Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jari i ringówka... Jari i wystawy hehe... Niestety z psem nie wiedzącym co to jest stęp i sporadycznie biegającym kłusem trudno jest jechać na wystawę. W Łodzi przegrał właśnie przez inochód, a on inaczej nie potrafi chodzić, więc pal sześć to wszystko.

Tym bardziej, że sport się zaczął robić bardzo drogi i w bardzo złych warunkach, a nie mam, aż takiego parcia na wystawianie psa, który ma wartość hodowlaną równą 0.

Rinuś napisał(a):
to te zlewki z kawy ? :diabloti:

Z kawy, herbaty, zupy... Co tam wpadnie. Czasem nic nie dostaną jak jem na mieście :eviltong:

Na wątku o chamstwie kolejne opisy bohaterstwa. Ach jakie dzielne mamy użytkowniczki :multi:

Posted

Nie, hodowczyni.

Jamniki wystawia się bardzo łatwo, Jariego... to inna sprawa :eviltong: Ja nie bardzo mogę biegać stąd też nigdy Jariego sama na ringu nie pokazałam. Wolałam uniknąć sytuacji jak mi rzepka wypada na ringu :evil_lol:

Posted

Amber napisał(a):

Jamniki wystawia się bardzo łatwo, Jariego... to inna sprawa :eviltong: Ja nie bardzo mogę biegać stąd też nigdy Jariego sama na ringu nie pokazałam. Wolałam uniknąć sytuacji jak mi rzepka wypada na ringu :evil_lol:

może za wypadniętą rzepkę byłyby jakieś profity, spróbuj :evil_lol:

Posted

Za wpadniętą rzepkę nigdy nie ma profitów, musisz mi wierzyć na słowo :eviltong:

Im pies mniejszy tym łatwiej go na ringu ogarnąć, chociaż by fizycznie. Najgorsze jest zestawienie duże i nieogarnięte, a to jest kropka w kropkę opis Jariego :eviltong:

Posted

Amber napisał(a):
Za wpadniętą rzepkę nigdy nie ma profitów, musisz mi wierzyć na słowo :eviltong:

Im pies mniejszy tym łatwiej go na ringu ogarnąć, chociaż by fizycznie. Najgorsze jest zestawienie duże i nieogarnięte, a to jest kropka w kropkę opis Jariego :eviltong:

JA i tak najbardziej lubię te wojenki u ONków. Tam to jest wesoło :loveu:
Duże, nieogarnięte i napadające na wsio dookoła :cool3:

Posted

Ale technicznie chyba łatwiej ONka wystawić, bo ring jest duży i trzeba tylko biec za psem ;). Klasyczne wystawianie wymaga treningu i pies się musi umieć zaprezentować czasem na bardzo małej przestrzeni, już nie mówiąc o stójce, bo jamnika to można złapać całego jedną ręką i poprawić jakby co, ale doberman to taki mały konik ;) a szarpanie się z psem na ringu wygląda mało elegancko :eviltong:

Ile razy widziałam, że ktoś wyleciał z dobkiem w publiczność, bo piesek zbyt energicznie się szarpnął za piłką :lol: U małych ras tego nie ma ;).

Posted

Niestety ale pieska prosto ze spaceru , ciężko się wystawia ;) Potrzeba wychowania i obycia co i jak ;)
Małych piesków wcale nie wystawia się łatwiej :) Energicznych małych piesków. Musiała byś podpatrzeć , jak fruwają niektóre staffiki :evil_lol:
Pies który ciągnie i rwie do przodu , nigdy nie zaprezentuje się dobrze. Dlatego że wybija się z rytmu ładnego kłusu. Stójka , no cóż , tu też wymaga się precyzji ;) Serio byle jaką stójką można popsuć najładniejszego psa. I odwrotnie , dobry szpec od wystawiania , pokaże super najgorszą pokrakę.

