gadzia Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Marycha widzę, że cały czas śledzisz los suni i kibicujesz jej. To dobrze, ciągle potrzebujemy zainteresowania bo jednak stały dom to pewne jedzonko i opieka. A najwazniejsze głaskanko i drapanko - to cos co tygryski lubia najbardziej. A to moze dać tylko jeden, kochajacy pancio. Quote
BasiaD Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 O rany,ja też kibicuję Niuni..Jest taka zwyczajna, ze aż śliczn..Pewnie ze własna Pańcia lub Pańcio jest najbardziej poszukiwany..Podnoszę do góry.. Quote
Marycha35 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Gadziu rozumiem Twoje opory i skrupuły. Jeśli uważasz, że nie ma sensu jej tam wpychać to moim zdaniem zostaw. Może ktoś ją skrzywdził w taki sposób. Zwabił, a potem.... Niestety nie powie nam co kto i kiedy jej zrobił i czemu wylądowała z małymi w zajezdni. Może to i lepiej, że psy nie opowiedzą nam swoich historii. Wierzcie mi pewnie wtedy okrzyknęła bym się Drugą Janiną Duszejko! To postać z ostatniej książki Olgi Tokarczuk, polecam! Oczywiście, że sunia mi bliska, z wielu powodów. Szukam cały czas DS dla niej, mówię, pytam, ale niestety. Kombinuję jak zrobić, żeby było dobrze! I dooopa:( Dobrze, że do niej jeździsz, bo jedzonko to nie wszystko. Ja odwiedzam Misia, takiego bezpańskiego pieska. Ma budę, opiekę, ale ukochanego, swojego właściciela nie. Dziś podjadł, nie był mocno głodny, potem się ganialiśmy:), a potem nagle przyszedł i się wtulił. Pokazał brzucho i mocno przylgnął do mnie. I tak sobie siedzieliśmy w słońcu, miziankach,a on prawie zasnął!!! Ech...każdy potrzebuje miłości, bez niej same kłopoty. Wiem z psychologi klinicznej;) Quote
Marycha35 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Wiecie, że na innym wątku bardzo podobna sytuacja. Sunia została, niestety w złych warunkach, szczeniaki w BDT. Tak mi szkoda suniek:( Ale gdzie te DS???? Quote
Nutusia Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Może się przekona... A gdyby tak włożyć jej tam coś smakowitego, jakąś kostkę na przykład... Teraz tragedii nie ma, bo jest ciepło i sucho. A czy ona ma szansę wejść do jakiegoś pomieszczenia gdy są pracownicy w tej bazie?... Quote
agata-air Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Dziewczyny "Pani wet. wyznaczyła taki termin"...kiedy sunia przestała krwawić? Oczywiście czeka się od cieczki do sterylizacji ale nie przy bezdomnym psie u którego cieczka=ciąża. JAk najszybciej trzeba zrobić sterylkę aborcyjną, na którą wbrew obiegowej opinii nigdy nie jest za późno! Quote
Marycha35 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Gadziu jakie wieści? Co z sunią? Przekonała się do budy? Ja dziś byłam u Misia, psinki bezpańskiego, ale z budą swoją i dałam mu jeść, a potem chciałam się z nim pobawić zabawkami, które dostałam dla niego. Piszcząca małpka i kanapka i jak mu to zaprezentowałam to podkulił ogon i uciekł....:( Bidulek, nie wie co to zabawki takie, ech:( Przestraszył się! Quote
Marycha35 Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Czy coś wiadomo??? Ludkowie podpiszcie się tu proszę: http://www.petycje.pl/petycja/6663/petycja_w_sprawie_orzeczenia_bezwzglednej_kary_poz bawienia_wolnozci_.html Quote
Agata Balu Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 No i jak z kastracją Nuki? Czy ma już zaklepany domek na rekonwalescencję? Pamiętacie, że to juz termin w piatek? Quote
wilczek007 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 a może Gadziu wejsc do budki i stamtąd ja zachecać?Ja tak oswajałam sunię, zeby z niej wylazła...Powinno działac i na odwrót... Tez jestem ciekawa co u suni... Quote
pikola Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Nuczko co tam u ciebie?Pojutrze zabieg,zeby wszystko poszlo dobrze. Quote
aanka Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Też jestem ciekawa ..coś cicho tu ... . Jak psinka . Quote
Agata Balu Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Gadzia gdzieś zniknęła, kto nam teraz coś powie? Quote
Nutusia Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Agata Balu']no właśnie.... jak?[/QUOTE] Się nie pojawia i info brak :( Quote
pikola Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Prosze zagladnijcie. Drastyczne! Uwaga! KTO POKOCHA ŁATKA??? Quote
Recommended Posts