Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Suchy Bór to jest, gmina Chrząstkowice
powiadomię dzisiaj gminę, Madziek podpowiedziałam zupełnie o tym nie pomyślałam..
Gmina powiadomiona, mają zdjęcia psa już na mailu, umowę podpisuję ze schronem w Opolu (Mali Bracia), ich też trzeba powiadomić

• Replies 283
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak,kilka razy mnie ludzie zaczepiali i pytali,nawet glupia sie cieszylam ze chlopak ma branie!!zreszta o wszystkie moje psy pytaja i ja zawsze opowiadam cala formolke adopcyjna,a do sklepu przychodza nie tylko okoliczni mieszkancy,tu jest sanatorium wiec sa tez przyjezdni,mowilam w sklepie ze mi zginal Rudzio wiec pani obiecaly ze jak cos to dadza mi znac a najblizszy schron jest w opolu,juz tam dzwonilam psow na lancuchach u nas jest niewiele a w mojej wsi czesto ktos wywala psy wiec mieszkancy sa przyzwyczajeni i zawsze ktos przygarnia bo w gminie chcyba srednio sie tym interesuja.sama kiedys bylam swiadkiem jak ktos przywiozl tu amstaffa ,przyjechala policja i w sumie nic nie zrobili bo to nie ich DZIALKA....KURCZE JUZ SAMA NIE WIEM CO JESZCE MOGE ZROBIC....****,MOZE JAKIES SUGESTIE???

Posted

a plakaty w tej miescowosci wisza?

nie liczylabym, ze sanatoriusze psa ukradli. i trzymali go w sanatorium do czasu wyjazdu? wiezli kupe km ze soba do domu pkp i pks wsrod bagazy? troche uciazliwe.. wzieliby psa ze swojej okolicy po powrocie do domu. chyba,ze mysla, ze u karmelci maja zle i kradnac- uratowali go... takie nawiedzone tez znamy przeciez :)

z Twojej wsi by nie brali, bo wiedza, ze go znajdziesz za 2 dni. bezsensu

ktos ze wsi obok- przy okazji zakupow, rozumiem, ze to byl market? 15min i bez okien? balby sie chyba, ze sasiedzi nakapuja, jak bedzie wiesc niosla, ze psa szukasz.

trzeba obkleic plakatami pobliskie wioski wszystkie.
sam plakat powinien byc tez na tym sklepie, w widocznym miejscu, przy drzwiach, na oknie, itp

ile byl Rudzik u karmelci na dt? jak dlugo?

wg mnie on nie jest nad wyraz urodziwy, zeby ktos go kradl i trzymal jako pupilka ukochanego. jak sie kradnie- boi sie formalnosci i umowy z aneksem, ze nie na lancuch- to wlasnie na lanuch pies ma przeznaczenie. jak chcesz psa do domu i jestes w porzadku, to sie umowy i wizyty nie boisz.
wiec, jesli ukradziony specjalnie- a nie spuszczony na zlosc, albo dla zabawy- to dobrze nie trafil :(

a jak wiesc poszla, ze uratowany z lancucha- chlopy pomyslaly- ze pies zna zycie na lancuchu to sie super nada.

a nie p oto ratowany, by taki los i tak go dosiegnal. wiec trzeba niebo i ziemie ruszyc i go znalezc.

Posted

ogloszenie na opolskiej stronie wrzucone wraz z fotka a co do sanatorium to jest dla dzieci,mlodziezy i rodzice przyjezdzaja na odwiedziny w weekendy,poza tym u nas jest naprawde niewiele lancuchowych psow.a co do adopcji to wiem z doswiadczenia ze ludzie nawet ci naprawde fajni dla psow nie bardzo lubia jak im sie z buciorami wchodzi w zycie,przerobilam to kilka razy,i sam fakt zalatwiania tylu formalnosci moze odstraszyc,nie wiem ja juz kombinuje na wszelkie mozliwe sposoby....moze ktos go ukradl i on zwial...ja mialam bezwzgledny zakaz odpinania mu smyczy bo on lubil uciekac!nic no ja szukam gdzie moge obeszlam juz tyle km ze nogi wchodza mi do dupy ale chodze codzien,moze gdzies akurat go spotkam....ech

Posted

xmartix napisał(a):
tak myślałam żeby osoby z Opola pomogły i rozwiesiły w Opolu i w wiosce obok wioski Karmelci (Suchy Bór) i żeby uzbierane już deklaracje 210 zł były nagrodą za znalezienie psa

albo żeby wyciszyć sprawę i potem sprawdzić wioski okoliczne:shake:

jak myślicie??

lepiej napisać, że nagroda (np. 100,00) będzie za informację o psie, oczywiście wtedy kiedy okaże się prawdziwa! najlepiej powiesić ją w sklepie, skąd ukradli psa! Na 100% ktoś widział, co się z nim stało. W takiej małej miejscowości wszyscy wszystko wiedzą...

