Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Aleksandra95']To my dziękujemy. :loveu: emaila dostałam,a mogłabyś wycenić je,bo ja nie mam pojęcia w jakiej cenie to wystawić ..[/QUOTE]
Kochana, bo właśnie uzależniałam wycenę od tego jak wystawiona będzie reszta fantów. Ale wiesz co, wystaw wywoławczą 9zł (każdy fant) ;)

[quote name='Fiera']chował mi nosek pod pachę, jak się przestraszał, słodziak jeden:smile:)[/QUOTE]
:loveu::loveu::loveu:

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bric-a-brac']Kochana, bo właśnie uzależniałam wycenę od tego jak wystawiona będzie reszta fantów. Ale wiesz co, wystaw wywoławczą 9zł (każdy fant) ;)

[/QUOTE]

Ok,tak będzie. :)

Posted

Maluchy wytuptały gdzieś sobie, chrupki i woda zniknęły, więc to chyba dobry znak, bo już się bałyśmy, że się odwodnią i będą konieczne kroplówki. Wystawiłam kolejne jedzonko i picie, a dorosłe psiaki w domku, więc maluchy powinny się poczęstować. Jutro c.d.n.

Posted

[url]http://www.dogomania.pl/threads/207378-Robi%C4%99-prosz%C4%99-nie-pisa%C4%87-!!!?p=16833137#post16833137[/url]

Robię nie piszcie nic,ale zobaczcie czy taki początek może być ,czy źle ? :roll:

Posted

[quote name='Fiera']Maluchy wytuptały gdzieś sobie, chrupki i woda zniknęły, więc to chyba dobry znak, bo już się bałyśmy, że się odwodnią i będą konieczne kroplówki. Wystawiłam kolejne jedzonko i picie, a dorosłe psiaki w domku, więc maluchy powinny się poczęstować. Jutro c.d.n.[/QUOTE]

Fiera, jak najszyciej dawaj zdjęcia, pleaaseeeee...
Próbuję znaleźć DT, który przyjmnie choć 1 suczynkę.

Posted

[quote name='Fiera']Maluchy wytuptały gdzieś sobie, chrupki i woda zniknęły, więc to chyba dobry znak, bo już się bałyśmy, że się odwodnią i będą konieczne kroplówki. Wystawiłam kolejne jedzonko i picie, a dorosłe psiaki w domku, więc maluchy powinny się poczęstować. Jutro c.d.n.[/QUOTE]

jak to wytuptały gdzieś :)? może kopią dziurę pod ogrodzeniem.

Posted

super wieści jeszcze trochę i nie będą już takie dzikie - Fiera działaj dalej;)
dziewczyny czy mama została zgłoszona do skarpety na sterylkę?

co będzie z bidulami w weekend kiedy Fiera wyjeżdża?:(

Posted

Aleksandra początek zajebisty ;-) działaj dalej kochana dziewczyno ;-),ja zbieram kaskę na fb ale lipnie idzie ,zespół też nie odpisał na maila więc się denerwuje ;-((

Posted

Ola jest dobrze
Ciesze się,że szczyle już bezpieczne
Co do kasy z FB to Uleczka Ty zbierasz w końcu? Możesz mi podac aktualnego linka do wydarzenia?

Posted

Chyba lekki chaos zapanował tutaj na wątku. Postaram się to uporządkować jakoś:

1. Szczeniaki mają czas u Fiery do piątku (Fiero to prawda?) ZOŚKA - Ty jesteś osobą odpowiedzialną za psiaki - czy szukasz im jakiegoś miejsca? Jakiś pomysł ktoś ma?
Zośka dasz radę odebrać psiaki w piątek od Fiery?

Bardzo fajnie, że Fiera zgodziła się przyjąć psiaki, ale uważam, że na dłuższą metę (jeśli Fiera się zgodzi) powinien u Niej zostać jeden szczeniak. One MUSZĄ być rozdzielone. Dopóki są razem - trzymają się razem i razem również unikają człowieka.
Poza tym, aby zacząć im szukać domu - MUSZĄ być socjalizowane i to tak "ostro".

Fiera dziękujemy za przyjęcie psiaków!

2. Kto w końcu zbiera kasę na FB i na wątku? Na wątku "wytypowana" była Atomówka.

3. Bardzo serdecznie dziękuję Abrakadabrze, która pomimo wysokiej gorączki - zaangażowała się maxymalnie w pomoc szczylom, bez gadania wczoraj zawiozła szczeniaka - chociaż była w pracy.
W tym miejscu również dziękuję wszystkim, którzy pomogli w tej sprawie - fizycznie, wirtualnie itd :) Gdyby nie Wy - szczeniaki pewnie dalej by biegały wzdłuż ulicy.

4. KWestia finansowa - jesteśmy goli i raczej niezbyt zadowoleni z takiego stanu rzeczy.
MUSIMY zrobić wszystko, aby zebrac środki na:
- karmę
- odrobaczenie
- szczepienia
- szelki, obróżki, smycze
- opłacenie DT, Hotelu - gdzieś trzeba psiaki umieścić
- STERYLKĘ MAMUSI (na razie klatka łapka zostanie oddana. Ale o matce nie zapomnimy, na pewno. Abra musi dojść do zdrowia)

Pomoc rodzinie - zawsze - wiąże się z mega dużymi kosztami. Nie mówię o wydawaniu kasy na głupoty bez których pies przeżyje - ale szczepienia, weterynarz, karma - to są priorytety.
Ludzie nie chętnie wchodzą na takie wątku właśnie z względu na dużo roboty, ze względu na duże zapotrzebowanie na pieniądze.
Dlatego trzeba się zmobilizować i zacząc szukać wsparcia finansowego.

Posted

[quote name='obraczus87']Poprosić Moderatora o przeniesienie watku na dzial ogolny?? Moze wiecej osob tam zajrzy. Co sadzicie??[/QUOTE]

Myślę, że warto to zrobić, chociaż będzie szybciej znikał w natłoku innych.
Może jednak zwiększy się prawdopodobieństwo znalezienia DT...

Maluchy muszą zostać rozdzielone w trybie NATYCHMIASTOWYM

Posted

[quote name='bric-a-brac']Aleksandra, spoko, fanty wklejaj ;)
Też jestem spragniona zdjęć! I do bazarku imiennego są potrzebne.[/QUOTE]

Fanty wkleję,ale to jakoś po 14,bo o 12 mam korepetycje.. No zdjęcia chcemy ! ;)

[quote name='Uleczka']Aleksandra początek zajebisty ;-) działaj dalej kochana dziewczyno ;-),ja zbieram kaskę na fb ale lipnie idzie ,zespół też nie odpisał na maila więc się denerwuje ;-(([/QUOTE]
Działam,działam..;)
[quote name='Atomowka']Ola jest dobrze
Ciesze się,że szczyle już bezpieczne
Co do kasy z FB to Uleczka Ty zbierasz w końcu? Możesz mi podac aktualnego linka do wydarzenia?[/QUOTE]

Ok..:)

Posted

[quote name='obraczus87']Chyba lekki chaos zapanował tutaj na wątku. Postaram się to uporządkować jakoś:

1. Szczeniaki mają czas u Fiery do piątku (Fiero to prawda?) ZOŚKA - Ty jesteś osobą odpowiedzialną za psiaki - czy szukasz im jakiegoś miejsca? Jakiś pomysł ktoś ma?
Zośka dasz radę odebrać psiaki w piątek od Fiery?

Bardzo fajnie, że Fiera zgodziła się przyjąć psiaki, ale uważam, że na dłuższą metę (jeśli Fiera się zgodzi) powinien u Niej zostać jeden szczeniak. One MUSZĄ być rozdzielone. Dopóki są razem - trzymają się razem i razem również unikają człowieka.
Poza tym, aby zacząć im szukać domu - MUSZĄ być socjalizowane i to tak "ostro".

Fiera dziękujemy za przyjęcie psiaków!

2. Kto w końcu zbiera kasę na FB i na wątku? Na wątku "wytypowana" była Atomówka.

3. Bardzo serdecznie dziękuję Abrakadabrze, która pomimo wysokiej gorączki - zaangażowała się maxymalnie w pomoc szczylom, bez gadania wczoraj zawiozła szczeniaka - chociaż była w pracy.
W tym miejscu również dziękuję wszystkim, którzy pomogli w tej sprawie - fizycznie, wirtualnie itd :) Gdyby nie Wy - szczeniaki pewnie dalej by biegały wzdłuż ulicy.

