zerduszko Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 wilczy zew napisał(a):Jak ty mogłaś zrobić psu takie świństwo :mad: A tam świństwo, biedny wygłodzony pies z lasu musiał zrozumieć, ze jej już nigdy tego nie zabraknie. Do tej pory zawsze się coś pałęta po domu i na zmianę w zgodzie ogryzają. A był taki czas, że to małe padło i mnie udziabało w obronie kostki ;) Co to za pomysły, żeby konfitura fiołkowa? :crazyeye: Quote
lilo Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 zerduszko napisał(a):A tam świństwo, biedny wygłodzony pies z lasu musiał zrozumieć, ze jej już nigdy tego nie zabraknie. Do tej pory zawsze się coś pałęta po domu i na zmianę w zgodzie ogryzają. A był taki czas, że to małe padło i mnie udziabało w obronie kostki ;) Co to za pomysły, żeby konfitura fiołkowa? :crazyeye: Mój Lilek ma po całym domu porozwalane kostki roznego rodzaju , jak mu sie nudzi to pogryza :) zazwyczaj ja mu do pyska wkladam bo mu sie nie chce isc i przyniesc sobie :) a jak dziamie kochę a to jedyny moment kiedy mozna miec troche spokoju na mnie fiołki tak działają :) od razu mam ochotę je zjeśc ... Quote
Saththa Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 to ja przepraszam to te fiołk ito do jedzenia w koncu czy nie?:) Quote
lilo Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 no oczywiscie ze do jedzenia :) fiolki najczesciej sie kandyzuje i dodaje do deserow jako dekoracje ale mozna rowniez uzywac swiezych np do salatek lub przetworzyc na sok lub konfiturę , z racji tego ze to dosc trudne zadanie nazbierac tyle fiolkow jest to towar wysoce luksusowy ale łatwy do wykonania w domu :) mniam :) Quote
malawaszka Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 lilo zadziwiasz mnie :mdleje: gospodyni doskonała, idę się schować pod stołem normalnie :oops: Quote
wilczy zew Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 lilo napisał(a): zazwyczaj ja mu do pyska wkladam bo mu sie nie chce isc i przyniesc sobie :) Świetnie Cię wytresował,sprytna bestia ale wiadomo sznauc :lol: Quote
lilo Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 malawaszka napisał(a):lilo zadziwiasz mnie :mdleje: gospodyni doskonała, idę się schować pod stołem normalnie :oops: Malawaszko to nie ma nic wspolnego z bycia gospodynią , fakt czasem trzeba spiąc d.pę i coś zrobic czego by sie nie chciało ale to właśnie o takie głupie triki chodzi. Ładujesz byle jaki krem do pucharka polewasz zmiksowanymi owocami i układasz fiołki a wszyscy "łaaaał ale super" :) wilczy zew napisał(a):Świetnie Cię wytresował,sprytna bestia ale wiadomo sznauc :lol: coś w tym jest :( on nie cierpi pic z miski - robi to wtedy jak musi - ale lubi z prysznica i zawsze jak mu się chce pic to idzie do łązienki i czeka pod wanną a jak go nie widzę to biegnie do mnie do łazienki do mnie do łazienki dopóki się nie skapnę :) no i zazwyczaj wstaje albo wysylam TZ-ta żeby psu dał pic z prysznica :) i wtedy zawsze słyszę "niezle sobie ciebie wytresował " - jedyne co mnie dziwi to to ze z kaluzy pije normalnie , moze powinnam kaluze w domu miec :) Quote
jambi Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 ale Ty nas wkręcasz czy serio mówisz? konfotura z fiołków?! tyle lat żyje na tej ziemi i fiołki hoduje (u mamy) a nie wiedziałam że to do żarcia! ktos tu coś mówił o jakimś bazarku, jakby co to no problemo ;) [quote name='zerduszko']Zaniedbany, a nie zakołtuniony http://images45.fotosik.pl/779/8dd890a1ef8a277fgen.jpg :megagrin: ja bym sie z miejsca obraziła :megagrin: Quote
lilo Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 ja nie obraźliwa jestem :) tu jest link - konfitury akurat nie ma ale jest sok fiolkowy :) http://everycakeyoubake.blogspot.com/search/label/fio%C5%82ki ja robię bazarek właśnie na sznaucerki juz tydzień i jak dziś miałam skończyc to znów TZ-t mi zwinął aparat:( ale to ze swoich dóbr robię :) Quote
zerduszko Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 lilo napisał(a):coś w tym jest :( on nie cierpi pic z miski - robi to wtedy jak musi - ale lubi z prysznica i zawsze jak mu się chce pic to idzie do łązienki i czeka pod wanną a jak go nie widzę to biegnie do mnie do łazienki do mnie do łazienki dopóki się nie skapnę :) no i zazwyczaj wstaje albo wysylam TZ-ta żeby psu dał pic z prysznica :) i wtedy zawsze słyszę "niezle sobie ciebie wytresował " - jedyne co mnie dziwi to to ze z kaluzy pije normalnie , moze powinnam kaluze w domu miec :) Hahaha, żartujesz tak? ;) Quote
Saththa Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Matko ale żeby fiołki pić kurczę :) Ooooo bedzie bazarek?:) Będe miała komu tekst ukraść jak pozwolisz bo i ja się szykuję :) Ale tak po 17 :) Quote
lilo Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 zerduszko napisał(a):Hahaha, żartujesz tak? ;) troche zartuje troche nie , faktycznie lilek uwielbia pic z prysznica i jak gdzies w okolicy jestem to mu pozwalam albo jak nie robie nic pilnego to ide mu dac , czasem poprostu nie moge patrzec jak on siedzi i sapie a napic sie nie pojdzie :) - a niech ma psina przyjemnosc :) ale z miski tez pije choc mniej chetnie Saththa napisał(a):Matko ale żeby fiołki pić kurczę :) Ooooo bedzie bazarek?:) Będe miała komu tekst ukraść jak pozwolisz bo i ja się szykuję :) Ale tak po 17 :) bedzie bedzie bazarek - dla uzdolnionych plastycznie :) muliny, papiery kolorowe , wstążki i inne drobiazgi :) Quote
Saththa Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 lilo napisał(a): bedzie bedzie bazarek - dla uzdolnionych plastycznie :) muliny, papiery kolorowe , wstążki i inne drobiazgi :) Łooo to ja podnosić moge bo ja dwie lewe ręce mam :) Quote
lilo Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 podnoszenie też ważne :) jak wyjdzie ten bazarek ładnie to moze więcej takich będzie ... zobaczymy - mam taki pomysl mały ale narazie nie do zdradzenia :) Quote
malawaszka Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 a z piciem to akurat jestem w stanie zrozumieć bo moja Luncia nie lubi pić z miski, z której pije "reszta" więc ma swój kubeczek z wodą :D Quote
Saththa Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 lilo napisał(a):podnoszenie też ważne :) jak wyjdzie ten bazarek ładnie to moze więcej takich będzie ... zobaczymy - mam taki pomysl mały ale narazie nie do zdradzenia :) to 3mam kciuki coby sie udało;) Quote
lilo Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 malawaszka napisał(a):a z piciem to akurat jestem w stanie zrozumieć bo moja Luncia nie lubi pić z miski, z której pije "reszta" więc ma swój kubeczek z wodą :D no widzisz , mój lilek wogole nie lubi misek -pije z prysznica a je z glebokiego talerza:) ma swoj talerz i na nim je - z miski nie lubi - wiem że gdyby musial to by jadl i pil ale po co ma psina sie meczyc :) niech robi to co lubi Quote
zerduszko Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 malawaszka napisał(a):a z piciem to akurat jestem w stanie zrozumieć bo moja Luncia nie lubi pić z miski, z której pije "reszta" więc ma swój kubeczek z wodą :D Moja Lizka też nie lubi i ma dwa wyjścia: pić z tej samej co wszystkie, albo nie pić :D U mnie jest terror :P Muszę mojej mamie powiedzieć, że nie tylko ona jest dobrą psią wróżką ;) Quote
lilo Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 myślę Zeruszko ze to zalezy od kilku rzeczy : co jedne pies to nie kilka , ja mam jednego - moze sobie wybrzydzac czasem , przy większej grupie byłoby to nieznośne , pozatym ja mam na to czas bo siedze w domu i mogę czasem zrobic coś po myśli mojego psa , no i u mnie w domu nie ma specjalnej dyscypliny - są zasady ale ich lista nie jest bardzo rozległa - trzeba nie niszczyc , nie brudzic i słuchac , pozatym każdy może robic po swojemu :) Quote
Tekla64 Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 hihihi to rzeczywiscie ino pare zasad a resszta to luz blus i malyna jak u mnie hihihi cale szczescie ze ja jednak nie jestem sama w tym rozpieszczaniu moich zwierzow hihihi Quote
Fides79 Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 ja to sobie tak myślę, że kazdy z nas w jakis sposób rozpieszcza swoje psy, nawed Zerduszko, choć mówi, że u niej "terror";) Quote
jambi Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 lilo!!!! wcześniej nie doczytałam, dopiero później, jak to do kogo? do zerduszka! lilo napisał(a):bedzie bedzie bazarek - dla uzdolnionych plastycznie :) muliny, papiery kolorowe , wstążki i inne drobiazgi :) ooo to jak juz będzie to daj znać :grins: malawaszka napisał(a):moja Luncia nie lubi pić z miski, z której pije "reszta" więc ma swój kubeczek z wodą :D co ma przepraszam Twoja Luncia? ... kubeczek??? :roflt: lilo napisał(a):myślę Zeruszko ze to zalezy od kilku rzeczy : co jedne pies to nie kilka , ja mam jednego - moze sobie wybrzydzac czasem , przy większej grupie byłoby to nieznośne ale lilek, Waszka to ma poniekąd więcej niż jednego ...;) Quote
zerduszko Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 lilo napisał(a):myślę Zeruszko ze to zalezy od kilku rzeczy : co jedne pies to nie kilka , ja mam jednego - moze sobie wybrzydzac czasem , przy większej grupie byłoby to nieznośne , pozatym ja mam na to czas bo siedze w domu i mogę czasem zrobic coś po myśli mojego psa , no i u mnie w domu nie ma specjalnej dyscypliny - są zasady ale ich lista nie jest bardzo rozległa - trzeba nie niszczyc , nie brudzic i słuchac , pozatym każdy może robic po swojemu :) To nie ma nic współnego z ilością psów i czasu, tylko co tam nam osobiście pasuje ;) U mnie też jest tylko kilka zasad: nie wyć, nie niszczyć, zero bójek (w tym też międzygatunkowych) i nie zawracać dupy panci :D Nawet ta stara gadzina się dopasowała, co ma swoje minusy, ostatnio się skapowałam, że jest 23 a one nie jadły kolacji :eviltong: Quote
wilczy zew Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Zgadzam się co do dyscypliny,jeśli jest to później w różnych sytuacjach można poluzować,np.: nieraz odpuszczałam mojemu psu gdy chcialam usiąść na fotelu a jemu taaak dooobrze się leżało ale tylko nieraz. Quote
lilo Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 mielismy dziś traumatyczny dzień... wypad do miasta , wizyta u pana doktora , szczepienie i najgorsze tooo.... wyciskanie biednej małej pupy - i płakał Lilus baaardzo bo tego nie lubi :( a potem szybka kapiel bo śmierdział jak nieboskie stworzenie i biedne wykonczone zwierzę śpi teraz, na foteliku koło pańci... Quote
Recommended Posts