bric-a-brac Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Aleksandra95']To my dziękujemy. :loveu: emaila dostałam,a mogłabyś wycenić je,bo ja nie mam pojęcia w jakiej cenie to wystawić ..[/QUOTE] Kochana, bo właśnie uzależniałam wycenę od tego jak wystawiona będzie reszta fantów. Ale wiesz co, wystaw wywoławczą 9zł (każdy fant) ;) [quote name='Fiera']chował mi nosek pod pachę, jak się przestraszał, słodziak jeden:smile:)[/QUOTE] :loveu::loveu::loveu: Quote
Aleksa. Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='bric-a-brac']Kochana, bo właśnie uzależniałam wycenę od tego jak wystawiona będzie reszta fantów. Ale wiesz co, wystaw wywoławczą 9zł (każdy fant) ;) [/QUOTE] Ok,tak będzie. :) Quote
Fiera Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Maluchy wytuptały gdzieś sobie, chrupki i woda zniknęły, więc to chyba dobry znak, bo już się bałyśmy, że się odwodnią i będą konieczne kroplówki. Wystawiłam kolejne jedzonko i picie, a dorosłe psiaki w domku, więc maluchy powinny się poczęstować. Jutro c.d.n. Quote
Aleksa. Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [url]http://www.dogomania.pl/threads/207378-Robi%C4%99-prosz%C4%99-nie-pisa%C4%87-!!!?p=16833137#post16833137[/url] Robię nie piszcie nic,ale zobaczcie czy taki początek może być ,czy źle ? :roll: Quote
Abrakadabra Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Fiera']Maluchy wytuptały gdzieś sobie, chrupki i woda zniknęły, więc to chyba dobry znak, bo już się bałyśmy, że się odwodnią i będą konieczne kroplówki. Wystawiłam kolejne jedzonko i picie, a dorosłe psiaki w domku, więc maluchy powinny się poczęstować. Jutro c.d.n.[/QUOTE] Fiera, jak najszyciej dawaj zdjęcia, pleaaseeeee... Próbuję znaleźć DT, który przyjmnie choć 1 suczynkę. Quote
bric-a-brac Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Aleksandra, spoko, fanty wklejaj ;) Fiero, ale one nie mają możliwości wytuptać za daleko? Też jestem spragniona zdjęć! I do bazarku imiennego są potrzebne. Quote
tripti Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Fiera']Maluchy wytuptały gdzieś sobie, chrupki i woda zniknęły, więc to chyba dobry znak, bo już się bałyśmy, że się odwodnią i będą konieczne kroplówki. Wystawiłam kolejne jedzonko i picie, a dorosłe psiaki w domku, więc maluchy powinny się poczęstować. Jutro c.d.n.[/QUOTE] jak to wytuptały gdzieś :)? może kopią dziurę pod ogrodzeniem. Quote
Agnieszka_K Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 super wieści jeszcze trochę i nie będą już takie dzikie - Fiera działaj dalej;) dziewczyny czy mama została zgłoszona do skarpety na sterylkę? co będzie z bidulami w weekend kiedy Fiera wyjeżdża?:( Quote
Uleczka Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Aleksandra początek zajebisty ;-) działaj dalej kochana dziewczyno ;-),ja zbieram kaskę na fb ale lipnie idzie ,zespół też nie odpisał na maila więc się denerwuje ;-(( Quote
Atomowka Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Ola jest dobrze Ciesze się,że szczyle już bezpieczne Co do kasy z FB to Uleczka Ty zbierasz w końcu? Możesz mi podac aktualnego linka do wydarzenia? Quote
obraczus87 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Chyba lekki chaos zapanował tutaj na wątku. Postaram się to uporządkować jakoś: 1. Szczeniaki mają czas u Fiery do piątku (Fiero to prawda?) ZOŚKA - Ty jesteś osobą odpowiedzialną za psiaki - czy szukasz im jakiegoś miejsca? Jakiś pomysł ktoś ma? Zośka dasz radę odebrać psiaki w piątek od Fiery? Bardzo fajnie, że Fiera zgodziła się przyjąć psiaki, ale uważam, że na dłuższą metę (jeśli Fiera się zgodzi) powinien u Niej zostać jeden szczeniak. One MUSZĄ być rozdzielone. Dopóki są razem - trzymają się razem i razem również unikają człowieka. Poza tym, aby zacząć im szukać domu - MUSZĄ być socjalizowane i to tak "ostro". Fiera dziękujemy za przyjęcie psiaków! 2. Kto w końcu zbiera kasę na FB i na wątku? Na wątku "wytypowana" była Atomówka. 