BeataJ Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 Moja kolezanka z Podkowy Lesnej moze go zabrac ze schronu i zawiezc na SGGW w sobote po 14:00 lub w niedziele. Musialabym tylko wiedziec czy mirka-ela moglaby byc w schronisku i pomoc podczas adopcji no i czy doddy jakos psa przejmie w Warszawie na SGGW. Nie chce kolezanki zostawiac potem z psem samej.... Beata Quote
doddy Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 Czy ten pies ma później jechać do Niemiec? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Quote
Vika_Bari Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 Nu chce spróbować go tam ulokować. Chyba że będo inne propozycji Quote
Vika_Bari Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 Zbieramy na operacje!!!!!! Dobermanik ze złomaną łapą! Quote
dzodzo Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 myslę ze czy to beda niemcy czy polska nie ma znaczenia, najwazniejsze to pomoc mu znależć dobry dom i pomóc na ile to mozliwe odzyskac sprawnosc.Ja deklaruję dalsza pomoc finansową, na poczatek tez ju cos jest na koncie dobka!!!! Quote
mirka-ela Posted November 9, 2006 Author Posted November 9, 2006 Rozmawiałam dzisiaj z kierowniczką. Powiedziała, że wydadzą Nicolasa zachipowanego i zaszczepionego p/wściekliznie już za 40 zł.Ja tak jak pisałam, moge dojechać do schronu w każdej chwili przez całą sobotę i niedziele.Nie podejmuję sie jednak pomocy finansowej, bo jak może niektórzy wiedzą mam siedem swoich przygarniętych bid i stale jakąs ósmą na tymczasie. Quote
BeataJ Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 mirka/doddy, Jola juz wie wszystko. Teraz musze poczekac na info od niej kiedy bedzie mogla. Wysle Wam trzem maila wtedy ( dlatego prosze o Wasze maile ). Jeszcze tylko trzeba termin ustalic. Jesli Jola nie pojedzie do swiatowke w sobote to moze juz w te sobote sie uda. Jak nie to moze niedziala. Dam znac. O kase sie nie martw! Beata Quote
Vika_Bari Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Beatką uda nam się wyciągnąć chłopaka z problemów! Wierze że się uda. Quote
Dobermania Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Czy jest dla niego domek tymczasowy? Quote
doddy Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Nie ma. Dobermania a czy się zgłaszasz na ochotnika? Quote
Dobermania Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Póki co, trzymam teraz Corgi z Węgrowa, 13-go ma zdjęcie szwów. Nie wiem, czy mama nie potrzebuje paru dni oddechu po wydaniu Corgi. No i ja sama mam dobka, który nie toleruje samców, musiałabym je zamykać w różnych częściach domu... Ale zobaczymy, jeśli nikt inny nie będzie mógł, to po oddaniu Corgi spytam mamy (bo sama nie mieszkam, wiecie, jak to jest:roll:)... Quote
BeataJ Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Juz jada po niego!!! Czekamy na info co powiedza na SGGW. Beata Quote
mirka-ela Posted November 10, 2006 Author Posted November 10, 2006 Doddy zabrała juz Nicolasa na SGGW. Na razie dostaje środki przeciwbólowe bo noga go bardzo boli. Podobno nie wygląda za ciekawie. Quote
Dobermania Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 :placz: Biedny dobcio:( Wyprzytulacjie go ode mnei, jak go bedziecie odwiedzać. Czy operacja będzie jedna, czy kilka? Quote
doddy Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 Foto relacja z drogi i lecznicy: I łapka: Zabraliśmy Nicolasa ze schroniska, załatwil się chłopaczek i chętnie chciał wsiąść do samochodu. Niestety złamana nóżka bardzo bolała i ciężko mu było się wgramolić. Z początku się zraził i siedział tylko za siedzeniem pasazera. Ponieważ popiskiwał zrobiliśmy przystanek i później wsiadł już normalnie. Nicolas bardzo ładnie reaguje na zawołanie a bardziej jeszcze na gwizd. Grzecznie chodzi za człowiekiem. Boi się wystrzałów i dużych samochodów. Jak zobaczył śmieciarkę to aż zawarował. Po drodze pojechaliśmy do Sochaczewa zawieźć Ślepaczka do nowego domu, więc Nicolas wyszedł sobie na kolejny spacerek. Niestety spacerek w jego wykonaniu, to zrobienie siku, przejście 3 m i położenie się momentalnie. Nie jest w stanie długo stać. Automatycznie druga łapka nie może utrzymac jego masy i go powala. Dojechaliśmy do Kliniki. W Klinice się chłopak troszku zestresował więc posiedzieliśmy sobie godzinke w ciszy. Nicolas usnął momentalnie. Później dał się ładnie zbadać. Jest troszke pogryziony na karkku, a łapa go strasznie boli. Napina sie od razu, gdy coś się koło niej robi itd. Nicolas dostał środki przeciwbólowe i przeciwzapalne i w poniedziałek będzie rtg i konsultacja z ortopedą czy da sie coś zrobić. Po środkach przeciwbólowych padł jak pies Pluto... Widać, że nadeszła ulga w bólu. Quote
mirka-ela Posted November 11, 2006 Author Posted November 11, 2006 Dzięki za wiadomości.Mam nadzieje że uda sie tę łapkę jakos poskładać. Trzymam kciuki. Quote
doddy Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Nicolas już po rtg. Ma stare złamanie, które trzeba złamac i dopiero złożyć. Planowana operacja jest na jutro. Na razie tylko tel dzwoniłam wiec mało wiem. O 13 bede w Klinice to sie dowiem więcej. Na razie wiem, ze dziś został pobrany wymaz z rany na tym złamaniu. O koszt operacji dowiem sie jak dojadę. Quote
dzodzo Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 czekamy na wieści, dobrze ze juz cos sie dzieje!jak tylko cos bedzie wiadomo pisz!!! Quote
doddy Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Wróciłam od naszych psów. Widziałam zdjęcie rtg - katastrofa! Dobek miał pobrany wymaz z rany, która jest w miejscu otwartego złamania. Operacja jutro. Koszt będzie znany wieczorem bo nie udało mi sie złapać Dr Sterny. Quote
BeataJ Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Trzymamy kciuki!! Jak dr Sterna go bedzie operowal to bedzie OK - na pewno zrobi co sie da! Beata Quote
mirka-ela Posted November 13, 2006 Author Posted November 13, 2006 Dzięki za wiadomości.Cały czas trzymam kciuki! Quote
Vika_Bari Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Jak się cieszę ze Nikolasek jest w dobrych rękach i będzie operowany. Czekamy na informacji. Biedny chłopaczek. Pieniąszki zbieramy na operacie dobermana!!!!!!!!!! Quote
Vika_Bari Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Pomocy! Zbieramy na operacje Dobermana Nicolasa. Nicolas w Warszawie na SGGW. Quote
Vika_Bari Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Numer konta: 31 1140 2017 0000 4902 0527 0923 MultiBank Dorota Romaniuk Karabeli 4 m 97 01-313 Warszawa nr konta dla przelewów z zagranicy BREXPLPWMUL31114020170000490205270923 Z dopiskiem: Doberman z Żyrardowa-operacja Foto zlamania 2 strona!!!!!!!!!!!!!!!!! Kase zbieramy pilnie na operacje!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Vika_Bari Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Pilnie zbieramy na nogę Nicolasa! Wpłać chociaż 1 zł aby pies mógł chodzić i dostać szanse na normalne życie. Może nawet znajdzie ten swój wymarzony dom. Quote
Recommended Posts