Cavy Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 http://i1084.photobucket.com/albums/j402/ahedok/czerwiec/P6254232640x480.jpg czułe słówka, a koleżanka widzę zadowolona :loveu: słodziaki ;) Quote
ahedok Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 Cavy napisał(a):http://i1084.photobucket.com/albums/j402/ahedok/czerwiec/P6254232640x480.jpg czułe słówka, a koleżanka widzę zadowolona :loveu: słodziaki ;) o tak :loveu: nawet ładnie się bawił, mój mały brutal :D chyba pierwszy raz u nas? witamy i zapraszamy częściej :multi: Quote
eria Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 czyżby jakieś anegdotki? :smile:trochę sobie miałyśmy okazję o sznupach pogadać i o ostrości na oczkach hihih więcej fot! Quote
ahedok Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 [quote name='eria']więcej fot! więcej nie ma :P jest za to coś w zupełnie innym klimacie :( zdjęcie mojego najlepszego, kochanego wiernego przyjaciela jedno z ostatnich :( zrobione rok i 1 dzień temu KARUS ['] najpiękniejszy pies jakiego w życiu widziałam, żadne tam rasowce nie mogą się z nim równać, przynajmniej dla mnie :( edit: zdjęcie jest fragmentem większego, więc sorry za jakość wszystkie zdjęcia Klarcia przepadły razem z kompem, co dodatkowo mnie dobiło :( Quote
ahedok Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 klaudusia0219 napisał(a):a kiedy on umarł ? :( 2.08.2010, jak byłam na wakacjach pożegnaliśmy się 17.07 :( Quote
*Magda* Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 ahedok napisał(a):2.08.2010, jak byłam na wakacjach pożegnaliśmy się 17.07 :( Współczuję :glaszcze: Ja za moją Tiamat też bardzo tęsknie. Odeszła 5 lat temu i była dla mnie kimś wyjątkowym... Quote
Saththa Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Oj i ja wsólczuję Tak to niestety jest. Mnie tez w domu nie było jak Tamis pognał za TM :( Quote
Natalia&Cody Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Ja też współczuje .. szkoda psiaka. :( Ja miałam ONka, właściwie w typie rasy, bo nie miał rodowodu. Wzięłam go ze schroniska jak był szczeniakiem. Umarł 10.08.2008. Ktoś go 'ustrzelił', bo myślał, że to "sarna". Coś w to nie wierze, jak można pomylić ONka z sarną ? A po drugie, kto normalny poluje na sarny w terenie mieszkalnym ? :( Pozdrawiam wszystkich. Quote
Tekla64 Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 z tym strzelaniem to masakra mnie ustrzelili kota rudego na moim podworku z wiatrowki w kregoslup dostal paraliz tylnej czesci trzeba bylo uspic a winnego nie ma Quote
ahedok Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 klaudusia0219 napisał(a):szkoda pieseczka :( nawet bardzo, byłam (i nadal jestem, to jest najgorsze) bardzo do niego przywiązana... magdabroy napisał(a):Współczuję :glaszcze: Ja za moją Tiamat też bardzo tęsknie. Odeszła 5 lat temu i była dla mnie kimś wyjątkowym... Saththa napisał(a):Oj i ja wsólczuję Tak to niestety jest. Mnie tez w domu nie było jak Tamis pognał za TM :( dzięki, chyba prawie każdy ma kogoś takiego :( Silky123 napisał(a):Ja też współczuje .. szkoda psiaka. :( Ja miałam ONka, właściwie w typie rasy, bo nie miał rodowodu. Wzięłam go ze schroniska jak był szczeniakiem. Umarł 10.08.2008. Ktoś go 'ustrzelił', bo myślał, że to "sarna". Coś w to nie wierze, jak można pomylić ONka z sarną ? A po drugie, kto normalny poluje na sarny w terenie mieszkalnym ? :( Pozdrawiam wszystkich. Tekla64 napisał(a):z tym strzelaniem to masakra mnie ustrzelili kota rudego na moim podworku z wiatrowki w kregoslup dostal paraliz tylnej czesci trzeba bylo uspic a winnego nie ma o tak, to okropne, jak kiedyś trafiłam na stronę ludzi, którzy w ten sposób stracili zwierzęta to byłam zszokowana a tak z aktualności to dzisiaj chyba się wezmę za poprawki futra no i kupiłam sobie książkę o pozytywnym szkoleniu, także biada Irkowi :diabloti: pozdrowienia :multi: Quote
