Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Amber napisał(a):
Już działa... Youtube chciało poprawić domniemane drgania filmu, a zrobiło tak, że obraz się rozjeżdżał i nic nie było widać, więc musiałam wgrać od początku :p

A frisbee teoretycznie należy do motyleqq... Ale już nie :eviltong: Dostanie drugie, nie obślinione :lol:

hihihi, nam ślina nie przeszkadza, myślałam że bawił się tak, że je rozszarpał :evil_lol: a tu proszę, rzucacie sobie, nie uszkodził go? wytrzymałe? :cool3:

no i widzę że Jari nie mógł się powstrzymać i musiał zrobić swoje szoł na koniec :lol:

Posted

Unbelievable napisał(a):
przede wszystkim równolegle do ziemi :grins:

Może się kiedyś nauczymy... :lol:

motyleqq napisał(a):
hihihi, nam ślina nie przeszkadza, myślałam że bawił się tak, że je rozszarpał :evil_lol: a tu proszę, rzucacie sobie, nie uszkodził go? wytrzymałe? :cool3:

no i widzę że Jari nie mógł się powstrzymać i musiał zrobić swoje szoł na koniec :lol:

Fajny jest ten dysk, zrobiony z czegoś co przypomina gumę z plastikiem. Trudno byłoby to przegryźć bo jest dość elastyczne, ale twarde zarazem.

Tylko nie wiem jak będzie z tym DCDC to się rozchorowałam dziś na gardło :shake:

Tyna21 napisał(a):
Fajowy film! :) A pańcia nic nie wierzy w swojego pieska :mad: już dawno powinniście spróbować ;)

Jakbyś miała takiego świra patyczkowego też byś nie wierzyła ;). Inna sprawa, mam wrażenie, że jak akurat patyczka nie ma w pobliżu to wszystko się nada. Natomiast jakby patyk był, to dysk mogłabym sobie wsadzić ;)

Aleks89 napisał(a):
Amber-o tak Luc też leży plackiem w domu na płytkach i godzine sapie ,harczy ,ślini się i w ogóle jest w agonii.

Ja czasem się zastanawiam czy to nie serce przypadkiem, ale kurna oprócz tego dyszenia nic się złego nie dzieje... Może duże psy już tak mają? ;) Nie mam porównania ;)

Posted

Czar jest duży ,ale szybciej się uspokaja po spacerze ,Kaja nim dojdzie do domu już przestaje sapać.A Luc ślini się jak wieprz ,dyszy ,charczy ale nie wydaje mi się ,zeby to był serce raczej najwięcej z nich rusza się na spacerze ,szaleje od wyjścia z domu do powrotu.
Może te pobudliwce tak mają.ew. padnie kiedyś na zawał i będzie święty spokój:lol:

O teraz mi sie przypomniało ,że suka dziadków po rowerowym spacerze w domu też harczy ,sapie ,świszczy i ślini się.A duża nie jest raczej średnia 53cm w kłębie więc to chyba nie reguła

Posted

No właśnie jamnice nigdy w życiu się tak nie męczą, jak Kaja, zanim dojdą do domu już jest luz. Natomiast Jariemu starczy, że porzucam kija 2 min i już ma stan przed zawałowy. Muszę go kiedyś nagrać prosto po spacerze to się przerazicie razem ze mną ;)

Posted

Unbelievable napisał(a):
wiem, wiem, jestem skrzywiona, ale nie mogę patrzeć na te rzuty :mdleje: błaaaagaaaaam najpierw nauczyć się rzucać a dopiero potem rzucać psu....

