Kociabanda2 Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 nie rozumiem... :( Czemu hotelik nie udzieli po prostu tych info? Czekamy... ____________ Zachęcam do przyłączenia się do akcji: [URL]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150703720060226.716374.358209110225[/URL] [URL]http://www.facebook.com/event.php?eid=101030549993973[/URL] Quote
Ellig Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 [quote name='Nutusia']Ja już nie mam siły - poddaję się :([/QUOTE]Przyznam ,ze ja tez mam dosyc :( Quote
Nutusia Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 Zajrzałam na forum malamucie - tam też niewiele się dzieje :( Też pytają o guz... Ech Lupino, taki fajny z ciebie chłopak i nic :( http://forum.alaskan.malamut.org/viewtopic.php?t=4682&postdays=0&postorder=asc&start=0 Quote
mmd Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Próbowałyście dzwonić? Przecież nie może być tak, że zero info o psie. Quote
Kociabanda2 Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 co tu tak cicho??? Są jakieś wieści z hoteliku?? Przeczytajcie - może Lupus by się nadał, co??? http://www.dogomania.pl/threads/211231-Poszukiwana-y-du%C5%BCy-w%C5%82ochaty-pies-sunia-str%C3%B3%C5%BCuj%C4%85cy-do-domu-z-ogr%C3%B3dkiem!!?p=17262003#post17262003 Quote
Plicha Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Dziewczyny czy jest jedna osoba odpowiedzialna za kontakty z hotelem, która może zadzwonić i dowiedzieć się co z psem? Czy oddając tam Lupusa umawiałyście się że hotel będzie zamieszczał o nim informacje na wątku? Jeśli tak to macie prawo tego wymagać a jeśli hotel się nie wywiązuje to może warto pomyśleć o zmianie. Nie mając o nim żadnych informacji jest mała szansa na adopcję, trzeba mu też pewnie odświeżać allegro itp. (chyba że ma ogłoszenia na bieżąco :) Mam coraz gorsze zdanie na temat hoteli (nie mówię o tym konkretnie bo go nie znam), niektóre psy siedzą w nich latami a nie zawsze mamy pewność czy są w dobrych warunkach, czasem okazuje się że wręcz przeciwnie :( Mam nadzieję że w tym przypadku jest inaczej. Quote
Donka5 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 U Lupuska wszystko ok. Na spacerach jest spokojny,wyciszony.Bardzo ożywa na widok ruszających się obiektów\zwierząt -ptaki,psy..,a więc bez zmian.co do guza ....lekarz go widział,że sugruje po prostu usunąć.Rozmawiałam o tym z Agatą.Powiedziała,że należy zrobić wcześniej biopsie.Ten lekarz nie ma takiej możliwości...tu jest problem trzeba wybrac sie do większej kliniki. Może ktoś z Wa-wy zabrałby Lupusa na biopsie? U mnie mogę wykonać sam zabieg. Quote
Donka5 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Od jutra do niedzieli nie ma mnie w hoteliku.Jade z dzieckiem nad morze.Psami będzie zajmował sie mój szwagier.Zna psy .Psy znają jego.Zostawiłam mu nr,tel,do wet. Ja jestem \będę dostępna pod nr,tel.605-112-881. Quote
njangu Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Donka5 napisał(a):tu jest problem trzeba wybrac sie do większej kliniki. Może ktoś z Wa-wy zabrałby Lupusa na biopsie? Jeśli są środki na sam zabieg (z tym niestety u nas kiepsko), to chętnie przewiozę Lupiego na biopsję. Quote
Nutusia Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Njangu - dzięki! O tym pewnie trzeba rozmawiać z Agatą z fundacji malamuciej, bo to oni "trzymają kasę". Poczekajmy aż Donka wróci znad morza i coś wspólnie postanowimy, ok? Przy okazji zapytam dr Traczyka z Nowego Dworu czy może wykonać biopsję - może byłoby bliżej niż do Wwy?... I taniej?... W przyszłym tygodniu coś postanowimy - jeszcze raz dziękuję :) Quote
njangu Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Nie ma sprawy, bardzo chętnie poznałbym się z Lupim we własnej osobie. Póki co czekamy z tematem do przynajmniej Poniedziałku. Owszem, owszem do Nowego Dworu na pewno byłoby bliżej - znaczy taniej, ale jak będzie trzeba to i dalej z el Lupino pojedziemy, będzie więcej czasu na psiejsko-męskie rozmowy :evil_lol:. Quote
Kociabanda2 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 cieszę się, że hotelik dał znak życia :) Przepraszam, ale muszę pospamować... Zobaczcie jaką szczeniorkę znalazła koleżanka z dawnej pracy: http://www.dogomania.pl/threads/211455-szczeniorka-w-typie-czarnego-labradora-pilnie-szuka-DT-lub-DS!!-POMOCY!?p=17286954#post17286954 :( Quote
Nutusia Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Njangu, napisz jeszcze proszę jaki byłby koszt transportu... Quote
Kociabanda2 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Nutusia napisał(a):Njangu, napisz jeszcze proszę jaki byłby koszt transportu... Njangu przepadł pracować, ale jeśli mi wolno wypowiedzieć się za mojego TZta... przypuszczam, że na niewielką odległość koszt byłby żaden :) Quote
njangu Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Zwariowałyście? Jaki koszt? Teraz to się czuję urażony do żywego :shake: No chyba że chcecie Go wieźć na biopsję do kliniki w Schwarzwaldzie :eviltong:, ale tak po okolicach mazowieckiego to nie ma problemu. Znaczy nie ma kosztów Quote
Nutusia Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Cudnie! Baaaaardzo dziękuję! W takim razie wrócimy do tematu od poniedziałku :) Quote
Kociabanda2 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 njangu napisał(a):Zwariowałyście? Jaki koszt? Teraz to się czuję urażony do żywego :shake: No chyba że chcecie Go wieźć na biopsję do kliniki w Schwarzwaldzie :eviltong:, ale tak po okolicach mazowieckiego to nie ma problemu. Znaczy nie ma kosztów Toć to właśnie napisałam :P Quote
Ellig Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Nutusia napisał(a):Cudnie! Baaaaardzo dziękuję! W takim razie wrócimy do tematu od poniedziałku :) njangu napisał(a):Zwariowałyście? Jaki koszt? Teraz to się czuję urażony do żywego :shake: No chyba że chcecie Go wieźć na biopsję do kliniki w Schwarzwaldzie :eviltong:, ale tak po okolicach mazowieckiego to nie ma problemu. Znaczy nie ma kosztów Serdecznie dziekujemy:) Quote
njangu Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Ellig napisał(a):Serdecznie dziekujemy:) Zupełnie niepotrzebnie :eviltong: to nie dla Was, tylko dla mojego kumpla Lupusa :evil_lol: Quote
Nutusia Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 Nio... możesz liczyć, że i on Ci podziękuje - bo potrafi! :) Dzwoniłam wczoraj do lecznicy, niestety dr Traczyk był zajęty, ale dowiedziałam się, że mogą zrobić biopsję. Koszt będzie zależał od tego czy trzeba będzie Wilka z lekka przyćpać czy nie będzie takiej konieczności, no i od tego czy próbkę zechcemy wysyłać do badania do Niemiec czy wystarczy nam badanie na SGGW. Wszystko postaram się ustalić z Agatą od malamutów. Sprawdź jeszcze proszę Njangu czy oby na pewno do Nowego Dworu będzie bliżej niż do stolycy, a potem jeszcze porównamy przybliżone koszty samej biopsji i badania, bo się może okazać, że nawet gdyby było dalej do NDM, to koszt będzie o wiele niższy... Quote
Ellig Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 njangu napisał(a):Zupełnie niepotrzebnie :eviltong: to nie dla Was, tylko dla mojego kumpla Lupusa :evil_lol: No to wlasnie w jego imieniu dziekujemy:) Quote
Kociabanda2 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Nutusia napisał(a):Nio... możesz liczyć, że i on Ci podziękuje - bo potrafi! :) Dzwoniłam wczoraj do lecznicy, niestety dr Traczyk był zajęty, ale dowiedziałam się, że mogą zrobić biopsję. Koszt będzie zależał od tego czy trzeba będzie Wilka z lekka przyćpać czy nie będzie takiej konieczności, no i od tego czy próbkę zechcemy wysyłać do badania do Niemiec czy wystarczy nam badanie na SGGW. Wszystko postaram się ustalić z Agatą od malamutów. Sprawdź jeszcze proszę Njangu czy oby na pewno do Nowego Dworu będzie bliżej niż do stolycy, a potem jeszcze porównamy przybliżone koszty samej biopsji i badania, bo się może okazać, że nawet gdyby było dalej do NDM, to koszt będzie o wiele niższy... Aneczki&Sułtan teraz nie ma, ale pamiętam, że ona coś mówiła, że w Polsce nie robią dobrze biopsji i trzeba wysyłać do Niemiec. Quote
Nutusia Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 Najpierw trzeba się przyjrzeć co to w ogóle jest za guz. Cholercia, że też ja go nie wyczułam, dopóki Lupus był u nas - pojechałabym z nim od razu do dr Traczyka... :( Quote
Recommended Posts