Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Udało mi się zalogować. Rozmawialam z Abrą.

Szczeniaki złapane - sztuk 3. Pięknie puchate kuleczki. Mają około2 miesięcy (chyba).
Teraz dziewczyny będą łapać matkę.

[CENTER][SIZE=3][COLOR=red][B]POMOCY!!!! Nie mamy gdzie ich trzymać. Każdy DT na kilka dni to dla tych szczeniaków Jedyna pomoc.[/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=3]

[/SIZE][/CENTER]

Posted

[quote name='obraczus87']Udało mi się zalogować. Rozmawialam z Abrą.

Szczeniaki złapane - sztuk 3. Pięknie puchate kuleczki. Mają około2 miesięcy (chyba).
Teraz dziewczyny będą łapać matkę.

[CENTER][SIZE=3][COLOR=red][B]POMOCY!!!! Nie mamy gdzie ich trzymać. Każdy DT na kilka dni to dla tych szczeniaków Jedyna pomoc.[/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=3]

[/SIZE][/CENTER]
[/QUOTE]

Oby udało się wreszcie złapać matkę... Jezu, trzy maluchy... gdzie Wy je upchniecie? :shake:

Posted

[quote name='bric-a-brac']Oby udało się wreszcie złapać matkę... Jezu, trzy maluchy... gdzie Wy je upchniecie? :shake:[/QUOTE]

Nie wiem.. porazka... :( nawet jak zlapiemy matke, to nie mamy gdzie Jej trzymac po sterylce.. błędne koło :(

Posted

Szczeniaki są piękne, wszystkie puchate i rude jak Samba poprzednio
Udało się je awaryjnie upchnąc u Pauliny, tzn dwa tam trafiły chłopak i dziewuszka
Najbardziej socjalizowany chłopak, który lgnie bardzo do człowieka pojechał do innej Pauliny

Matke łapaliśmy kilka godzin ale to mądra sunia, do klatki łapki nie weszła, jedzenie jej nie za bardzo interesowało, szukała ciągle szczylków i latała za Nami po całym placu
Jutro Abra ponownie rozstawi klatkę, może się uda
Jak nie to jest inny pomysł, zobaczymy
To mądra sunia

Posted

Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję :loveu: za tę całą akcje...

Dzisiaj zawiozłam do Pauli82 - 3kg karmy Hills dla szczeniaków. Mało, ale mam nadzieję, że szczeniaki SZYBKO znajdą domki. Są bardzo wystraszone, ale Paula mówiła, że JEj zdaniem mniej wystraszone niż Ritulec. Poza tym są piękne. Jak byłam u Pauli to siedziały w klatce, wciśniętę pyszczkami w róg klatki...

CZy macie jakieś ich zdjęcia? Czy ktoś planuje pojechać do Pauli82 obfocić maluchy? Jak coś, ja mogę jutro podjechać. Obie z Paulą mamy zwykła cyfrówkę, ale zawsze lepsze to niż nic :roll:

Czy ktoś jest w stanie napisać tekst do ogłoszeń bądź przekształcic ten poprzedni? Porobiłabym im ogłoszenia...

Posted

Marta a jeżeli jutro masz wolny dzień może pojechałabym z Abrą tam na miejsce łapac matkę?
Foty ma Abra i to dużo więc do ogłoszeń będą, ale to dopiero jutro pewnie jak Abra dopadnie kompa
Z tekstem na pewno coś się wymyśli, jutro będę siedziała w pracy więc pomyśle

Te szczylki co są u Pauli są faktycznie wystraszone i ciągle chowają pyszczki w ciemny kąt, ale zdecydowanie nie są to takie dzikusy jak poprzedni miot
Trzecie szczenie jest w sumie wyluzowane i wcale się nie boi, dziś w kółeczku biegał od ludzia do ludzi i chciał się tulic :)

Posted

Dokopałam się :)
Obraczus - ja robiłam zdjęcia, niestety z powodu deficytu wolnego czasu nie posiadłam umiejętności ich wstawiania...
Mogę Ci przesłać na maila (o ile ,mi go podasz).
Byłyśmy z Pauliną78 u weta z psiakiem, który już został przez nią ochrzczony :) Ma na imię Majki :), jest największy i najbardziej otwarty z całej gromadki.
Został odpchlony, odrobaczony, przeszedł ogólny przegląd, dostał książeczkę zdrowia.
W/g lekarza mały ma ponad 6 tygodni, dokładnej daty narodzin nie da się określić. Ma wszystkie zęby mleczne.
W lecznicy, zarówno wśród oczekujących, jak i wśród personelu wzbudził powszechny zachwyt.
Wygląda jak mini kaukaz.
[B]Paulina78, Paula82 [/B]- dzięki za pomoc w tymczasowaniu !!!
Jestem pewna, że pozostałe dwa rudaski "ogarną" się społecznie w towarzystwie klusek będących pod opieką Pauli. Są na tyle młode, że dadzą radę, obserwując kolegów i koleżanki.

