paula82 Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 bric-a-brac napisał(a):Na fotosiku bezpłatnie można zamieścić na forum tylko miniaturkę, czyli takie małe właśnie.... Jak wrzucisz np. na serwer imageschack, można wlepić całe, nie ma ograniczeń ze strony serwera hostującego. a nie prawda :eviltong: po załadowaniu zdjęcia na serwer masz pod nim kilka linków, bierzesz ten: Zdjęcie 500px na forum: i będzie duże :D Quote
Aleksa. Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 paula82 napisał(a):a nie prawda :eviltong: po załadowaniu zdjęcia na serwer masz pod nim kilka linków, bierzesz ten: Zdjęcie 500px na forum: i będzie duże :D Wlaśnie napisałam to Abrze na poczcie. :D Abra masz wiadomośc na poczcie. :) Quote
paula82 Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 wiecie pozpamuję, ale się pożalę bo wkurza mnie już. Miałam jakiś czas temu rodowodową sukę 6 letnią owczarka niemieckiego, jeden pakiet ogłoszeń suka dom znalazła i ciągle do mnie jeszcze ludzie piszą w sprawie jej adopcji. Czy psy z papierem muszą być "lepsze" czy mają zieloną kartę do DS. Dobija mnie już to. Znalezienie domu dla psa w tym wieku jest zazwyczaj dużym wyzwaniem, na kundla dorosłego niewiele osób chce spojrzeć, ale jak rasowa, to juz co innego. :angryy: Quote
bric-a-brac Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 No niestety, dla niektórych pies musi być ładny, na pokaz. I nie zawsze oznacza to, że to zły dom jest, tylko ludzie najczęściej mniej świadomi na temat bezdomności lub po prostu mniej wrażliwi. Tak samo łatwiej jest z psami, które mają jakąś głośną aferę w tle, najlepiej medialną. Pogryzły kogoś, albo ktoś im coś okropnego zrobił, i doczekały się z tego tytułu reportażu w tv. Te psy też szybciej idą do adopcji... A zwykłe kundelki mają trudniej:( Quote
Zośka74 Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 Abra co z łapanką mamusi ???????? Dzisiaj jak jechałam do pracy leżała na tym zamkniętym parkingu przed działkami ( gdyby tak leżała w sobotę myślę że w kilka osób byśmy ją złapały bo z tego terenu jak bramy są zamknięte nie ma jak uciec ) ale trzeba być rano przed działkowiczami tj ok 6-7. Ja z Olą możemy w tych godz. być ale będzie nas za mało, kto pomoże ??????? Quote
Abrakadabra Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Zośka74 napisał(a):Abra co z łapanką mamusi ???????? Dzisiaj jak jechałam do pracy leżała na tym zamkniętym parkingu przed działkami ( gdyby tak leżała w sobotę myślę że w kilka osób byśmy ją złapały bo z tego terenu jak bramy są zamknięte nie ma jak uciec ) ale trzeba być rano przed działkowiczami tj ok 6-7. Ja z Olą możemy w tych godz. być ale będzie nas za mało, kto pomoże ??????? Zośka, szczegóły będę znać jutro. Dam znać. Czy ktoś jeszcze jest chętny do pomocy? Atomówka, Malvaa? Dacie radę? Ps. Ja skałaniałabym się na początek ku klatce-łapce. Zauważ, że ona wchodzi na ten teren, mimo zamkniętych furtek. Ma swoje tajemne przejścia, których my nie znamy. Możemy ją spłoszyć na dobre... Quote
Abrakadabra Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Majki :) [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images45.fotosik.pl/1073/8013ffb9e7a1bb8emed.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images35.fotosik.pl/885/7573dfb07be122a6.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images50.fotosik.pl/1083/2629aba82984ef9cmed.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images45.fotosik.pl/1073/201d7cd82477d1b3med.jpg[/IMG][/URL] Aleksandra :) Dzięki!!! Quote
