Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wplacilam conieco i dalam przypomnienie na forum dobkowym.
Doddy - czy jestes w stanie powiedziec do kiedy on bedzie musial tam zostac? Jakby sie tymczas ( czy tez nowy domek!!!!!!!!!! ) znalazl to kiedy moglby tam psiak juz trafic?

Czy potrzebne jest jakas moze super karma, odzywki, witaminy dla niego? Moze uda mi sie cos taniej zalatwic.

Beata

• Replies 548
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='andzia69']Chcę zrobic dobusiowi aukcję charytatywną - na jakie konto chętni mogą wpłacać kasę?

Konto na AFN:

Numer konta:
31 1140 2017 0000 4902 0527 0923
MultiBank

Dorota Romaniuk
Karabeli 4 m 97
01-313 Warszawa

[SIZE=4]Z dopiskiem: Doberman z Żyrardowa-operacja

nr konta dla przelewów z zagranicy
BREXPLPWMUL31114020170000490205270923

Posted

[quote name='doddy']Foto relacja z drogi i lecznicy:

I łapka:

Zabraliśmy Nicolasa ze schroniska, załatwil się chłopaczek i chętnie chciał wsiąść do samochodu. Niestety złamana nóżka bardzo bolała i ciężko mu było się wgramolić. Z początku się zraził i siedział tylko za siedzeniem pasazera. Ponieważ popiskiwał zrobiliśmy przystanek i później wsiadł już normalnie.
Nicolas bardzo ładnie reaguje na zawołanie a bardziej jeszcze na gwizd. Grzecznie chodzi za człowiekiem.

Boi się wystrzałów i dużych samochodów. Jak zobaczył śmieciarkę to aż zawarował.

Po drodze pojechaliśmy do Sochaczewa zawieźć Ślepaczka do nowego domu, więc Nicolas wyszedł sobie na kolejny spacerek. Niestety spacerek w jego wykonaniu, to zrobienie siku, przejście 3 m i położenie się momentalnie. Nie jest w stanie długo stać. Automatycznie druga łapka nie może utrzymac jego masy i go powala.

Dojechaliśmy do Kliniki. W Klinice się chłopak troszku zestresował więc posiedzieliśmy sobie godzinke w ciszy. Nicolas usnął momentalnie.

Później dał się ładnie zbadać. Jest troszke pogryziony na karkku, a łapa go strasznie boli. Napina sie od razu, gdy coś się koło niej robi itd.

Nicolas dostał środki przeciwbólowe i przeciwzapalne i w poniedziałek będzie rtg i konsultacja z ortopedą czy da sie coś zrobić.

Po środkach przeciwbólowych padł jak pies Pluto... Widać, że nadeszła ulga w bólu.
Nicolas w potzrebie i grzecznie prosi o pomoc finansową na AFN

Posted

Konto na AFN:

Numer konta:
31 1140 2017 0000 4902 0527 0923
MultiBank

Dorota Romaniuk
Karabeli 4 m 97
01-313 Warszawa

[SIZE=4]Z dopiskiem: Doberman z Żyrardowa-operacja

nr konta dla przelewów z zagranicy
BREXPLPWMUL31114020170000490205270923

Posted

Jasno że się nie poddajemy?

Uwaga! Uwaga!
Zbieramy na operacje dobermana!
Nie ma człowieka!
Nie ma domu!
Mieszka w schronisku i jest kaleki!
Dobry człowiek wpłać choć 1 zł na 2 operacie Nicolasa!

Posted

Jestem już przy kompie i podnoszę Nicolasa. Na pierwszą operacie mamy. Kto podrzuci parę złociszy na drugą operacje dzielnego dobermanika. Będzie to skomplikowana operacja bo to ponowne złamanie i prawidłowe złożenie kości tylnej łapki!
Pomoc finansowa nadal potrzebna.

Posted

Ktoś był u chłopaka?
Jak on się czuję?
Czy do niego można normalnie wejść i go odwiedzić w tej klinice? Daleko to ode mnie ale może by mi się udało wyrwać z pracy (300 km ) i wpaść do dzielnego psa!

Posted

Dopisek: Doberman Zyrardow

Caly problem w tym, ze jak widac kasa zbiera sie i pewnie uzbieramy calosc, natomiast z domkiem krucho....

Przeciez nie mozna pozwolic aby pies po takich powaznych dwoch zabiegach trafil do schronu!!!

Beata