Asia & Ginger Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 A tak właśnie się zastanawiałam czy on ma jeszcze w ogóle czucie w tej łapce, bo zachowywał się tak, jakby już nie czuł. Ale zanim łapka obumarła, to musiał się wiele nacierpieć... :-( A właściciele tacy łaskawi, nie chcieli pieska uśpić, bo mieli go od kuleczki i było im szkoda, więc podobno podali mu wczoraj (po 2 tygodniach od urazu!!!) antybiotyk rozpuszczony w wodzie. Antybiotyk na złamanie otwarte... :shake: Czy wetka powiedziała co mogło spowodować taki uraz? Idę porozgłaszać Farta na forach spanielowych. Quote
demi Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 okazuje się, że to nie jest zlamanie otwarte! To co tam wisi i wszyscy myśleliśmy że to kość- a właściwie wystaje, to ścięgno... także chłopak ma łapkę obdartą ze skóry... Quote
NikaEla Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 to lepiej czy gorzej? da się uratować łapę? Quote
xmartix Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 ja nie wiem czy lepiej czy gorzej, chyba gorzej, podobno nie ma sensu ratować już łapy.. to zmieniam info że to ściegno a nie kość, bo panikę sieję Quote
azalia Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Tak mi żal,tyle wycierpiał i jeszcze łapę biedny straci.CZy weci dali już jednoznaczną odpowiedź,czy oni są dobrzy,może z innymi się skonsultować. Quote
Renata N Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Masakra! Mam nadzieję, że "właściciele" poniosą konsekwencje. Quote
xmartix Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 tak, oni sa bardzo dobrzy, poza tym są w stałym kontakcie z wetami z klinik Quote
pikola Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Jezu jakie okrucienstwo:placz:Jak on musial cierpiec:placz:Kiedy wreszcie zaczna karac takich bandytüw,mieli psa od malenkiego i patrzyli na jego cierpienie 2 tygodnie!!!To nie sa ludzie tylko jakies BESTIE!:shake: Quote
inga.mm Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 czy ci ludzie ochu...li? Przecież samo prosi się, żeby zrobic im to samo! qrna, dopóki ustawodawstwo sie nie zmieni i świadomość od najmłodszych lat, zboki będą nadal znęcały sie nad zwierzętami i dziećmi. Czy jest szansa na odebranie psa debilom? Quote
mari23 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Nikaragua napisał(a):kolejny biedaczek... zapisze sobie.... nazywa się Fart? to chyba nie maił w życiu farta :( tak, miał farta - największego w życiu - że go stamtąd zabrano !!!!! i mam nadzieję, że sąd ich należycie potraktuje - mam nadzieję!!! chociaż za Farta, bo poprzednich nie sposób udowodnić... koleżanka ma sunię, którą jako szczeniaczka ci ludzie wrzucili do dołu z wapnem..... sąsiadka tych ludzi uratowała maleństwo - cudem przeżyło ( długo była leczona) i jest teraz u mojej koleżanki Beaty - ale.... ile szczeniąt ci ludzie do wapna wrzucili??????? czy zakaz posiadania zwierząt da się dla nich "załatwić" ? Quote
xmartix Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 nie ma takiego czegoś jak zakaz niestety.. szkoda że poprzednich psów nie można im udowodnic... Quote
Asia & Ginger Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 mari23 napisał(a):tak, miał farta - największego w życiu - że go stamtąd zabrano !!!!! i mam nadzieję, że sąd ich należycie potraktuje - mam nadzieję!!! chociaż za Farta, bo poprzednich nie sposób udowodnić... koleżanka ma sunię, którą jako szczeniaczka ci ludzie wrzucili do dołu z wapnem..... sąsiadka tych ludzi uratowała maleństwo - cudem przeżyło ( długo była leczona) i jest teraz u mojej koleżanki Beaty - ale.... ile szczeniąt ci ludzie do wapna wrzucili??????? czy zakaz posiadania zwierząt da się dla nich "załatwić" ? :-o No czegoś takiego się nie spodziewałam... Wielka szkoda, że nie można im zakazać posiadania zwierząt... :shake: Quote
Uru Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Poszło 30 zl ode mnie dla Farcika. tyle moge zrobic:( Quote
xmartix Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 dzięki Uru dobrze że Fart jest u Demi, ona już się nim zajmie, dzisiaj amputacja... Quote
Uru Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 o kurcze. trzymam kciuki! tak,bardzo dobrze,ze u Demi! jak dobrze,ze on jest uratowany! Quote
xmartix Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 dzisiaj za 5 minut w Faktach a potem w Faktach wieczornych (TVP3 Wrocław) informacja o Farcie!!!!! Quote
inga.mm Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Czy fakty TVN? Czy TVP Wrocław? Bo nie rozumiem. Quote
Rumi. Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 inga.mm napisał(a):Czy fakty TVN? Czy TVP Wrocław? Bo nie rozumiem. Chyba TVP wrocław, tak ja zrozumiałam Quote
inga.mm Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 [quote name='greatmadwomen']Chyba TVP wrocław, tak ja zrozumiałam http://www.tvp.pl/wroclaw/informacyjne/fakty-program-informacyjny/wideo/19042011/4363560 po 18-tej minucie Quote
Basia1244 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 No i był materiał, widziałam, bardzo dobrze, że sprawa nagłośniona,niech się wreszcie zaczną bać! Quote
Recommended Posts