Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='eria']więcej fot!

więcej nie ma :P

jest za to coś w zupełnie innym klimacie :(
zdjęcie mojego najlepszego, kochanego wiernego przyjaciela
jedno z ostatnich :(
zrobione rok i 1 dzień temu

KARUS [']

najpiękniejszy pies jakiego w życiu widziałam, żadne tam rasowce nie mogą się z nim równać, przynajmniej dla mnie :(

edit: zdjęcie jest fragmentem większego, więc sorry za jakość
wszystkie zdjęcia Klarcia przepadły razem z kompem, co dodatkowo mnie dobiło :(

Posted

ahedok napisał(a):
2.08.2010, jak byłam na wakacjach
pożegnaliśmy się 17.07 :(

Współczuję :glaszcze:
Ja za moją Tiamat też bardzo tęsknie. Odeszła 5 lat temu i była dla mnie kimś wyjątkowym...

Posted

Ja też współczuje .. szkoda psiaka. :(
Ja miałam ONka, właściwie w typie rasy, bo nie miał rodowodu. Wzięłam go ze schroniska jak był szczeniakiem. Umarł 10.08.2008. Ktoś go 'ustrzelił', bo myślał, że to "sarna". Coś w to nie wierze, jak można pomylić ONka z sarną ? A po drugie, kto normalny poluje na sarny w terenie mieszkalnym ? :(
Pozdrawiam wszystkich.

Posted

z tym strzelaniem to masakra mnie ustrzelili kota rudego na moim podworku z wiatrowki w kregoslup dostal paraliz tylnej czesci trzeba bylo uspic a winnego nie ma

Posted

klaudusia0219 napisał(a):
szkoda pieseczka :(

nawet bardzo, byłam (i nadal jestem, to jest najgorsze) bardzo do niego przywiązana...

magdabroy napisał(a):
Współczuję :glaszcze:
Ja za moją Tiamat też bardzo tęsknie. Odeszła 5 lat temu i była dla mnie kimś wyjątkowym...

Saththa napisał(a):
Oj i ja wsólczuję Tak to niestety jest. Mnie tez w domu nie było jak Tamis pognał za TM :(

dzięki, chyba prawie każdy ma kogoś takiego :(

Silky123 napisał(a):
Ja też współczuje .. szkoda psiaka. :(
Ja miałam ONka, właściwie w typie rasy, bo nie miał rodowodu. Wzięłam go ze schroniska jak był szczeniakiem. Umarł 10.08.2008. Ktoś go 'ustrzelił', bo myślał, że to "sarna". Coś w to nie wierze, jak można pomylić ONka z sarną ? A po drugie, kto normalny poluje na sarny w terenie mieszkalnym ? :(
Pozdrawiam wszystkich.

Tekla64 napisał(a):
z tym strzelaniem to masakra mnie ustrzelili kota rudego na moim podworku z wiatrowki w kregoslup dostal paraliz tylnej czesci trzeba bylo uspic a winnego nie ma

o tak, to okropne, jak kiedyś trafiłam na stronę ludzi, którzy w ten sposób stracili zwierzęta to byłam zszokowana

a tak z aktualności to dzisiaj chyba się wezmę za poprawki futra
no i kupiłam sobie książkę o pozytywnym szkoleniu, także biada Irkowi :diabloti:
pozdrowienia :multi:

Posted

ooo... o klikerze? ja skończyłam jedną i chciałam moją sunię zaczą szkolić tak, lecz ona zaczyna się trząść i jest przerażona jak słyszy ten dźwięk :( teraz nawet na komendę do mnie nie przychodzi, bo sobie kojarzy z tym... A jaki tytuł książki? Ja polecam-Kliker-skuteczne szkolenie psa.

Posted

[quote name='greatmadwomen']ooo... o klikerze? ja skończyłam jedną i chciałam moją sunię zaczą szkolić tak, lecz ona zaczyna się trząść i jest przerażona jak słyszy ten dźwięk :( teraz nawet na komendę do mnie nie przychodzi, bo sobie kojarzy z tym... A jaki tytuł książki? Ja polecam-Kliker-skuteczne szkolenie psa.[/QUOTE]

są specjalne klikery dla szczeniąt, które wydają cichszy klik. Możesz też spróbować klikać gdy kliker jest np. w kieszeni - będzie cichszy :) ja uczyłam Haniska reakcji na kliker wołając go po imieniu i na kontakt wzrokowy klikając :)

Posted

[quote name='mychaaaaa']są specjalne klikery dla szczeniąt, które wydają cichszy klik. Możesz też spróbować klikać gdy kliker jest np. w kieszeni - będzie cichszy :) ja uczyłam Haniska reakcji na kliker wołając go po imieniu i na kontakt wzrokowy klikając :)[/QUOTE]

tylko że ona trzęsie się z przerażenia gdy słyszy ten dźwięk, teraz właśnie próbuje z kieszeni, a jak będę wołać ją po imieniu tyko to na swoje imię bedzie tak reagować.... teraz próbuję przed fajnymi rzeczami klikać, np przed spacerem

