Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 476
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Olenko, pisz jak to jest od strony finansowej. Czy jeśli zawieziesz ją do weta w Gdańsku, to schronisko pokrywa koszty?
Jeśli nie, to musimy zbiórkę zrobić.

Posted

oj laski laski, na was to zawsze mozna liczyc ...
pieknie, ze sa tacy ludzi i taka spolecznosc. ja bede w sobote w schronisku, to porobimy ladne fotki u Olenki na reku ;) mam nadzieje, ze bedzie slonce ...

Posted

Mam kilka rzeczy na bazarki, ale nie mam czasu ani sił się nimi zająć...zatoki mnie wykańczają... a trzymałam na wyjątkową okazję, ale jak ma naszej oleńce serduszko pęknąć to trzeba ratować i psa, i oleńke!

Gdyby ktoś ładnie to wystawił to mogę przekazać:
pościel z Ikea cena oryginalna 99zł, pasiasta taka, nówka zapakowana - wygralam;)
nowa piłka do siatkówki Hondy z dodatkiem do pompowania-taki cienki bolec do pompki
dwa kubeczki Hondy - oryginalne, przyszły z UK
smycz Hondy
brelok metalowy Hondy
gra komputerowa dla dzieci rozwijająca manualnie(jest nieziemska, nowa ofoliowana)

Posted

Betbet napisał(a):
Mam kilka rzeczy na bazarki, ale nie mam czasu ani sił się nimi zająć...zatoki mnie wykańczają... a trzymałam na wyjątkową okazję, ale jak ma naszej oleńce serduszko pęknąć to trzeba ratować i psa, i oleńke!

Gdyby ktoś ładnie to wystawił to mogę przekazać:
pościel z Ikea cena oryginalna 99zł, pasiasta taka, nówka zapakowana - wygralam;)
nowa piłka do siatkówki Hondy z dodatkiem do pompowania-taki cienki bolec do pompki
dwa kubeczki Hondy - oryginalne, przyszły z UK
smycz Hondy
brelok metalowy Hondy
gra komputerowa dla dzieci rozwijająca manualnie(jest nieziemska, nowa ofoliowana)

ja tez mam kilka fajnych rzeczy w chacie - ale kompletnie nie znam sie na bazarkach ... az wstyd sie przyznac, ale kompletnie nie wiem, jak to dziala.
Trzeba bedzie chyba uderzyc do Pilny. Z tego co wiem, ona specjalistka ...

zaraz napisze do niej na PW. albo moze ktoras z cioteczek od Jamnikow potrafi robic bazarki??

Posted

Nigdy nie robiłam bazarków. Zresztą, kto przebije betbetowe handlowanie. Tam zawsze tyle śmiechu, takie klimaty...

Betbeciku, współczuję, przechodziłam to samo. Po miesiącu mi przeszło. Tylko nie daj czyścić zatok, bo to podobno potem powraca jeszcze częściej. Ja już ok.

Posted

Akucha ja walczę...od roku i niestety póki co leki zawodzą dlatego myślałam o czyszczeniu, ale te najnowsze metody to koszt 6000zł nie licząc dojazdów, pobytów...bez sensu:shake::shake:

Ilonajot kto to Pilna? Kurcze, zupełnie nie kojarzę. Dobrze, gdyby bazar robił ktoś od nas tutaj, a na pewno ktoś zaufany. Ech. Mi jest wstyd, bo ja do kaerjot jeszcze nie zawiozłąm fantów z 2 bazarków!!!, ale ta pogoda taka, że nie chcę wychodzić z biura żeby jeszcze się nie dobić, zatoki to takie właśnie łapacze zimna:/

Akucha nie podżegaj;) Ostatnio nie było już śmiechów, chichów, bo nie miałąm czasu na wymyślanie historyjek handlowych:/ No, ale coś tam sie Stworkowi dostało.
Teraz jest taki nawał bazarków, a mnie to stresuje, że kupują tylko cały czas nasze, te same cioteczki. Czuję się jak wyłudzacz jakiś...

Czy wiemy ile będzie jej trzeba, tak orientacyjnie?

Posted

Betbet napisał(a):
Akucha ja walczę...od roku i niestety póki co leki zawodzą dlatego myślałam o czyszczeniu, ale te najnowsze metody to koszt 6000zł nie licząc dojazdów, pobytów...bez sensu:shake::shake:

Ilonajot kto to Pilna? Kurcze, zupełnie nie kojarzę. Dobrze, gdyby bazar robił ktoś od nas tutaj, a na pewno ktoś zaufany. Ech. Mi jest wstyd, bo ja do kaerjot jeszcze nie zawiozłąm fantów z 2 bazarków!!!, ale ta pogoda taka, że nie chcę wychodzić z biura żeby jeszcze się nie dobić, zatoki to takie właśnie łapacze zimna:/

Akucha nie podżegaj;) Ostatnio nie było już śmiechów, chichów, bo nie miałąm czasu na wymyślanie historyjek handlowych:/ No, ale coś tam sie Stworkowi dostało.
Teraz jest taki nawał bazarków, a mnie to stresuje, że kupują tylko cały czas nasze, te same cioteczki. Czuję się jak wyłudzacz jakiś...

Czy wiemy ile będzie jej trzeba, tak orientacyjnie?

plina jest wolontariuszka ze schronu w Tczewie, czyli po sasiedzku ;) pomaga nam bardzo w ogloszeniach. ja mam bardzo fajne akcesoria : dlugie zamszowe rekawiczki, szaliczki najrozniejsze, fajne szerokie paski, bizuty. wszystko nowki, albo prawie nowki - w bardzo dobrym stanie w kazdym razie ...

co do kwoty to Olenka na pewno odpowie, ja nie mam pojecia ...

Posted

nic nie wiem o kwotach i pewnie będe wiedziała 11 kwietnia dopiero po 12 bo wtedy jest pierwszy możliwy termin
na razie tylko konsultacja no chyba, że będzie tak jak z Harfunią - wszystko na bok i pies był zoperowany natychmiast
Nika jedzie i Tajra też
wiecie jaka ona jest malusia , normalnie tycia :)

Posted

Ale fajnie, ze tyle ciotek się zleciało :multi:

Witaj ojasiu!!! Wyslij mi sms-ka, bo mam nowy telefon i straciłam wszystkie kontakty. nie potrafię ściągnąć ich z karty SIM :oops:

Olenko, wklej w pierwszym poście konto schroniskowe do zbiórki finansowej dla skrzacikowej naszej. Ciotki, slijcie z dopiskiem: "na operacj jamniczki" czy jakoś tak.

Betbet, jesteś WYłUDZACZ niezastąpiony :evil_lol: Ciotki lecą, bo uwielbiają klimatyczne bazarkowanie. Przyjemne z pożytecznym. Ja do dziś mam przy kompie kartke, która od ciebie dostałam przy okazji jednego z bazarków. Tę z Fortami i pięknym wpisem.

Posted

Aaaaaaaa:) Ahaha ale beka, miło Akucha że trzymasz kartkę:)

Spytam nieśmiało, moja dociekliwość, czy konto schroniskowe będzie tam wszystko ok? W sensie co na jamnisię to pójdzie na nią?

Posted

Pojawiam się i trzymam kciuki za Nikę. Niestety nie mogę zorganizować bazarku, choć bardzo bym chciała. Mam na sobie teraz jeden i to nie mały.. Ktoś rzucił pomysłem, żeby poprosić ciotki jamnikowe.. Poszperam na strychu i chyba też coś dodam, głównie książki. "Rysowanie dla początkujących", "Zapomniany język psów", "365 żartów". Myślę, że coś się nada :)

Posted

Betbet, nie marudź, ja tam uwielbiam u Ciebie kupować i czas dostawy nie ma tu nic do rzeczy :) Piszesz, że masz piłkę i Yoda już ostrzy zęby :)

Oleńko, jeżeli potrzebujesz transportu z jamniśką do Gdańska, to dawaj znaka. Mój TZ lubi jeździć :)

Posted

Ciotki... ja będę miałą nerwicę przez Dogo... wiecie co, tego chyba stało się już nadto... Ludzie powariowali, psów do adopcji coraz więcej... Dalej jestem za moim autorskim, radykalnym rozwiązaniem na trzy-czte-ry w całej Polsce przestają działąć fundacje i wolontariusze. Wtedy Państwo coś będzie musiało wymyślić... masowa eksterminacja? Może to i lepsze...

Posted

jesli chodzi o konto to na pewno będzie szło na Nikę, opłaty robi kierownik:placz:
z transportem to jest tak, że później psy trzeba odwieźć do Starogardu i wcale nie wiem czy ktoś tak chętnie by chciał jeździć z Gdanska w te i na zat , choć gdyby jednak chciał to ja bardzo bardzo nawet 5 go kwietnia bo mam wizytę dopiero na 18 w Gdańsku z dwoma psami
dałam dane na pierwszej stronie :lol:

Posted

Oleńko jak sie spotkamy to ja Cię walnę. Naprawdę sądziłaś, że miałam namyśli transport w jedną stronę, a później "bujaj się Fela"?

Pogadam dzis po południu z TZ o przyszłym wtorku.