Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj gadzia! Ty się lepiej zacznij rozgladac za domkiem dla Nuki. Nie po to sie ją ratowało żeby znowu znalazła sie na ulicy! Ma załozona książeczkę zdrowia? Jest zaszczepiona, odrobaczona? To nich ktoś z uzalających sie nad jej losem napisze piekne ogłoszenie, dołaczy zdjęcia i umiesci to wszystko na portalach ogłoszeniowych.
Tylko, ze czarno to widzę: już prawie wakacje, teraz psy bedą z domów wyrzucane a nie przyjmowane!

Posted

Przepraszam agata , że nie odpisałam na Twoją pocztę. Ostatnio miałam problem z internetem. Próbowałam wkleić zdjęcia małej znalezionej kici ale cos źle zrobiłam, że nie pojawiły się. Co do Nuki to tak jak Luka napisała, coś się komplikuje. Muszę tam pojechać i zbadać sytuację. Nuka ma szczepienia i książeczkę, którą zostawiłam na bazie. Pan, który sie nią opiekuje, powiedział, że zrobiła się agresywna. To znaczy podbiega do nieznajomych i próbuje ugryść. Kilka osób złapała za nogę. Jeden się nawet odgrażał. Oni sie martwią, żeby ktoś ich nie oskarżył. Ona jest nieposłuszna. Tak mi powiedziano. Nie wiem czy to wynik wysterylizowania w wysokiej ciąży czy postawienie budy na terenie warsztatów i ona traktuje to za swój teren. A tam sie kręci dużo osób. Ten piesek, który był tatusiem, przychdzi do niej. Kiedyś razem się bawili a teraz podobno włazi na niego i tak jak by chciała go kopulować . Nie wiem czy to oznaka dominacji czy hormony. Co o tym wszystkim sadzić?

Posted

Zdecydowanie zachowania terytorialne: dominuje, broni. Wystarczy skorygować zachowanie, musi to zrobić któryś z pracowników. Krótkie FE, zdecydowane przywołanie, nagrodzenie za zachowanie spokoju:) Ona musi mieć swojego ludzia! A tak to czuje się za ludzi tam odpowiedzialna i broni ich! Kochana, wierna sunia. Zero karcenia za pomocą klapsów, to podobno tylko wzmaga agresję psiaka, który kombinuje: oj, oj, idzie obcy, ja bronie mego Pana, on mnie karci, wina obcego, obszczekać jeszcze mocniej!

Posted

gadzia napisał(a):
ruda sunia miła piec szczeniaków. A jest rewelacyjna. Nie rozumiem jak ktos mógł ja wyrzucic.
Bo niektorzy ludzie to potwory, a jest ich niestety coraz wiecej..przed nami wakacje,az boje sie pomyslec co to bedzie.

• 2 weeks later...
Posted

Nuczka ok. Jakoś tam siedzi i jest jej dobrze. Zajrzyjcie do następnej suni gadzi. Zabrała ją z drogi i szuka dla niej domu. A sunia cudna jak nie wiem co tylko telefony zjada.

Posted

Witam.Dawno nie zaglądałam ale to nie oznacza, że zawiesiłam działalność. Wręcz przeciwnie. Jak pisze Luka przygarnęłam suczkę, która przez kilka dni siedziała w rowie przy ruchliwej trasie. Po krórymś karmieniu, suczka biegła za moim samochodem i nie mogłam jej zostawić. Sunia była u mnie około dwóch tygodni. Wczoraj znalazła dobry domek w Warszawie. Przyjechała po nia pani, która kilka dni temu straciła suczkę. pokochałam o maleństwo i z płaczem ja oddawałam. Ale musiałam. Takie mam ustalenia z rodziną. Zgadzają się na tego czwartego ale juz tylko na tymczas. Rozsadek mówił co innego a serce co innego . Jest w dobrych rekach. we wtorek jedzie na sterylizację bo tak napisałam w ogłoszeniu. Muszę sie wywiązać. Za kazdym razem opłacam sterylizację oczywiście z Wasza pomoca kochani. Dziękuje Wam za to. Teraz tez prosze o grosik na malutką. Z góry dziekuje.
Co do Nuki , ma się dobrze. Wygląda ładnie i biega po bazie. Nie chcę sie tam pokazywać, bo panowie znowu wymyśla jakieś problemiki. a tak opiekuja sie nią i wzięli w końcu odpowedzialność. dostali sterylizację , karmę, budę, ksiażeczkę, szczepienia i odrobaczenia i dkleszczenia. To chyba wystarczy.

Posted

Jeśli ktoś jeszcze tu zagląda proszę o pomoc w zebraniu grosika dla suni. Gadzia jakkolwiek się stara - wkrótce zostanie wystawiona przez rodzinę za bramę. Nie dość że ściąga z dróg biedy to szarpie domowy budżet do granic przyzwoitości. Pomyślcie, budę dała gadzia, szczeniaki z bazy - gadzia, sterylizacja - gadzia. Jeździ każdego dnia (!) po kilkadziesiąt kilometrów i rozsypuje jedzenie tym psom których nie mamy gdzie zabrać. Wierzę, że pomożecie gadzi i tym razem. Gdy zajmowała się "zajezdniakami" nie zawiodła się na przyjaciołach z dogomanii, proszę pomóżcie rozesłać wici, może ktoś ma pękający w szwach portfelik i sypnie grosiwem.
Gadzia, na mnie możesz liczyć.