Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 476
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Popatrzcie jaka śliczną jamnikowatą koleżankę ma w schronisku Nikusia

Uploaded with ImageShack.us
Cudo nazywa się Kruszyna i cytuję ze Starogardzkiego wątku
"Kruszyna - cudna młodziutka (nie ma nawet roku!) sunia w typie jamnika długowłosego, jeszcze boi się ludzi, ale nie jest agresywna, tylko obszczekuje i zwiewa w panice do budy ..."

Posted

ŚWIAT, Kruszynka od trzech dni jest niestety bardzo chora :(

juz ja zglosilam JAMNIKOM, ale dziewczyny twierdza, ze ona NIE JEST jamnikowata ... mowia: spanielowata, a nawet padlo slowo seter :D choc sunia jest do pol lydki!

I komu tu wierzyc ;)

Posted

Ilonajot napisał(a):

juz ja zglosilam JAMNIKOM, ale dziewczyny twierdza, ze ona NIE JEST jamnikowata ... mowia: spanielowata, a nawet padlo slowo seter :D choc sunia jest do pol lydki!

I komu tu wierzyc ;)

Co do tej wypowiedzi,niestety nie mam wpływu na to co inni pisza na watku ale o tym czy sunia bedzie umieszczona na 1 stronie decyduje ja wiec prosze zawsze wklejać psiaczki i nie wdawac sie z niepotrzebne dyskusje na temat ich rasowosci.
Sunia umieszczona na 1 stronie tak jak wiele innych równie mniej jamnikowatych.

Posted

danka1234, kochana! bardzo dziekuje za umieszczenie Kruszynki na stronie jamniczej :)

ja to pisalam zarcikiem, nie bylo w tym ani krzty krytyki, czy zalu, czy zlosci!!!
po prostu teorie np o seterowatosci Kruszynki rozbawily mnie do lez (zwlaszcza za sama mialam wiele lat setera!) i chcialam sie nimi podzielic w ramach ciekawostki ;)

wiem, ze tu na dogo wielu ludzi sobie o byle co skacze do oczu, ale ja akurat ABSOLUTNIE NIE MIALAM TAKIEGO ZAMIARU!

nawet powiem szczerze, ze zaczynalam sie sama zastanawiac, czy moze rzeczywiscie sie nie znam, ale psina wydaje mi sie ewidentnie jamnicza, tylko na wyzszych lapkach. postaram sie zrobic jej lepsze fotki (na dzien dzisiejszy trudno niestety wyciagnac ja z kojca, bo trzesie sie jak galaretka i wbija w najdalszy kacik budy :( ), takze - jak sugerowaly dziewczyny - przy nodze czlowieka, zeby moc ocenic wielkosc ...

dzieki jeszcze raz, ze umiescilas Kruszynke w pierwszym poscie! teraz pozostaje tylko zyczyc jej zdrowia! I DOMKU!!!

Posted

Ilonajot napisał(a):
danka1234, kochana! bardzo dziekuje za umieszczenie Kruszynki na stronie jamniczej :)

ja to pisalam zarcikiem, nie bylo w tym ani krzty krytyki, czy zalu, czy zlosci!!!
po prostu teorie np o seterowatosci Kruszynki rozbawily mnie do lez (zwlaszcza za sama mialam wiele lat setera!) i chcialam sie nimi podzielic w ramach ciekawostki ;)

wiem, ze tu na dogo wielu ludzi sobie o byle co skacze do oczu, ale ja akurat ABSOLUTNIE NIE MIALAM TAKIEGO ZAMIARU!

nawet powiem szczerze, ze zaczynalam sie sama zastanawiac, czy moze rzeczywiscie sie nie znam, ale psina wydaje mi sie ewidentnie jamnicza, tylko na wyzszych lapkach. postaram sie zrobic jej lepsze fotki (na dzien dzisiejszy trudno niestety wyciagnac ja z kojca, bo trzesie sie jak galaretka i wbija w najdalszy kacik budy :( ), takze - jak sugerowaly dziewczyny - przy nodze czlowieka, zeby moc ocenic wielkosc ...

dzieki jeszcze raz, ze umiescilas Kruszynke w pierwszym poscie! teraz pozostaje tylko zyczyc jej zdrowia!!