Posted

Wystawianie, temat rzeka ;) U dobermanów to warto choćby porównać jak się to odbywa w Europie:

http://www.youtube.com/watch?v=s6tSTuG3wiY

A jak w USA (choć to akurat Kanada, ale sposób wystawiania ten sam)

http://www.youtube.com/watch?v=iQM9gh3Ry2I

Żeby nie było czepiania to IDC to bardzo prestiżowa wystawa, natomiast ta z Kanady to zwykła krajówka albo międzynarodówka.

Ja nie jestem zielona jeżeli chodzi o wystawianie, ale widzę ogromną różnicę w przygotowaniu do wystawy Cortiny i Jariego :eviltong: Niebo, a ziemia. A pewnie na ćwiczenia Jariego przeznaczyłam 2x więcej czasu, jak jeszcze mogłam biegać ;).

Posted

Przynajmniej nie ma double-handlingu, który na dobkach jest codziennością ;)

I serio ja widzę różnicę w tym, że pies jest mały. Łatwiej go ustawić, poprawić... Nawet nie na wystawie dużo łatwiej jest "operować" jamnikiem, a dobermanem ;)

Btw nie wiem czy Cortina wciąż się zalicza do małych psów z wagą 9,7 kg :mdleje:

Posted

Amber napisał(a):
Przynajmniej nie ma double-handlingu, który na dobkach jest codziennością ;)

I serio ja widzę różnicę w tym, że pies jest mały. Łatwiej go ustawić, poprawić... Nawet nie na wystawie dużo łatwiej jest "operować" jamnikiem, a dobermanem ;)

Btw nie wiem czy Cortina wciąż się zalicza do małych psów z wagą 9,7 kg :mdleje:

Spanielka moich rodziców wazy 11 w porywach do 12 kg :diabloti: Masz serdelka nie jamnika :evil_lol:

Posted

Amber napisał(a):
Powinna ważyć ok. 7 kg. Ale cały czas się mieści we wzorcu... Dla samca :evil_lol:

znaczy się, chciałaś mieć samca, ale nie wyszło, więc ją tuczysz? tak jak się tuczy staffiki żeby były amstaffami? :evil_lol:

Posted

Ja bym jej jeszcze wagi dołożyła i będzie prawie bassetem , ale będziesz mogła się lansować :loveu:
bo nikt z koleżanek fotoblożanek , bassteta jeszcze nie ma :cool3:

Posted

asiak_kasia napisał(a):
I juz widac, którego piesia koffasz najmocniej :loveu:

:loveu:

motyleqq napisał(a):
znaczy się, chciałaś mieć samca, ale nie wyszło, więc ją tuczysz? tak jak się tuczy staffiki żeby były amstaffami? :evil_lol:

Hahaha dokładnie. Kupiłam też już piłeczki ping-pingowe i parówkę i będę niedługo doczepiać tam gdzie trzeba :evil_lol:

Ja bym jej jeszcze wagi dołożyła i będzie prawie bassetem , ale będziesz mogła się lansować
bo nikt z koleżanek fotoblożanek , bassteta jeszcze nie ma

To dopiero modna rasa. I DROGA.

Posted

to tak jak bordery :p na wątku tej "borderki" merlakowej, ktoś napisał, że będzie zainteresowanie, bo przecież te psy takie DROGIE są :)

a tak swoją drogą, pieski z PWP pociągami już jeździć nie mogą, bo nie wygodnie, niedługo samolotami będą latać.....

Posted

Marta_Ares napisał(a):

a tak swoją drogą, pieski z PWP pociągami już jeździć nie mogą, bo nie wygodnie, niedługo samolotami będą latać.....

no tego jeszcze nie grali :crazyeye: Marta nie załamuj mnie :placz:

Posted

Marta, jezu :mdleje: co za debilizm, no na prawdę :roll:

a te wystawianie, to jakaś tragedia :roll: no i psy totalnie inne... nie wiem, mi to się bardziej podobają amerykańskie sarenki a nie te ciężkie europejskie kloce, chyba jedyna rasa, której amerykanie nie spieprzyli :roll: