Jelena Muklanowiczówna Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Widzieliście dzisiejsze "Echo"? Była relacja z rozmowy Lubawskiego z licealistami. Na pytanie co dalej ze schroniskiem, powiedział, że cała sprawa zaczęła się od tego, że jakaś kobieta weszła do schroniska i zrobiła JEDNO zdjęcie agresywnym psom, a potem dołączyła do niego 29 (chyba taka była liczba) zdjęć z innych placówek. [sic!] Quote
agack222 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 [url]http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110419/POWIAT0104/840736452[/url] [B]I Liceum Ogólnokształcące imienia Stefana Żeromskiego: - Co dalej ze schroniskiem dla bezdomnych zwierząt w Dyminach?[/B] - Sprawa Dymin zaczęła się od pani, która weszła do schroniska i akurat w tym momencie miała miejsce agresja psów. Zrobiła zdjęcie do którego dołączyła do niego 29 zdjęć z innych schronisk pokazujących tragiczne warunki. Nagle z Dymin zrobiono Auschwitz. Nie twierdzę jednak, że wszystko tam jest w porządku i my w tej chwili poprawiamy warunki. Quote
Majaa Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 To jakiś żart chyba .................. Nawiedzona Pani weszła do schroniska, zrobiła 1 fotę, potem podstawiła foty (sztuk 29 >?< z innych schronisk) i ta sama Pani, Ci sami ludzie, którzy byli z "tą" Panią od początku, po wielu miesiącach liczą grosz do grosza, aby pomóc psom ......... setkom psów. Faktycznie porzuconym. W innych okolicznościach, Ewab, mogłabym Ci pewnie gratulować wygranych w konkukrsie typu "Zdjęcie roku", ale obecnie organizm odmówił mi nie tylko mowy, ale też myślenia - jestem aż tak zszokowana absurdem cytowanej powyżej wypowiedzi!!! Quote
Potter Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Ewa, myślę, że wyczyny tego urzędasa nadają się po raz kolejny do prokuratury. Publicznie zarzucił Ci kłamstwo i fabrykowanie dowodów. Jeśli chcesz wyciągnąć z tego konsekwencje - do czego gorąco namawiam - to przysiądę nad doniesieniem, a Koalicja Świętokrzyska w końcu spektakularnie zadebiutuje. Quote
Majaa Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Przetrawiłam ......... Odetkało mnie ... trochę ... [quote name='Potter']Ewa, myślę, że wyczyny tego urzędasa nadają się po raz kolejny do prokuratury. Publicznie zarzucił Ci kłamstwo i fabrykowanie dowodów. Jeśli chcesz wyciągnąć z tego konsekwencje - do czego gorąco namawiam - to przysiądę nad doniesieniem, a Koalicja Świętokrzyska w końcu spektakularnie zadebiutuje.[/QUOTE] Podpisuję się pod słowami Potter, niezależnie od tego, czy przy tej okazji Koalicja Świętokrzyska zadebiutuje, czy nie (wg mnie, stanięcie w obronie 1 osoby na "dzień dobry", to nie jest najlepsza okazja na debiut Koalicji) Fakt jest faktem - Ewa nie możesz pozwalać na szarganie swojego imienia i stowarzyszenia, ktorego jesteś współzałożycielem Quote
Potter Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Kk wyraźnie stanowi, że zniesławienie może dotyczyć również osoby prawnej. Ewa i jej TZ wykonali te zdjęcia w schronisku nie jako nawiedzeni prywatni hobbyści, ale jako członkowie ŚTOZ, organizacji, której statutowym celem działania jest ochrona zwierząt. Doniesienia do prokuratury, opierające się m.in. na tych zdjęciach, poszły pod szyldem ŚTOZ (i innych organizacji), a nie jako doniesienia osób fizycznych. [I]Art. 212 par. 1 kk Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, [/I][I]podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. [/I] Jeśli publicznie uskuteczniane przez głównego urzędasa samorządowego Kielc pomawianie Ewy, a przez to pośrednio wszystkich organizacji zaangażowanych w walkę o Dyminy o fabrykowanie zdjęć, będących kamieniami milowymi w rozpoczęciu ostatecznej kampanii przeciwko siepaczom z PUK-u i służących jako dowody w sprawie karnej, nie jest poniżaniem w oczach opinii publicznej i narażaniem na utratę zaufania, to nie wiem czym jest[I]... :angryy: [/I] Quote
Pies Wolny Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Jest gebelsowską propagandą podłego gatunku. Nie gadajcie tylko piszcie doniesienie. Drugi raz taka okazja może się nie zdarzyć. Jeśli uzyskacie wyrok skazujący chwasta to macie go z głowy na lata. Ewa nie certol się. Do dzieła 'nawiedzone złośnice' :evil_lol: :lol: Quote
ewab Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Potter muszę skonsultować z kilkoma osobami Twoją propozycję. Cierń musi mocno w prezydencie siedzieć skoro na pytanie "Co dalej" odpowiada "co było". Sama nie wiem gdzie przedstawiłam te pozostałe 29 zdjęć - które to zdjęcia? Kilka dni temu trafiła do mnie notatka, którą zamieszczam. Czytając ją myślałam o niej, że to już historia. Po raz kolejny okazuje się - pozory mylą. Najbardziej podłe jest to, że takie kłamstwa wciska się młodzieży. Na 100% - w przypadku gdybyśmy złożyli pozew, prezydent powie, że on jest niewinny, tak go poinformowali inni. [IMG]http://img705.imageshack.us/img705/3313/notatkapuk.jpg[/IMG] Quote
Roszpunka Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Jednym słowem, jak wynika z notatki jest Pani winna śmiertelnemu zejściu nieszczęsnego psa i w dodatku perfidnie jego śmierć wykorzystała. Krew mnie zalewa :angryy: A pan prezydent nie musi mieć wiedzy ze źródeł ale musi brać odpowiedzialność za wypowiadane publicznie słowa. Quote
Majaa Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 To co napisała w ostatnim swoim poście potter rozwiewa moje wszelkie wątpliwości - nie do końca byłam świadoma (przyznaję:oops:), że dokładnie taką samą odpowiedzialność można ponieść za dyskredytowanie osoby prawnej, jak i fizycznej [quote name='ewab']Potter muszę skonsultować z kilkoma osobami Twoją propozycję. [/QUOTE] Jak dla mnie to nie ma czego konsultować!!!!!!!!!! [quote name='ewab']Cierń musi mocno w prezydencie siedzieć skoro na pytanie "Co dalej" odpowiada "co było".[/QUOTE] Masz rację, ale niech ten cierń siedzi tam na całe Jego życie. Poprawiają warunki ok, ale jak absurdalnie, zapomniał dodać! [quote name='ewab']Sama nie wiem gdzie przedstawiłam te pozostałe 29 zdjęć - które to zdjęcia? [/QUOTE] Ale widzisz, jak skrzętnie zostało Ci wyliczone :crazyeye: Ja nie mam pojęcia, ile dokładnie zdjęć załadowałam wczoraj na fotosik ONka z 15tu, które otrzymałam - chyba 10, ale może było ich 9. :cool3:A Ty powinnaś się chyba tłumaczyć ze wszystkich. Może jeszcze powinnaś się wytłumaczyć dlaczego fotę robiłaś z lewego profilu, a nie prawego (nota bene - to by było wyjątkowo słuszne pytanie:evil_lol::eviltong:) Absurd goni absurd:angryy::angryy::angryy: [quote name='ewab']Najbardziej podłe jest to, że takie kłamstwa wciska się młodzieży.[/QUOTE] Ten fakt jest akurat tak żenujący, że w ogóle trudno go skomentować. Mnie odebrało mowę i myśli, po przeczytaniu wypowiedzi pana! prezydenta. Tupet to on ma! Bezczelność do granic możliwości [quote name='ewab']Na 100% - w przypadku gdybyśmy złożyli pozew, prezydent powie, że on jest niewinny, tak go poinformowali inni.[/QUOTE] Ewab!!!!!! A co Cię to obchodzi? :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Słowa padły, zostały zacytowane w prasie! Niech wskaże "innych", to też im się można wówczas dobrać do ich wypowiedzi:evil_lol: Na razie w tym kraju jest jeszcze, na szczęście tak, że każdy bierze teoretycznie odpowiedzialność za swoje słowa i czyny!!!! Potter, mylę się? Quote
