Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='socurek']Kurde, co za laska! Faktycznie, na Twoim miejscu zgłosiłabym to na policję, niech ma gówniara nauczkę...[/QUOTE]
Ja tez .
I moze rodzice by sie w koncu zainteresowali pociecha !!!!!!

Posted

[quote name='Amber']

Usune tez chyba z photobucket wszystkie zdjecia ze soba, bo naprawde...[/QUOTE]
Jak ktos napisal zrob prywatne albo na haslo . Wtedy dasz haslo komu chcesz i tyle .Ja tak mam tam czesc albumow gdzie jest moja Rodzina i nie bardzo lubimy sie pokazywac lub tez zdjecia gdzie widac dom , bo jak i widac slusznie , idiotow nie brakuje .

Posted

[quote name='Unbelievable']myślę że nikomu się nie będzie chciało ;)[/QUOTE]
A co niby moga tylko stac za krzakami i mandaty wlepiac ?
Ostatnio u nas na alei Krakowskiej swiatla nie dzialaly ,tam sa wypadki nawet jak dzialaj . A idiota zamiast stanac i kierowac ruchem to stal 100 m od tegoz skrzyzowania i wlepial mandaty .
Tylko sie zatrzymac i wpierdziel spuscic . Calkiem nie mysla , no ale moze za duzo bym wymagala od policjanta jednak ....

Posted

[quote name='RPG']A co niby moga tylko stac za krzakami i mandaty wlepiac ?
Ostatnio u nas na alei Krakowskiej swiatla nie dzialaly ,tam sa wypadki nawet jak dzialaj . A idiota zamiast stanac i kierowac ruchem to stal 100 m od tegoz skrzyzowania i wlepial mandaty .
Tylko sie zatrzymac i wpierdziel spuscic . Calkiem nie mysla , no ale moze za duzo bym wymagala od policjanta jednak ....[/QUOTE]
no ja właśnie o tym mówię ;)
co z tego jak powinni skoro nie robią

Posted

A wiecie ile jest przy tym za przeproszeniem pieprzenia sie i tlumaczen? Musze kazdemu z osobna udowadniac, ze to moje zdjecia, wklejac linki i inne *******y :angryy: Z photobloga sobie zazyczyli zdjec w oryginalnej jakosci. Owszem, cale szczescie mam 1TB dysk, na ktorym mam oryginaly, ale tez nie wszystkie, bo sporo zdjec stracilam po awarii starego dysku. Poza tym jedno foto wazy ponad 6MB i mam im przesylac po jednym czy co? Ile czasu na to trace :angryy: A co maja zrobic ludzie, ktorzy nie posiadaja oryginalow bo nie skladuja ich nigdzie? Paranoja :shake:

Posted

To jest chore, że musisz im te wszystkie zdjęcia słać. Wydaje mi się, że powinien wystarczy skan np. dowodu i porównanie IP, tego się nie da podrobić. Współczuję, beznadziejna sytuacja :shake: A jak z adminami nk? Też robią takie problemy?

Posted

to jest śmieszne. uważam, że w takiej sytuacji to złodziej powinien udowodnić, że jest niewinny... powinno jako dowód ew wystarczyć to, że Ty zdjęcia opublikowałaś pierwsza

Posted

Zgraj im te zdjecia na plytke i daj . Chca sie Ciebie pozbyc i zniechecaja , bo to gowno a nie sprawa , ale tym bardziej nie odpuszczaj . W razie czego masz milion swiadkow i psa , ktory jest Twoj przeciez .Moze sami Jarka obfoca i porownaja .

Posted (edited)

Nie odpuszczę na pewno. Spokojnie, ja mam szybki internet i lubię się bawić fotkami. Jak znajdę chwilę czasu to im z chęcią wyślę te wszystkie oryginały. I serio zadam przy okazji pytanie co mają zrobić osoby w mojej sytuacji, które oryginałów nie posiadają. Prawda jest taka, że to poszkodowany ma najwięcej roboty i stresu. A już tłumaczenie się ze swojej osoby i swoich psów, które leżą obok jest wystarczająco paranoiczne.

Edit:
[URL]http://nk.pl/#profile/44302551[/URL] :multi:
Jak widać da się :-P Błyskawiczna wymiana maili z adm. (a raczej żywym człowiekiem podpisanym z im. i naz.) NK i konto usunęli w 1 dzień i to jeszcze w weekend :klacz: Wzorowa obsługa klienta. Podałam tylko linki do fot tu i tam i zaznaczyłam, że mam do nich prawa autorskie. Napisali, że dziękują za [B]wyczerpującą [/B]odpowiedź i zabanowali konto. A ci z photobloga nie dość, że kontakt z nimi przypomina wysyłanie znaków dymnych na wietrze, to jeszcze żądają jakiś absurdalnych potwierdzeń. Pewnie nie chce im się ruszyć tyłka nawet żeby sprawdzić daty. Jakoś tym z NK nie sprawiło to problemu. Najlepsze jest to, że na pierwszy rzut oka widać, że blog jest sfabrykowany przez jakiegoś pokemona. Ale nie, zachowują się jakby rzeczy na nim miały pieczątkę Top Secret i jak skasują bloga to im FBI wpadnie do biura :tard:

Edited by Amber
Posted

Heej :)
Witamy się u sławnej 'posiadaczki' bloga :diabloti:
Nie no, współczuję.. biedne dziecko z tej goowniary, że aż tak jej się nudzi.. jakaś sfrustrowana mocno musi byc :lol:

Sliczne masz piesy :loveu::loveu::loveu:

Posted

Cześć! Jestem tez ofiarą hobby, jak myślę tej samej osoby... nie pierwszy raz niestety, wstyd jakie rzeczy są wypisywane i to w jaki sposób!

Dzięki Aleksandrze95 się dowiedziałam o tym... przestępstwie. Ja części z tych zdjęć już nie mam na kompie ( są bardzo stare) w związku z tym jesli otrzymam takie rządania to powiadomie PANÓW adminmów że idę na policję i koniec zabawy.

Chyba zaczne jakoś graficznie oznaczać zdjęcia zanim je wstawię...

Posted

[quote name='sunshine']Cześć! Jestem tez ofiarą hobby, jak myślę tej samej osoby... nie pierwszy raz niestety, wstyd jakie rzeczy są wypisywane i to w jaki sposób!

Dzięki Aleksandrze95 się dowiedziałam o tym... przestępstwie. Ja części z tych zdjęć już nie mam na kompie ( są bardzo stare) w związku z tym jesli otrzymam takie rządania to powiadomie PANÓW adminmów że idę na policję i koniec zabawy.

Chyba zaczne jakoś graficznie oznaczać zdjęcia zanim je wstawię...[/QUOTE]

Niektóre zdjęcia, które ode mnie skopiowała były podpisane-napis został usunięty.... :/

Posted

[quote name='Aleksandra95']Niektóre zdjęcia, które ode mnie skopiowała były podpisane-napis został usunięty.... :/[/QUOTE]

ale widzę, że ona wszystko skasowała. dobrze ją postraszyłam :evil_lol:

Posted

A jak dotarłyście do tego, że ktoś kradnie Wam zdjęcia i prowadzi blogi za Waszymi plecami? Ja już się boję, żeby mnie ktoś nie podkradł w taki sposób :/

Posted

Mi zazwyczaj ktoś donosi po prostu że natknął się przypadkiem, np ma własnego bloga i natknie się gdzieś...
Dzięki Bogu lojalni znajomi nakapują :P aż boje się pomyśleć że gdzieś krążą upokarzające zdjęcia

Posted

[quote name='sunshine']aż boje się pomyśleć że gdzieś krążą upokarzające zdjęcia[/QUOTE]

to nie wstawiaj takich zdjęć. raz opublikowane zdjęcie nie zniknie z internetu nigdy ;) ale i samo się tam nie znajdzie.

Posted

nie wstawiam, chodzi o podpisy które gimbusy umieszczają pod fotkami z kardynalnymi błędami do tego, bo kopiują zdjęcia i podają je jako swoje np "ja z Shirą pojechaliśmy do ciotki Gochy na wieś, mama nie kazała zabrać kundla ale był" oczywiście zdjęcie na którym jestem ja z psem itp... i teraz ktoś takie rzeczy znajduje a ja wychodzę na idiotkę...
Albo wcześniej na nk zdjęcia mojego psa i robienie z niej błazna typu: umawianie wirtualnych randek z innymi psami, gdyby ktoś to znalazł (a moi znajomi znają Shirę przecież) pomyśleli by że jestem jakaś nienormalna.

Z resztą co to ma być wgl tworzenie takich rzeczy i kradzież... brrr

Posted

masakra z tym blogiem , ma dziewczyna wyobraźnie!
dobrze że mam kundla :diabloti: raczej nikt mi zdjęć nie będzie kradł ani nikt się nie będzie podszywał

Posted

hahah , dobrze ze nie umiem robić zdjęć :lol:

przez te całe 'wasze' blogi wczoraj pare godzin przeszukiwałam internet czy aby na pewno nie ma tam takich niespodzianek z udziałem mnie albo moich psów...

Posted

[quote name='gops']masakra z tym blogiem , ma dziewczyna wyobraźnie!
dobrze że mam kundla :diabloti: raczej nikt mi zdjęć nie będzie kradł ani nikt się nie będzie podszywał[/QUOTE]

PRZECIEŻ JA TEŻ MAM KUNDLA! :evil_lol:

to widzę że podniosło się larum na forum ^^ i bardzo dobrze... tępić gimbusy!:P