Ps.Obraczus, z worka karmy, który dałaś Pauli odsypałyśmy ok 1/3 dla Majkiego.

Posted

[quote name='obraczus87']ABRA - proszę: [email][email protected][/email] - wysylaj :)

O ktorej jutro jedziesz rozstawic klatke?? Ja muszę być w domu o 14. Ale do tej godziny jestem dyspozycyjna.[/QUOTE]

Marta super jakbyś mogła być rano. Abra ma być ok 11 ja dopiero po 17. Musimy ją jakoś złapać .......

Posted

Obraczus, podejmę próbę przesłania :)
Ps. Jeśli ktoś wpadnie na pomysł podpisania umowy na świadczenie usług tele-informatycznych z firmą Vectra - stanowczo odradzam. Zwłaszcza jeśli chodzi o internet mobilny.

Posted

O nie :(
Dziewczyny jak wyślecie mi zdjęcia, mogę im zrobić plakaty i ew. banerek. Trzymam mocno kciuki za złapanie matki, niestety nie mogę Wam pomóc w łapaniu, bo muszę jeszcze pilnować swoich dziewczyn, żeby nie zrobiły sobie krzywdy, a cała rodzina nad morzem :(

Posted

Co robi Paulina78 o 6 na Dgm?
Taaaa, wzięła sobie niedzwiedzia :) na tymczas! :D

Abra kopnij mnie mocno nastepnym razem jak mi się zachce coś tymczasować, jakby mi 4 dużych nie starczyła... :)
Klucha Majki narobił kup z robalami :) zjadł, a teraz śpi na kolanach i czytamy DGM :)
Szuka wsparcia u moich dorosłych, ale raczej nikt go tu nie utuli :)
Wczoraj warczał na moją sforę!!! Glut jeden haha!
Ukochał sobie nogi mojego chłopaka, usiadł mu tyłkiem włochatym na bucie i wrrrrrrr na resztę :) nie mogę haha! Noc spędził poza klatką oczywiście... Pisku robi zamykany...

Reszta rodzeństwa u Pauli82 nie ma już klatki, bo jest u mnie, tamte są z inną gromadą w kojczyku. Ja na czas wyjścia do pracy będę musiała go zamykać...

Wklejcie fotki proszę :):):) czemu jeszcze śpicie :D?

Posted

Co do suki, lipa z klatką :( jak była złapana to marne szanse, że wejdzie drugi raz...
Ja bym ryzykowała na Sedalin, ale wiem, że zdania są różne :)
Suka ma miejsce w RedLine w Łazach na sterylkę i chwilę po pewnie, choć warto byłoby ją zabrać szybko na DT, bo tam doba 25 zł (ale warunki super!)

Idę kupska pozbierać :D ... Je ktoś śniadanie :D???

Posted

[quote name='Paulina78']Rzućcie mi foty na maila: [email][email protected][/email]

Dzięki! :) Mogłabym od godziny ogłoszenia robić :D[/QUOTE]

Paulina, Ty Boga w sercu nie masz... :) Kto wstaje w niedzielę o takiej porze?!
Ja dopiero wstałam... Wysłałam Ci fotki.
Za godzinę lecę z klatką, zobaczymy, może się uda. Nie mogłam dodzwonić się do Pani, która dokarmia sunię. Chciałam ją prosić, żeby dzisiaj jej nie dawała nic do jedzenia.

Posted

Laseczki mam nadzieję,że dziś sunie się złapie
No widzisz Paulina miłość nie wybiera, jak pokochałaś niepokornego niedźwiadka to teraz o 6 będziesz wstawałą

Posted

[IMG]http://images50.fotosik.pl/1074/77ac4e127795e546med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images43.fotosik.pl/1063/d108de90ec0e7203med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images38.fotosik.pl/1053/0c3b734418a1600fmed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images38.fotosik.pl/1053/922e46ec423ede33med.jpg[/IMG]