Posted

[quote name='greatmadwomen']ooo... o klikerze? ja skończyłam jedną i chciałam moją sunię zaczą szkolić tak, lecz ona zaczyna się trząść i jest przerażona jak słyszy ten dźwięk :( teraz nawet na komendę do mnie nie przychodzi, bo sobie kojarzy z tym... A jaki tytuł książki? Ja polecam-Kliker-skuteczne szkolenie psa.[/QUOTE]

mój kliker ma regulowaną głośność
a książka to "Pozytywne szkolenie psów dla żółtodziobów czyli wszystko co musisz wiedzieć o..." Pameli Dennison
nie przyjmuję wszystkiego co tam jest napisane bezkrytycznie, ale trochę sensu w tym widzę :razz:

[quote name='mychaaaaa']są specjalne klikery dla szczeniąt, które wydają cichszy klik. Możesz też spróbować klikać gdy kliker jest np. w kieszeni - będzie cichszy :) ja uczyłam Haniska reakcji na kliker wołając go po imieniu i na kontakt wzrokowy klikając :)[/QUOTE]

też tak robię z Irkiem, z tym że jeszcze smak po kliknięciu ;)

dzisiaj strzygłam małemu "klatę" :D i szyję, trochę może łapki
idę na dwór zdjęcia porobić ;)

Posted

[quote name='ahedok']mój kliker ma regulowaną głośność
a książka to "Pozytywne szkolenie psów dla żółtodziobów czyli wszystko co musisz wiedzieć o..." Pameli Dennison
nie przyjmuję wszystkiego co tam jest napisane bezkrytycznie, ale trochę sensu w tym widzę :razz:

też tak robię z Irkiem, z tym że jeszcze smak po kliknięciu ;)

dzisiaj strzygłam małemu "klatę" :D i szyję, trochę może łapki
idę na dwór zdjęcia porobić ;)[/QUOTE]

wiesz na tym polega kliker aby był smak po kliknięciu, moj też ma regulowaną głośność i mam na najcichszy dźwięk. Polecam tą książkę Kliker-skuteczne szkolenie psa, jest ona z DVD, poleciła mi ją bardzo dobra behawiorystka :)

Posted

[quote name='greatmadwomen']wiesz na tym polega kliker aby był smak po kliknięciu, moj też ma regulowaną głośność i mam na najcichszy dźwięk. Polecam tą książkę Kliker-skuteczne szkolenie psa, jest ona z DVD, poleciła mi ją bardzo dobra behawiorystka :)

wiem, że na tym polega ;)
w wolnym czasie zajrzę do tej książki ;)

a teraz zdjęcia :razz:
na początek sprzed dwóch dni:

"usiadłem, zawarowałem nawet dałem obie łapki a chomika w nagrodę nie dostałem od złej pańci..."

Chico urósł gdzieś dwukrotnie od kiedy jest u mnie :razz:

"jakby tu się do niego dobrać? :hmmmm: " (haha, moje buty z balu się załapały na focie ;))

CDN

Posted

"wołałaś, Pańcia? lecę!!!!!"

moje ukochane owoce obrodziły ładnie w tym roku :loveu:

i jeszcze pelargonia na koniec ;)

THE END :lol:

a mam niespodziankę :p jednak moje urodzinki (4.07) nie w domu ;)
w niedzielę jedziemy WSZYSCY, IRCIU TEŻ, nad Jezioro Sławskie na cały tydzień
więc zapowiadają się kąpiele, spacery, plażowanie i fotyyy :multi:

pozdrawiamy wszystkich :multi:

PS. jutro jadę odebrać swój cerftyfikat FCE, a pojutrze lista zakwalifikowanych do klasy :roll: wolałabym mieć to już z głowy...

Posted

[quote name='ahedok']
a mam niespodziankę :p jednak moje urodzinki (4.07) nie w domu ;)
w niedzielę jedziemy WSZYSCY, IRCIU TEŻ, nad Jezioro Sławskie na cały tydzień
więc zapowiadają się kąpiele, spacery, plażowanie i fotyyy :multi:

wypasss :D

pozdrawiamy wszystkich :multi:

PS. jutro jadę odebrać swój cerftyfikat FCE, a pojutrze lista zakwalifikowanych do klasy :roll: wolałabym mieć to już z głowy...

a ja za rok będe ryczeć czy się dostane tam gdzie chce :lol:

a Irciowi czemu nie wycieniujesz troche grzywki ? daj chłopakowi lato pooglądać :D

Posted

[quote name='klaudusia0219']a Irciowi czemu nie wycieniujesz troche grzywki ? daj chłopakowi lato pooglądać :D[/QUOTE]

toż takij przerzedzonej to jeszcze nigdy nie miał :O
oczy mu widać nawet na zdjęciach ;)

Posted

[quote name='klaudusia0219']ale tak mu pod skos bardziej zrób :D[/QUOTE]

moja droga, dzisiaj jeszcze mu podcieniowałam, więcej nie ruszę, bo będzie gorzej
widzi i tak najwięcej w życiu :P