Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='togaa']Nika miała piękne wakacje tego Lata.:lol:
.[/QUOTE] Niestety skończyły się wakacje i Nice pozostały krótkie spacerki miedzy blokami (aż do ferii zimowych)

• 2 weeks later...
Posted

modelka ;)
[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg842/scaled.php?server=842&filename=karpacz.jpg&res=landing[/IMG]

i niedzielny spacer niedaleko domu (odkrywam nowe spacerowe miejsca)

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg201/scaled.php?server=201&filename=20847090.jpg&res=landing[/IMG]

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg545/scaled.php?server=545&filename=61380209.jpg&res=landing[/IMG]

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg703/scaled.php?server=703&filename=23844695.jpg&res=landing[/IMG]

• 4 weeks later...
Posted

Zachciało mi się dopieścić wczoraj pieska i dałam jej gotowanego indyka. Całą noc piszczała, że chce wyjść, a ja ja goniłam na legowisko. Grzecznie szła i po kwadransie z powrotem koło mnie i prosi...
aż w końcu koło 4 uległam, kurtkę i dresy wciągnęłam na piżamę i przed blok.
Za to dziś cały dzień nieprzytomnie śpiąca chodzę (maturalnej klasie się upiekła kartkówka)

Posted

[quote name='Nikaragua']Nika dziś zaszczepiona :)
Najpierw próbowała nawiać sprzed drzwi gabinetu, a potem pożreć weta ;)
ale daliśmy rade :D[/QUOTE]

mam nadzieję, że wet też dał radę:evil_lol:

Nika po prostu nie lubi zastrzyków, biedactwo:loveu:
śliczna ona! zawsze o niej myślę, kiedy patrzę na mój czarno-biały kudłaty duet czyli grubego Pusia i kaszlaka Łatusia

Posted

[quote name='Nikaragua']Zachciało mi się dopieścić wczoraj pieska i dałam jej gotowanego indyka. Całą noc piszczała, że chce wyjść, a ja ja goniłam na legowisko. Grzecznie szła i po kwadransie z powrotem koło mnie i prosi...
aż w końcu koło 4 uległam, kurtkę i dresy wciągnęłam na piżamę i przed blok.
Za to dziś cały dzień nieprzytomnie śpiąca chodzę (maturalnej klasie się upiekła kartkówka)[/QUOTE]

kartkówka, z jakiego przedmiotu?

Posted

[quote name='mari23']mam nadzieję, że wet też dał radę:evil_lol:

Nika po prostu nie lubi zastrzyków, biedactwo:loveu:
śliczna ona! zawsze o niej myślę, kiedy patrzę na mój czarno-biały kudłaty duet czyli [B]grubego Pusia[/B] i kaszlaka Łatusia[/QUOTE]Niedługo Będą jeszcze bardziej podobni, niestety. Nika przekroczyła już 9kg :crazyeye:, (jak ją brałam 3 lata temu nie wazyła nawet 6) mimo, że jest na niskokalorycznej karmie i nie zjada resztek ze stołu ;)
czasem tylko orzecha włoskiego jej daję jak po powrocie z pracy chcę mieć chwilkę spokoju :)

[quote name='docha']kartkówka, z jakiego przedmiotu?[/QUOTE]
z matematyki :)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Nikaragua']Chyba do weta będę musiała wybrać się z Niką, dziś na spacerze jakby krople krwi były w moczu...[/QUOTE]

niefajnie... byłoby najlepiej, gdybyś złapała mocz do badania, ale nie wiem czy Nika pozwoli na to?

Posted

Też myślałam o tym, ale jakoś sobie nie wyobrażam latania po ulicy z pojemnikiem i kucania koło niej gdy sika. Zwykle, gdy tylko się zbliżam to przestaje i idzie w inne miejsce.

Posted

[quote name='Nikaragua']Też myślałam o tym, ale jakoś sobie nie wyobrażam latania po ulicy z pojemnikiem i kucania koło niej gdy sika. Zwykle, gdy tylko się zbliżam to przestaje i idzie w inne miejsce.[/QUOTE]

no właśnie niestety tak z Zoyką mam, ucieka jak chcę podstawić pojemniczek a to jest najtańsza i najbardziej łagodna wersja pobrania moczu - potem zostaje punkcja pęcherza albo jak u Zoyki wyciskanie jak pies jest na głupim jasiu - a to już koszt większy i stres większy

za to dziś udało mi się elegancko złapać sioo od kota i jestem z siebie dumna ;)

Posted

Właśnie intensywnie poszukuje w domu pojemnika na mocz... ale te zakupione kiedyś w aptece 'na zapas' już się chyba skończyły.
Byłyśmy właśnie na dodatkowym spacerku (z latarka), pierwsze duże siii czyste, ale drugie wykapki niestety czerwone :(
Naszykowałam sobie dresowy na ewentualne nocne spacerki ;)

Posted

Własnie wróciłyśmy od weterynarza.
Siki złapane do zakrętki od słoika po kawie ;) :) więc nie sterylnie.
Zrobione USG, RTG pęcherza.
Na USG wyglądało na kamień, ale rentgen nie potwierdził. Nika jest leczona na stan zapalny i piasek.
Dostała 3 zastrzyki, jutro kolejne.