Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

z przyjemnością podniosę, pomogę w bazarku, ale nie zadeklaruję kaski, bo mam ósemeczkę szkrabów szpitalno-geriatrycznych.
Transport w obrębie Wawy i okolic to mój wkład finansowy zamiast deklaracji.

• Replies 283
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Też zaglądam, ale tłok u mnie duży i cisza w adopcjach.

Ktoś wcześniej pisał za co te pieniądze jak nie ma się hoteliku zarejestrowanego. Ale w hoteliku to od 300 w dużą górę za pieska i to w kojcu, a nie na salonach, a u ludzi, którzy mało zarabiają to może być 200-250 w domu. Oprócz tego w hoteliku to pies ma wyliczone minuty z człowiekiem bo aby zarobić na ZUSY i inne to tych piesków trochę trzeba mieć. Wiecie, ja zarabiam 1000 zł - kilka razy mniej niż 10 lat temu (mieszkałam w Trójmieście i były inne możliwości) i mam trochę tymczasów na swoim utrzymaniu, ale gdyby nie TZ pracujący w Wa-wie to bym nie pomagała w żaden sposób.

Posted

mestudio napisał(a):
Też zaglądam, ale tłok u mnie duży i cisza w adopcjach.

Ktoś wcześniej pisał za co te pieniądze jak nie ma się hoteliku zarejestrowanego. Ale w hoteliku to od 300 w dużą górę za pieska i to w kojcu, a nie na salonach, a u ludzi, którzy mało zarabiają to może być 200-250 w domu. Oprócz tego w hoteliku to pies ma wyliczone minuty z człowiekiem bo aby zarobić na ZUSY i inne to tych piesków trochę trzeba mieć. Wiecie, ja zarabiam 1000 zł - kilka razy mniej niż 10 lat temu (mieszkałam w Trójmieście i były inne możliwości) i mam trochę tymczasów na swoim utrzymaniu, ale gdyby nie TZ pracujący w Wa-wie to bym nie pomagała w żaden sposób.

Jeśli dt bierze 5 psów i to niekoniecznie do domu, to uważasz, ze ma dużo czasu na to?
Poza tym dt na ogół dają osoby pracujące, więc płacenie ZUSu zamyka się obecnie w 240 zł/mies, bo tylko zdrowotne, a czasu dla psów nie maja tyle ile w hotelach. Więc można zarejestrować się i brać kasę i wtedy ceny są zrozumiałe.
Tu nie chodzi o napędzanie Zusowi czy Skarbówce kasy (jestem jak najdalsza od tego), tylko relatywności w płatnościach za psy. Jesli jest zalegalizowana działalność, to płacisz, bo wynajmujesz usługę, a dla hotelarzy jest to praca zawodowa. Jeśli jest dt nielegalizowane to za co płacisz?
Dlatego się nieco irytuję słysząc o płatnym dt i to w cenach hotelowych.

Posted

Uwaga wrocławscy dogomaniacy!! Mamy MEGA dług do spłaty!
Byłam z bros w klinice. Musimy wspólnie WSZYSCY zebrać ponad 5 000zł (nie licząc odsetek). Pierwszą ratę ok 2 000 mamy zapłacić zaraz po Wielkanocy! Kolejne co miesiąc - dwa!!!!
To nie jest prywatny dług Magdy, ale dług wspólny-powstały przez lata leczenia wrocławskich bied!!
http://www.dogomania.pl/threads/202503-ulvhedinn-nie-odmawia-DT-ani-pomocy-leczy-karmi.Za-leczenia-ur%C3%B3s%C5%82-mega-d%C5%82ug-%28

Posted

Dziewczyny szukałam psa do którego dostałam link z prośba o dt. Wiadomość skasowałam przez przypadek, ale to jest ten psiak! Na bank! Nie wiem komu odpisać, napisze tu - na 3 tygodnie najprawdopodobniej wyjeżdżam, nie dam rady poza swoimi dwoma zabrać trzeciego psa:( Poza tym po tym czasie mam już rezerwację....I jeszcze jedno - ja absolutnie nie wezmę psiaka płci męskiej, który nie jest wykastrowany.

Posted

Jestem na zaproszenie, ale niestety finansowo jestem calkiem na dniezczeniaczka tymczasowiczka i chory na Cuschinga staruszek. ktory z tymczasowicza stał się stałym domownikiem, plus moja od szczeniaka sznaucerka średniaczka, no i kilka deklaracji. Portfel woła DOŚĆ, choć serce wola - pomoż.
Jeśli mogę się jakoś inaczej przydać (ogloszenia, czy coś) to bardzo chętnie

Posted

normalnie aż mi się serce raduje
dziekuję!!!! :multi::multi:zapisuję na pierwszą :loveu:

jeszze 30 zł
ja będę od karmy, ja karmę będę dostarczać, więc tylko te 30 zł!!

edit:

40 zł brakuje nam, coś źle poobliczałam
zobaczcie czy wszystkie deklaracje spisałam

DT kosztuje 240 zł + karma

Deklaracje:
Anioły 100 zł
KateKermit 20 zł
Muza_51 20 zł
Olena84 10 zł
basiek8 20 zł
Nikus 10 zł
Mruczka 20 zł
xmartix (karma)

Razem: 200 zł

Brakuje 40 zł

Posted

Cholercia co mi tu podsyłacie, "chwilę" temu "pozbyłam" się takiego podobnego małego kudłcza a tu znowu podobna historia jak u mnie...rudy,łańcuch, w dodatku boi się mężczyzn...przez mojego Liska Chytruska mam słabość...odemnie 20 zł :D

Posted

witamy cioteczki! dzięki za wpisy
marra dziękuję za deklarację, ale mi się trafiło! na taki moment :D

Rudzik pojedzie na weekend do pdt, bo Anioły wetki chcą go podleczyć :)

dziękuję wszystkim za pomoc!!

Posted

Witam
Do mnie na pdt przyjezdza Rudzik i zeby nie bylo....Ja nie pracuje obecnie zawodowo wiec swoj czas poswiecam PSIAKOM,dzieciom,i obowiazkom domowym,nie bedzie Rudzik sam pol dnia zamkniety w domu,bedzie mi towarzyszyl we wszystkim co robie,tak jak moje psy,Zreszta jak dziewczyny przyjada z nim do mnie to zobacza wypytaja i Wam przekaza jak wyglada moj tymczas i mam nadzieje ze rozwieja sie wszystkie wasze watpliwosci.pozdrawiam seredecznie i do nastepnego juz RUDZIKOWEGO wpisu