Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja w końcu też dotarłam do domu, ale wybaczcie, zdjęcia i szczegółowy opis będą jutro, bo muszę się ogarnąć, a komp mi muli. W każdym razie tak jak pisałam w sms - Stella trafiła do dobrego domku, mam nadzieję, że będzie jej tam dobrze :) Z Demonem się zapoznała za płotem, bez sensacji ;)

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gorki330 napisał(a):
Już jestem , Gwiazda całkowicie zadomowiona , kojec jej się podoba ,jedzenie smakuje a za biały ser odda życie , bryka jak mały konik ,cieszy się bardzo tylko nie wiem dlaczego :) , zaprasza do zabawy , robi nagłe zwroty i znów biega , napewno ją nic nie boli , żle stawia jedną z tylnich łap , tył napewno słaby ale ona jest bardzo ukontowana i może problem leży w kręgosłupie .
Ucha nie dotykam w poniedziałek wizyta u weterynarza i zrobię wymaz wtedy napewno będzie wiadomo więcej co do jej dolega .
Jest bardzo wyliniała i ma kiepską sierść , no i jest szczuplutka :( .
Nie bardzo smakuje jej ten suchy pokarm ale skoro ma go jeść to bedę dodawać do niego trochę gotowanego jedzonka i po kłopocie.
Dodam że babcia Stella zostawiła duży ślad w moim sercu to kochana , mądra starsza pani która nie zaznała w swoim życiu wiele dobrego ale mam nadzieję że pokazałam jej że człowiek to nie tylko kopniak i głód - bardzo mocno ją całuję w kochany mokry nochal .:placz:

Kasiu kochana ja tak sobie o Tobie myślałam że będzie Ci bardzo ciężko rozstać się ze Stellcią ........Miejmy nadzieję że wdomku do którego trafiła będzie szczęśliwa ......dzięki Tobie ona już wie co znaczy ręka do głaskania i miłość człowieka .......Bądź szczęśliwa Stellciu kochana :*

Posted

Dziś miałam dzien pod znakiem konferencji.
W przerwie między referatami porozmawiałam z panią Izą.
Psiaki, Stella i Demon, zintegrowały się bez jakichkolwiek sensacji.
Przechadzały się po ogromnym ogrodzie, Stella poznawała nowe kąty, Demon jej towarzyszył, ale z lekkim dystansem.
Pani Iza przeszczęśliwa, że Stellina już zamieszkała u nich.
Wszystko chyba ułoży się jak najlepiej :)

Cieszę się, że Gwiazdka też już po przeprowadzce.
Pobyt na powietrzu, otwartej przestrzeni, w towarzystwie psich kumpli na pewno jej się spodoba.
Ciekawe czy i tym razem pokaże swoje zębate oblicze ;)

Posted

ilon_n napisał(a):
Dziś miałam dzien pod znakiem konferencji.
W przerwie między referatami porozmawiałam z panią Izą.
Psiaki, Stella i Demon, zintegrowały się bez jakichkolwiek sensacji.
Przechadzały się po ogromnym ogrodzie, Stella poznawała nowe kąty, Demon jej towarzyszył, ale z lekkim dystansem.
Pani Iza przeszczęśliwa, że Stellina już zamieszkała u nich.
Wszystko chyba ułoży się jak najlepiej :)

Cieszę się, że Gwiazdka też już po przeprowadzce.
Pobyt na powietrzu, otwartej przestrzeni, w towarzystwie psich kumpli na pewno jej się spodoba.
Ciekawe czy i tym razem pokaże swoje zębate oblicze ;)

Takich informacji nam potrzeba:multi: Ilonko jeśli Pani Iza znajdzie chwilkę czasu prosimy o relacje i zdjęcia naszej Stellci ;) Bądź szczęśliwa kochana sunieczko :*

Posted

Kasiu kochana,gdzie psiaki mają lepiej niż u Ciebie :*

Stellciu tak bardzo się cieszę ! To tylko dzięki Kasi Stellcia się tak otworzyła,stała się taką damą,która zna swoją wartość ! ;)

Posted

Kasiu i ja dziekuję za opiekę nad Stelcią:Rose:
Szczęścia w nowym domku jej zyczę i dużo przeżyć razem z Demonem
u Państwa:):)

Gwiazdka już u Ciebie:loveu:
I dla niej taki super domek sie należy:)

Pozdrawiam Kochani:loveu:

Posted

No w końcu Wam pokażę ;)

Stelcia w samochodzie bardzo grzeczna, żadnego piszczenia, ani nic. Dojechaliśmy na miejsce, Stelcia na dzień dobry się pos...łała ;) na rzadko. Ale spoko, nikt się nie przejął, wiadomo, stres.

Z Demonkiem zapoznanie przebiegło na neutralnym gruncie, Państwo wyprowadzili go na smyczy, ja trzymałam Stelcię i się powąchali.

O tu:

Stella i Demon trochę się obwąchali, ale potem lekka ignorancja ;) Państwo przynieśli bajeranckie miski, i Stella wychłeptała chyba wszystko co w nich było ;) Połaziła po ogrodzie, posprawdzała.

