveu:

Cieszę się że nie miałam po co jechać do shronu, przynajmniej w jego sprawie.
Oby tylko jeszcze szybko znalazł się dla niego ten jedyny, właściwy pańcio/ pańcia!
Trzymam kciuki, chociaż tyle...

Posted

kaja555 napisał(a):
bardzo się cieszę!

ale nie naśmiewajcie się ze schroniska, nie jeden pies się tak zmienia jak czuje "że ma dom", w schronisku nie miał sie z czego cieszyć, bo warunki są podstawowe na dużą liczbę zwierząt

sledze watek i szczescie,ze pies bezpieczny w dt,podwojne szczescie,ze diagnoza trafna szybko postawiona.Jednak z zachowaniem psów faktycznie tak jest,ze nijak sie ma do tego jak sie zachowywały w schronie .Atosa( z tego samego schroniska)tez depresja opuscila zaraz po przyjezdzie do dt.sama tez kiedys odbieralam psa na dt z kliniki z etykieta lekko nienormalny tam szczekał non stop,walila głowa w kraty potrzasal glowa ,byl po zabiegu wiec przez to rana na uchu nie mogla sie zagoic ,zeby sie uspokoil dostawal leki psychotropowe...ucho sie nie goiło, zabieg musiał byc powtarzany kilka razy,pies chudł...w domu odrazu sie uspokoił,wcale nie szczekał,zaprzestał potrzasania głowa czy uderzania nia o rozne przedmioty a ucho zagoiło sie calkowicie w 2 tyg.

Posted

Kaja jak możesz to wrzuć te zmiany w finansach do pierwszego postu...ja wklejam wszystko w poście 206...może napisze potem jeszcze raz do moda o ten drugi post.....
dziś wpłynęło 20 zł od Agnieszki L. czy to któraś z was cioteczki co deklarowała???
od razu zapłaciłam za odrobaczenie....więc wisimy jeszcze 350zł za dt i 60 zł do paliwa...

Posted

Jestem i ja :) Wczoraj miałam urwanie głowy i nie napisałam jak sie ciesze że Fox jest juz w nowym domku i ma sie całkiem nieźle. Jak widze na zdjęciach to nie ten sam psiak, wesoły i szczęśliwy oby juz taki był do końca życia :) Trzymam mocno kciuki za Ciebie Foxiku i wracaj do pełnej formy!!!
Mój przelew stałej deklaracji 20zł dzisiaj popłynął do Foxa :) Mam nadzieje ze jutro juz będzie na koncie :)

Posted

Wczoraj my odwiedziliśmy Foxa dzisiaj Fox odwiedził nas. Fox bardzo przywiązał się do swego nowego opiekuna. Nowe miejsce zwiedzał z zainteresowaniem w chóralnym śpiewie 4 psów (Cywil, Ramzes, Scooby, Miodek). Z zainteresowaniem podchodził do zagrody, nie szczekał, nie prowokował, zachowywał się kulturalnie. W kontaktach z dziećmi tolerancyjny ale widać że nowe miejsce trochę go onieśmielało, nie "rozkręcił się" - na razie. Cały czas oczami wodził za swoim opiekunem i obawiał się czy aby go tutaj nie zostawi.
Fox dzisiaj znowu był u lekarza na oczyszczenie gruczołów z ropy (śmierdząca) i niestety znowu było co wyciskać. Było trochę mniej niż wczoraj i przedwczoraj. Zabieg jest dla Foxa bolesny ale widać że przynosi mu ulgę. Odstawione ma na razie wszystkie leki. Za ogonem zdarza mu się jeszcze biegać. Na boku nie ma nowych śladów wygryzień, a strupy pewnie nieźle swędzą.
Posiadam zdjęcia Foxa z pobytu u mnie - ale proszę o instrukcję jak je wstawić. SĄ FAJNE.

Posted

Kaja popraw proszę ta moją pomyłkę w pierwszym poście ...za dt jest 350zł tak jak wcześniej pisałam...a nie 360...przepraszam...zamotałam się...

Posted

jestem z wami caly czas ..choć nie piszę to bardzo kibicuję Foxowi:loveu:
zadeklarowałam niewielką wpłatę na "po świętach" więc proszę o nr. konta prześlę jakieś 20 zł niewiele ale po świętach jestem "goła"

Posted

Agata P napisał(a):
jestem z wami caly czas ..choć nie piszę to bardzo kibicuję Foxowi:loveu:
zadeklarowałam niewielką wpłatę na "po świętach" więc proszę o nr. konta prześlę jakieś 20 zł niewiele ale po świętach jestem "goła"

cioteczka teraz każdy grosz na wagę złota:) dzięki:)

Posted

danavas napisał(a):
ciągle mało cioteczek...i deklaracji brakuje...kolejny wieczór wysyłam pw z zaproszeniem na wątek...a odzew lipny :(

Nie gniewaj się ale jakie zaproszenie taki odzew... Nie można wysyłać na PW tylko linku do wątku bo wtedy adresat czuje się delikatnie mówiąc głupio. Wystarczy jakieś jedno zdanie typu "Biedny pies bo.... zajrzyj, może pomóż... " i słowo zapraszam by się też przydało. Ja jestem na tym wątku od początku, parę razy już nawet się odzywałam ale takie PW jakie od Ciebie dostałam to samo się prosiło o zignorowanie.....

