Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

NO I NARESZCIE!!! KORA DOCZEKAŁA SIĘ NAJLEPSZEGO DOMU POD SŁOŃCEM!!! SERIO NIE MOGŁA SOBIE WYMARZYĆ LEPSZEGO!!!

Zaadoptowała ją młoda para, mieszkają 4 przystanki ode mnie :)
Są zakochani w niej, a ona w nich zapatrzona!!! Jeździli do niej od paru tygodni i się zapoznawali.
Dziś wraz z nimi pojechałam po Korę do schroniska.
Aby ją adoptować zmieniali mieszkanie, poniewaz właściciel wczesniejszego nie zgodził się na psa (przed ich decyzją zgadzał się...).
I tak Kora po 8 miesiącach spędzonych za kratami dostała nagrodę!!!

Zapomniałam zabrać aparatu a uwierzcie byłoby co oglądać! Kora wpakowała się od razu na kanapę i po zabawie z nowym państwem zasnęła na kolanach Pana :) Cudny obrazek!!!

Postaram się o zdjęcia za jakiś czas!! :) OBY WIĘCEJ TAKICH DOMÓW!

Posted

Byłam w odwiedzinach u Kory (musiałam odebrać kaganiec), przy okazji sprawdziłam jak się lalka sprawuje.

Ma najcudowniejszy dom na świecie i w 100% na niego zasłużyła. Jest bardzo grzeczna, a Pan wypowiadał się o niej w samych superlatywach.
Powitała mnie z entuzjazmem i dała tysiąc buziaków co mnie bardzo ucieszyło :D Jest kochana, nie ma z nią kłopotów, poznała juz trochę nowych osób i wszystkich bez wyjątków zauroczyła sobą :)

a teraz na deser kilka zdjęc :) :

Posted

doddy napisał(a):
Bardzo miło po ciężkim dniu obejrzeć zdjęcia szczęśliwego psa.

Ooo tak, a co dopiero zobaczyć go na żywo w domu, a nie jak bywało do tej pory w schroniskowym boksie, szczególnie ze mała trafiła na prawde cudnie!
Nie sądziłam ze znajdzie się dla niej TAKI dom bo wszystkich odstraszała alergia, ale los czasem tez przynosi miłe niespodzianki!!! :)

Posted

Takich ludzi warto by było klonować.

Spać nie mogę przez staruszki w schroniskach, oby do nich takie szczęście się uśmiechnęło. Takie moje ciche marzenie...

Posted

doddy napisał(a):
Takich ludzi warto by było klonować.

Spać nie mogę przez staruszki w schroniskach, oby do nich takie szczęście się uśmiechnęło. Takie moje ciche marzenie...

Oj zdecydowanie... my mamy teraz 2 asty 9letnie i 2 około 8 letnie.. zainteresowanie jest dopóki nie ma informacji o wieku..aaa bo to juz za stary, bo my nie chcemy psa na chwile, bo takiego to sie nie da ułożyc... A taka jest prawda że często te starsze psy po pierwsze na prawdę pilnie potrzebują ciepła i domu, po drugie często są już ułożone i zrównoważone. Ale co zrobic...

Posted

doddy napisał(a):
To my martwimy się tym, że staruszki odchodzą same za schroniskowymi murami. :(

To swoją drogą, wymieniłam tylko asty, ale jest mnóstwo psów które są praktycznie anonimowe, często po zmarłych włascicielach i odchodzą w zapomnieniu...to jest najgorsze...

• 11 months later...
Posted

Oj takich ludzi WARTO klonować!!! :loveu:
Byłam dziś na wizycie poadopcyjnej u Kory po równym roku od adopcji.
Lalka ma najcudowniej pod słońcem, sama jej zazdroszcze :)
Nie ma co sie rozpisywać dodam zdjecia i filmy to sami ocenicie :)

A może tylko dodam, że własciciele myślą o braciszku dla Korki :D

tak Kora śpi:
[video=youtube;9xC2qGGRZNg]http://www.youtube.com/watch?v=9xC2qGGRZNg&feature=youtu.be[/video]

• 2 weeks later...
  • 11 months later...