Posted

Luna_wro napisał(a):
to jakoś się kupy nie trzyma!
jestem pewna, że ktoś musiał coś widzieć!

dokladnie...
karmelcia, czy to market? czy osiedlowy sklep? nie stali pijaczki w okolicy?

Posted

Wysłałam kasę na IV mam nadzieję że piesek się znajdzie,z tego co kojarzę Suchy Bór to dość duża wieś coś ok 900 mieszkańców, trochę rozległa i otoczona lasami. Nie sądzę aby zabrali go przyjezdni, myślę że z czasem znajdzie sie u kogoś na podwórku. Taką mam nadzieje i tego sie trzymam, na dogo jest już tyle nieszczęść,myślę ze ta historia zakończy się szczęśliwie. Karmelciu jeśli trzeba zbierać na nagrodę to daj hasło.

Posted

A mnie się coś innego nasunęło - może ktoś połasił się nie na psa, a na smycz, obrożę i szelki? Zabrał osprzętowanie, a psa bez adresówki wypuścił? Bo powiem szczerze - w kradzież kundelka dla kundelka to jest mi niezmiernie ciężko uwierzyć.

Posted

wszyscy wokół powiadomieni, jeszcze info w naszym wrocławskim schronie trzeba zostawić
Karmelcia szuka
my jedynie jeszcze możemy na necie bardziej ogłosić
czekam aż Mat wstawi info o zaginięciu Rudzika na stronę

Posted

Mi też się to kupy nie trzyma wszystko. Kto by się połasił na kundelka, no ale chyba nie ma innej opcji. Trzymam mocno kciuki żeby się znalazł.

Posted

marra napisał(a):
Mi też się to kupy nie trzyma wszystko. Kto by się połasił na kundelka, no ale chyba nie ma innej opcji. Trzymam mocno kciuki żeby się znalazł.

Nie tylko Tobie marra, to wszystko nie trzyma się kupy. Opcji zniknięcia Rudzika jest tyle, ile możliwości zdarzyć się może w życiu
A powód kradzieży, powtarzany jak mantra w każdym poście, włożyłabym między bajki
Martwi mnie tylko to, że karmelcia już 18.04 wystawiła na forum śląskim ofertę wolnego miejsca w PDT.
Doliczyłam się suni boksi właścicielki, spaniela Browarka vel Jacksona , boksia Zeusa
Skoro Rudzik jest czwartym docelowym psem i jest poszukiwany, to które miejsce jest wolne?
I gdzie jest Rudzik?

Posted

a plakaty w tej miejscowosci wisza? i w okolicznych? to najwazniejsze wsrod ludzi ze wsi, wiadomo, ze starsi ludzie ze wsi nie maja internetu.....nawet mlodsi...

Posted

iwstar58 napisał(a):
Nie tylko Tobie marra, to wszystko nie trzyma się kupy. Opcji zniknięcia Rudzika jest tyle, ile możliwości zdarzyć się może w życiu
A powód kradzieży, powtarzany jak mantra w każdym poście, włożyłabym między bajki
Martwi mnie tylko to, że karmelcia już 18.04 wystawiła na forum śląskim ofertę wolnego miejsca w PDT.
Doliczyłam się suni boksi właścicielki, spaniela Browarka vel Jacksona , boksia Zeusa
Skoro Rudzik jest czwartym docelowym psem i jest poszukiwany, to które miejsce jest wolne?
I gdzie jest Rudzik?

No to pięknie ;/

Posted

dziewczyny bez przesady
zamiast pisać jeźdźcie szukać, może znajdziecie, a jak nie wierzycie Karmelci to też jeźdźcie tam zamiast pisać swoje pseudo przypuszczenia, na razie nie odkryjemy prawdy, zakładając że podane info jest fałszywe tak jak piszecie
Karmelcia nie miała powodu żadnego, ani finansowego ani Rudzik nie był rasowy, ani nie był suczką :roll: a i tak mieliśmy zniżkę na dt.