Posted

AlfaLS napisał(a):
Nie gniewaj się ale jakie zaproszenie taki odzew... Nie można wysyłać na PW tylko linku do wątku bo wtedy adresat czuje się delikatnie mówiąc głupio. Wystarczy jakieś jedno zdanie typu "Biedny pies bo.... zajrzyj, może pomóż... " i słowo zapraszam by się też przydało. Ja jestem na tym wątku od początku, parę razy już nawet się odzywałam ale takie PW jakie od Ciebie dostałam to samo się prosiło o zignorowanie.....

wybacz...nie wzięłam tego pod uwagę....ja osobiście nie czułabym się dotknięta takim zaproszeniem....bo nie raz takie dostałam...nie wynika to z tego że mam w tyle osoby które proszę o pomoc.....może po prostu chwilami nie jestem w stanie wszystkiego ogarnąć i każdego zadowolić....nie myślę o oprawie i elokwencji....ale teraz pomyślę....

Posted

[quote name='AlfaLS']Nie gniewaj się ale jakie zaproszenie taki odzew... Nie można wysyłać na PW tylko linku do wątku bo wtedy adresat czuje się delikatnie mówiąc głupio. Wystarczy jakieś jedno zdanie typu "Biedny pies bo.... zajrzyj, może pomóż... " i słowo [B]zapraszam[/B] by się też przydało. Ja jestem na tym wątku od początku, parę razy już nawet się odzywałam ale takie PW jakie od Ciebie dostałam to samo się prosiło o zignorowanie.....[/QUOTE]

Bardzo przpraszam ,ze sie wcinam ,ale tutaj musze wyrazic swoja opinie na temat zaproszen .Jednym wystarczy sam link ,a inni musza miec zaproszenie bardziej wypasione ,z wszystkimi uprzejmosciami .Nie jestem za dlugo na dogomanii ,ale tez dostawalam juz rozne zaproszenia .Nigdy nie poczulam sie urazona ,ze ktos wysyla mi okrojony tekst ,wazny jest cel ...Nie jest istotne ,czy ktos kogos blaga ,prosi ,czy pada na kolana , liczy sie sam fakt ,ze cos sie dzieje i warto by choc zajrzec na watek .I naprawde nie oceniaj ludzi przez pryzmat jednego wyslanego zaproszenia .Bede bronic cioteczki danavas ,bo wiem ,ze to dobra i kochana dziewczyna .Ona nie jest tylko na dogomanii ..ale ona zyje dogomania .Zarywa noce wysylajac zaproszenia ,robi bazarki ,pakuje paczki ,lata na poczte ,stara sie o finanse i je rozlicza ,wykonuje mnostwo telefonow i jak trzeba to poswieca swoj wolny czas i ratuje osobiscie pieski w potrzebie wyrywajac je ze schronu .Nawet rezygnuje ze swoich urodzin i zamiast siedziec z goscmi przy kawusi i torcie - dziala ....Skad to wiem? Ano ona byla pierwsza osoba ,ktora wyslala mi wlasnie -zaproszenie a potem odpowiadala cierpliwie na kazde moje pytanie odnosnie dogomanii .Sorki za ta prywate ,ale musialam to napisac .....

Posted

Ja nie oceniam [B]danavas[/B]. Nie jestem od tego. Ale jak się dostaje dziennie kilka czy kilkanaście zaproszeń - niestety mam nick na A i tak to wygląda - to choć jedno zdanie naprawdę ma znaczenie. Choćby po to żeby wiedzieć czy to wątek psiaka czy np. bazarek. I wiem że nie tylko ja tak na to patrzę choć tylko ja pozwoliłam sobie to napisać.
I nie jest usprawiedliwieniem, że "ja też tak dostaję". Tak jak często ktoś zaprasza na wątek i podsyła np. link do 10-tej strony bo jemu już się nie chciało zrobić odnośnika do strony pierwszej. To też dla mnie objaw jakiegoś lekceważenia bo nikt nie zaczyna lektury wątku od str. 10. A ja wychodzę z założenia, ze jak zapraszam tak czy inaczej / na PW czy na innym wątku/ to lepiej to zrobić porządnie niż byle jak. I tylko tyle...

Ale tu i tak Fox jest najważniejszy i ważne jest to, ze odżył i wreszcie cieszy się życiem:lol: