Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

[quote name='Majaa']Agnieszko24 jak moge pomóc z krwią moich zwierzaków ? Kanaryjczyk Harry i poprzednia znajda Dzika byli dawcami krwi W chwili obecnej nikt krwi nie szuka, a my dalej chętni do jej oddawania[/QUOTE]

Dziękuję Maaju za propozycję pomocy, ale szkraby są na tymczasie na śląsku. Jeśli sunia przeżyje noc, jutro w Katowicach będzie miała robioną transfuzję. Musi to być krew odwirowana, koszt jednej porcji to 300 zł :( Ale wystarczy ona dla 3 chorych szczeniaków. Zbieramy pieniądze na transfuzję..

Posted

[quote name='agnieszka24'] Musi to być krew odwirowana, koszt jednej porcji to 300 zł :( Ale wystarczy ona dla 3 chorych szczeniaków. Zbieramy pieniądze na transfuzję..[/QUOTE] Przerabialam to i wiem również, że dawca Harry mógłby mieć szansę na przeżycie, gdyby nie opieszałość i przede wsystkim ......... brak wiedzy ............. pracowników SGGW. Mógł dostać swoją własną krew .........., ale SGGW nie widziało takiej potrzeby ;(

W tej sytuacji więc deklaruję 100 zł wsparcia tylko proszę o dwie rzeczy: 1. konto dla wpłaty na PW 2. jeśli jesteście w tej kwestii zorientowani, to podeślijcie mi info nt. banków krwi, które szukają dawców. Znając wymagania z 'dawnych' czasów, obecnie tylko jeden mój pies spełnia wymagania, co do wagi minimalnej dawcy krwi!

Posted

Weterynaryjny Bank Krwi:

Mikołów
[url]http://www.psiakrew.com.pl[/url]

Warszawa
[url]http://www.bankpsiejkrwi.pl[/url]

Z usług tych ostatnich korzystałam. Są rzeczywiście ekspresowi.

Posted

i świat nadal ogląda "osiągnięcia" w dziedzinie "ochrony zwierząt" władz kieleckich - niech oglądają, niech komentują - ciesze sie niezmiernie, że w końcu to szambo wypłynęło na szerokie wody.

[URL]http://www.jmvr.org/pageID_10373684.html[/URL]

Posted

Wracam do betonowania. Złożyłem prośbę o wykonanie kontroli terenu schroniska dla zwierząt w Kielcach z uwagi na podejrzenie samowoli budowlanej, której dopuścił się PUK na terenie schroniska.
Schronisko za ostanie 6 m-cy nie uzyskało żadnego pozwolenia na budowę, ani też nie wystąpiło ze zgłoszeniem zamiaru wykonania robót budowlanych przewidzianych procedurą przygotowawczą ze złożeniem zgłoszenia zamiaru wykonania robót włącznie np drogi i place.

Z uwagi na to, że beton zakrył już niejedną tajemnicę trzeba wykazywać czujność. Proszę wszystkich kieleckich samurajów o wizytowanie schronu i dokumentowanie fotograficzne miejsc wykonywania wszelkich nowych robót budowlanych z betonowaniem włącznie.

Posted

[quote name='Pies Wolny']Wracam do betonowania. Złożyłem prośbę o wykonanie kontroli terenu schroniska dla zwierząt w Kielcach z uwagi na podejrzenie samowoli budowlanej, której dopuścił się PUK na terenie schroniska.
Schronisko za ostanie 6 m-cy nie uzyskało żadnego pozwolenia na budowę, ani też nie wystąpiło ze zgłoszeniem zamiaru wykonania robót budowlanych przewidzianych procedurą przygotowawczą ze złożeniem zgłoszenia zamiaru wykonania robót włącznie np drogi i place.

Z uwagi na to, że beton zakrył już niejedną tajemnicę trzeba wykazywać czujność. Proszę wszystkich kieleckich samurajów o wizytowanie schronu i dokumentowanie fotograficzne miejsc wykonywania wszelkich nowych robót budowlanych z betonowaniem włącznie.[/QUOTE]

w poniedziałek wybieram się do schronu...nie wiem czy mnie wpuszczą...ale jeśli to spróbuję coś popstrykać;) ten jełopek z konferencji, który dukał pełni teraz obowiązki kierowniczki! i podobno można robić zdjęcia za jego zgodą tylko:lol:

Posted

[quote name='"Eliza_sk"']Wczoraj od nas byli w schronie, jest jakieś 50 psów mniej i coś budują ...[/quote]

[B]Rozumiem, że fakt brakujących ok. 50 psów natychmiast zgłosiliście na piśmie co najmniej n/w:
1. NIK Warszawa
2.Prokuratura Generalna
3. Prokuratura Apelacyjna w Krakowie
4. Prokuratura Okręgowa w Kielcach
5. Wojewódzka Inspekcja Weterynaryjna w Kielcach
6. Powiatowa Inspekcja Weterynaryjna w Kielcach
[/B] [B][SIZE=2]7. Pełnomocnik do Spraw Zwierząt przy Prezydencie RP[/SIZE][/B]
[B][SIZE=2]8. Parlamentarny Zespół Przyjaciół Zwierząt[/SIZE][/B]
[B][SIZE=2]9. Pani Joanna Senyszyn Posłanka do Parlamentu Europejskiego[/SIZE][/B]
[B][SIZE=2]10. Pan Konstanty Miodowicz Poseł na Sejm RP[/SIZE][/B]
[B][SIZE=2]11. Pan Paweł Suski Poseł na Sejm RP[/SIZE][/B]
[B][SIZE=2]12. Biuro Ochrony Zwierząt Warszawa[/SIZE][/B]
[B][SIZE=2]13. Telewizja Polska S.A. Celownik[/SIZE][/B]
[B][SIZE=2]14. Gazeta Wyborcza[/SIZE][/B]

[B]Koniecznie trzeba domagać się natychmiastowej realizacji wniosku dot. m.in. odsunięcia kierownicy oraz [U]spisu z natury psów przebywających w schronie wraz z obligatoryjnym czipoweniem[/U][/B].

Posted

[B]Kasia Kostrzewa chce przygarnąć Filipa[/B] WAŻNE!! [url]http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=158165214204956&id=100000604226186&po=1&notif_t=share_comment[/url]

Posted

[quote name='eliza_sk']Wczoraj od nas byli w schronie, jest jakieś 50 psów mniej i coś budują ...[/QUOTE]
Taaak? A niby po co budują? Przecież niedługo ma być przetarg na prowadzenie schronu w którym podobno PUK ma nie brać udziału. No to się przecież nie opłaca co kolwiek budować jak ma nie być ich, nie? Jest tak jak myślałam - chcą nas wyślizgać z interesu, a to całe pitolenie o przetargach i tym podobnych pierdołach to tylko dla zamydlenia oczu i przeczekaniu burzy. Jeszcze miesiąc i schron całkiem opustoszeje:angryy:

Posted

[quote name='eliza_sk']Wczoraj od nas byli w schronie, jest jakieś 50 psów mniej i coś budują ...[/QUOTE]
Co prawda parę odpowiedzi na ten post już jest, ale .... Eliza_sk mam pytanie kto ? od Was i co dalej ? Z uporem maniaka powtarzam działanie musi być profesjonalne (podbudowane wiedzą prawniczą i natychmiastowe). Jeśli nie możesz inaczej pisz do mnie na PW lub maila (link na dogo do mojego maila jest aktywny). Jeśli czegoś się obawiacie ja zrobię co trzeba - dajcie mi szansę. Sam wpis "jakieś 50 psów mniej i coś budują" :crazyeye::crazyeye::crazyeye: mnie nie przeraża - choć powinien, ale .... i to bardzo.
Kto liczył te psy ? co widzieliście ? kto może napisać coś dokładniej ?

Posted

[quote name='andzia69']w poniedziałek wybieram się do schronu...nie wiem czy mnie wpuszczą...ale jeśli to spróbuję coś popstrykać;) ten jełopek z konferencji, który dukał pełni teraz obowiązki kierowniczki! i podobno można robić zdjęcia za jego zgodą tylko:lol:[/QUOTE]
Dasz radę , czekamy ..., może w dwie osoby lub więcej, wtedy wszystkich na raz nie upilnuje. Róbcie zdjęcia z wysokości pasa, nie rzuca się w oczy.

