Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja kolezanka z Podkowy Lesnej moze go zabrac ze schronu i zawiezc na SGGW w sobote po 14:00 lub w niedziele.
Musialabym tylko wiedziec czy mirka-ela moglaby byc w schronisku i pomoc podczas adopcji no i czy doddy jakos psa przejmie w Warszawie na SGGW. Nie chce kolezanki zostawiac potem z psem samej....

Beata

• Replies 548
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

myslę ze czy to beda niemcy czy polska nie ma znaczenia, najwazniejsze to pomoc mu znależć dobry dom i pomóc na ile to mozliwe odzyskac sprawnosc.Ja deklaruję dalsza pomoc finansową, na poczatek tez ju cos jest na koncie dobka!!!!

Posted

Rozmawiałam dzisiaj z kierowniczką. Powiedziała, że wydadzą Nicolasa zachipowanego i zaszczepionego p/wściekliznie już za 40 zł.Ja tak jak pisałam, moge dojechać do schronu w każdej chwili przez całą sobotę i niedziele.Nie podejmuję sie jednak pomocy finansowej, bo jak może niektórzy wiedzą mam siedem swoich przygarniętych bid i stale jakąs ósmą na tymczasie.

Posted

mirka/doddy,

Jola juz wie wszystko. Teraz musze poczekac na info od niej kiedy bedzie mogla. Wysle Wam trzem maila wtedy ( dlatego prosze o Wasze maile ).
Jeszcze tylko trzeba termin ustalic. Jesli Jola nie pojedzie do swiatowke w sobote to moze juz w te sobote sie uda. Jak nie to moze niedziala. Dam znac.
O kase sie nie martw!

Beata

Posted

Póki co, trzymam teraz Corgi z Węgrowa, 13-go ma zdjęcie szwów.
Nie wiem, czy mama nie potrzebuje paru dni oddechu po wydaniu Corgi.
No i ja sama mam dobka, który nie toleruje samców, musiałabym je zamykać w różnych częściach domu... Ale zobaczymy, jeśli nikt inny nie będzie mógł, to po oddaniu Corgi spytam mamy (bo sama nie mieszkam, wiecie, jak to jest:roll:)...

Posted

Foto relacja z drogi i lecznicy:

I łapka:

Zabraliśmy Nicolasa ze schroniska, załatwil się chłopaczek i chętnie chciał wsiąść do samochodu. Niestety złamana nóżka bardzo bolała i ciężko mu było się wgramolić. Z początku się zraził i siedział tylko za siedzeniem pasazera. Ponieważ popiskiwał zrobiliśmy przystanek i później wsiadł już normalnie.
Nicolas bardzo ładnie reaguje na zawołanie a bardziej jeszcze na gwizd. Grzecznie chodzi za człowiekiem.

Boi się wystrzałów i dużych samochodów. Jak zobaczył śmieciarkę to aż zawarował.

Po drodze pojechaliśmy do Sochaczewa zawieźć Ślepaczka do nowego domu, więc Nicolas wyszedł sobie na kolejny spacerek. Niestety spacerek w jego wykonaniu, to zrobienie siku, przejście 3 m i położenie się momentalnie. Nie jest w stanie długo stać. Automatycznie druga łapka nie może utrzymac jego masy i go powala.

Dojechaliśmy do Kliniki. W Klinice się chłopak troszku zestresował więc posiedzieliśmy sobie godzinke w ciszy. Nicolas usnął momentalnie.

Później dał się ładnie zbadać. Jest troszke pogryziony na karkku, a łapa go strasznie boli. Napina sie od razu, gdy coś się koło niej robi itd.

Nicolas dostał środki przeciwbólowe i przeciwzapalne i w poniedziałek będzie rtg i konsultacja z ortopedą czy da sie coś zrobić.

Po środkach przeciwbólowych padł jak pies Pluto... Widać, że nadeszła ulga w bólu.

Posted

Nicolas już po rtg.
Ma stare złamanie, które trzeba złamac i dopiero złożyć.
Planowana operacja jest na jutro.
Na razie tylko tel dzwoniłam wiec mało wiem. O 13 bede w Klinice to sie dowiem więcej.
Na razie wiem, ze dziś został pobrany wymaz z rany na tym złamaniu.

O koszt operacji dowiem sie jak dojadę.

Posted

Wróciłam od naszych psów. Widziałam zdjęcie rtg - katastrofa!

Dobek miał pobrany wymaz z rany, która jest w miejscu otwartego złamania.

Operacja jutro.

Koszt będzie znany wieczorem bo nie udało mi sie złapać Dr Sterny.

Posted

Numer konta:
31 1140 2017 0000 4902 0527 0923
MultiBank

Dorota Romaniuk
Karabeli 4 m 97
01-313 Warszawa

nr konta dla przelewów z zagranicy
BREXPLPWMUL31114020170000490205270923
Z dopiskiem: Doberman z Żyrardowa-operacja

Foto zlamania 2 strona!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kase zbieramy pilnie na operacje!!!!!!!!!!!!!!!!