gadzia Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Luka dzieki. Ty i tak masz tyle podoopiecznych i juz nie raz mi pomogłas, że nie miałaby sumienia okradac twoje psiaki z budy. Pa. Quote
Marycha35 Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Ja niestety bez kasiorrry:( A za sunię trzymam kciuki! Może i w tej bazie szczęśliwa jest:) Quote
azalia Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Gadziu,masz prawo czuć się conajmniej zawiedziona.Ja ze swojej strony,bardzo chciałabym pomóc wszystkim,ale się nie da,deklaracji stałych sporo,jednorazowe wpłaty też.Pracy nie mam a odmawiam sobie nawet fryzjera,bo wolę pomóc jakiemuś psu.Ostatnio też chciałam pomóc suni,której właścicielki na rauszu zaczepiły mnie pod tesco.Sunia 8 lat,chudziutka,zaniedbana,poprosiłam o adres i powiedziałam,że będę przywozić karmę.Niestety najprawdopodobniej zakpiły sobie ze mnie i podały fałszywy adres,bo byłam już tam kilka razy,pytałam,pukałam i nikt ich nie zna.Nie mogę przestać myśleć o tej psince,która siedzi głodna na melinie,chciałam jeszcze zafundować jej zastrzyk hormonalny,bo cieczka się zbliża,a one jej nie upilnują,ona nie ma nawet obróżki i smyczki,też bym jej kupiła.Gdybym wiedziała,że tak mnie oszukają,to kupiłabym chociaż w tesco jakąś karmę i dała im,bardzo to przykre dla mnie. Quote
Marycha35 Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Azalio kochana jesteś i ja też uważam, że Gadzia ma pełne prawo do rozgoryczenia, ale każda z nas pomaga na tyle ile może. Gdybym miała lepsze warunki finansowe sunia od dawna byłaby u mnie. Też źle się czuję z tym co się stało. Mam tylko nadzieję, że sunia jest szczęśliwa i bezpieczna w tej cholernej bazie. Ale pewnych kwestii nie przeskoczymy:( Quote
Marycha35 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Przepraszam Was, ale tu tragedia psia, jedzą odchody z głodu.....:-( http://www.dogomania.pl/threads/2083...011-godz.22.00 Quote
gadzia Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Borówka16 Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Przyszłam po zmienionym tytule...gdzie sucz ma dom? Quote
Marycha35 Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Z tego co wiem jest w bazie, zajezdnia autobusowa, tam ma domek:) Śliczna jest:):) Gadziu to ona, prawda??? Quote
luka1 Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 To zwierze na ostatnich trzech zdjęciach to sunia, którą gadzia zgarnęła ze stacji benzynowej.Psica koczowała przez kilka dni na stacji, na której mieszka "nasz" Misiek, z której zabrałyśmy Azję, z której pochodziły "kartofelki". Gadzia karmiła ją ale nie mogła patrzeć na jaj kości i w końcu zapakowała do auta, zawiozła do weta, ( próbowała upchnąć ją do mnie ale się nie dałam) a potem wcisnęła ją sąsiadom. Tak więc suka ma dom ale pod warunkiem że gadzia sucz wysterylizuje. No i własnie trzeba załatwić zabieg. Kolejna 200,-:cool3: Może ktoś ma za wiele kaski - przyjmujemy bez szemrania :p Quote
luka1 Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 Przekręcę te fotki bo trudno podziwiać na leżący Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Marycha35 Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Dzięki za info:) Śliczna sunia, dobrze, że bezpieczna. Roześlę wątek, może kto coś dołoży. Lepiej w pionie, fakt;) Quote
gadzia Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Luka dziękuje za dopisek i przekręcenie zdjęć. HI,hi,hi. Nie wiedziałam jak mam to zrobić. Spieszyłam sie do pracy i nic nie napisałam. A dokładnie to miałam na myśli co Luka napisała. Co do Nuki to byłam u niej w czwartek. Przybiegła do mnie, położyła brzuszkiem do góry. Już się nie bała. Cieszyła się jak ją tarmosiłam. Pan powiedział, że odkąd mieszka koło nich w budzie zrobiła się czujna i na obcych szczeka a nawet straszy zębami. Tak broni swojego terenu. Szew ładnie się zagoił, cycki skurczyły. Cieszę się że dobrze sie czuje. Quote
Marycha35 Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Gadziu dzięki za info, uffff, to Nuczka szczęście w bazie znalazła:) Do tego warkoli, dobrze! Quote