Posted

W dniu 10 października 2010 r. wysłałam do Prezesa NIK wniosek o kontrolę. Podaję link (post nr 170):
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/194065-Kielecka-mordownia-w-Dyminach-pocz%C4%85tek-ko%C5%84ca-gehenny-zwierz%C4%85t%21?p=15553664&poste"]http://www.dogomania.pl/threads/194065-Kielecka-mordownia-w-Dyminach-początek-końca-gehenny-zwierząt!?p=15553664&poste[/URL]

Posted

Jest specjalny portal dla kotów o nazwie miau.
Na dogo jest miejsce dla kotów w dziale o innych zwierzętach.

Wilczek - czy mogłabyś pójść do Urzędu Miasta Kielce i poprosić o kserokopię umowy zawartej pomiędzy PUK, a Urzędem Miasta Kielce dot. schroniska, wyłapywania psów - całość z załącznikami?
W kancelarii powiedzą Ci dokładnie, gdzie się zgłosić, zaś ksero musisz otrzymać na podstawie ustawy o dostępie do informacji publicznej.
Bardzo proszę.

Posted

[quote name='Pies Wolny']Co prawda parę odpowiedzi na ten post już jest, ale .... Eliza_sk mam pytanie kto ? od Was i co dalej ? Z uporem maniaka powtarzam działanie musi być profesjonalne (podbudowane wiedzą prawniczą i natychmiastowe). Jeśli nie możesz inaczej pisz do mnie na PW lub maila (link na dogo do mojego maila jest aktywny). Jeśli czegoś się obawiacie ja zrobię co trzeba - dajcie mi szansę. Sam wpis "jakieś 50 psów mniej i coś budują" :crazyeye::crazyeye::crazyeye: mnie nie przeraża - choć powinien, ale .... i to bardzo.
Kto liczył te psy ? co widzieliście ? kto może napisać coś dokładniej ?[/QUOTE]

Wczoraj wysłałam do schronu 2 chłopaków z naszego Stowarzyszenia (tych, którzy zatrzymali taczki), żeby się rozejrzeli co i jak:

- nowe gęby, dotychczasowych oprawców nie stwierdzono
- pełna kultura, ugrzecznienie, tylko pan za nimi cały czas chodził
- zdjęcia wolno robić za zgodą kierownika (ale i tak nie mieli aparatu, bo akcja była spontaniczna)
- psów 130 sztuk (w tym 1 "zakaźny", 2 "agresywne"), policzyli wszystkie, które widzieli - podobno 5 października było 174 sztuki
- wszystkie psy mają obroże i numery
- z tyłu coś budują, wygląda na wybieg

Chłopcy stwierdzili, że na pierwszy rzut oka widać, że w boksach opustoszało.
O naszych spostrzeżeniach poinformowałam wczoraj ŚTOZ. My się niczego nie obawiamy, ale obowiązki nas przygniatają, działamy tu we 2 osoby i oprócz schronu zajmujemy się jeszcze "kilkoma" sprawami.
[B]
Niech każdy kto może, odwiedza teraz schron, jak najczęściej. Te ciule nie mogą być pewni dnia ani godziny.[/B]

Posted

Potter - a czy te pozamykane wcześniej 'katakumby' są otwarte, czy nadal robią za tajemne schowki. Może razem z Ewab odwiedzicie PLW i poprosicie o pilną wspólną wycieczkę do schronu pod pretekstem oglądu nowych porządków. Może dziewczyny - redaktorki z Wyborczej dałyby się też namówić na taki 'wypad' ?

Posted

Chodzi Ci o izolatkę? 5 października była otwarta na oścież, pomimo, że w środku był pies. Jak było wczoraj nie wiem, rano będę się widziała z chłopakami.
Na wspólną wycieczkę oczywiście się piszę, o ile ktoś ją zorganizuje (powiatowy, prasa, itp.).
My w tej chwili walczymy tutaj z zalewem zgłoszeń o bezdomnych psach - wszystkie okoliczne gminy dzwonią do nas, bo Dyminy przecież zamknięte... Można ocipieć.

Posted

Mus wytrzymać, innego wyjścia nie ma - toż to stan "W", a nawet do kwadratu. Trzeba utrzymać presję i napór prasy - to jedyna okazja, żeby dostali porządny wpie......., potem zacznie się procedura czynności mało przyjemnych, czyli przesłuchań - nie mogą ostygnąć. Chwasty palić kwasem, ogniem, byle czym, byle paliło i smażyło.