Atomowka Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Storek śliczny chłopak z niego :) Abra a gdzie Rita ten DS znalazła? Co do mamusi z DT to ja nie pomogę, niestety Quote
Pragnienie-Milosci Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 To jest Storek?Matko,wygląda zupełnie inaczej.W życiu bym nie pomyślała :)) Suuuuuuuuuper! A do tego Rita znalazła dom,wow!!! W końcu! Powodzenia!!! Quote
Abrakadabra Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Atomowka napisał(a):Abra a gdzie Rita ten DS znalazła? Wczoraj zadzwonili ludzie z ogłoszenia, zamieszczonego na Gumtree, pojechali do Pauli, posiedzieli z Ritą, wypytali o wszystkie kwestie... wygłaskali ją, wymiziali... A dzisiaj zawiozłyśmy ją do DS. Zamieszkała na Żoliborzu :) Bardzo fajne małżeństwo, mieszkające z kociczką. Baliśmy się, że może dojść do wojny, a co najmniej bitwy, ale zapoznanie przebiegło raczej bezstresowo. Myslę, że wszystko będzie w porządku. Ani Rita, ani kicia nie są typem zawadiaki... Quote
obraczus87 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 STOREK - WOW, ale przystojniak z Niego :) !!!!!!! abra super, bardzo Ci dziekuje ze do Niego pojechałaś. A RITA - WOW!WOW!WOW! Uff bardzo się ciesze, że to Gumtree wyróznione dało efekt :) ufff.... :) A co do mamusi to sa jakies pomysły ?? :( Quote
Abrakadabra Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Przyszło mi do głowy, żeby w starylkę mamy wciągnąć Urząd Miasta (gdzie podlega Chełmżyńska?). Trzeba byłoby wskazać lecznicę ze szpitalikiem i może uda się zorganizować tak, aby oni za wszystko zapłacili. Niestety - jedyny plan "po", jaki mamy, to wypuszczenie jej na wolność, na działki. Mam jej dzisiejsze zdjęcia, siedziała na terenie działek, jhak wracałam od Pauli. Wygląda przyzwoicie, przez moment nasunęło mi się podejrzenie, że może być w ciąży... Jakoś tak "grubo" wygląda... Quote
obraczus87 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Wiesz co, te działki to chyba jeszcze do ząbek przynależą, a kawałek dalej jest znak że zaczyna się Warszawa... tylko trzeba by dokładnie sie dowiedziec, bo to w sumie taka granica już jest ;/ Quote
Abrakadabra Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 obraczus87 napisał(a):Wiesz co, te działki to chyba jeszcze do ząbek przynależą, a kawałek dalej jest znak że zaczyna się Warszawa... tylko trzeba by dokładnie sie dowiedziec, bo to w sumie taka granica już jest ;/ No właśnie mam dylemat... Jeszcze Ząbki? Czy już Warszawa? Oczywiście cały czas mamy drugą opcję, z małą szansą powodzenia (z powodów technicznych): łapiemy, ciachamy, przetrzymujemy 10dni (nie mamy gdzie), wypuszczamy. Moja propozycja załatwienia zabiegu za 150zł jest cały czas aktualna. Quote
obraczus87 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Nie pamietam gdzie dokladnie stoi znak ;/ tyle tylko ze sam znak nie jest wyznacznikiem tego do kogo naleza dzialki ;/ Quote
Noemi1 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 NIe wiem czy to Wam pomoże, ale znalazłam taką aktualną mapę aministracyjną Wwy http://www.mapa.um.warszawa.pl/mapa/Mapa.aspx?service=Today Quote
Atomowka Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Ja to zupełnie nie wiem czyj to teren Abra no cóż wypuścimy ją, trudno, wszystkich się nie uratuję, niestety :( Ale przynajmniej nie będzie wiła kolejnych pokoleń bezdomniaków Quote
paula82 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Teren działek to już chyba pod Ząbki, tu gdzie ja mieszkam to pod Rembertów podlega, ale z tego co mi wiadomo to gmina Rembertów nie ma kasy, i wątpię, że coś z nimi się wywalczy, odsyłają do fundacji, które pomagają zwierzętom. Kombinuję gdzie by ją można było przetrzymać, może coś wymyślę, ale nic nie mogę obiecać po ostatnich przejściach z moim TŻ. Quote
paula82 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 zapraszam na bazarek na psią rodzinkę, która jest u mnie. http://www.dogomania.pl/threads/213289-Ksi%C4%85%C5%BCkowisko-do-31.08-na-8-osobow%C4%85-psi%C4%85-rodzink%C4%99.?p=17487215#post17487215 Abra, czy dzwonili do Ciebie nowi właściciele Rity? Napisz mi sms nr. tel do nich, bardzo się martwię jak jej noc minęła. Quote
Abrakadabra Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 paula82 napisał(a):zapraszam na bazarek na psią rodzinkę, która jest u mnie. http://www.dogomania.pl/threads/213289-Ksi%C4%85%C5%BCkowisko-do-31.08-na-8-osobow%C4%85-psi%C4%85-rodzink%C4%99.?p=17487215#post17487215 Abra, czy dzwonili do Ciebie nowi właściciele Rity? Napisz mi sms nr. tel do nich, bardzo się martwię jak jej noc minęła. Ja dzwoniłąm :) Wszystko w jak najlepszym porządku. Na spacerach OK (juz nawet jakaś nowa kolezanka pojawiłą się na horyzoncie), Rita dała się pogłaskać innym psiarzom, w domu spi na fotelu. Wczoraj wieczorem i dzisiaj rano była jescze zestresowana, ale powoli się oswaja. Quote