Hehe, ja to się na temat ras nie wypowiadam...bo tępa jestem pod tym względem jak nóż którym dzisiaj kroiłam warzywa na sałatkę:) mój kundelek ma w sobie tyle ras- że jak się dobrze ułoży to i jamnika w nim widzę, i wilka...:)

Posted

wiecie co,ale ja twierdzę że ona nie jest jamnikowata tylko jest jamnikiem
mieliśmy w domu 16 lat jamnika i twierdzę że to jamnior i z urody i charakteru
a niunia ze mną wychodzi to zrobię jej zdjecie przy nodze

Posted

ha, pisałam o Nice a tu o Kruszynke chodzi , cała ja
Kruszynka to 99% jamniora
waży 20dag , dosłownie szkielet
dziś zjadła zupkę i to jest sukces
wczorajszy dzień - koszmar- rano dzwoniłam czy żyje
cały czas wtulona trzęsąca się , bez checi na cokolwiek
to dziecko jeszcze i takie biedniusie :(

Posted

Już usunięty, na każdym wątku trojmiejskim była reklama bazarku ale po kilka postów nawet na wątek, co mnie wkurzył owięc zgłaszałam gdzie się da;)

Posted

Uff... jak dobrze, że Kruszynka ma sie lepiej i opuszcza schronisko. Ja od wczoraj mam na tymczasie 2-3 letnią ciemną jamniczkę, 100 % jamnika w jamniku. Muszę szybko ją wydać abym sie nie przyzwyczaiła a to mój 6 pies w domu. Od wczoraj też mam maleństwo 2 m-czne, wyrzucone na ulicę, spało, mi na głowie całą noc. Poza tym spokój i sielanka jak cholera.

Posted

brazowa1 napisał(a):
jaki off?

i co z tym DT,u kogo? nie bądzcie tajemnicze...

brazowa, Kruszynka miala isc do mnie na DT, ale ... nie poszla :( poszla za to inna sunia, KAWKA, w jeszcze wiekszej potrzebie - bede do ciebie dzwonic o rady, bo to straaaaaaaaaaaaaaaaaaszny wyploch!!! sunia ma dwa lata, jest na stronie starogardzkiej, byla bita i kopana, od wczoraj w oglole sie nie zalatwia!!!! (ze stresu!), ani siusiu, ani nic grubszego :( w schronisku bylo to samo PRZEZ KILKA DNI!

juz i tak zrobila wielki postep, bo - CHODZI NA SMYCZY!!! jak probowalysmy wczoraj w schronie - nie chciala zrobic ani kroku, kladla sie na glebie i badz tu madry. a potem - PKS do Gdanska i SKMka do Gdyni! Przywitanie na dworcu z moja Puka i do domu!!! wiec przezyc miala dosc. dotarlam do chaty z migrena, bolem watroby i spocona ze stresu jak mysz ... ale dotarlam! a KAWKA chodzi na smyczy, i po schodach, i ze schodow :)

Posted

Kruszynka jest w schronie, jest bardzo chisteryczna i to może być probleme w bloku kiedy zostanie sama z DT skorzystała Kawka, wystraszone kochane dziecko
ja sie bardzo cieszę że Kawki nie ma w schronie bo coś mi mówi że byłaby to druga Wioletka
z Nikusią jedziemy jutro, dziś zabieram Lukiego i staruszka Emila

Posted

a Kruszynka juz calkiem dobrze, choc nadal jest bardzo chudziutka.

ale to sliczny mlody piesek, pojdzie migiem do adopcji! (mysle, ze bylaby u mnie gora 2 tyg.) no i nie jest w takim stanie jak KAWKA!

Posted

olenka_f napisał(a):

ja sie bardzo cieszę że Kawki nie ma w schronie bo coś mi mówi że byłaby to druga Wioletka
hehehe ;) a tak to bedzie druga Wioletka gdzie indziej ;)