gadzia Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Witam. Bardzo chciałam podziekować agacie balu i pikoli za pomoc finansową. Agata przekazała 250 zł i Pikola 25 euro. Bardzo wam jeszcze raz dziekuje. Luka napisz proszę ile zostawiłysmy u pani weterynarz za sterylizacje, antybiotyki, które brała Nuka z racji bardzo wysokiej ciazy i obszernego zabiegu, odrobaczenie, odpchlenie i odkleszczenie, przeciw wsciekliźnie. Bo chciałam Wam powiedzieć, że Nuka a raczej Sonata, bo tak ją panowie nazwali, ma swoją ksiązeczkę na bazie, która załozyłam jej po sterylce i zaszczepieniu. I ile zostanie na tego rudzielca, która zabrałam ze stacji paliw. Luka napisz to za mnie proszę. Dziękuje ci bardzo. wyslę kilka nowych zdjęć Nuki, w jej budzie. Quote
luka1 Posted May 31, 2011 Author Posted May 31, 2011 jak tylko dojadę do "biura" pospisuję wszystko z faktur. Tak na tę chwilę: - odrobaczenie całej gromadki i suni ............................26,- - zabezpieczenie na kleszcze fiprexm............................96,- - szczepienie suni ....................................................15,- - sterylizacja + kaftanik+ uśpienie miotu .....................250,- - jeden ze szczeniaków wykazywał objawy babeszjozy ...60,- ........................................................................................ razem 447,- nie wiem czy to wszystko, ale tak z notatek wynika. Faktury biorę zbiorcze ale jak nie zapomnę zabrać - wstawię. Koszty poniesione przy drugiej suni spiszę. Gadzia nie mówi nic o transportach, a przecież sama własnym autem na własny koszt wozi psiaki do weta, do domów, już nie mówię o rozwożeniu żarcia po polach. Ha ha ha, przypomniało mi się jak Nuka przyjechała do weta, a gadzia obsrana, obrzygana, zastanawiała sie jak ma iść do pracy. Samochód miała w takim stanie, że córka poszła na autobus brzydząc się siąść do auta. TO JEST CAŁA GADZIA. :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
pikola Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 OSTRZEŻENIE z FB. "Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to C. Lukasz lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !" Quote
luka1 Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 Ruda sunia będzie miała zabieg w środę. Po zabiegu wróci do domu. Tymczasem rośnie problem z Nuką. Wygląda na to, że chcą się jej pozbyć z bazy autobusowej. Nie wiadomo czy nie trzeba jej szukać domu - a właściwie wiadomo, tylko gadzia próbuje łagodzić sytuację. Jak długo jej się to będzie udawać? nie wiadomo. Tymczasem wczoraj gromadka gadzi powiększyła się o chorego kota. Wywlokła go spod samochodów. Siedział tam zaropiały, kichający, wychudzony. No i się nie oparła -zawiozła do weta i teraz go ma. A MÓWIŁAM ŻEBY SIĘ NIE ROZGLĄDAŁA !!!!!! ( swoją drogą z czego ona żyje skoro ciągle siedzi u weta :evil_lol:) Quote
luka1 Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 chyba zmienię tytuł na "zwierzęta gadzi" bo każdego dnia coś przygarnia :angryy: Quote
pikola Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 luka1 napisał(a):Ruda sunia będzie miała zabieg w środę. Po zabiegu wróci do domu. Tymczasem rośnie problem z Nuką. Wygląda na to, że chcą się jej pozbyć z bazy autobusowej. Nie wiadomo czy nie trzeba jej szukać domu - a właściwie wiadomo, tylko gadzia próbuje łagodzić sytuację. Jak długo jej się to będzie udawać? nie wiadomo. Tymczasem wczoraj gromadka gadzi powiększyła się o chorego kota. Wywlokła go spod samochodów. Siedział tam zaropiały, kichający, wychudzony. No i się nie oparła -zawiozła do weta i teraz go ma. A MÓWIŁAM ŻEBY SIĘ NIE ROZGLĄDAŁA !!!!!! ( swoją drogą z czego ona żyje skoro ciągle siedzi u weta :evil_lol:)Dlaczego?skad te domki brac.. Quote
luka1 Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 pikola napisał(a):skad te domki brac.. Jak skąd? Cary mary i jus. Quote
pikola Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Chcialabym miec taka moc..Pewnie nie tylko ja.Naprawde Nuka musi opuscic zajezdnie? Quote
azalia Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Tak się mieli niby na tej bazie Nuczką opiekować,a już się chcą pozbyć biedulki,dlaczego? Quote
Marycha35 Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Zatkało mnie!!! Jak to pozbyć??? Co to zepsuty autobus jest do cholery?????? Co się stało? Odwidziało się im nagle? No błagam! Quote
gadzia Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 [IMG=http://img841.imageshack.us/img841/7321/20110606344.jpg] Uploaded with ImageShack.us [IMG=http://img19.imageshack.us/img19/14/20110605342.jpg] Uploaded with ImageShack.us [IMG=http://img31.imageshack.us/img31/7918/20110603337.jpg] Uploaded with ImageShack.us [IMG=http://img844.imageshack.us/img844/3148/20110603335.jpg] Uploaded with ImageShack.us Quote
Recommended Posts