Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

magdus84 napisał(a):
Wstyd mi za naiwność dziennikarki!:(:(:(

nie sądzę że to naiwność czy dobre serce, po prostu kiepsko pasuje do medialnej opowieści, słabo się sprzeda,
TV lubi sytuacje czarno-białe jak na westernie - z jednej strony do końca zły typ , czarny charakter, z drugiej nieskazitelny pokrzywdzony
jak im sie coś nie zgadza w takim podziale to rezygnują, jak musza wniknąć głebiej w temat - rezygnują,
czarny charakter na onkologicznycm leczeniu? przecież "złego licho nie biorą" a tv trzyma sie stereotypów i nie zamierza ludzi z nich leczyć
TV nie edukuje tylko karmi ciasne umysły papką, jakiej oczekują i jaką są w stanie ogarnąć, brutalne ale prawdziwe,

czasem uda nam się z takiej tv skorzystać, dla dobra psiaków, ale nie łudźmy sie że kieruje nami ten sam system wartości.... :shake:

dziś wpłaciłam na Farta, tylko tyle mogę, trzymam za niego kciuki

Posted

wiem,ze juz zadne slowa tutaj nie sa potrzebne bo kazdy z nas rozumie bezsensowne argumentowanie dziennikarki z UWAGI ale zwyczajnie musze to napisac chyba zeby mi ulzylo: w takich momentach(meczarnia farta i innych jemu podobnych zwierzat) na prawde nie znosze ludzkosci!

Posted

Uru napisał(a):
wiem,ze juz zadne slowa tutaj nie sa potrzebne bo kazdy z nas rozumie bezsensowne argumentowanie dziennikarki z UWAGI ale zwyczajnie musze to napisac chyba zeby mi ulzylo: w takich momentach(meczarnia farta i innych jemu podobnych zwierzat) na prawde nie znosze ludzkosci!

a ja mogę tylko zacytować i pod tym się podpisać....
brak słów!!!!

Posted

Jak sie czuje psiurek?
Jakos nie potrafie sobie wyobrazic, w jaki sposob ten biedaczek mogl stracic tyle skory. Dla mnie to cud, ze tyle czasu przezyl z taka lapa.

Posted

ropien osotatnio zle mi sie kojarzy,jedna z naszych amstafek miesiac juz wojuje. w koncu bo wydrenazowaniu dobrze sie skonczylo. duzy ten ropien czy jeszcze nie zdazyl sie nazbierac?
Marta wyczysc skrzynke odbiorcza;)

Posted

z chłopakiem wszystko ok, mam zdjęcia z wczoraj ale wstawię dopiero późnym wieczorem, Fart jest bardzo miły, przyjacielski, nienachalny, spokojny :)

Posted

[INDENT] [B]Bazarki dla ratowania zdrowia [/B]

[INDENT] Moje bazarki są przeznaczone głównie na ratowanie zdrowia lub życia, a także na pokrycie kosztów leczenia.
Niewielka pula pieniędzy przeznaczona jest na cele ogólne, takie jak np. bank mikro psów.
Chciałabym uwzględnić Farta, bo chyba nawet za miesiąc te pieniądze będą potrzebne?
Jestem upiardliwa, ale muszę ustalić pewne sprawy formalne, żeby nie zablokować się z rozliczeniem pieniędzy:
- czy koszty leczenia będą długo falowe (oczywiście mam nadzieję, że znajdzie sie dt lub ds lub hotel)?
- na jakie konto miałyby być wysłane pieniądze?
- kto będzie mógł potwierdzić wpływ pieniędzy, żebym mogła rozliczyć bazarek?
- czy mogę liczyć na pomoc w reklamowaniu bazarku?
Pytania są wynikiem niezbyt fajnych doświadczeń, więc proszę się nie obrażać.
Mimo braku pomocy udało mi się zebrać 880 zł. Z pomocą dochód może być większy.
[/INDENT][/INDENT]

Posted

[quote name='inga.mm']

Bazarki dla ratowania zdrowia
Moje bazarki są przeznaczone głównie na ratowanie zdrowia lub życia, a także na pokrycie kosztów leczenia.
Niewielka pula pieniędzy przeznaczona jest na cele ogólne, takie jak np. bank mikro psów.
Chciałabym uwzględnić Farta, bo chyba nawet za miesiąc te pieniądze będą potrzebne?
Jestem upiardliwa, ale muszę ustalić pewne sprawy formalne, żeby nie zablokować się z rozliczeniem pieniędzy:
- czy koszty leczenia będą długo falowe (oczywiście mam nadzieję, że znajdzie sie dt lub ds lub hotel)?
- na jakie konto miałyby być wysłane pieniądze?
- kto będzie mógł potwierdzić wpływ pieniędzy, żebym mogła rozliczyć bazarek?
- czy mogę liczyć na pomoc w reklamowaniu bazarku?
Pytania są wynikiem niezbyt fajnych doświadczeń, więc proszę się nie obrażać.
Mimo braku pomocy udało mi się zebrać 880 zł. Z pomocą dochód może być większy.

dziękuję za zainteresowanie Fartem
koszty leczenie nie będą długofalowe, obecnie jest wszystko ok, za 2 tyg będzie kastrowany
myślę że sa pieski które bardziej potrzebują pieniążków na leczenie, a Farcik ma cegiełki, więc sobie poradzi :)

p.s. wybaczcie zdjęcia wyślę jutro, wstawię tzn, bo już padam na twarz i zamazuje mi się obraz ze zmęczenia

Posted

[quote name='xmartix']dziękuję za zainteresowanie Fartem
koszty leczenie nie będą długofalowe, obecnie jest wszystko ok, za 2 tyg będzie kastrowany
myślę że sa pieski które bardziej potrzebują pieniążków na leczenie, a Farcik ma cegiełki, więc sobie poradzi :)

p.s. wybaczcie zdjęcia wyślę jutro, wstawię tzn, bo już padam na twarz i zamazuje mi się obraz ze zmęczenia

rzeczywiście mam następnego kandydata, więc skoro Fart ma takiego farta, że, na szczęście idzie ku lepszemu, to z przyjemnością przekażę "utarg" na
RUDEK- w drastycznym stanie! Pilnie potrzebujemy wsparcia finansowego na leczenie!

Jeśli byłaby jednak jakaś pomoc potrzebna proszę o informacje

Posted

bardzo sie cieszę, stracił łapke - aż i tylko - w wporównaniu z tym jakie dalej czekałoby go zycie, zersztą chyba niedługie ....
teraz dostał szansę, bedzie już tylko lepiej
a on sliczny jest:)

Posted

Aczkolwiek może głupio zabrzmi to pytanie,ale je zadam z ciekawości,czy utrata tylnej czy przedniej łapki jest dla psa większym obciążeniem.Mi się wydaje,że przedniej,bo przód jest ciężsźy z głową,ale nie wiem czy dobrze myślę.

Posted

[quote name='inga.mm']rzeczywiście mam następnego kandydata, więc skoro Fart ma takiego farta, że, na szczęście idzie ku lepszemu, to z przyjemnością przekażę "utarg" na
RUDEK- w drastycznym stanie! Pilnie potrzebujemy wsparcia finansowego na leczenie!

Jeśli byłaby jednak jakaś pomoc potrzebna proszę o informacje

inga.mm - bardzo sie cieszę że pomożesz Rudkowi,
i bardzo ci dziękuję bo tak rzadko się zdarza, że ktos sie oferuje z konkretną pomocą,
idea bazarków na cele leczenia bardzo do mnie trafia, jeśli byłabyś zainteresowana mogę czasem wspomóc książkami na te bazarki

głaski dla Farta!