kalyna Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 ooo i tu są taaaakie ciekawe tematy :loveu: hmm Aga pewnie może dużo dać, aby się spotkać z Wami :D to gdzie macie miejsce spotkania? hmm piwko? smakowe, polskie czy niemieckie? noo zdradźcie więcej szczegółów :placz::placz: w sumie to tez chciałabym widzieć tą różową piżamkę.. kocham ten kolor :loveu::loveu: Quote
agaciaaa Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Ja chce prawdziwego kwiatka, nie żadne tam sztuczne, suche ani malowane!! :eviltong: storczyki są łatwe w utrzymaniu przy życiu?? ;) Quote
*Magda* Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 Impreza szykuje się u Izy w Mysłowicach ;) Jeśli oczywiście uda się zgrać w terminach ;) [quote name='agaciaaa']Ja chce prawdziwego kwiatka, nie żadne tam sztuczne, suche ani malowane!! :eviltong: storczyki są łatwe w utrzymaniu przy życiu?? ;)[/QUOTE] Wiesz, ja tam problemów z utrzymaniem storczyków nie mam ;) Praktycznie o nie nie dbam, a one żyją i kwitną :) Ale wielu osobą umierają i nie wiadomo czemu :niewiem: Quote
agaciaaa Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='magdabroy']Wiesz, ja tam problemów z utrzymaniem storczyków nie mam ;) Praktycznie o nie nie dbam, a one żyją i kwitną :) Ale wielu osobą umierają i nie wiadomo czemu :niewiem: Właśnie o takiego kwiatka mi chodzi ;) podobno w biedronce właśnie są storczyki, może sobie takiego kupię na próbę ;) Quote
Ptysiak Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Dzień dobry :) [quote name='magdabroy']Napewno się ucieszy :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
justysiek Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 hello Madzia:) umawiacie się na spotkanie bezemnie?:placz: Quote
Ptysiak Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='justysiek']umawiacie się na spotkanie bezemnie?:placz:[/QUOTE] Oczywiście, że nie bez Ciebie Justyś :) Chcemy się spotkać w przyszłym roku chyba w maju :) albo u mnie w górach albo w domu :) I fajnie byłoby jakbyście też Byli :loveu: Quote
justysiek Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='Ptysiak']Oczywiście, że nie bez Ciebie Justyś :) Chcemy się spotkać w przyszłym roku chyba w maju :) albo u mnie w górach albo w domu :) I fajnie byłoby jakbyście też Byli :loveu:[/QUOTE] dobra, dobra:eviltong: teraz jak sie upomniałam:diabloti::evil_lol: w maju? hmmm, pomyślimy. Quote
Ptysiak Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='justysiek']dobra, dobra:eviltong: teraz jak sie upomniałam:diabloti::evil_lol: w maju? hmmm, pomyślimy.[/QUOTE] W maju jest długi weekend to chyba najfajniej i przy okazji majówka :) Nie musiałaś się upominać :diabloti: Ja myślałam, że to oczywiste że też Przyjedziecie ;) Quote
*Magda* Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 [quote name='agaciaaa']Właśnie o takiego kwiatka mi chodzi ;) podobno w biedronce właśnie są storczyki, może sobie takiego kupię na próbę ;)[/QUOTE] To jakbyś kupiła, to zwróć uwagę, żeby doniczka w której będzie, żeby była przezroczysta ;) Chodzi o to, żeby widzieć co się dzieje z korzeniami kwiatka ;) [quote name='Ptysiak']Dzień dobry :) [/QUOTE] Dzień dobry :) [quote name='justysiek']hello Madzia:) umawiacie się na spotkanie bezemnie?:placz:[/QUOTE] Hello :) Wiesz, spotkanie nie ma być w moim domu, więc nie wypada mi zapraszać innych ;) [quote name='Ptysiak']Oczywiście, że nie bez Ciebie Justyś :) Chcemy się spotkać w przyszłym roku chyba w maju :) albo u mnie w górach albo w domu :) I fajnie byłoby jakbyście też Byli :loveu:[/QUOTE] Widzisz, Iza już Was zaprosiła, bo to ona będzie nas gościć :evil_lol: Quote
justysiek Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='Ptysiak']W maju jest długi weekend to chyba najfajniej i przy okazji majówka :) Nie musiałaś się upominać :diabloti: Ja myślałam, że to oczywiste że też Przyjedziecie ;)[/QUOTE] zobacze jak to ze mną bedzie. jeśli się uda to na pewno chciałabym być!:) Quote
Ptysiak Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Ja już powiedziałam Sebkowi, że jak nie zejdę z wojennej ścieżki z Rodzicami... :roll: to przyjedziecie Wszyscy do Nas. :) Co prawda ładniejsze widoki są w górach ale najważniejsze, że się spotkamy :) A w dobrym towarzystwie wszędzie jest fajnie ;) Quote
agaciaaa Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='magdabroy']To jakbyś kupiła, to zwróć uwagę, żeby doniczka w której będzie, żeby była przezroczysta ;) Chodzi o to, żeby widzieć co się dzieje z korzeniami kwiatka ;)[/QUOTE] A co się powinno lub nie powinno z nimi dziać? ;) Quote
*Magda* Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 [quote name='agaciaaa']A co się powinno lub nie powinno z nimi dziać? ;)[/QUOTE] Pisałam już wcześniej, że storczyki mają mieć jędrne korzenie i liście ;) Jak kwiatek będzie miał za mokro, za zimno, za gorąco...., to pierwsze objawy będą widoczne na korzeniach (mogą zmienić kolor, zrobić się takie jakby wysuszone) i na liściach (przestaną być mięsiste, mogą pojawić się plamy). Dlatego tak ważne jest, żeby doniczka była przezroczysta ;) Można obserwować tylko te korzenie, które widać od góry, ale więcej widać jak się obserwuje całego kwiatka ;) Quote
agaciaaa Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='magdabroy']Pisałam już wcześniej, że storczyki mają mieć jędrne korzenie i liście ;) Jak kwiatek będzie miał za mokro, za zimno, za gorąco...., to pierwsze objawy będą widoczne na korzeniach (mogą zmienić kolor, zrobić się takie jakby wysuszone) i na liściach (przestaną być mięsiste, mogą pojawić się plamy). Dlatego tak ważne jest, żeby doniczka była przezroczysta ;) Można obserwować tylko te korzenie, które widać od góry, ale więcej widać jak się obserwuje całego kwiatka ;)[/QUOTE] A no rzeczywiście pisałaś, wybacz ;) czytałam, ale już zapomniałam, zakręcona jakaś jestem ostatnio :lol: Wątpię, że w biedronce będą przezroczyste doniczki, ale popatrzę. A one potrzebują dużo słońca, czy nie? Bo ja bym chciała postawić na parapecie, tylko że mamy okno wychodzące na balkon, więc jakoś specjalnie dużo słońca tam nie wpada. Quote
*Magda* Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 [quote name='agaciaaa']A no rzeczywiście pisałaś, wybacz ;) czytałam, ale już zapomniałam, zakręcona jakaś jestem ostatnio :lol: Wątpię, że w biedronce będą przezroczyste doniczki, ale popatrzę. A one potrzebują dużo słońca, czy nie? Bo ja bym chciała postawić na parapecie, tylko że mamy okno wychodzące na balkon, więc jakoś specjalnie dużo słońca tam nie wpada.[/QUOTE] Spoko, każdy może mieć gorszy dzień i być zakręconym ;) Potrzebują słońca jak każdy kwiatek, ale nie takiego mocnego. Więc na oknie wychodzącym na balkon powinno być im dobrze ;) Quote
:: FiGa :: Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Jak bylam w PL to kupilam tesciowej storczyka... i wczoraj mi na skype pokazala go... pieknie jej rosnie :loveu: I bardzo sie jej podoba, bo to jej pierwszy w zyciu storczyk :grins: A moje jak byly martwe tak sa dalej :watpliwy: Quote
kalyna Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='magdabroy']Impreza szykuje się u Izy w Mysłowicach ;) Jeśli oczywiście uda się zgrać w terminach ;)[/QUOTE] Łooooo ale będzie rozpierducha :evil_lol::evil_lol: robicie mały zlocik Owczarków :evil_lol:czy ktoś z inna rasą będzie? to już na przyszłość piszę, ze proszę o OBSZERNĄ fotorelację :diabloti::diabloti: Quote
Ptysiak Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='kalyna']Łooooo ale będzie rozpierducha :evil_lol::evil_lol: robicie mały zlocik Owczarków :evil_lol:czy ktoś z inna rasą będzie? to już na przyszłość piszę, ze proszę o OBSZERNĄ fotorelację :diabloti::diabloti:[/QUOTE] Możesz sama Osobiście porobić fotki, wystarczy ruszyć doopke i przyjechać :evil_lol: Nie tylko ONki bo jak Iza przyjedzie to liczę na Kissa i Bobika ;) Quote
Izabela124. Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='Ptysiak']Możesz sama Osobiście porobić fotki, wystarczy ruszyć doopke i przyjechać :evil_lol: Nie tylko ONki bo jak Iza przyjedzie to liczę na Kissa i Bobika ;)[/QUOTE]Oczywisćie, że je zabiorę. Chyba, że Bobik nie będzie w zbyt dobrej formie Quote
kalyna Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='Ptysiak']Możesz sama Osobiście porobić fotki, wystarczy ruszyć doopke i przyjechać :evil_lol: Nie tylko ONki bo jak Iza przyjedzie to liczę na Kissa i Bobika ;)[/QUOTE] oo to pomieścisz wszystkich? hmm czy to jest zaproszenie :diabloti::diabloti: dobrze to przemyśl :evil_lol: Quote
Ptysiak Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='Izabela124.']Oczywisćie, że je zabiorę. Chyba, że Bobik nie będzie w zbyt dobrej formie[/QUOTE] Super :) Mam nadzieję, że Bobik będzie nadal zdrowy i pełen życia jak teraz ;) Tylko po tym co pisałaś to zaczyna sie go bać :evil_lol: Quote
Ptysiak Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='kalyna']oo to pomieścisz wszystkich? hmm czy to jest zaproszenie :diabloti::diabloti: dobrze to przemyśl :evil_lol:[/QUOTE] A mało jest miejsca na podłodze? Materace i ogień :evil_lol: Quote
Izabela124. Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='Ptysiak']A mało jest miejsca na podłodze? Materace i ogień :evil_lol:[/QUOTE]Lubię spać na podłodze, no ale nie na gołej ziemi :evil_lol: [quote name='Ptysiak']Super :) Mam nadzieję, że Bobik będzie nadal zdrowy i pełen życia jak teraz ;) Tylko po tym co pisałaś to zaczyna sie go bać :evil_lol:[/QUOTE]Ha ha on nie jest taki starszny :diabloti: Quote
Recommended Posts