Dzika_Figa Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Ale się cieszę, no nie mogę w to uwierzyć! Quote
majuska Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 No do mnie to wszystko też nie dociera...tym bardziej, że to taki wspaniały dom ....:lol::lol::lol: Becia nic nie knuła....te wieści faktycznie wczoraj się pojawiły :) Zmieniłam tytuł wątku Quote
Lucyja Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Napiszę prośbę o pomoc w sprawie kosztów transportu na forum Fundacji Dr Lucy. Mysle, że tam też wspólnymi siłami pomożemy :) Quote
majuska Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 Bardzo dziękujemy, a za domek i wspaniałą rodzinkę ręczymy i ja osobiście nie mogę wyjść z podziwu, że zdecydowali się dać dom naszemu biedakowi...ciekawe czy chłopaki się polubią, ja myślę, że wyczują od razu, pomimo, że nigdy sie nie widzieli, że z tej samej bidy są..... Quote
Agula99 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 No po prostu nie mogę uwierzyć, jestem w szoku i taka szczęśliwa że aż się popłakałam jak bóbr i tak siedzę, czytam to i ryczę, normalnie brak mi słów!!!! Beciu jak to się stało, choć napisz coś, jak go państwo wypatrzyli, jak się zdecydowali???? Quote
Becia66 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 [quote name='Agula99']No po prostu nie mogę uwierzyć, jestem w szoku i taka szczęśliwa że aż się popłakałam jak bóbr i tak siedzę, czytam to i ryczę, normalnie brak mi słów!!!! Beciu jak to się stało, choć napisz coś, jak go państwo wypatrzyli, jak się zdecydowali???? Agula ja z Państwem jestem w stałym kontakcie bo systematycznie zdają relację co u Nero/Diego słychać i zawsze serdecznie pozdrawiają, składają życzenia z okazji kolejnych świąt. No i przesłałam im wątek Rambo jakiś czas temu, a oni go na bieżąco śledzili. Teraz wrócili z wczasów, zaglądnęli na wątek, no i cała rodzina podjęła decyzję...:lol: To nie była spontaniczna decyzja tylko bardzo przemyślana, a oto mail jeszcze z 26 kwietnia : [FONT=Arial]Kochana pani Beatko,[/FONT] [FONT=Arial]minęły Święta a ja wciąż myślę o Rambo, najchętniej widziałabym go biegajacego z Diegiem po naszym ogrodzie i bardzo bym go chciała przytulić, nakarmić dobrym mięsem, zadbać o niego. Patrząc na zdjęcia widać po pyszczku, że jest to bardzo rasowy colli. Ma długi nosek i pięknie opadające uszka.[/FONT] [FONT=Arial]Mąż jednak zwraca mi uwagę na to, że nasz Diego jest bardzo zaborczy i bardzo zazdrosny. Kiedyś przy otwartej bramie zawitał do nas piesek sąsiadów, którego przywitałam bardzo serdecznie, ale reakcja Diego była jak zazdrosnego małego dziecka, przybiegł i zaczął się tulić, dając mi wyraźnie do zrozumienia,że głaskać to można tylko jego.[/FONT] [FONT=Arial]Pani Beatko, będziemy bardzo uważnie śledzić losy Rambo, bardzo nam ten piesek leży na sercu.[/FONT] [FONT=Arial]Pozdrawiamy jak zawsze bardzo serdecznie.[/FONT] [FONT=Arial]Rodzina Niesłuchowskich [/FONT][FONT=Arial] I zdjęcie Nero/Diego którego przez roztargnienie nawet nie wkleiłam na jego wątku, co zaraz uczynię. [/FONT] Quote
Dzika_Figa Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Majuska, źle ten tytuł zmieniłaś. ;) On nie ma szansy, na niego czeka dom a naszym psim obowiązkiem jest zrobić wszystko, żeby do tego domu dotarł. Quote
Lucyja Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Z Fundacji Dr Lucy nasza Magda wpłaci 250 zł na transport Rambusia :) Quote
Florentynka Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Rany, o ja oferma, przegapiłam taaakie wieści!!!! I zatkało mnie i nie wiem co napisać. To jacyś wspaniali ludzie są! Quote
Becia66 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Lucyja napisał(a):Z Fundacji Dr Lucy nasza Magda wpłaci 250 zł na transport Rambusia :) co za wspaniała wiadomość, dziękujemy bardzo :Rose::Rose:. Quote
majuska Posted July 23, 2011 Author Posted July 23, 2011 Lucyja napisał(a):Z Fundacji Dr Lucy nasza Magda wpłaci 250 zł na transport Rambusia :) Bardzo serdecznie dziękujemy:loveu::loveu: Quote
Lucyja Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Basia z Włodkiem od nas z fundacji też wpłacą kasę, tylko powiedzcie kiedy i gdzie trzeba wpłacać, to się zorganizujemy. Quote
barb Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Ja też sie dorzucę zamiast robić przelew na Fundację, to wplacę od razu na transport. Tylko dziś nie moglam wejść na konto, sprobuję jeszcze raz później. Bardzo się cieszę, że pies znalazl dom. :multi: Tylko, żeby Nero go zaakceptował. Quote
Dzika_Figa Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Jakie to fajne, że tek szybko znalazło się tyle osób chętnych pomóc Rambusiowi w dotarciu do domu! Nie mogę się już doczekać, aż chłopak będzie ze swoją rodziną. No i wierzę, że chłopaki się dogadają. Obaj są raczej bezkonfliktowi, spokojni, więc chyba nie powinno być problemów. Quote
Agula99 Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Rambuś dziś cudownie szedł z ze mną i Becią na spacerek bez smyczki, jak tylko Becia wróci na pewno wklei fotki. to jest cud chłopak, kroczy spokojnie, dumnie, trzyma się nogi, no żyć nie umierać, jak ja jestem z nim związana, jejuuuu echhh Quote
majuska Posted July 23, 2011 Author Posted July 23, 2011 No to chyba pomalutku musisz się rozwiązywać Agatko....:eviltong::evil_lol: Quote
Dzika_Figa Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Hihi, a kiedy przewidziany transport? karolciasz28 napisał(a):Kochany Rambuś znajdzie taki domek jak Neruś,co nie? Karolcia to chyba prorok jaki... Quote
Bejotka Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Super wiadomości... Wszyscy czekamy niecierpliwie :) Quote
barb Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Przelałam przed chwilą 15,00 zł. Proszę o potwierdzenie jak dojdą. Quote
Becia66 Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 [quote name='barb']Przelałam przed chwilą 15,00 zł. Proszę o potwierdzenie jak dojdą. bardzo dziękujemy Basiu, potwierdzenia wszystkich wpłat zrobimy w piątek ponieważ są one robione na konto majuski, a ta właśnie dzisiaj wyjechała. Napiszę popołudniu coś więcej bo póki co pakuję syna który wyjeżdża na pół roku, buuuuuu........ Quote
Lucyja Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Podajcie mi proszę na PW namiary na jakie konto wpłacac pieniązki na transport dla Rambo. Becia Twój syn wyjeżdża na pół roku, a moja córka wyjechała dziś na kilka lat :( Quote
Becia66 Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Lucyja napisał(a):Podajcie mi proszę na PW namiary na jakie konto wpłacac pieniązki na transport dla Rambo. Becia Twój syn wyjeżdża na pół roku, a moja córka wyjechała dziś na kilka lat :( to kochana współczuję, nie cierpię długich rozstań choć one coraz częstsze w dzisiejszej rzeczywistości. Opracowywuję właśnie zdjęcia Rambo z sobotniego spaceru to je powklejam. Psiak wczoraj ujął mnie bardzo, widząc jak on pięknie chodzi przy nodze zdecydowałam w końcu odpiąć smycz. Szedł równo ze mną, krok w krok, zatrzymałam się - on też, podbiegłam do przodu żeby zrobić fotkę - on za mną....i tak dumnie kroczył przy nodze, koniecznie z lewej strony i nie mogłyśmy się z Agulą nadziwić jaki on zdyscyplinowany, ułożony i mądry. Chód jego o niebo lepszy w stosunku do pierwszych spacerów kiedy widać było że nie ma siły, zresztą co można spodziewać się po psie, który ponad 3 lata spędził na krótkim łańcuchu przy budzie. Trochę czasu zajęło żeby mu wzmocnić nogi bo przecież przez lata mięśnie nie były ćwiczone. Ogród dla niego będzie cudownym rozwiązaniem jako codzienna terapia ruchowa bo przecież w przytulisku też bywa zamknięty w boksie okresowo na zmianę z innymi psami. Quote
Becia66 Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 nad samą rzeką smyczkę przypięłam bo woda głęboka, a jego wyrażnie ciągnęło w tamtą stronę. Quote
Becia66 Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Rambuś maszeruje samodzielnie w stadzie, tamte 2 zołzy muszą być na smyczy bo pewnie poszłyby w tango. :diabloti: Quote
Becia66 Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Jak pisałam, Rambo pięknie chodzi przy nodze, krok w krok i muszę go pochwalić bo precyzyjnie omija kałuże, widać nie lubi być chłopak obłocony w przeciwieństwie do 2 swoich koleżanek które tylko patrzyły żeby się gdzieś upaplać, Kaja nawet zaliczyła po drodze coś śmierdzącego...:diabloti: Quote
Recommended Posts