Shania Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Potter widziałam Cię z ta taczką...to może i fajnie wyglądało jakby to był cement, ale to było straszne,,Twoje zaangażowanie wielkie, tyle tu dobrego..ale wraz nie mogę ochłonąć,..uciekać jak ze skupu złomu z sunia, która powinna była żyć..mam nadzieję, że ta Twoja ,,ucieczka,,i praca Wasza..zrobię w końcu to, co powinno być, my tylko możemy wspierać,,..być duchem..jak i ciałem mam nadzieje na manifeście:) Quote
Potter Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 A teraz czas na mały off: to będzie nasz hymn, na manifestacji i w ogóle - CeZik, uwielbiam faceta: [URL]http://www.youtube.com/watch?v=p81OzTTnUrg[/URL] Kiedy słucham tego kawałka, to jeszcze mi się chce coś robić w sprawie schronu. Quote
yunona Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Obejrzałam Uwagę dopiero o 1.30 (powtórkę), bo byłam w pracy. Dosłownie znieruchomiałam i przeż moment pomyślałam , że to jakiś koszmarny sen. I ta niby spokojna gadka łysego esesmana jak zauważyła Shania, że to obóz zagłady. Jak obsługa mogła patrzeć spokojnie na męczarnie tych psiaków, po prostu to się w głowie nie mieści. To potwory na czele z prezydentem Kielc. Po tym materiale powinien podać się do dymisji - toż to wstyd dla całej Polski,że taki przygłup jest na tak wysokim szczeblu administracji państwowej. Kielczanie powinni dziada złapać i zamknąć w klatce w schronisku na 48 godzin i nie dać źreć i ani kropli wody. Pewnie dziśiaj nie zasnę..... Quote
Shania Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 hmmm.esesmani..wena mnie naszła: [COLOR=Red][B]ESESMANI SOBIE PIJĄ A ZWIERZĘTA Z GŁODU GNIJĄ KIELCE>>>OBÓZ ZAGŁADY [/B][/COLOR] Quote
ewab Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Nie zapominajcie o roli jaką odgrywa w sprawie Prezes PUK - Solecki. Może pokazać skatowane zwierzęta, a zdjęcia opatrzyć np. napisem "Pan Solecki i jego pieski". Nasi włodarze (ale także PUK) współpracują z Chinami. Jeżdżą tam na wycieczki, stworzyli spółkę kielecko-chińską, która dostała lub ma dostać za free działki pod budowę bloków. Pan Gruszewski prowadzi zajęcia z gi gong. Chciał być jak Dalajlama a jest jak Mao. Quote
eliza_sk Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Dziś dzwoniła Pani z Piaseczna ws. adopcji czarnej suni ze zdjęć na Uwadze - [B]eneda, dałam jej Twój telefon.[/B] Quote
eneda Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='eliza_sk']Dziś dzwoniła Pani z Piaseczna ws. adopcji czarnej suni ze zdjęć na Uwadze - [B]eneda, dałam jej Twój telefon.[/B][/QUOTE] Tak, już dzwoniła. Chciała czegoś więcej dowiedzieć się o suni, powiedziałam co pamiętałam i ma jutro mąż po nią przyjechać. Quote
eliza_sk Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='eneda']Tak, już dzwoniła. Chciała czegoś więcej dowiedzieć się o suni, powiedziałam co pamiętałam i ma jutro mąż po nią przyjechać.[/QUOTE] Ale będziesz szła ją wyciągać, żeby ... nie jechali na marne w razie czego ? Quote
eliza_sk Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 A ja z uporem maniaka przypomnę ... kto się dorzuci ? [B][SIZE=2][COLOR=Black]SOZ - 200 zł[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]Em_ i [/COLOR][/SIZE]Astrid[/B][B][SIZE=2][COLOR=Black]- 300 zł Miranda - 150 euro Kasia K. z NL - 50 euro[/COLOR][/SIZE][/B] [B]ewab - 100 zł emilia2280 - 100 zł Emir - 165 zł andzia69 - 100 zł Pro Animals - 250 zł[/B] [B]Jacqueline z NL - 15 euro mag.da - 100 zł Ela M. z NL - 25 euro rybka 88 - 50 zł Havanka - 50 zł Marek z NL - 10 euro[/B] [B]Diana E. z NL - 50 euro Marjolein v/G. - 25 euro Basia A. - 20 euro G.&T - 5 euro Frank i Jolanda z NL - 50 euro[/B] Quote
basia0607 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [U] Urzędnik szczebla najwyższego [/U]przed kamerą twierdzi, że zwłoki psów nie są z Dymin. Ten czlowiek zasługuje na największa pogardę !!!!! Po obejrzeniu tego materiału wszyscy zobaczyliśmy, nieludzkie oblicza ludzi ! Quote
j3nny Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 no, znalazłam Was oglądałam wczorajszą uwagę jak wygląda sytuacja kotów? :( jakiego rodzaju pomoc jest potrzebna oprócz domów? Quote
Jaaga Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Oglądałam zdjęcia psów ze schronu w linku z Uwagi. jest tam (fot. nr 34) sunia kremowa, mała w zaawansowanej ciaży. Gdyby udało zrobić się jej test lub podac surowicę i wysterylizować w Kielcach, to mogłaby przyjechac do mojej mamy na DT. Jak myslicie, czy to wykonalne? Żal, żeby tam niepotrzebnie rodziła. Możnaby zwócić się o pomoc dla niej na FB, tylko ja niestety tego nie potrafię. Quote
Guest Elżbieta481 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='basia0607'][U] Urzędnik szczebla najwyższego [/U]przed kamerą twierdzi, że zwłoki psów nie są z Dymin. Ten czlowiek zasługuje na największa pogardę !!!!! Po obejrzeniu tego materiału wszyscy zobaczyliśmy, nieludzkie oblicza ludzi ![/QUOTE] ----------------------- Bo to są zwłoki psów z księżyca lub innej planety... E/W Quote
DuDziaczek Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 psiak nr. 97, nie ma czasem chorych oczek? eneda nie wiesz czy sie cos zainteresowali? Quote
eneda Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='eliza_sk']Ale będziesz szła ją wyciągać, żeby ... nie jechali na marne w razie czego ?[/QUOTE] Na marne raczej nie przyjadą, bo wyliczyłam im ok.6,7 takich czarnych, małych, młodych suczek. Ja i tak planuję być w piątek w schronie. Quote
eneda Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='j3nny']no, znalazłam Was oglądałam wczorajszą uwagę jak wygląda sytuacja kotów? :( jakiego rodzaju pomoc jest potrzebna oprócz domów?[/QUOTE] Sytuacja kotów wygląda tak "koty jak to koty, wychodzą i se zawsze gdzieś pójdą", Pracownicy wypuszczają je i koty rzadko są w schronie. Ostatnio zabrałam 4 maluchy i okazało się, że mają naraz panleukopenie i białaczkę, ostatni walczy o życie. Wczoraj były 3 nowe koty, młodziutkie, srebrne. Quote
j3nny Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='eneda']Sytuacja kotów wygląda tak "koty jak to koty, wychodzą i se zawsze gdzieś pójdą", Pracownicy wypuszczają je i koty rzadko są w schronie. Ostatnio zabrałam 4 maluchy i okazało się, że mają naraz panleukopenie i białaczkę, ostatni walczy o życie. Wczoraj były 3 nowe koty, młodziutkie, srebrne.[/QUOTE] rozumiem, nawet nie pytam o szczepienie i kwarantannę. czy tam nadal są przyjmowane zwierzęta? Quote
eneda Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='Jaaga']Oglądałam zdjęcia psów ze schronu w linku z Uwagi. jest tam (fot. nr 34) sunia kremowa, mała w zaawansowanej ciaży. Gdyby udało zrobić się jej test lub podac surowicę i wysterylizować w Kielcach, to mogłaby przyjechac do mojej mamy na DT. Jak myslicie, czy to wykonalne? Żal, żeby tam niepotrzebnie rodziła. Możnaby zwócić się o pomoc dla niej na FB, tylko ja niestety tego nie potrafię.[/QUOTE] Ta sunia już urodziła, następnego dnia po zrobieniu tego zdjęcia. Wczoraj widziałam ją w boksie z innymi psami, cały jej miot rzekomo uspiono. Natomiast przybyła nowa sunia, która jest w szpitaliku, również w dużej ciąży. Sunia jest śliczna, jamnikowata o "niebieskiej" sierści. Suk w ciąży jest tam kilka. Quote
eneda Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='j3nny']rozumiem, nawet nie pytam o szczepienie i kwarantannę. czy tam nadal są przyjmowane zwierzęta?[/QUOTE] Koty są przyjmowane, tylko ich pobyt tam jest bardzo krótki. Kierowniczka twierdzi, że nie przybył żaden pies, natomiast z moich obliczeń wynika, że przybyło ok.30 Quote
malagos Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='basia0607']Podczas trwania reportażu odbierałam telefony od rodziny , byli w szoku . Ludzie w zewnątrz odebrali to co my wiemy nie od dzisiaj.[/QUOTE] i to jest najważniejsze. Dla szarego człowieka ten reportaż był szokiem, ale profesjonalistów może tylko mierny i beznadziejny. Quote
Em_ Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Poniższe zdanie zamieszczam na prośbę Mirandy: po wczorajszym reportażu maja reakcje zszokowanych Polaków w NL, którzy nie mogą uwierzyć, w to, co widzieli i uważają, ze to skandal! Tak wiec informacje "reklamowe" o Kielcach dotarły już i tutaj, w szerszym zasięgu, niż można było się spodziewać. Ja również uwazam, ze reportaz byl slaby, ale moze dlatego, ze wiem o tym obozie śmierci duzo. Ale tez otrzymałam maile od ludzi typu: nie do wiary! DRAMAT! Quote
wilczka Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 zalamka,dzisiaj przyszedl dziadzia i ni gratulowal,mowil ze jak obejrzal celownik to byl zalamany ale teraz po obejrzeniu uwagi cieszy sie ze wszystko wraca do normy,ze psy sa porozdzielane,ze powstaja nowe boksy i wybiegi,ze jak na manifestacji bylo tyle chetnech do adopcji to teraz jak juz skoncza sie te remonty i otworza schronisko to duzo psiakow zostanie wyadoptowanych....qrwa nie o to chyba chodzilo????po wczorajszym reportazu ludzie sie ciesza ze schron przeszedl taka pozytywna metamorfoze....tylko nikt np ze powiedzial wczoraj ze zostal wybudowany za grube pieniadze plac zabaw ktory niczemu i nikomu nie sluzy a zostaly zmarnowane pieniadze na zycie zwierzakow.dziadzia tez zauwazyl ze boksy sa po celowniku ladnie odmalowane-tylko nikt nie wspomnial ze ladnie zostaly pomalowane tez psy,poprostu uwaga zrobila super reklame dymin,a te wywiady-no coz od razu wszystkiego nie da sie naprawic i zmienic politykow najwazniejsze ze zwierzaki maja teraz lepsze zycie-tak to odbieraja moi bliscy Quote
Jaaga Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Myślałam, ze nie przyjedzie suczka z dzialek do mojej mamy, ale Erka dziś potwierdziła jej przyjazd. Mimo to, mama zdecydowałaby się wziąć jeszcze tą kremową sunię do siebie, tylko ktoś musiałby monitorować całą sprawę. trzeba jej kupić Galastop, żeby nie umarła na zapalenie sutków po zabraniu małych, zrobić test lub podac surowicę, odrobaczyć, odpchlić i zebrać fundusze na sterylkę. No i jakąś karmę spróbować zebrac, bo to już kolejny pies, a mamie się nie przelewa. jakby udało się zamieścić apel o pomoc dla niej i byłby odzew, to miałabym w przyszłym tygodniu transport. Gdyby udało się w sobotę mojemu TZ-owi zabrac do nas oba psiaki z mojego banerka, to poprosiłabym koleżankę, żeby ja zabrała już w tą niedzielę. Quote
eneda Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Dodałam wiadomość na nk oraz założyłam wątek na miau odnośnie manifestacji. [url]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=119884&p=6649107#p6649107[/url] Poszłam na łatwiznę i ściągnęłam gotowy tekst oraz zdjęcie , bo uważam że jest dobry :) Quote
Recommended Posts