Atomowka Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Dorota ja chyba nie bardzo, przynajmniej jutro i w week odpadam bo pracuje :( Ew w nast tygodniu ale to muszę zerknąc na grafik, bo nie pamiętam jak pracuję Majki jest boski:loveu::loveu: Quote
paula82 Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Majki jest cudowny, to taka puchata kula na krótkich łapkach i ma to "coś" w oczach, że od razu widać, że pocieszny bardzo i zadziorny pewnie jest. Choć mój Otis i Malwinka też szaleją z całą gromadą moich tymczasowych potworków, małe misie nawet szczekać potrafią na swoich przyrodnich braciszków i siostry. Jak by człowiek miał więcej czasu to i cały dzień by tak siedział i patrzył jak się stado wariatów tarmosi. :evil_lol: Quote
malvaaa Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 ja moge od 11 jakby cos, moj nr 509 050 404 Quote
Abrakadabra Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 paula82 napisał(a):Majki jest cudowny, to taka puchata kula na krótkich łapkach i ma to "coś" w oczach, że od razu widać, że pocieszny bardzo i zadziorny pewnie jest. Choć mój Otis i Malwinka też szaleją z całą gromadą moich tymczasowych potworków, małe misie nawet szczekać potrafią na swoich przyrodnich braciszków i siostry. Jak by człowiek miał więcej czasu to i cały dzień by tak siedział i patrzył jak się stado wariatów tarmosi. :evil_lol: Paula, rozumiem, że Otis i Malinka wyszły na prostą? Już nie uciekją do swojej kryjówki? Też są przepiękne, ale Majki jest chyba najbardziej puchaty i otwarty na nowe doznania :evil_lol: Paulina zdradziła mi tajemnicę, że ma słuch doskonały - odgłos otwieranej lodówki jest w stanie postawić go na łapki o każdej porze dnia i nocy. I jeszcze się gówniarz awanturuje, jak nic nie dostaje... Malvaaa, jesli ludzkie wsparcie liczebne będzie wskazane i pożądane - masz jak w banku, że zadzwonimy. Quote
obraczus87 Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Piękny jest Majki. Zresztą Malwinka i Otisek są również fantastyczni! Quote
malvaaa Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 ok, to bede zalatwiac swoje sprawy na spokojnie a jesli bedzie potrzeba to dzwoncie bede w pogotowi :) Jasne ze Malwina fantastyczna, jak kazde Malwinki :P a Majki to taki mały cwaniak chyba :) Quote
Zośka74 Posted September 3, 2011 Author Posted September 3, 2011 Dzisiejsza łapanka mamusi jak zwykle nie udana. Sunia już tak nas dobrze zna, że przewiduje nasz każdy ruch. Pozatym dziś było bardzo dużo działkowiczów, każdy wchodził, wychodził ogólnie duży ruch....... Na klatkę nie mama mowy żeby ją złapać, za cwana jest na to. Propozycja jest taka żeby w jakiś dzień w tygodniu ( musi być nas sporo osób ) wpaść na działki przestraszyć ją zagonić w jakiś róg i łapać na łapak i koce. Innaczej nie ma szans z tą cwaniarą. Quote
P78 Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Kiedy będą ogłoszonka? Majkel siedzi siedzi aż szkoda :( Miałam dwa debilne telefony z własnych ogłoszeń :( Szczerze mówiąc mam już dość, wszystko obsrane, wali wszędzie :) Nie da się przejść :) chyba, że slalomem :D Miłego dnia, ja zmagam się z anginą :( Quote
paula82 Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Paulina to wyobraź sobie co u mnie się działo jak (żeby rozruszać i przełamać Malwinkę i Otisa) wzięłam całe stado szczeniaków do domu. Sześć takich potworów biegających wszędzie i zostawiających po sobie pamiątki. Wariactwo. Quote
