Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

z sunia wszystko w porzadku. niestety streylizacja odbędzie sie poniedziałek lub wtorek. Więcej napisze jak juz suczka bedzie po zabiegu. Jedno jest pewne, prawdziwe jest powiedzenie " umiesz liczc, licz na siebie ". Sterylizcje pokryje sama, u mnie tez spedzi dni po zabiegu. I prosze powstrzymajcie sie od jakichkolwiek komentarzy. Pozdrawiam, odezwe sie w srodę.

Posted

Nie dziekujcie. Myślę że kazda z was zrobiła coś dobrego dla piesków. Szczeście, że jest juz po. Jeszcze tydzień i byłyby nastepne bezdomne szczeniaki. Ale myślę, że najgorsze przede mną, moment kiedy będę musiała wywieźć ją na bazę. To bedzie okropne. nie wiem jak dla niej ale dla mnie tak.

Posted

A tak w ogóle za kilka dni czeka mnie następna sterylizacja. Na stacji paliw, gdzie dokarmiam od ok roku psa ( juz tylko psa, bo były jeszcze dwie suki, wątek " trójka ze stacji paliw" który założyła luka1) znalazłam bezdomna sunie, którą jak powiedzieli w barze, ktos wyrzucił i przychodziła. Sunia jest młodziutka, ładna i przesympatyczna. Zabrałam ją do domu z myślą, że znajde jej domek lub zawioza gdzies na tymczas. Sunia była cała w sladach po i w kleszczach. Zapytałam sąsiadów przez płot. Spodobała im się i wzięli ją. Obiecałam im , że ja wysterylizuję. Mam ją codziennie na oku, biega po działace i ma do towarzystwa psa. I muszę ją zabrac na sterylkę. Wstawię jej zdjęcia. Samochód mój przez te psy wygląda okropnie. Córka mówi, że wygląda i śmierdzi jak hyclowóz i nie chce nim jeździć. Nuka dzisiaj go jeszcze doprawiła jak ja wiozłam do sochaczewa. Tragedia.

Posted

Nie dziwię Ci się gadziu,że Ci żal ją wywieźć na bazę,ja ją widziałam tylko na zdjęciu,a serce boli,tak szkoda,że nie może ktoś dać jej domku.

Posted

Witam.
Trzy pierwsze zdjęcia to Nuka na kocu w garazu, dzień przed sterylizacja. Przestraszona ale grzeczna. Następne zdjęcia to już po zabiegu. Sunia czuje się dobrze. Moje suki jak ją widzą to dostaja szału. Dobrze że jest ogrodzenie. Nawet ta najłagodniejsza, ze schroniska, ciemniejsza, też jej nie toleruje. Sunia bardzo tęskni. Chodzi, szuka i piszczy. Wzięłam ją do domu bo jak mnie nie widzi to piszczy. Brakuje jej ludzi. Na bazie całe dnie z nimi spędzała. Zawiozę ją w piatek, najpóźniej w sobotę. Byłam na bazie. Martwili się co się stało, że jej nie ma. Wyjasniłam. Rozczarowani są, że nie będzie maluchów. Chcieli wziąć. Zapytałam dlaczego nie wzięli tamtych, którym musiałam szukać domów. Budę przesuną bliżej warsztatów. Całe szczęście, będzie blisko nich.

Posted

Gdyby ktoś zechciał pomóc mi finansowo w opłaceniu sterylizacji i antybiotyków oraz pozostałych szczepień to zostawię numer konta fundacji Nero, która spłaci panią weterynarz. Zresztą świetny lekarz. Szew suni zrobiła bardzo mały i rozpuszczalny.

Fundacja Na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt „NERO”
Ul. Kochanowskiego 37/12 96-500 Sochaczew
KRS: 0000317840
Nr. Konta: 67 1020 1185 0000 4802 0174 4093

Posted

Sunia wróciła dzisiaj na bazę. Szkoda, że nie widziałyście jaka była szczęśliwa. Wpadła do biur warsztatowych, przejrzała wszystkie kąty, przywitała się z panami. Z jednym ulubionym w szczególności. Miał już w zanadżu dla niej kielbase pomimo, że nie widział, że dzisiaj przyjedzie. Sunia okazało sie, że ma na imię Sonata. Kiedy odjeżdżałam było mi lżej wiedząc, że jest jej dobrze i to jest jej dom. Sunia widząc odjeżdżający samochód pobiegła za nami. Panowie zawołali ją i wróciła. Za dwa, trzy dni ją odwiedzę.

Posted

No cóż, tak bardzo wszyscy byli przejęci losem suni. Tyle było burzliwych dyskusji. A kiedy już sunia jest po zabiegu i małym leczeniu wszyscy znikneli. Agata Balu jako jedyna pomogła finansowo. Gdyby nie ty Agato, powiedzenie, które wczesniej przytoczyłam potwierdziłoby sie. Dziekuje Ci. pozdrawiam wszystkich. kończę relacje.

Posted

No tak, masz rację. Znowu poniosłaś koszty. Gadzia który to już pies? Jestem Ci winna budę, którą przecież zabrałaś swoim psiakom. Nie wiem czy można jeszcze liczyć na miłośników Nuki by pomogli mi odkupić Ci budę ale masz ją u mnie jak w banku ;)