łamAga Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 [quote name='magdabroy']Oczywiście, że nie ważna. Najważniejszy jest Theoś i jego szczęście :loveu:[/QUOTE] Lubie To! :loveu::loveu::loveu::loveu: ja powoli ide sie szykowac do spania bo cos sie dzisiaj spiaca czuje ;) dobranoc i kolorowych ;) Quote
Jean Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_7674.jpg alez zawadiacki usmieszek! Słodziak! pozdrawiam.... u nas 14 tydzien, w czwartek badania genetyczne. trzymaj kciuki :) Quote
*Magda* Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 Kolorowych :) Ja dopiero pójdę spać po "Prawie Agaty" :) Quote
*Magda* Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 [quote name='Jean']http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_7674.jpg alez zawadiacki usmieszek! Słodziak! pozdrawiam.... u nas 14 tydzien, w czwartek badania genetyczne. trzymaj kciuki :) Dzięki za odwiedziny :) Trzymam kciuki i wiem, że będzie dobrze :) Quote
bira Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Magda, jaki puciek z Toesia :-) Smieszny jest :-) powiedz mi, jako znawca storczykow, czy o te liscie po opadnieciu kwiatow jakos dbac? zmniejszyc czy zwiekszyc czestotliwosc podlewania i czy poobcinac te lodygi, ktore zostaly? Quote
*Magda* Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 Podlewaj tak jak do tej pory ;) Na liście zwracaj uwagę, bo mają być zawsze takie jędrne/mięsiste ;) I jeśli masz przezroczyste doniczki (powinny być) to obserwuj też korzenie, bo tak jak liście mają być zawsze ładne jędrne :) A te łodygi po kwiatkach powinny uschnąć zanim je obetniesz ;) Quote
bira Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Dzieki wielkie. Ja mam w jakis bialych doniczkach. W albercie to kupilam w komplecie. Moze powinnam zmienic... Quote
*Magda* Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 [quote name='bira']Dzieki wielkie. Ja mam w jakis bialych doniczkach. W albercie to kupilam w komplecie. Moze powinnam zmienic...[/QUOTE] Nie zmieniaj. To obserwuj te korzenie, które wychodzą nad doniczką ;) Ach, te sklepy :roll: Tak na przyszłość staraj się kupować takie, żeby miały przezroczyste doniczki, bo wtedy jest łatwiej obserwować co się dzieje z kwiatkiem ;) Quote
panbazyl Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 odwiedzam dzis raz jeszcze :) A storczyki to chyba jedne z bardziej "pancernych" kwiatów domowych - według mnie :) Quote
*Magda* Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 [quote name='panbazyl']odwiedzam dzis raz jeszcze :) A storczyki to chyba jedne z bardziej "pancernych" kwiatów domowych - według mnie :)[/QUOTE] Według mnie też, ale widzę, że sporo osób ma z nim problemy, żeby je utrzymać przy życiu ;) Quote
panbazyl Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 pewnie za dużo podlewają ;) ja ostatnio zapomniałam przez miesiąc o podlewaniu i storczyki mają się dobrze :) Mam te popularne, najzwyklejsze, tyle że w różnych kolorach. Więcej "pracy" mam z kaktusami niż ze storczykami :) Quote
*Magda* Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 [quote name='bira']ja jestem ta osoba ;-)[/QUOTE] Może niedługo się to zmieni ;) [quote name='panbazyl']pewnie za dużo podlewają ;) ja ostatnio zapomniałam przez miesiąc o podlewaniu i storczyki mają się dobrze :) Mam te popularne, najzwyklejsze, tyle że w różnych kolorach. Więcej "pracy" mam z kaktusami niż ze storczykami :)[/QUOTE] Bo ze storczykami jest jak z kaktusem: lepiej przesuszyć niż za dużo podlać ;) Quote
bira Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 ja podlewam... zadko. moze sie utrzymaja. ciekawe kiedy nowe kwiatki wypuszcza Quote