P78 Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 O matko, nieźle... Co do adopcji b. to jak Ci pisałam sprawa się zawiesiła, bo znalazłam sunię i ona trzyma ją na DT :( Nie wiem ile czasu to potrwa, bo na razie nie znalazł się właściciel :( W każdym razie sunię na sterylkę wziąć możemy... Jak coś się dowiem od razu dam znać :) Quote
paula82 Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 trochę tu pospamujemy, ale co tam ;) już wszystko wiem, rozmawiałam z Olą i prawdopodobnie ta sunia zostanie u niej na DS, więc Biała nadal szuka domu. Quote
Atomowka Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Szkoda bo niestety podejrzewam,że wielu amatorów na Białą nie będzie :( Quote
paula82 Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 ona w kontakcie bezpośrednim rozkochuje w sobie ludzi, ale niestety jest dorosłym zwykłym kundlem, jakich wszędzie pełno, zdjęcia nie ukazują tego jaki ma charakter. :( Jest baaardzo przytulaśna na kolanach potrafi godzinami leżeć i rozkoszować się głaskaniem. Kiedy się do niej podchodzi od razu wywala się brzuchem do góry, aby ją miziać. Kiedy zaczynam się cofać, ona się czołga, jak leży robi tzw. żabę (tylne łapki wyciągnięte) a ogon chodzi jak wiatraczek. :D Quote
Atomowka Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Pula wiem,że ona cudowna miałam okazję ją przecież poznać i zaprezentowała mi brzuszek na dzień dobry Ale niestety dziewczyna urodą nie grzeszy Quote
Abrakadabra Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Paulina, Paula, jak miewają się maluchy? Ogłoszenia, które wykupiłam na bazarku są trochę "zwichrowane".... Ps. Zośka - my wróciliśmy w sobotę na działki, ale mimo zaaplikowania mamusi porcji sedalinu, nie dało się jej złapać. Poznaliśmy ją dogłębniej i jest to naprawdę trudny przypadek. Klatka nie wchodzi w grę. Musimy przypuścić zmasowany atak liczebny, a okolica, w której ona się porusza znacznie utrudnia jej schwytanie. Quote
Zośka74 Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 Abrakadabra napisał(a):Paulina, Paula, jak miewają się maluchy? Ogłoszenia, które wykupiłam na bazarku są trochę "zwichrowane".... Ps. Zośka - my wróciliśmy w sobotę na działki, ale mimo zaaplikowania mamusi porcji sedalinu, nie dało się jej złapać. Poznaliśmy ją dogłębniej i jest to naprawdę trudny przypadek. Klatka nie wchodzi w grę. Musimy przypuścić zmasowany atak liczebny, a okolica, w której ona się porusza znacznie utrudnia jej schwytanie. Tak też myślałam - cwana z niej bestia. Abra jak podasz dokładny termin w tygodniu to od rana ja, Ola i Piotrek możemy się stawić, potrzeba myślę jeszcze ze 3-4 osoby i musimy iść na żywioł. Zaopatrzyć się w koce, rękawice itp i może nam się wtedy uda. Czekam na info kiedy by miało to nastąpić. Pozdrawiam. Quote
Abrakadabra Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Zośka74 napisał(a):Tak też myślałam - cwana z niej bestia. Abra jak podasz dokładny termin w tygodniu to od rana ja, Ola i Piotrek możemy się stawić, potrzeba myślę jeszcze ze 3-4 osoby i musimy iść na żywioł. Zaopatrzyć się w koce, rękawice itp i może nam się wtedy uda. Czekam na info kiedy by miało to nastąpić. Pozdrawiam. Końcówka tego tygodnia odpada. Przyszły tydzień odpada. Może pomiędzy 19.09. a 24.09? Dam Wam znać. Ps. Majki wylądował dzisiaj w lecznicy Ma biegunkę i bałyśmy się, że to parwo. Mru, Paweł, Paulina - dziękujemy, że tak szybko zareagowaliście :) Na szczęście test przyniósł wynik ujemny. Najprawdopodobniej to zarobaczenie. Atomówka, jeszcze nie znamy kosztów całej akcji. Jak tylko będzie coś wiadomo - napiszę. Paulina, jak się czuje Majki ? Pragnienie Miłości - dziękuję za przelew 52zł za wizytę Majkiego w lecznicy! Quote
Recommended Posts