3. Bardzo serdecznie dziękuję Abrakadabrze, która pomimo wysokiej gorączki - zaangażowała się maxymalnie w pomoc szczylom, bez gadania wczoraj zawiozła szczeniaka - chociaż była w pracy. W tym miejscu również dziękuję wszystkim, którzy pomogli w tej sprawie - fizycznie, wirtualnie itd :) Gdyby nie Wy - szczeniaki pewnie dalej by biegały wzdłuż ulicy. 4. KWestia finansowa - jesteśmy goli i raczej niezbyt zadowoleni z takiego stanu rzeczy. MUSIMY zrobić wszystko, aby zebrac środki na: - karmę - odrobaczenie - szczepienia - szelki, obróżki, smycze - opłacenie DT, Hotelu - gdzieś trzeba psiaki umieścić - STERYLKĘ MAMUSI (na razie klatka łapka zostanie oddana. Ale o matce nie zapomnimy, na pewno. Abra musi dojść do zdrowia) Pomoc rodzinie - zawsze - wiąże się z mega dużymi kosztami. Nie mówię o wydawaniu kasy na głupoty bez których pies przeżyje - ale szczepienia, weterynarz, karma - to są priorytety. Ludzie nie chętnie wchodzą na takie wątku właśnie z względu na dużo roboty, ze względu na duże zapotrzebowanie na pieniądze. Dlatego trzeba się zmobilizować i zacząc szukać wsparcia finansowego. Quote
Abrakadabra Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='obraczus87']Poprosić Moderatora o przeniesienie watku na dzial ogolny?? Moze wiecej osob tam zajrzy. Co sadzicie??[/QUOTE] Myślę, że warto to zrobić, chociaż będzie szybciej znikał w natłoku innych. Może jednak zwiększy się prawdopodobieństwo znalezienia DT... Maluchy muszą zostać rozdzielone w trybie NATYCHMIASTOWYM Quote
tripti Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 a dzwonił ktoś do Fiera czy wszystko w porządku? wczoraj maluchy gdzieś wytuptały. Quote
Aleksa. Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='bric-a-brac']Aleksandra, spoko, fanty wklejaj ;) Też jestem spragniona zdjęć! I do bazarku imiennego są potrzebne.[/QUOTE] Fanty wkleję,ale to jakoś po 14,bo o 12 mam korepetycje.. No zdjęcia chcemy ! ;) [quote name='Uleczka']Aleksandra początek zajebisty ;-) działaj dalej kochana dziewczyno ;-),ja zbieram kaskę na fb ale lipnie idzie ,zespół też nie odpisał na maila więc się denerwuje ;-(([/QUOTE] Działam,działam..;) [quote name='Atomowka']Ola jest dobrze Ciesze się,że szczyle już bezpieczne Co do kasy z FB to Uleczka Ty zbierasz w końcu? Możesz mi podac aktualnego linka do wydarzenia?[/QUOTE] Ok..:) Quote
Abrakadabra Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Pani, która przyjeżdżała ostatnio dokarmiać rodzinkę obiecałą przelać Fierze pieniadze na zakup obróżek p/kleszczowych, a koleżanka Zośki74 100zł na szczepienia. Quote
Zośka74 Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 [quote name='obraczus87']Chyba lekki chaos zapanował tutaj na wątku. Postaram się to uporządkować jakoś: 1. Szczeniaki mają czas u Fiery do piątku (Fiero to prawda?) ZOŚKA - Ty jesteś osobą odpowiedzialną za psiaki - czy szukasz im jakiegoś miejsca? Jakiś pomysł ktoś ma? Zośka dasz radę odebrać psiaki w piątek od Fiery? Bardzo fajnie, że Fiera zgodziła się przyjąć psiaki, ale uważam, że na dłuższą metę (jeśli Fiera się zgodzi) powinien u Niej zostać jeden szczeniak. One MUSZĄ być rozdzielone. Dopóki są razem - trzymają się razem i razem również unikają człowieka. Poza tym, aby zacząć im szukać domu - MUSZĄ być socjalizowane i to tak "ostro". Fiera dziękujemy za przyjęcie psiaków! 2. Kto w końcu zbiera kasę na FB i na wątku? Na wątku "wytypowana" była Atomówka. 3. Bardzo serdecznie dziękuję Abrakadabrze, która pomimo wysokiej gorączki - zaangażowała się maxymalnie w pomoc szczylom, bez gadania wczoraj zawiozła szczeniaka - chociaż była w pracy. W tym miejscu również dziękuję wszystkim, którzy pomogli w tej sprawie - fizycznie, wirtualnie itd :) Gdyby nie Wy - szczeniaki pewnie dalej by biegały wzdłuż ulicy. 4. KWestia finansowa - jesteśmy goli i raczej niezbyt zadowoleni z takiego stanu rzeczy. MUSIMY zrobić wszystko, aby zebrac środki na: - karmę - odrobaczenie - szczepienia - szelki, obróżki, smycze - opłacenie DT, Hotelu - gdzieś trzeba psiaki umieścić - STERYLKĘ MAMUSI (na razie klatka łapka zostanie oddana. Ale o matce nie zapomnimy, na pewno. Abra musi dojść do zdrowia) Pomoc rodzinie - zawsze - wiąże się z mega dużymi kosztami. Nie mówię o wydawaniu kasy na głupoty bez których pies przeżyje - ale szczepienia, weterynarz, karma - to są priorytety. Ludzie nie chętnie wchodzą na takie wątku właśnie z względu na dużo roboty, ze względu na duże zapotrzebowanie na pieniądze. Dlatego trzeba się zmobilizować i zacząc szukać wsparcia finansowego.[/QUOTE] Kwestia finansowa - wczoraj do Fiery wysłane były pieniądze na weta, karmy na ok 5 dni też powinno starczyć - zbieram puszeczki i jeszcze dowiozę. Oczywiście że szukam DS dla maluchów, ale na razie jest ciężko. Jak pomożecie i coś na te trzy dni weekendowe im znajdziecie to ja mogę je przewieźć w wyznaczone miejsce. Quote
Zośka74 Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 [quote name='Tattoi']Na które trzy dni ?[/QUOTE] 13-15 maja prawdopodobnie Abra wie dokładnie Quote
Fiera Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Przepraszam, że nie pisałam wcześniej, ale też sporo mam na głowie. Maluchy są na działce, nie maja możliwości wytuptania poza ogrodzenie. Siedzą sobie pod sztaplem drzewa ( pół dnia zajęło ich namierzenie, bo jest tu sporo zakamarków, gdzie mogą się schować ), Misiek nawet się spod niego sam wychylał - chyba jest najodważniejszy i ciekawski:) Maluchy zjadły w nocy chrupki, które zostawiłam w budzie, więc pod osłoną nocy spacerują po działce:) Przed chwilą wstawiłam w dziurę michę pełną karmy. Ok.18 dwie osoby mają mi pomóc w wyciągnięciu maluchów na zewnątrz, wygłaskam je, pooglądam pod kątem kleszczy i wsadzę do budy, podetkam pod nosek też michę z mokrą karmą, bo moje dwa dorosłe psy jej nie chcą jeść ( sprawdziłam - chyba juniorowy skład im nie odpowiada). Quote
Aleksa. Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Przepraszam,że tak długo,ale już jest bazarek !! :) Zapraszam..rozsyłajcie [url]http://www.dogomania.pl/threads/207378-Bazarek-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci..-ZAPRASZAMY-!-dla-dzieci-pa%C5%84-i-nie-tylko..!!-)-DO-15.05.-godz-24.?p=16833137#post16833137[/url] Quote
Fiera Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Maluchy fajnie reagują na głaskanie i dotykanie, nie warczą, o gryzieniu w ogóle mowy nie ma:) Myślę, że da się je ucywilizować i wyrosną na kochane, domowe psiaki. Ale na pewno trzeba je jak najszybciej rozdzielić, wtedy będzie łatwiej je oswoić, bo teraz to faktycznie trzymają się razem, i razem stronią od człowieka... Jeśli uda się znaleźć domki dla dwóch bąbli, to jeden spokojnie może zostać u mnie na dłuższy BDT. Postaram się zrobić jeszcze dziś zdjęcia i je wstawić - zakładam, że damy radę je dziś wydostać:) Quote
Fiera Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Nie ma mnie 13-15.05., w piątek do 15 ktoś musi maluchy zabrać, w niedzielę wieczorem albo w poniedziałek rano mogą wrócić. Jedzenia mają na razie na min. 2 tyg - nie wiem ile one jedzą, więc może na dłużej, dam znać w tej sprawie. Kobietka, która psiaki przywiozła wysłała mi wczoraj przelew na obróżki na pchły / kleszcze, w poniedziałek powinny dojść, to pojadę do wetki i szybciutko im założę. Inna pani zobowiązała się przesłać 100 zł na odrobaczenie - małe mają stwierdzone glisty, więc sporo to kosztuje. No i na razie to chyba tyle, odezwę się jeszcze dziś i dam znać, jak łapanie i głaskanie przebiegało. Pozdr. i dziękuję w imieniu maluchów wszystkim za pomoc i pamięć, i troskę:) Quote
malvaaa Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 niech ktos wpisze ta kase co juz mamy w pierwszym poscie i ewentualnie na co bedzie przeznaczona. potrzebujemy jak najszybciej zdjec, najlepiej kazdego oddzielnie, wtedy mozna zrobic ogloszenia i szukac dt/ds, ja mysle ze nawet ds wchodzilby w gre u osoby ktora miala juz psy/szczeniaki i wie ze taki klusek potrzebuje oswojenia i cierpliwosci. Quote
Abrakadabra Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Fiera, udało Ci się je wydostać? Postaraj się o zrobienie dzisiaj tych zdjęć, co? Jak dostaniesz już te 2 przelewy - napisz dokładnie jakie to były sumy i jakie wydatki poczyniłaś (Obraczus wklei w pierwszy post). Quote
Recommended Posts