4. KWestia finansowa - jesteśmy goli i raczej niezbyt zadowoleni z takiego stanu rzeczy.
MUSIMY zrobić wszystko, aby zebrac środki na:
- karmę
- odrobaczenie
- szczepienia
- szelki, obróżki, smycze
- opłacenie DT, Hotelu - gdzieś trzeba psiaki umieścić
- STERYLKĘ MAMUSI (na razie klatka łapka zostanie oddana. Ale o matce nie zapomnimy, na pewno. Abra musi dojść do zdrowia)

Pomoc rodzinie - zawsze - wiąże się z mega dużymi kosztami. Nie mówię o wydawaniu kasy na głupoty bez których pies przeżyje - ale szczepienia, weterynarz, karma - to są priorytety.
Ludzie nie chętnie wchodzą na takie wątku właśnie z względu na dużo roboty, ze względu na duże zapotrzebowanie na pieniądze.
Dlatego trzeba się zmobilizować i zacząc szukać wsparcia finansowego.[/QUOTE]
Kwestia finansowa - wczoraj do Fiery wysłane były pieniądze na weta, karmy na ok 5 dni też powinno starczyć - zbieram puszeczki i jeszcze dowiozę.
Oczywiście że szukam DS dla maluchów, ale na razie jest ciężko.
Jak pomożecie i coś na te trzy dni weekendowe im znajdziecie to ja mogę je przewieźć w wyznaczone miejsce.

Posted

Przepraszam, że nie pisałam wcześniej, ale też sporo mam na głowie. Maluchy są na działce, nie maja możliwości wytuptania poza ogrodzenie. Siedzą sobie pod sztaplem drzewa ( pół dnia zajęło ich namierzenie, bo jest tu sporo zakamarków, gdzie mogą się schować ), Misiek nawet się spod niego sam wychylał - chyba jest najodważniejszy i ciekawski:) Maluchy zjadły w nocy chrupki, które zostawiłam w budzie, więc pod osłoną nocy spacerują po działce:) Przed chwilą wstawiłam w dziurę michę pełną karmy. Ok.18 dwie osoby mają mi pomóc w wyciągnięciu maluchów na zewnątrz, wygłaskam je, pooglądam pod kątem kleszczy i wsadzę do budy, podetkam pod nosek też michę z mokrą karmą, bo moje dwa dorosłe psy jej nie chcą jeść ( sprawdziłam - chyba juniorowy skład im nie odpowiada).

Posted

Przepraszam,że tak długo,ale już jest bazarek !! :)

Zapraszam..rozsyłajcie

[url]http://www.dogomania.pl/threads/207378-Bazarek-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci..-ZAPRASZAMY-!-dla-dzieci-pa%C5%84-i-nie-tylko..!!-)-DO-15.05.-godz-24.?p=16833137#post16833137[/url]

Posted

Maluchy fajnie reagują na głaskanie i dotykanie, nie warczą, o gryzieniu w ogóle mowy nie ma:) Myślę, że da się je ucywilizować i wyrosną na kochane, domowe psiaki. Ale na pewno trzeba je jak najszybciej rozdzielić, wtedy będzie łatwiej je oswoić, bo teraz to faktycznie trzymają się razem, i razem stronią od człowieka...
Jeśli uda się znaleźć domki dla dwóch bąbli, to jeden spokojnie może zostać u mnie na dłuższy BDT. Postaram się zrobić jeszcze dziś zdjęcia i je wstawić - zakładam, że damy radę je dziś wydostać:)

Posted

Nie ma mnie 13-15.05., w piątek do 15 ktoś musi maluchy zabrać, w niedzielę wieczorem albo w poniedziałek rano mogą wrócić. Jedzenia mają na razie na min. 2 tyg - nie wiem ile one jedzą, więc może na dłużej, dam znać w tej sprawie. Kobietka, która psiaki przywiozła wysłała mi wczoraj przelew na obróżki na pchły / kleszcze, w poniedziałek powinny dojść, to pojadę do wetki i szybciutko im założę. Inna pani zobowiązała się przesłać 100 zł na odrobaczenie - małe mają stwierdzone glisty, więc sporo to kosztuje. No i na razie to chyba tyle, odezwę się jeszcze dziś i dam znać, jak łapanie i głaskanie przebiegało. Pozdr. i dziękuję w imieniu maluchów wszystkim za pomoc i pamięć, i troskę:)

Posted

niech ktos wpisze ta kase co juz mamy w pierwszym poscie i ewentualnie na co bedzie przeznaczona.
potrzebujemy jak najszybciej zdjec, najlepiej kazdego oddzielnie, wtedy mozna zrobic ogloszenia i szukac dt/ds, ja mysle ze nawet ds wchodzilby w gre u osoby ktora miala juz psy/szczeniaki i wie ze taki klusek potrzebuje oswojenia i cierpliwosci.

Posted

Fiera, udało Ci się je wydostać?
Postaraj się o zrobienie dzisiaj tych zdjęć, co?
Jak dostaniesz już te 2 przelewy - napisz dokładnie jakie to były sumy i jakie wydatki poczyniłaś (Obraczus wklei w pierwszy post).