Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Betbet napisał(a):
Ciotki... ja będę miałą nerwicę przez Dogo... wiecie co, tego chyba stało się już nadto... Ludzie powariowali, psów do adopcji coraz więcej... Dalej jestem za moim autorskim, radykalnym rozwiązaniem na trzy-czte-ry w całej Polsce przestają działąć fundacje i wolontariusze. Wtedy Państwo coś będzie musiało wymyślić... masowa eksterminacja? Może to i lepsze...

Betbet, no nie daj sie wiecej prosic ;) jak sie powiedzialo A - trzeba powiedziec B!!! B jak BAZAREK ;)
Sama widzisz, ze wszystko nam sie tak pieknie sklada. I transport, i ludzie chca juz wplacac pierwsze pieniazki na Nikusie ... I ludzie maja rzeczy na bazarek. Byloby szybciej, gdyby zrobic ten bazarek i zebrac juz cala sume

• Replies 476
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Betbet - rozumiem Twoje emocje, nararwdę, też mnie trafia.... !
Wymieniaim się pisamami z urzędem gminy - podatki, sprzątanie, kagańce, a ja się domagam przymusowego czipowania albo identyfiaktorów dla psów, i konkretnego egzekowania opieki nad zwierzakami, odsyłają mnie do schronu, wobec którego toczyło sie pstępowanie prokuratorskie sic! Ręki opedają!

Na bazarek mam fajne ksiażki - o wampirach - teraz to jakoś chodlwie się zrobiło i różne inne gadżetki elektroniczne równeż
Hej, kto zrobi, bo ja oferma w tych sprawach...

Posted

Dziewczyny ja się boję, że nie podołam bazarkowi:((. Zdjęcia, opisy to u mnie jeden dzień roboty. Nie przesadzam, bo po prostu nie lubię fuszery więc mierzę, ważę wszystko, obfocam,obrabiam foty, wymyślam opisy. W domu mam słabego neta, muli i nie jestem w stanie zrobić bazarku,muszę w pracy przychodzić wcześniej. W tygodniu nie mam czasu, a w ten weekend wyjeżdżam prosto z pracy w piątek i wracam w nocy z niedzieli na poniedziałek... A potem to już trochę za długo i za daleko, trzeba by czekać na te pieniądze:/
Bo ja najwcześniej zrobiłabym foty i opisy w weekend za 2 tygodnie a w poniedziałek za 2 tygodnie wystawiła fanty w pracy...:(

Posted

Betbet napisał(a):
Dziewczyny ja się boję, że nie podołam bazarkowi:((. Zdjęcia, opisy to u mnie jeden dzień roboty. Nie przesadzam, bo po prostu nie lubię fuszery więc mierzę, ważę wszystko, obfocam,obrabiam foty, wymyślam opisy. W domu mam słabego neta, muli i nie jestem w stanie zrobić bazarku,muszę w pracy przychodzić wcześniej. W tygodniu nie mam czasu, a w ten weekend wyjeżdżam prosto z pracy w piątek i wracam w nocy z niedzieli na poniedziałek... A potem to już trochę za długo i za daleko, trzeba by czekać na te pieniądze:/
Bo ja najwcześniej zrobiłabym foty i opisy w weekend za 2 tygodnie a w poniedziałek za 2 tygodnie wystawiła fanty w pracy...:(

ja moge pomoc w zdjeciach - jak to dziala? ludzie podsylaja te fotki, a ty obrabiasz i przycinasz na format?? w opisach tez moge pomoc ;)
ale poprowadzic nie potrafie

Posted

A jak sfotografujesz rzeczy u mnie?:P Ja to robię tak, że jak mam już wszystkie fanty to wstaję rano w sobotę. To jedyny moment gdy mam w pokoju naturalne światło (nie mam okna,kawałek przeszklonych drzwi - nie wnikajcie...). Siadam, każdy fant opisuję sobie w Wordzie, co to jest, wymiary jeśli trzeba itp. Każdą rzecz kładę i fotografuję w tym naturalnym świetle. Potem wrzucam do kompa i przycinam. Co trwa w nieskończoność w moim przypadku;)

EDIT. Gdybym miała zdjęcia i opisy mogłabym wystawić bazar na wyjeździe chyba... Właściwie gdybyście obfociły swoje fanty, przesłały mi foty dobre i opisy ładne na maila... no może kurde jakoś... zwlekłabym sie z rana i swoje rzeczy pocykała przed pracą? To jest do zrobienia... hm...
Kuźka jak ja nie cierpię wysyłania fantów, pakowania, adresowania i stresowania się (bo część kosztów pokrywam sama wysyłki, wychodziłoby za drogo ludziom)

Nie cierpię siebie za : nieasertywność i skrupulatność... oprócz wielu innych rzeczy za które sienie cierpię...

Posted

Z której nie korzystam bo jest krótko otwarta i nie zdążam z pracy po fanty i na pocztę. Jeżdżę do głównego. Też nie jest jakoś drastycznie daleko.

To róbcie te zdjęcia kto może. Byle szybko to jeszcze zdążę sobie do piątku w pracy poobrabiać, co znacznie usprawni operację. Prooszę też o opisy. W przypadku książek podstawowe, wszelkie wady, stan książek czy innych pierdółek. Co do ciuchów długości, biżu to samo.
[email protected]

Posted

Betbet napisał(a):
A jak sfotografujesz rzeczy u mnie?:P Ja to robię tak, że jak mam już wszystkie fanty to wstaję rano w sobotę. To jedyny moment gdy mam w pokoju naturalne światło (nie mam okna,kawałek przeszklonych drzwi - nie wnikajcie...). Siadam, każdy fant opisuję sobie w Wordzie, co to jest, wymiary jeśli trzeba itp. Każdą rzecz kładę i fotografuję w tym naturalnym świetle. Potem wrzucam do kompa i przycinam. Co trwa w nieskończoność w moim przypadku;)

EDIT. Gdybym miała zdjęcia i opisy mogłabym wystawić bazar na wyjeździe chyba... Właściwie gdybyście obfociły swoje fanty, przesłały mi foty dobre i opisy ładne na maila... no może kurde jakoś... zwlekłabym sie z rana i swoje rzeczy pocykała przed pracą? To jest do zrobienia... hm...
Kuźka jak ja nie cierpię wysyłania fantów, pakowania, adresowania i stresowania się (bo część kosztów pokrywam sama wysyłki, wychodziłoby za drogo ludziom)

Nie cierpię siebie za : nieasertywność i skrupulatność... oprócz wielu innych rzeczy za które sienie cierpię...

ja obfoce swoje i zrobie opisy i przyciete (podaj rozmiar) i podesle ;)
czyli idziemy do przodu :) :) :)

Posted

Betbet napisał(a):
...Ludzie powariowali, psów do adopcji coraz więcej... Dalej jestem za moim autorskim, radykalnym rozwiązaniem na trzy-czte-ry w całej Polsce przestają działąć fundacje i wolontariusze. Wtedy Państwo coś będzie musiało wymyślić... masowa eksterminacja? Może to i lepsze...

może i lepsze.
Moim zdaniem psów dlatego jest coraz wiecej do adopcji,ponieważ coraz głosniej sie mowi o tym,żeby ich nie zabijac i hycle,gminy zaczely byc rozliczane z ilosci pozabijanych psów. Juz nie tak łatwo ukatrupic bez echa 300 psów.
fundacje,wolontariusze przestaliby działac i NIC by to nie zmieniło,nikogo z decyzyjnych by nie poruszyło. Byłoby jak przed epoką wolonatriatru,wtedy tez schrony istniały.

Posted

A możecie mnie pobić, wiem że ostro ale właśnie gdybym wstawiła tam łeb amstaffa to byłoby normalne, ale właśnie ta bidulka tam tak... strasznie wygląda:(

Przyznaję się bez bicia, nie chciało mi się odpalać photoshopa(oczy mnie bolą już..), zrobiłam w paintnecie wiec jest troche niedoskonałości, widać cięcia, na szybko;)

i banerek, chyba nawet widać napis...nie wieeeem...