Rumi. Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 ooo... o klikerze? ja skończyłam jedną i chciałam moją sunię zaczą szkolić tak, lecz ona zaczyna się trząść i jest przerażona jak słyszy ten dźwięk :( teraz nawet na komendę do mnie nie przychodzi, bo sobie kojarzy z tym... A jaki tytuł książki? Ja polecam-Kliker-skuteczne szkolenie psa. Quote
mychaaaaa Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='greatmadwomen']ooo... o klikerze? ja skończyłam jedną i chciałam moją sunię zaczą szkolić tak, lecz ona zaczyna się trząść i jest przerażona jak słyszy ten dźwięk :( teraz nawet na komendę do mnie nie przychodzi, bo sobie kojarzy z tym... A jaki tytuł książki? Ja polecam-Kliker-skuteczne szkolenie psa.[/QUOTE] są specjalne klikery dla szczeniąt, które wydają cichszy klik. Możesz też spróbować klikać gdy kliker jest np. w kieszeni - będzie cichszy :) ja uczyłam Haniska reakcji na kliker wołając go po imieniu i na kontakt wzrokowy klikając :) Quote
Rumi. Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='mychaaaaa']są specjalne klikery dla szczeniąt, które wydają cichszy klik. Możesz też spróbować klikać gdy kliker jest np. w kieszeni - będzie cichszy :) ja uczyłam Haniska reakcji na kliker wołając go po imieniu i na kontakt wzrokowy klikając :)[/QUOTE] tylko że ona trzęsie się z przerażenia gdy słyszy ten dźwięk, teraz właśnie próbuje z kieszeni, a jak będę wołać ją po imieniu tyko to na swoje imię bedzie tak reagować.... teraz próbuję przed fajnymi rzeczami klikać, np przed spacerem Quote
ahedok Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 [quote name='greatmadwomen']ooo... o klikerze? ja skończyłam jedną i chciałam moją sunię zaczą szkolić tak, lecz ona zaczyna się trząść i jest przerażona jak słyszy ten dźwięk :( teraz nawet na komendę do mnie nie przychodzi, bo sobie kojarzy z tym... A jaki tytuł książki? Ja polecam-Kliker-skuteczne szkolenie psa.[/QUOTE] mój kliker ma regulowaną głośność a książka to "Pozytywne szkolenie psów dla żółtodziobów czyli wszystko co musisz wiedzieć o..." Pameli Dennison nie przyjmuję wszystkiego co tam jest napisane bezkrytycznie, ale trochę sensu w tym widzę :razz: [quote name='mychaaaaa']są specjalne klikery dla szczeniąt, które wydają cichszy klik. Możesz też spróbować klikać gdy kliker jest np. w kieszeni - będzie cichszy :) ja uczyłam Haniska reakcji na kliker wołając go po imieniu i na kontakt wzrokowy klikając :)[/QUOTE] też tak robię z Irkiem, z tym że jeszcze smak po kliknięciu ;) dzisiaj strzygłam małemu "klatę" :D i szyję, trochę może łapki idę na dwór zdjęcia porobić ;) Quote