Miałam to samo napisać po obejrzeniu filmiku :diabloti:

Posted

Hehe ;)

A na serio o co chodzi z tymi złymi rzutami, tj pies sobie może coś zrobić czy coś? Czy chodzi tylko, że nie zawsze złapie? Bo szczerze to jak czasem nie złapie to mam to gdzieś, a czy sobie coś zrobi... Jak można było zauważyć, większe prawdopodobieństwo złamania karku jest w jego przypadku przy normalnym aporcie :lol:

Posted

Ale widzieliście jak on skacze ;) Gdyby spadał na głowę to było by gorzej. Rany... Ja koniecznie muszę nakręcić filmik z naszego standardowego spaceru, zły rzut frisbee to jest bardzo mały pikuś w porównaniu do tego co nam sam sobie robi :lol:

Rozumiem, że takie rzuty mogą denerwować ale raczej tylko z technicznego punktu widzenia jak ktoś trenuje na serio. Kierowcę rajdowego też pewnie denerwują niedzielni kierowcy ;)

Posted

Źle wyskoczy, spadnie na tylne łapy i będziesz miała kolejny wydatek na weterynarza ;) frisbee to nie piłka, dysk musi lecieć stabilnie i przewidywalnie żeby pies sobie krzywdy nie zrobił, wiedział jak wyskoczyć i miał czas żeby odpowiednio spaść

Posted

Kaja i Czar swego czasu byli przeze mnie tak eksploatowani ,że teoretycznie nie powinni na dzień dzisiejszy wstawać.Godzinami skakali przeszkody 1m i więcej wysokości.Latali przy rowerze po różnej nawierzchni ,żarli zawsze gówniane karmy itd. I jakoś żyją ,dalej biegają ,dalej skaczą i nic im nie ma

Posted

Aleks89 napisał(a):
Kaja i Czar swego czasu byli przeze mnie tak eksploatowani ,że teoretycznie nie powinni na dzień dzisiejszy wstawać.Godzinami skakali przeszkody 1m i więcej wysokości.Latali przy rowerze po różnej nawierzchni ,żarli zawsze gówniane karmy itd. I jakoś żyją ,dalej biegają ,dalej skaczą i nic im nie ma

bo ty masz kundle, cicho siedź :grins::evil_lol:
podejrzewam że ty też rzucasz jak sierota boża :evil_lol:

Posted

Unbelievable napisał(a):
Źle wyskoczy, spadnie na tylne łapy i będziesz miała kolejny wydatek na weterynarza ;) frisbee to nie piłka, dysk musi lecieć stabilnie i przewidywalnie żeby pies sobie krzywdy nie zrobił, wiedział jak wyskoczyć i miał czas żeby odpowiednio spaść

Gdyby on jeszcze jakkolwiek skakał do tego frisbee to by było dobrze ;) Myślę, że doświadczenie przyjdzie z czasem.

chrupcia napisał(a):
Amber, a jak tam Finka, lepiej już ? i jak skńczyła się sprawa z blogiemm ? usunęli go w końcu ?

Finka OK, miałam nagrać filmik jak chodzi ale rano zapominam komórki, a wieczorem nic nie widać ;). Po schodach ją znoszę ale tak to jej nawet karzę chodzić po płaskim kawałek, żeby mięśnie sobie odbudowała. Całe szczęście odzyskała władzę wszędzie i wszystko idzie ku dobremu.

A blog pewnie wisi. Jakbym nie miała tyle na głowie, to sprawa była by już dawno na policji. Ten cały photoblog.pl łamie ustawę o prawach autorskich.

Posted

Aleks89 napisał(a):
Spadaj błękitnowłosa kretynko z tunelami w uszach:evil_lol::lol: Rzucam tak ,żeby leciało jak najdalej się da i pies szybko padł.

:placz: jak możesz mnie tak przezywać :(
Amber napisał(a):
Gdyby on jeszcze jakkolwiek skakał do tego frisbee to by było dobrze ;) Myślę, że doświadczenie przyjdzie z czasem.

rzucając tylko psu nie da się nauczyć rzucać dobrze ;) chodzi o to, żeby psu krzywdy nie zrobić i tyle, a pewnie gdyby twój TZ wiedział jak dobrze rzucić to nie miałby z tym problemu

Posted

Rozumiem, że moje zdolności manualne skreślasz już na samym początku :-( :evil_lol:

Obejrzałam już filmik demonstracyjny, jestem mądra :lol:

[video=youtube;7_I1Swnm_Tc]http://www.youtube.com/watch?v=7_I1Swnm_Tc[/video]