backbone Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Ja bym ewab złożył pozew. Pewnie nic z tego nie wyniknie, ale niech wie że celownik jest cały czas skierowany na niego. Quote
Roszpunka Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 [quote name='backbone']Ja bym ewab złożył pozew. Pewnie nic z tego nie wyniknie, ale niech wie że celownik jest cały czas skierowany na niego.[/QUOTE] Podpisuję się. A czy coś wyniknie, czy nie, to przynajmniej dowie się, że wara mu od przyzwoitych ludzi! Quote
Pies Wolny Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Ewa ! popatrz na to z innej strony. To jest gra. Gra polegająca na odwecie za naruszone ambicje i chore ego chwasta. Na nic innego jak takie punktowanie, nie można było liczyć. To, że z biurwa przyjaciela nie będzie to nic nowego. Pozytyw tego taki, że strzela ślepakami bo prawdziwej amunicji nie ma. Natomiast, uważam, że rękawice musisz podjąć i up.... łapę przy samej szynce. Instrumentami prawnymi ma kto operować. Taktycznie musisz to rozegrać z otwartą przyłbicą. Jeśli uda się 'ugrać' wyrok to popłynął do ....morza. Uważam, że trzeba także powiadomić 'przyjaciół', choć zajęci jesienną rozgrywką. Walcz , bo jest szansa ud.... szympansa. Kolejnej okazji Wam nie da. To czy to wybździł z chorego kapelusza, czy mu Dracula-khierula podrzuciła to bz. On puścił bąka publicznie. Quote
masiowa Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 przepraszam Was najmocniej za OTa bo widze, ze wazne sprawy sie tu rozgrywaja ale gdyby wyplynela gdzies szescioletnia, wysterylizowana malamutka... zaginela 09.04 w Zagnansku [img]http://img200.imageshack.us/img200/2116/16823017244463607801527.jpg[/img] Quote
Potter Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Dobra. Ponieważ wątek jest otwarty, więc wszystkich zainteresowanych finansowym wsparciem organizacji świętokrzyskich w akcji o kryptonimie [I]"ciekawostka przyrodnicza: chwast puścił bąka"[/I] zapraszam po więcej szczegółów na PW. Nie chcemy psom zabierać od pysków. Potrzebujemy 1200 zł. Quote
Viris Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Dołączam się do postu powyżej, u nas w Ostrowcu ciężko z każdą złotówką. Oczywiście będę starała się uzyskać chociaż część funduszy. Quote
Majaa Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 [quote name='Potter']Dobra. Ponieważ wątek jest otwarty, więc wszystkich zainteresowanych finansowym wsparciem organizacji świętokrzyskich w akcji o kryptonimie [I]"ciekawostka przyrodnicza: chwast puścił bąka"[/I] zapraszam po więcej szczegółów na PW. Nie chcemy psom zabierać od pysków. Potrzebujemy 1200 zł.[/QUOTE] OK Rozumiem, że Ewab i/lub ŚTOZ podjęła rękawicę razem z Koalicją!. Jeśli tak, to można na mnie liczyć - ok. 100 zł + to, co miałam otrzymać z ARR za jakąś sesje i tak miało pójść na ŚTOZ: Gdzie kierować wpłaty (na które konto)? I co wpisywać w tytule? Bo ja jakby nie mam ochoty wnikać w swoim banku dlaczego "chwast puścił bąka" :evil_lol::evil_lol: A lubią podpytywać - szczególnie w ING - no cóż:-( to taki urok:roll: niedużych miejscowości! A szczegóły akcji poproszę na mail [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Quote