Rumi. Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='ahedok']mój kliker ma regulowaną głośność a książka to "Pozytywne szkolenie psów dla żółtodziobów czyli wszystko co musisz wiedzieć o..." Pameli Dennison nie przyjmuję wszystkiego co tam jest napisane bezkrytycznie, ale trochę sensu w tym widzę :razz: też tak robię z Irkiem, z tym że jeszcze smak po kliknięciu ;) dzisiaj strzygłam małemu "klatę" :D i szyję, trochę może łapki idę na dwór zdjęcia porobić ;)[/QUOTE] wiesz na tym polega kliker aby był smak po kliknięciu, moj też ma regulowaną głośność i mam na najcichszy dźwięk. Polecam tą książkę Kliker-skuteczne szkolenie psa, jest ona z DVD, poleciła mi ją bardzo dobra behawiorystka :) Quote
ahedok Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 [quote name='greatmadwomen']wiesz na tym polega kliker aby był smak po kliknięciu, moj też ma regulowaną głośność i mam na najcichszy dźwięk. Polecam tą książkę Kliker-skuteczne szkolenie psa, jest ona z DVD, poleciła mi ją bardzo dobra behawiorystka :) wiem, że na tym polega ;) w wolnym czasie zajrzę do tej książki ;) a teraz zdjęcia :razz: na początek sprzed dwóch dni: "usiadłem, zawarowałem nawet dałem obie łapki a chomika w nagrodę nie dostałem od złej pańci..." Chico urósł gdzieś dwukrotnie od kiedy jest u mnie :razz: "jakby tu się do niego dobrać? :hmmmm: " (haha, moje buty z balu się załapały na focie ;)) CDN Quote
ahedok Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 a to już z dzisiaj, sesja ogódkowa (Irys nie wygląda zbyt świeżo, bo właśnie wróciliśmy z godzinnej wyprawy na pocztę) CDN Quote
ahedok Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 nie miałam siły obracać... polowanie na wyżła :diabloti: CDN Quote
ahedok Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 "wołałaś, Pańcia? lecę!!!!!" moje ukochane owoce obrodziły ładnie w tym roku :loveu: i jeszcze pelargonia na koniec ;) THE END :lol: a mam niespodziankę :p jednak moje urodzinki (4.07) nie w domu ;) w niedzielę jedziemy WSZYSCY, IRCIU TEŻ, nad Jezioro Sławskie na cały tydzień więc zapowiadają się kąpiele, spacery, plażowanie i fotyyy :multi: pozdrawiamy wszystkich :multi: PS. jutro jadę odebrać swój cerftyfikat FCE, a pojutrze lista zakwalifikowanych do klasy :roll: wolałabym mieć to już z głowy... Quote
Culineo Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='ahedok'] a mam niespodziankę :p jednak moje urodzinki (4.07) nie w domu ;) w niedzielę jedziemy WSZYSCY, IRCIU TEŻ, nad Jezioro Sławskie na cały tydzień więc zapowiadają się kąpiele, spacery, plażowanie i fotyyy :multi: wypasss :D pozdrawiamy wszystkich :multi: PS. jutro jadę odebrać swój cerftyfikat FCE, a pojutrze lista zakwalifikowanych do klasy :roll: wolałabym mieć to już z głowy... a ja za rok będe ryczeć czy się dostane tam gdzie chce :lol: a Irciowi czemu nie wycieniujesz troche grzywki ? daj chłopakowi lato pooglądać :D Quote
ahedok Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 [quote name='klaudusia0219']a Irciowi czemu nie wycieniujesz troche grzywki ? daj chłopakowi lato pooglądać :D[/QUOTE] toż takij przerzedzonej to jeszcze nigdy nie miał :O oczy mu widać nawet na zdjęciach ;) Quote
Culineo Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='ahedok']toż takij przerzedzonej to jeszcze nigdy nie miał :O oczy mu widać nawet na zdjęciach ;)[/QUOTE] ale tak mu pod skos bardziej zrób :D Quote
ahedok Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 [quote name='klaudusia0219']ale tak mu pod skos bardziej zrób :D[/QUOTE] moja droga, dzisiaj jeszcze mu podcieniowałam, więcej nie ruszę, bo będzie gorzej widzi i tak najwięcej w życiu :P Quote
Recommended Posts