Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wolę nie mieć umaszczenia :eviltong: Poza tym te regulaminowe merle u jamników jest brzydkie tak czy siak ;) Już wolę zwykłe rudzielce.

Posted

[quote name='Amber']Tutaj był już nieco starszy - 11 miesięcy. Na poprzednich fotach 8.

On się cały strasznie zmienił. Na lepsze (z wyglądu :lol:)[/QUOTE]

No to nie dziwne, że się zmienił.Wtedy był jeszcze w sumie szczeniakiem, więc wydaje mi się, że nie ma co porównywać z dorosłym samcem.

Posted

Oczywiście, że nie. Tak dla śmiechu je wstawiam, żeby pokazać różnicę. Najlepsze jest to, że ja nie wiedziałam w ogóle, że pies się może tak zmienić. Jak Jari miał jakieś 10 miesięcy to się bałam, że będzie za mały, bo mierzył jakieś 68 cm :eviltong: Teraz to bym chciała, żeby tak było :evil_lol:

Jak jamnik ma rok to jest już praktycznie dojrzały. U dobermana to dopiero początek długiej drogi.

Posted

red merle bełt, ja nie wiem jak może się coś takiego podobać :diabloti: ja jestem szczęśliwa że się Bruma merle nie urodziła bo bym ją chyba przefarbowała

a Jari sarenka słodki :loveu: Gram w jego wieku (w sensie jak Gram miał jakieś 4 miechy, ale to rozwojowo podobnie) wyglądał tragicznie, miał uszy wielgachne jak u beagle'a i taki zajebiście poważny wyraz ryja "ja tu rządzę" :p

Posted

Akurat Lucas jak był młodszy to był ładniejszy :eviltong:

Boguś super, jak mini boston terrier ;) TŻ był u znajomego, który ma buldożka i się zakochał :diabloti: (w buldożku, nie znajomym... żeby nie było :lol:)

[QUOTE]red merle bełt, ja nie wiem jak może się coś takiego podobać [/QUOTE]
Red merle są boskie [url]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f5/Koolie-red_merle-white_face.JPG[/url] :loveu: Albo cuś takiego [url]http://farm4.static.flickr.com/3093/2340412188_5390dcc608.jpg[/url] ;)

Posted

[quote name='Amber']Ja pokazuje umaszczenie ;) Akurat te psy są w miarę jeżeli chodzi z wyglądu jeszcze :eviltong: Bo z charakteru to padaka :lol:[/QUOTE]
no dla ciebie pewnie i padaka :grins:
Bruma dziadek i pradziadek byli red merle, bleeee :diabloti:

Posted

No, padaka konkretna ;) Dla mnie pies musi spełniać podstawową funkcje - być obronny ;) Skoro już mu daje żreć to chce żeby się czymś odwdzięczył. Takie jamnice to darmozjady do potęgi :eviltong:

Zrobiłam dziś trochę fotek w lesie, ale nie chce mi się ich wstawiać... Są do dupy i tak ;)

Btw... Myślałam, że Cortina jest gruba :diabloti: [url]http://www.pudelek.pl/artykul/43171/najgrubszy_pies_swiata_wazy_35_kilogramow/[/url]

Posted

A narzekałam, że Aria jest gruba...

Od dawna zaglądam do galerii, więc czas się w końcu przywitać :) Miło, że są jeszcze normalni ludzie na dogo ;)