Pies Wolny Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Proszę także o nr konta cóś wyskrobię - na Randap Extra Mocny zawsze. Quote
ewab Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Zmiany w projekcie Parlamentarnego Zespołu Przyjaciół Zwierząt: [B]Zakaz strzelania przez myśliwych do zdziczałych, błąkających się psów i kotów może zostać wykreślony z projektu Parlamentarnego Zespołu Przyjaciół Zwierząt - poinformował poseł Paweł Suski (PO). Podkreślił, że ma to związek z silnym lobby myśliwych. [/B] i dalej "Polski Związek Łowiecki w oświadczeniu na swej stronie internetowej informuje, że w ciągu ostatnich siedmiu lat zdziczałe zwierzęta domowe zagryzły ponad 222 tys. sztuk zwierzyny łownej i 1821 sztuk bydła. Wartość bydła oceniono na 369 mln zł." Moje pytania: 1. Kto będzie oceniał czy zwierze domowe (tylko pies i kot?) jest zdziczałe? 2. Czy będzie nakaz trzymania kotów na uwięzi? Jaki łańcuch będzie w tym względzie obowiązywał? 3. Ile w zwierząt łownych zostało w w/w okresie odstrzelonych przez myśliwych? 4. Z jakich powodów polują dzikie i zdziczałe zwierzęta, z jakich myśliwi? 5. Czy strzelając do zdziczałych zwierząt domowych myśliwi chcą się pozbyć konkurencji? 6. Większe spustoszenia wśród zwierzyny łownej (i niestety nie tylko) czynią kłusownicy. Czy myśliwi będą ich również odstrzeliwać? 7. Dlaczego polscy rolnicy nie multimilionerami skoro jedna sztuka bydła kosztuje ponad 202 000 zł? Quote
Odi Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 [quote name='Potter']Dobra. Ponieważ wątek jest otwarty, więc wszystkich zainteresowanych finansowym wsparciem organizacji świętokrzyskich w akcji o kryptonimie [I]"ciekawostka przyrodnicza: chwast puścił bąka"[/I] zapraszam po więcej szczegółów na PW. Nie chcemy psom zabierać od pysków. Potrzebujemy 1200 zł.[/QUOTE] Na moje finansowe wsparcie w tej akcji też możecie liczyć. Z przyjemną ością dołożę się do preparatu Randap EM, o jakim wspomniał Pies Wolny. Zapomniał się urzędnik pppan prezydent, że nie stoi ponad prawem i za kłamstwa oraz za wszystko, co zrobił złego Psom Kieleckim, słono zapłaci. Ku pokrzepieniu umysłów podaję efekty moich zmagań w 2010 r. z ówczesnym burmistrzem Wielunia - post nr 370, 371, 372: [url]http://www.dogomania.pl/threads/145348-MATRIX-mroczna-tajemnica-wielu%C5%84skiej-Fundacji-Zwierzyniec/page15[/url] oraz post nr 385: [url]http://www.dogomania.pl/threads/145348-MATRIX-mroczna-tajemnica-wielu%C5%84skiej-Fundacji-Zwierzyniec/page16[/url] pppan prezydent ma dużą kolekcję fantów do przewietrzenia, nie tylko po ostatnim bąku - langsam, langsam ... aber sicher. Quote
Handzia55 Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Mocno trzymam kciuki za powodzenie Waszej najnowszej akcji;) Psy górą:evil_lol: Quote
Asior Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 a czy już nie pora zmienić tytuł wątku na bardziej AKTUALNY????? Quote
wilczka Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 [quote name='Asior']a czy już nie pora zmienić tytuł wątku na bardziej AKTUALNY?????[/QUOTE] no raczej.... Quote
andzia69 Posted April 26, 2011 Author Posted April 26, 2011 [quote name='Asior']a czy już nie pora zmienić tytuł wątku na bardziej AKTUALNY?????[/QUOTE] z chęcią bym to zrobiła...tylko siakoś nie mogę:( w edycji brak tej opcji czego nie rozumiem...widać noga jestem:razz: Quote
sator_k_ Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Jak wejdziesz w zaawansowaną edycje piewrszego posta w temacie to nad miejscem gdzie się pisze posta, jest miejsce na teamt i tam go możesz zmienić :) Quote
Recommended Posts