Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='marta1624']Hejka Magda gdzie foty? :)[/QUOTE]

Hej Marta :)

Nie ma :eviltong:
Miałam dziś plan, pójść na spacer z młodym, psem i wziąć kocyk :) Chciałam porobić zdjęcia w mleczach, ale...
...mam taki deszcz za oknem, że nieporozumienie :roll:

[quote name='agutka']dzien dobry :)[/QUOTE]

Doberek :)

Posted

[quote name='Izabela124.']Mnie nie będzie, ale będziecie mogli poznać Indi, bo będzie ze współwłaścicielką w Opolu :)[/QUOTE]

Ale to nie to samo :shake::-(

[quote name='unikatowydiament']doberek Magda:)[/QUOTE]

Doberek :)

Zrobiłam kilka domowych fot i zaraz je wrzucę ;)

Posted

ale jak fajnie z nim siedzi :loveu: uwielbiam patrzeć, jak psisko akceptuje dziecko, baaa, nawet się cieszy z takiego towarzystwa :D Waldek Majkowskiej też super wychodzi na zdjęciach z małą Kinią ;)

...a ja jestem przerażona, bo jakby mi się zdarzyło (:diabloti:) mieć dzidzi, to chyba Patrykowi bym wszyła implant w kształcie kagańca :roll: może nie jest agresywny i nie ujada na dzieci, ale niezbyt lubi kontakt ;(

pokazałam mu Kinię (a Kini jego :D) to generalnie nie zwracał uwagi, traktował jak powietrze - z młodymi od TŻ-ta (4 i chyba 6 lat) wita się, ale olewa po 10 sekundach, a młodszą kłapnął, jak go zaszła od tyłu i przytuliła ;( oczywiście nie mocno, pewnie nawet nie chwycił, a młoda to twardziel i tylko się zaśmiała, co nie zmienia faktu, że nie wyobrażam sobie go puścić do zabawy z dzieckiem...

Posted

[quote name='marta1624']Tora jaki wzrok pogardy dla Theosia :lol:[/QUOTE]

Gdzie Ty tam widzisz pogardę :mad:

[quote name='Pani Profesor']ale jak fajnie z nim siedzi :loveu: uwielbiam patrzeć, jak psisko akceptuje dziecko, baaa, nawet się cieszy z takiego towarzystwa :D Waldek Majkowskiej też super wychodzi na zdjęciach z małą Kinią ;)

...a ja jestem przerażona, bo jakby mi się zdarzyło (:diabloti:) mieć dzidzi, to chyba Patrykowi bym wszyła implant w kształcie kagańca :roll: może nie jest agresywny i nie ujada na dzieci, ale niezbyt lubi kontakt ;(

pokazałam mu Kinię (a Kini jego :D) to generalnie nie zwracał uwagi, traktował jak powietrze - z młodymi od TŻ-ta (4 i chyba 6 lat) wita się, ale olewa po 10 sekundach, a młodszą kłapnął, jak go zaszła od tyłu i przytuliła ;( oczywiście nie mocno, pewnie nawet nie chwycił, a młoda to twardziel i tylko się zaśmiała, co nie zmienia faktu, że nie wyobrażam sobie go puścić do zabawy z dzieckiem...[/QUOTE]

Myślę, że możesz się bardzo mylić co do Patryka ;)
Ja mam przykład na swoim kocie, który nie tylko dzieci nie lubi, ale on się ich boi. Normą jest siedzenie w kuwecie, jak w domu są obce dzieci :roll: Bardzo bałam się, że jak Theoś zacznie być mobilny, to kot będzie siedział w ukryciu całe dnie, a pokaże się dopiero jak młody będzie szedł spać. I co? I kot zachowuje się normalnie ;) Chodzi po całym domu, pozwala się młodemu brać na ręce, głaskać itp., a nawet ma momenty, że przychodzi i ociera się o Theosia :loveu:
Tak więc, to że Patryk zachowuje się olewacko na obce dzieci, nie znaczy, że taki będzie dla Waszego maluszka ;)

Posted

mam nadzieję, choć maluszka nie planuję póki co :diabloti:

myślałam, żeby go jakoś do dzieci przyzwyczajać,ale nikt o zdrowych zmysłach mi nie da dziecka na testera :cool3: a TŻ-ta młode w rodzinie są przyzwyczajone do targania psa za co popadnie, dostały ode mnie lekcję pt. "nie wszystkie pieski takie są", ale u młodszej to odruch, że lezie i przytula psa (bo lab TŻ-ta, a wcześniej amstaff, to były niańki i te dziewczynki łaziły po nich, ciągnęły za uszy i języki, a psy machały ogonem i były uradowane towarzystwem, szczególnie lab - pomagał młodszej uczyć się chodzić).

Guest wolfheart
Posted

Tora jest jak żywa maskotka do gniecenia:diabloti:

Posted

Moja dzieci uwielbia, ale za bardzo :roll: Dla zabawy szczypie/połyka ręce/podskakuje obok (nie na)/ i niestety łapie za nogi :roll: Ogólnie jest cierpliwa, pozwala sobie wszystko zrobić, ale jak dziecko biega to myśli że można się z nim bawić jak ze mną (czyli brutalnie :evil_lol:). Ale o dziwo dzieciom wcale to nie przeszkadza, a wręcz się cieszą ;)

Posted

[quote name='Yuki_']Heej
Nie chce mi się wszystkiego czytać :mdleje:
Wpadłam się przywitać i lecę dalej. :roll:

No to hej :)

[quote name='marta.k9080']Tora jest jak żywa maskotka do gniecenia:diabloti:

E tam, od razu maskotka :diabloti:

[quote name='Angi']bosko się uśmiecha :loveu:

:loveu:

[quote name='marta1624']Moja dzieci uwielbia, ale za bardzo :roll: Dla zabawy szczypie/połyka ręce/podskakuje obok (nie na)/ i niestety łapie za nogi :roll: Ogólnie jest cierpliwa, pozwala sobie wszystko zrobić, ale jak dziecko biega to myśli że można się z nim bawić jak ze mną (czyli brutalnie :evil_lol:). Ale o dziwo dzieciom wcale to nie przeszkadza, a wręcz się cieszą ;)

A wiesz ile razy przez Torę jakieś dziecko zaliczyło glebę :evil_lol:

[quote name=':: FiGa ::']Nie można od tych cudności oczu oderwać :loveu:

Tak, wciąż tu jestem :evil_lol:

Dziękuję :)

Widzę, że jesteś :eviltong:

[quote name='Izabela124.']Jednak udało mi się i będę na pewno w sobotę na klubówce z Kissem, niedziela stoi pod znakiem zapytania

To specjalnie dla mnie :cool3:

[quote name='agutka']słiti ;) http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/Album/album2/DSC_6575_zps1c52d0d3.jpg
fajnie się patrzy jak twój mały molestuje psiaka:loveu:

Molestowanie jest fajne :diabloti: