Ra_dunia Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Znalazłam wątek :) Śliczne ma oczka Tomuś... Quote
Ulka18 Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Allegro Tomcia wyroznione :D http://allegro.pl/show_item.php?item=1565806162 Quote
kaskadaffik Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Co tam u szorściaka? ciekawe czy koty lubi, ja dzisiaj znowu miałam na trawniku niespodziankę.... tym razem czarny.. :( Quote
Murka Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Tomcio prawdopodobnie zostanie w domu (tzn. nie wróci do boksów po wygojeniu się), zobaczymy wówczas dokładnie jak to z tymi kotami jest, bo pogonić to raczej lubi, ale krzywdy raczej nie zrobi. Jest straszliwie towarzyski, trochę szczekliwy, poza tym grzeczny w domu, czystość super. Mam wrażenie, że w domu ma lepszy apetyt, może mu w końcu ten kręgosłup przestanie sterczeć. Quote
Filipki Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Tomcio goni koty?.A to łobuziak. A z Hanią się dogaduje? Quote
Ulka18 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Tomcio dlugo w schronisku nie byl, ale caly czas mieszkal w izolatce, chyba cos u niego z apetytem bylo nie tak. Rzeczywiscie chudzinka z niego i dobrze byloby, gdyby przytyl choc troche. A jak sie goi ranka po kastracji? Quote
Ra_dunia Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Właśnie Tomuś taki "niemielecki" ;) chudzinka jakby z innego schronu przyszedł... Quote
Murka Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Tomuś jest wybredny i co ciekawe, woli suchą karmę od gotowanego. Ranka goi się ładnie. To takie sreberko, zawołany pędzi mało łapinek nie zgubi. Zwłaszcza, kiedy się go woła do domku ;) Cieszy się strasznie, podskakuje jak pchła i sam nie wie co zrobić, żeby okazać radość. Kot go bardzo interesuje, ale myślę, że sobie poradzimy, tzn. Sherman sobie poradzi ;) Do Hani Tomcio jest super, tylko trochę zbyt namolny, a Hania tego nie lubi i się ewakuuje lub woła o pomoc ;) Wadą Tomcia jest szczekliwość. Czujne toto i dziamgotliwe jak rasowy terier :) Quote
Ulka18 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Teriery niestety takie sa. Sasiad ma 2 terierki, to robia raban na cale osiedle domow jednorodzinnych. Niby collie sa szczekliwe, ale to calkowita nieprawda, collie szczekaja jak kogos wyczaja jako 'zagrozenie' dla domu. To juz teraz wiemy, dlaczego Tomcio nie przytyl w Mielcu. Jesli woli sucha karme niz gotowane, to moze tam jedzenia nie tknal. Quote
Ulka18 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Filipki nie maja zadnego podpisu, moze wloza sobie Tomusia i Romusia :D Quote
karolciasz28 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Dziewczyny postanowiłam, ze skoro Jessy jest w maju w gazecie to na czerwiec podeślę Tomka,ok? Quote
Ulka18 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Karolciasz, slij Tomka czy Romka czy Liroja. Byle jakis ruch byl :D Quote
karolciasz28 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Ulka18 napisał(a):Karolciasz, slij Tomka czy Romka czy Liroja. Byle jakis ruch byl :D Spoko. Wiecie z gazety jest mało chętnych ale jak jest szansa to czemu jej nie wykorzystać. Quote
Murka Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Tomcio już wygojony, zdjęłam mu kołnierz. Jest przepociesznym psiaczkiem. Z kotem jest już ok. Trochę się nim interesował, ale agresji w tym nie było. Teraz to się nawet trochę obawia Shermana i obchodzi go lekkim łukiem ;) Z dziećmi też jak najbardziej może zamieszkać, choć do bardzo małych bym go nie polecała z tego względu, że on się trochę boi gwałtownych ruchów lub np, gdy się podnosi ręce do góry itd., podejrzewam, że kiedyś był bity. Nie okazuje przy tym żadnej agresji, ale po prostu troszkę się boi, przypłaszcza się, mruży oczy, okazuje podporządkowanie. Przy dziecku takim jak nasza Hania czuje się w miarę bezpiecznie (co widać na fotkach), ale z bardziej ruchliwymi mógłby się źle czuć. Choć czas pokaże i może się oswoi. On przede wszystkim kocha ludzi dorosłych, jednym susem wskakuje na kolanka ;) No po prostu jest cudowny. Jeszcze go wykąpać musimy, ale czekałam aż się wygoi po kastracji. Quote
Murka Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 To już ostatnie. Czy teraz widać, że Tomcio to malutka psinka? Quote
Ulka18 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Dodalam zdjecia i opis Tomcia do aukcji allegro : http://allegro.pl/tomcio-maly-6-kg-piesek-mix-terier-i-jamnik-i1565806162.html Ze tez jeszcze nikt o ta mala pchle nie dzwoni, to naprawde dziwne. Quote
Ra_dunia Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Rzeczywiście maleństwo :) Najpierw myślałam, że to zdjęcie jest rozbrajające: http://img846.imageshack.us/img846/6315/tomek3.jpg ale potem zobaczyłam to: http://img546.imageshack.us/img546/5157/tomek12.jpg No i wszystkie z Hanusią :D Jak się nikt w nim niedługo nie zakocha to będzie oznaczało, że ludzie totalnie zdurnieli. Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Ej, a widziałyście co stoi na stoliku na tych zdjęciach z Hanią? Murka karmi swoje dziecko parówką z masłem czekoladowym! :D Quote
KasiaKia Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Łooo... zdjęcie w foteliku jest rozbrajające... Tomcio jest boski !!! Quote
halcia Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Straszny słodziak!TO drugie,leżace cudne,to na fotelu...wszystkie fajne Quote
Murka Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Jelena Muklanowiczówna napisał(a):Ej, a widziałyście co stoi na stoliku na tych zdjęciach z Hanią? Murka karmi swoje dziecko parówką z masłem czekoladowym! :D Kochana, jak będziesz mieć swoje dziecko to takie widoki nie będą Ci obce ;) NAPRAWDĘ :D Hania ogólnie nie ma problemu z apetytem i je wszystko, od słodyczy, przez mleko, mięso, do warzyw i owoców. Tylko, że czasem w ciągu pół godziny jest głodna na pięć różnych rzeczy ;) A parówkę w końcu zjadł Tomcio ;) Hania go skarmiła. Quote
Recommended Posts