Ogród Stelcia będzie miała suuuuuuper, ogromny teren, trawniczek, drzewka, wszystko do dyspozycji psów :)

Szczęśliwa rodzinka :loveu:

Posted

Generalnie Demon i Stella mają bardzo podobne umaszczenie, wyglądają jak rodzinka :) Tyle że Stella jest oczywiście drobniejsza :)
Rozmawiałam chwilę z Państwem, psy mogą sobie chodzić, gdzie chcą, chcą na dwór - proszę bardzo, chcą do domu - droga wolna. W dwóch pokojach zauważyłam posłanka, Pani mówiła, że Demon (zwany też Misiem :D ) śpi, gdzie chce, więc pewnie Stella też sobie wybierze sama pokój ;)
Państwo wyglądali na zadowolonych, głaskali małą, mówili, że już nie ma się czego bać :) I że Demon też będzie zadowolony, bo on jest smutny taki samotny ;) A tak będzie miał psią towarzyszkę.

"No maleńka, daj buzi!" ;)

Bardzo fajny, spokojny pies, myślę, że się dogadają.

A tu nasza pannica pod drzewkiem :loveu:

Mam nadzieję, że będzie bardzo szczęśliwa, bo zasługuje na to w pełni :)

Posted

Paulinko zdjęcia przepiękne .......wiadomości to balsam dla duszy:loveu: Przepiękny ogród :multi: i to wszystko dla naszej Stellci :loveu: Tak bardzo się cieszę że Stellcia tak cudownie trafiła:multi:

Posted

Jeszcze mi się przypomniało, że Pani się martwiła, żeby Demon na Stellę nie "wchodził" - jeśli wiecie, co mam na myśli :evil_lol: - bo on już też nienajmłodszy, i żeby się nie połamały, sieroty :D

Posted

paulinken napisał(a):
Jeszcze mi się przypomniało, że Pani się martwiła, żeby Demon na Stellę nie "wchodził" - jeśli wiecie, co mam na myśli :evil_lol: - bo on już też nienajmłodszy, i żeby się nie połamały, sieroty :D

Miejmy nadzieję że się chłopak opanuje ;) Stellcia wysterylizowa więc miejmy nadzieję że nie będzie wzbudzała w nim zainteresowania ;)

Posted

Widać jak Państwo zadowoleni ze Stellci !!! I jak Stellcia zadowolona z nich !!!! :loveu::loveu: Piękne tereny...Stellciu ale ci się udało !!! :multi::multi:

Posted

Jak bedziecie rozmawiać z rodzinką Stelli to proszę powiedzcie że ona nie lubi suchego pokarmu tylko najlepiej gotowane , z powodu jej uzebienia napewno ją boli bo jest prawie szczerbata.
Bardzo boi się łopaty a dlaczego to pewnie sami wiecie ...

Posted

gorki330 napisał(a):
Jak bedziecie rozmawiać z rodzinką Stelli to proszę powiedzcie że ona nie lubi suchego pokarmu tylko najlepiej gotowane , z powodu jej uzebienia napewno ją boli bo jest prawie szczerbata.
Bardzo boi się łopaty a dlaczego to pewnie sami wiecie ...

Państwo już o tym wiedzą, rozmawiałam z nimi. Demonkowi gotują, plus Pani dodaje suchego Hillsa, żeby miał zapewnione witaminy. Stelcia będzie też to jadła, Pani spróbuje Hillsa rozmaczać i dodawać do ryżu i kurczaka.

Posted

Właśnie rozmawiałam z Kasią ....napiszę wstępnie a Kasia jak wejdzie to mnie poprawi .....Gwiazdka już po wizycie u weterynarza.....Dostała antybiotyk bo rana po sterylizacji się ślimaczy i jest nieładna :( Ucho bez stanu zapalnego ....trochę mazi ....zalecenie : codzienna higiena. Jeśli chodzi o słaby tył .....Gwiazda jest po wypadku i jest źle zrośnięta....:( ma brzydką zrośniętą ranę .....jak Pani weterynarz odsłoniła sierś aby dobrze obejrzeć skórę to aż się Kasia przeraziła :(To rana samoistnie zrośnięta po wypadku ....to samo dotyczy uszu ....ucho paskudnie, brzydko zeszyte :( stąd te problemy. Co dalej z problemem łap ....Kasia będzie wiedziała co dalej po prześwietleniu :( Najprawdopodobniej Gwiazda miała wypadek ......jak się zrosło tak się zrosło .....nikt jej do weterynarza na pewno nie zaprowadził:angryy:
Kasia napisze dokładnie jak tylko znajdzie chwilkę.
Na imię Gwiazda nie reaguje zupełnie ....tylko i wyłącznie ZIBI.
Poza tym bardzo grzeczna .....u weterynarza wręcz anioł ...pięknie pokazywała brzusio ....uszka ....rozdawała całusy :)
Nie ma oznak żadnej agresji zarówno w stosunku do ludzi jak i innych psiaków :)

Posted

Jestem w szoku !!!! Wypadek? :crazyeye:Nic o nim nie było wiadomo...:angryy::angryy:
Dziwne,że podczas pobytu u Klaudi Gwiazdka nie przyzwyczaila się do swojego nowego imienia...
Biedna Gwiazdeczka :(:(