panbazyl Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 a wpakowałaś te doniczki z kwiatami do osłonek? Bo korzenie nie moga stać tak "na goło" muszą być w osłonce. Moje stoją na południowym i poludniowo-zachodnim oknie. Jak były upały to rozciągalam w tych oknach rolety aby nie przypiekło roślin. kwitną jak głupie. Quote
*Magda* Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 [quote name='bira']ja podlewam... zadko. moze sie utrzymaja. ciekawe kiedy nowe kwiatki wypuszcza[/QUOTE] Może szybko, a może bedziesz czekać bardzo długo :roll: Mam takie, które kwitną mi non stop od kilku lat, mam takie które po przekwitnięcu zaczynają ponownie kwitnąć po kilku tygodniach/miesiącach, ale mam też takiego, który mi przekwitł 2 lata temu i do dnia dzisiejszego jedyne co "mu" urosło to liście. A o wszystkie dbam tak samo ;) Quote
bira Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Panbazyl, mam powkladane w oslonki. Magda, mam nadzieje, ze jeszcze zakwitna :-) Quote
panbazyl Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 a moje kwitną prawie non stop, może maja miesiąc postoju, ale w tym czasie inne kwitną. I to sa pancerniaki, bo jeden przetrzymał memłanie w paszczy młodego labka (jak Panbazyl był szczylem to sobie chciał skonsumowac jednego storczyka, nie wiem jak ale storczyk to wytrzymał), a całkiem niedawno kot zrzucił przypadkowo innego z parapetu. Oslona się potłukła, kwiat żyje i ma się całkiem ok :) Oczywiście że Ci zakwitną! Tylko przestań o tym myśleć i zajmij się innymi sprawami a któregoś dnia zaczną kwitnąć :) Quote
:: FiGa :: Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Jaki piekny bannerek :loveu: Sama bym sobie jakis sprawila, ale mi sie nie chce :evil_lol: I zazwyczaj nie mam miejsca w podpisie :( Widzialam na poprzednich stronach fotki Teosia :loveu: (pokazesz nam go w rozowej pizamce? :cool3:) i cuudne portrety Torci :loveu: Tulimy mocno :calus: Quote
agaciaaa Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Ooo całe towarzystwo na fotkach :loveu: Ja to jakoś w ogóle kwiatków hodować nie potrafię :roll: a przydałby się jakiś chociaż jeden, może mi poradzicie co wybrać żeby u mnie przeżyło? :lol: Quote
*Magda* Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 [quote name=':: FiGa ::']Jaki piekny bannerek :loveu: Widzialam na poprzednich stronach fotki Teosia :loveu: (pokazesz nam go w rozowej pizamce? :cool3:) i cuudne portrety Torci :loveu: Tulimy mocno :calus:[/QUOTE] Dziękuję :) Może pokażę, a może nie :eviltong: Pidżamka jest na 74cm, więc troszkę jeszcze trzeba poczekać zanim będzie na niego dobra ;) Tak mnie przytuliłaś, że aż mi gorąco :D [quote name='agaciaaa']Ooo całe towarzystwo na fotkach :loveu: Ja to jakoś w ogóle kwiatków hodować nie potrafię :roll: a przydałby się jakiś chociaż jeden, może mi poradzicie co wybrać żeby u mnie przeżyło? :lol:[/QUOTE] Czasem się postaram i wrzucam wszystkich ;) Storczyki Ci mogę polecić, bo tego mam w domu najwięcej ;) A jak się nic u Ciebie nie utrzymuje, to pozostaje postawienie jakiś sztucznych :evil_lol: Quote
justysiek Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Theoś jest kochany:loveu: Madzia zaraz zmierzę Ci tą koszulkę:) Quote
*Magda* Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 [quote name='justysiek']Theoś jest kochany:loveu: Madzia zaraz zmierzę Ci tą koszulkę:)[/QUOTE] No :loveu: Ok ;) Quote
phase Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_7753.jpg jak jej się tu nie oprzeć. :loveu: Quote
*Magda* Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 [quote name='phase']http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_7753.jpg jak jej się tu nie oprzeć. :loveu: Ja nie potrafię :loveu: Dziś był kominiarz i też się nią zachwycał :loveu: Quote
Recommended Posts