Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie rozumiem... :( Czemu hotelik nie udzieli po prostu tych info? Czekamy...

Posted

Dziewczyny czy jest jedna osoba odpowiedzialna za kontakty z hotelem, która może zadzwonić i dowiedzieć się co z psem? Czy oddając tam Lupusa umawiałyście się że hotel będzie zamieszczał o nim informacje na wątku? Jeśli tak to macie prawo tego wymagać a jeśli hotel się nie wywiązuje to może warto pomyśleć o zmianie. Nie mając o nim żadnych informacji jest mała szansa na adopcję, trzeba mu też pewnie odświeżać allegro itp. (chyba że ma ogłoszenia na bieżąco :)
Mam coraz gorsze zdanie na temat hoteli (nie mówię o tym konkretnie bo go nie znam), niektóre psy siedzą w nich latami a nie zawsze mamy pewność czy są w dobrych warunkach, czasem okazuje się że wręcz przeciwnie :( Mam nadzieję że w tym przypadku jest inaczej.

Posted

U Lupuska wszystko ok. Na spacerach jest spokojny,wyciszony.Bardzo ożywa na widok ruszających się obiektów\zwierząt -ptaki,psy..,a więc bez zmian.co do guza ....lekarz go widział,że sugruje po prostu usunąć.Rozmawiałam o tym z Agatą.Powiedziała,że należy zrobić wcześniej biopsie.Ten lekarz nie ma takiej możliwości...tu jest problem trzeba wybrac sie do większej kliniki. Może ktoś z Wa-wy zabrałby Lupusa na biopsie? U mnie mogę wykonać sam zabieg.

Posted

Od jutra do niedzieli nie ma mnie w hoteliku.Jade z dzieckiem nad morze.Psami będzie zajmował sie mój szwagier.Zna psy .Psy znają jego.Zostawiłam mu nr,tel,do wet. Ja jestem \będę dostępna pod nr,tel.605-112-881.

Posted

Donka5 napisał(a):
tu jest problem trzeba wybrac sie do większej kliniki. Może ktoś z Wa-wy zabrałby Lupusa na biopsie?
Jeśli są środki na sam zabieg (z tym niestety u nas kiepsko), to chętnie przewiozę Lupiego na biopsję.

Posted

Njangu - dzięki! O tym pewnie trzeba rozmawiać z Agatą z fundacji malamuciej, bo to oni "trzymają kasę". Poczekajmy aż Donka wróci znad morza i coś wspólnie postanowimy, ok? Przy okazji zapytam dr Traczyka z Nowego Dworu czy może wykonać biopsję - może byłoby bliżej niż do Wwy?... I taniej?... W przyszłym tygodniu coś postanowimy - jeszcze raz dziękuję :)

Posted

Nie ma sprawy, bardzo chętnie poznałbym się z Lupim we własnej osobie.
Póki co czekamy z tematem do przynajmniej Poniedziałku.
Owszem, owszem do Nowego Dworu na pewno byłoby bliżej - znaczy taniej, ale jak będzie trzeba to i dalej z el Lupino pojedziemy, będzie więcej czasu na psiejsko-męskie rozmowy :evil_lol:.

Posted

Nutusia napisał(a):
Njangu, napisz jeszcze proszę jaki byłby koszt transportu...

Njangu przepadł pracować, ale jeśli mi wolno wypowiedzieć się za mojego TZta... przypuszczam, że na niewielką odległość koszt byłby żaden :)

Posted

Zwariowałyście? Jaki koszt? Teraz to się czuję urażony do żywego :shake:
No chyba że chcecie Go wieźć na biopsję do kliniki w Schwarzwaldzie :eviltong:, ale tak po okolicach mazowieckiego to nie ma problemu. Znaczy nie ma kosztów

Posted

njangu napisał(a):
No chyba że chcecie Go wieźć na biopsję do kliniki w Schwarzwaldzie :eviltong:, ale tak po okolicach mazowieckiego to nie ma problemu. Znaczy nie ma kosztów

Toć to właśnie napisałam :P

Posted

Nutusia napisał(a):
Cudnie! Baaaaardzo dziękuję! W takim razie wrócimy do tematu od poniedziałku :)

njangu napisał(a):

Serdecznie dziekujemy:)

Posted

Nio... możesz liczyć, że i on Ci podziękuje - bo potrafi! :)
Dzwoniłam wczoraj do lecznicy, niestety dr Traczyk był zajęty, ale dowiedziałam się, że mogą zrobić biopsję. Koszt będzie zależał od tego czy trzeba będzie Wilka z lekka przyćpać czy nie będzie takiej konieczności, no i od tego czy próbkę zechcemy wysyłać do badania do Niemiec czy wystarczy nam badanie na SGGW. Wszystko postaram się ustalić z Agatą od malamutów. Sprawdź jeszcze proszę Njangu czy oby na pewno do Nowego Dworu będzie bliżej niż do stolycy, a potem jeszcze porównamy przybliżone koszty samej biopsji i badania, bo się może okazać, że nawet gdyby było dalej do NDM, to koszt będzie o wiele niższy...

Posted

njangu napisał(a):
Zupełnie niepotrzebnie :eviltong: to nie dla Was, tylko dla mojego kumpla Lupusa :evil_lol:

No to wlasnie w jego imieniu dziekujemy:)

Posted

Nutusia napisał(a):
Nio... możesz liczyć, że i on Ci podziękuje - bo potrafi! :)
Dzwoniłam wczoraj do lecznicy, niestety dr Traczyk był zajęty, ale dowiedziałam się, że mogą zrobić biopsję. Koszt będzie zależał od tego czy trzeba będzie Wilka z lekka przyćpać czy nie będzie takiej konieczności, no i od tego czy próbkę zechcemy wysyłać do badania do Niemiec czy wystarczy nam badanie na SGGW. Wszystko postaram się ustalić z Agatą od malamutów. Sprawdź jeszcze proszę Njangu czy oby na pewno do Nowego Dworu będzie bliżej niż do stolycy, a potem jeszcze porównamy przybliżone koszty samej biopsji i badania, bo się może okazać, że nawet gdyby było dalej do NDM, to koszt będzie o wiele niższy...

Aneczki&Sułtan teraz nie ma, ale pamiętam, że ona coś mówiła, że w Polsce nie robią dobrze biopsji i trzeba wysyłać do Niemiec.

Posted

Najpierw trzeba się przyjrzeć co to w ogóle jest za guz. Cholercia, że też ja go nie wyczułam, dopóki Lupus był u nas - pojechałabym z nim od razu do dr Traczyka... :(