Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 958
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W mieście mieszkam :lol: I to nie takim bardzo małym. Koszt paliwa do Katowic wychodzi mnie mniej niż taksówka na dworzec + bilet pks, szczególnie jak z psem jadę. Już nie wspominając, że trzeba się dostosować co do godziny i się masę czasu jednak traci. Muszę czuć sie niezależna ;)

Posted

iii tam groźba :eviltong: tylko czasem nie nalęzy zadawać zbyt wielu pytań :razz:

lilo napisał(a):
o właśnie , ja wolę jechac atobusem bo zajmuje mi to 7 minut a jak nie mam po drodze to taksowka około 12 -15 zł. Wysiadam sobie gdzie mi pasuje potem wsiadam tam gdzie mam po drodze . A jak jadę z TZ-tem to mnie szlak trafia - najpierw trzeba zaparkowac - nigdy nie ma gdzie więc krązymy po centrum , potem musimy drałowac Bóg wie ile żeby coś załatwic , a jak mamy cos do załatwienia na drugim koncu miasta to musimy potem wracac po samochod albo go przeparkowywac. Jak ide nieraz na miasto do urzedow to oblece sobie 3 naraz w godzinę a jak jadę z TZ-tem to godzinę tracimy na krazenie po miescie i szukanie miejsc parkingowych. A w weekendy my i tak zawsze wszedzie razem jezdzimy. Bo mój mąż to nawet po chleb bezemnie nie pojedzie...

Moja sąsiadka też jezdzi do pracy autobusem a 2 auta stoją pod domem - poprostu nie ma gdzie zaparkowac a jak już znajdzie to musi płacic za parking niemałą kasę.

patrz, a wogóle to ja myslałam, że tylko my w tej Warszawie mamy tak przerąbane z parkowaniem i innymi takimi ;)

Posted

a ja juz nie umiem parkowac!!!!

i wkurza mnie to strasznie ale cwiczyc nie bede bo po co ? dla samej idei umienia? wiec jak jade juz do" miasta " to wtedy mam w d.. czy to trwa krocej czy dluzej no i szukam juz wygodnych dogodnych dla siebie miejsc parkingowych

sa jak zwykle plusy i minusy kazdej sytuacji

ale fakt , w miejskiej aglomeracji uzywalam samochodu w konkretnych przypadkach a normalnie wolalam komunikacje, rzeczywiscie szybciej
ale na wsi.... bez samochodu i to w zasadzie jednego na doroslego czlonka rodziny , juz jest dyskomfort
kiedys lubilam bardzo jezdzic teraz lubie ino czasem a najczesciej musze

Posted

[quote name='jambi']patrz, a wogóle to ja myslałam, że tylko my w tej Warszawie mamy tak przerąbane z parkowaniem i innymi takimi ;)
Ja mam problemy zaparkować po blokiem :lol: ale za to w centrum jest kilka dużych parkingów, pod UM to nawet do 1h jest za 50 gr czy 1 zł. No i pod pracą za free tuż pod moim oknem :)
[quote name='wilczy zew'] zerduszko,co cwiczysz z Lazką
Z Lizką agilitujemy.

Posted

zerduszko napisał(a):
Ja mam problemy zaparkować po blokiem :lol: ale za to w centrum jest kilka dużych parkingów, pod UM to nawet do 1h jest za 50 gr czy 1 zł. No i pod pracą za free tuż pod moim oknem :)

pod domem to ja mam za free, ale jak przyjedziesz po 18 to zapomnij o miejscu... wszystko zajęte ... u nas to nawet pod SGGW za każde rozpoczęte pół godziny jest 1,50... wtedy jak byłam z Aronem na badaniach, trwało to raptem od 8 do 10 i zapłaciłam 7 zł...

Posted

kurcze watek samochodowy się przeniosł do Lilo :lol:

No to może i ja się wypowiem....

Ja tez jeżdze autem :) i jak mam wsiąść do komunikacji miejsckiej to się troche chora robię... no jak już musze to ok ale tak to nie huhu

A co do miejsc parkingowych tow szczecinie tez problem... ale ja mam swój patent. Jak już się znajduję w bliskim otoczeniu miejsca docelowego to jak jest miejsce to ja już parkuję... tak samo robie na parkingach w super/hiper/ekstra marketach;) Bo zanim się znajdzie bliżej to miejsce to ja sobie dojde i wróce a nie sie krązy jak sęp jakiś;)

Posted

a moja szwagierka która jest młodym kierowcą wzieła się na sposób i wyjeżdża do pracy wcześniej coby miejsce dogodne i duże znaleźc do parkowania i w pracy dopiero dokonuje ostatnich poprawek wizerunkowych tzn. makijaż itd :) bo co za roznica czy w domu czy w pracy się maluje i jest pierwsza i gotowa do pracy :) wiem wiem , nie wszyscy się malują ale niektóre jednak miejsca pracy zobowiązuja do ładnego wyglądu :)

Posted

wczoraj mieliśmy grilla - znajomi przyjechali z yorkiem - Lilek chcial go zjesc - ehhh...czemu mój pies jest taki aspołeczny :( nawet jak przekonam mojego tz-ta do domu tymczasowego to Lilka nie przekonam...

a pozatym to znaleźliśmy wilgę - prawdopodobnie ma złamane skrzydło - szwagier pojechał z nią do lecznicy bo wet obiecał zrobic prześwietlenie i opatrzyc - i musimy ją jakoś do poniedziałku przetrzymac bo podobno jeśli ptak jest chroniony to wydział ochrony środowiska w um sie nim zajmie. A z tego co czytałam to wilga jest ściśle chroniona. I tak sobie myślę co zrobic ze zwykłym rannym ptaszkiem ?? najblizszy szpital dla ptaków jest w Krakowie , a jakby to był zwykły wróbel to weterynarze niechętnie się nimi zajmują... to co z takim biedakiem począc ??

Posted

Lilek pewnie by polubił sznupkową dziewczynkę tymczasową ;)

a co do Wilgi to nie wiem - ja z ptakami nic do czynienia nie miałam i mam nadzieję, że nie będę musiała - aa nie - kiedyś złapałam papugę na balkonie w bloku jeszcze :lol: mało nie umarłam ze strachu bo ja sięboję ptaków jakoś tak... :oops: złapałam ją w prześcieradło :D na szczęście znalazł się właściciel szybko

Posted

Każdy jedynak się buntuje przed obcym intruzem, to normalne :) Ale ani Waszka, ani ja nie mamy psów, które kochają inne ;) Co lepsza, to mojej Sadie się poprawiła tolerancja na inne psy odkąd mam tymczasy :) Ale to trzeba mieć władzę :lol:

Posted

Wilga żyje , karmimy ją jajkiem ugotowanym i poimy wodą - jutro poszukamy jej nowego profesjonalnego domu.

Właśnie ciekawi mnie jakby zachowywał się w stosunku do dziewczynki , bo zawsze facetów na swojej drodze spotyka :) wszyscy znajomi mają chłopaków. Ale zaskoczyło mnie że do yorka wystartował , zazwyczaj małe pieski go nie interesują. No ale na swoim terenie to co innego.

Posted

Saththa napisał(a):
Liluś Pani Ci nie dopilnowała i kocyki Ci podwędzili :evil_lol:

o cholerka , idę sprawdzic ...

Wilga umarła :(

Posted

no niesttey najczesciej te dzikie zwlaszcza rzadkie ptaki nie przezywaja w niewoli
a wilga to w ogole bardzo nieufny ptak ciezko ja najsc w bezruchu
wiem ze to malo pocieszajace ale male szanse byly by przezyla dla nich to stres jest zabojczy
moje ornitologi wrecz zakazuja ingerencji -pomocy bo i tak najczesciej sie konczy zgonem

przykre i bardzo mi przykro ze sie z wilga nie udalo!!!
ale probowaliscie, nie wykorzystala szansy

Posted

chcielismy dac jej szanse , byc moze pozostawienie jej tam byloby lepszym rozwiazaniem ale krazyly nad nia juz wrony i myśleliśmy że dotrzyma do poniedziałku - jakby to był powszedni dzień to od razu mozna była ją ochronie środowiska oddac a w weekend to lipa. Ale przynajmniej nikt jej nie zadziobał.