obraczus87 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 super wieści :) !!! a jak tam Paula Twoje dzieciaki zniosly rozłąke z Ritulcem?? Quote
paula82 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Jak z nią wychodziłam to obaj płakali, ale obiecałam, że ją kiedyś wszyscy odwiedzimy. Eryk, jest już trochę "wprawiony" ze świnkami, że jak mówię na tymczas, znaczy, że kiedyś ten dzień nadejdzie, że trzeba się będzie rozstać, ale to dla dobra Rity, że będziemy mogli pomóc innemu biedulkowi, który domu nie ma. Kamilowi też przykro i żal, ale Eryk mu trochę tłumaczy, poza tym mamy jeszcze tyle zwierząt, że pocieszyciela ma, a, że dzieciaki zmienne są i przekupne jakoś się z tym pogodzi. ;) Therionowi chyba smutno, nie ma z kim się bawić i leży tylko, tęskni za wariatką, która go tak namiętnie gryzła. Dołki na podwórku jeszcze nie zakopane... tak cicho się zrobiło... ja sama, stara, a tak się do wariata przyzwyczaiłam... Smutno mi bez niej. Abra wiadomości od rodzinki trochę koją moją duszę :) Dobrze będzie? Quote
obraczus87 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 PAULA - bardzo Ci dziękujemy za to, że zaopiekowałaś się Ritulcem, podjęłas ten trud i wyzwanie :loveu: Paula, Pragnienie-Miłości, Fiera - dziękujemy Wam :) Quote
wiga138 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 [FONT=Calibri]http://www.dogomania.pl/threads/213369-Znaleziono-m%C5%82od%C4%85-du%C5%BC%C4%85-czarn%C4%85-suk%C4%99-z-czerwon%C4%85-obro%C5%BC%C4%85-Modli%C5%84ska-Warszawa-Jab%C5%82onna?p=17494798#post17494798[/FONT] [FONT=Calibri]Sorry !!!! Dziewczyny z Warszawy !!!!! Może słyszałyście, że ktoś szuka młodej suni...przybłąkała się na Modlińska 344 / Warszawa - Białołęka. Młoda, gładka, czarna w czerwonej obrozy...[/FONT] Quote
Aleksa. Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 obraczus87 napisał(a):PAULA - bardzo Ci dziękujemy za to, że zaopiekowałaś się Ritulcem, podjęłas ten trud i wyzwanie :loveu: Paula, Pragnienie-Miłości, Fiera - dziękujemy Wam :) Dziękujemy. :):):loveu::Rose::Rose: Quote
bric-a-brac Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Sterylka suki byłaby jak wisienka na torcie. Bo ten wątek to jest jakiś ideał, sprawnie, współpraca, DT po kosztach, żadnych afer, sporów. Psy w domach, nadwyżka kasy nawet została. Ideał, gratuluje Wam dziewczyny i podziwiam! Quote
Abrakadabra Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Właśnie wnikliwie przyjrzałam się zdjęciom mamusi... Skupiałam się na sfotografowaniu sylwetki, bez analizy szczegółów anatomicznych (przez płot, bo brama była zamknięta), ot tak, żeby mieć fotki. Jednak nabrałam podejrzeń, że ona albo jest w wysokiej ciąży, albo ma szczeniaki.... Ma bardzo nabrzmiałe sutki. Jutro podrążę temat z działkowiczami, będę tamtędy przejeżdżała. Obym nie miała racji... Quote
Aleksa. Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Abrakadabra napisał(a):Właśnie wnikliwie przyjrzałam się zdjęciom mamusi... Skupiałam się na sfotografowaniu sylwetki, bez analizy szczegółów anatomicznych (przez płot, bo brama była zamknięta), ot tak, żeby mieć fotki. Jednak nabrałam podejrzeń, że ona albo jest w wysokiej ciąży, albo ma szczeniaki.... Mam bardzo nabrzmiałe sutki. Jutro podrążę temat z działkowiczami, będę tamtędy przejeżdżała. Obym nie miała racji... kurde.......:angryy::angryy::angryy::angryy: dopiero jednym udało się znaleźć dom... :angryy::angryy::angryy::angryy: obyś nie miała racji . . :-(:-(:shake: Quote
Abrakadabra Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Aleksandra95 napisał(a):kurde.......:angryy::angryy::angryy::angryy: dopiero jednym udało się znaleźć dom... :angryy::angryy::angryy::angryy: obyś nie miała racji . . :-(:-(:shake: Wysłałam Ci zdjęcia... wkleisz? Może mam jakieś schizy? Quote
Aleksa. Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Abrakadabra napisał(a):Wysłałam Ci zdjęcia... wkleisz? Może mam jakieś schizy? tak, wkleję. Tylko najpierw swoje dokończę i te wkleję. :) Quote
Aleksa. Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Rita z nowego domu Uploaded with ImageShack.us Quote
Atomowka Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 No niestety sylwetka i sutki nie są dobrym znakiem Ona chyba faktycznie ma nowe szczyle, podejrzewam,że jeszcze w brzuchu Dziewczyny łapmy ją natychmiast Quote
Recommended Posts