justysiek Posted April 11, 2014 Posted April 11, 2014 Magda nie mów nic o remontach, ledwo wróciłam do domu a tu Sebek wymyślił że sufit zrobimy w przedpokoju, miało isć gładko, przykręcić listwy i panele a tu łatwo się mówi... i już 3 dzień się z tym bujamy a sufit ma 6 m w sumie :) a w salonie mamy taki 12 m, ale najpierw musimy odkuć stary tynk bo nam mega odpada, nawet nie chce myslec o tym syfie co sie z tego zrobi, masakra... ale do tego sufitu to juz wezmiemy fachowca, bo sami nie damy rady. przy małym dziecku remonty to masakra, ja bym chciala cos posprzatac itp a Kuba juz sie wkurza i mi wyje w pokoju i tak na raty sprzatanie jest straszne. mój Cezar jest po spacerach jak deszcz pada taki brudny ze nadaje sie do pralki, nawet myslalam czy go w lato nie ogolic, byloby mniej klakow wszedzie :) Quote
*Magda* Posted April 11, 2014 Author Posted April 11, 2014 [quote name='justysiek'] mój Cezar jest po spacerach jak deszcz pada taki brudny ze nadaje sie do pralki, nawet myslalam czy go w lato nie ogolic, byloby mniej klakow wszedzie :) To chyba nie zbyt dobry pomysł :shake: Jednak kłaki chronią psa przed słońcem ;) [quote name='agutka']a gdzie jakieś fotki?:mad: Mam tylko takie: Quote
marta1624 Posted April 11, 2014 Posted April 11, 2014 "Tylko" takie? Przecież są śliczne :loveu: Quote
angineuuka Posted April 11, 2014 Posted April 11, 2014 [quote name='Yuki_']Trudno, to albo 25 kwietnia po południu, albo weekend.[/QUOTE] [quote name='magdabroy']Weekend na 100% nie, bo mam już plany. A co do piątku, to nie wiem :shake:[/QUOTE] [quote name='Yuki_']No ładnie weekend masz zajęty :mad:[/QUOTE] [quote name='magdabroy']Cały czas piszę, że weekend 26-27 kwietnia jestem na wystawie w Opolu :eviltong: Zresztą, po to głównie jadę do Polski :D[/QUOTE] [quote name='Yuki_']Aaaa okej. :evil_lol: Opole to gdzieś tam na dole Polski?[/QUOTE] [quote name='magdabroy']Oj Karolina, geografię musisz podszkolić ;) Opole jest około 100km od Wrocławia w kierunku Katowic :eviltong:[/QUOTE] jebnęłam :mdleje: :p Quote
*Magda* Posted April 11, 2014 Author Posted April 11, 2014 [quote name='marta1624']"Tylko" takie? Przecież są śliczne :loveu:[/QUOTE] Dziękuję ;) Ale zdjęcia mało ostre :/ [quote name='Angi']jebnęłam :mdleje: :p[/QUOTE] Boli głowa? :evil_lol: Quote
*Magda* Posted April 11, 2014 Author Posted April 11, 2014 http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140411/POWIAT04/140419927 moje miasto i szkoła do której chodziłam :mdleje::mdleje: Quote
marta1624 Posted April 11, 2014 Posted April 11, 2014 Hehe u nas też jest boisko z zakazem gry w piłkę :lol: Quote
agaga21 Posted April 11, 2014 Posted April 11, 2014 ale piękne tulipany! nie mów, że miałaś je w ogródku i ścięłaś! lena ma taki sam jeździk jak theoś, tylko czerwony :) Quote
agutka Posted April 11, 2014 Posted April 11, 2014 Teoś ze swoimi wielkanocnymi prezentami ;) piękne tulipany... komu skroiłaś ;) Quote
kalyna Posted April 11, 2014 Posted April 11, 2014 http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/Album/album2/DSC_6604_zps14fb3471.jpg i wszystko ogarnął :lol: A mi się ten jeździk taki mały wydaje :evil_lol: jestem przyzwyczajona do większych.. o takich :lol: http://allegro.pl/jezdzik-jezdziki-auto-pchacz-lokomotywa-dzwieki-i4119699059.html http://www.hegen.com.pl/product-pol-1966-Jezdzik-pchacz-Miski-samochod-dla-dzieci.html I teraz dylemat co kupić drugiemu na roczek, jak jego starszy brat ma taki zestaw :evil_lol: Quote
*Magda* Posted April 12, 2014 Author Posted April 12, 2014 [quote name='marta1624']Hehe u nas też jest boisko z zakazem gry w piłkę :lol: Ale to jest jakaś kpina :/ Jak ja tam chodziłam, to było tylko boisko wyasfaltowane do nogi i drugie z ziemią, do ręcznej ;) Potem, jak chodziła moja siostra, to na ich miejscu wybudowali piękną halę sportową, a w sadzie zrobili boisko dla dzieci-takie na wolnym powietrzu ;) Szkoła się rozbudowała, wygląda tam pięknie, dzieci mają mnóstwo miejsca do zabawy :) I co? i jakaś głupia pipa narzeka, bo jej głośno :angryy: Nosz kuźwa, przecież dzieci w piłkę nie grają całą dobę, a myślę, że max. godz. 20 I co te dzieci mają teraz robić według tego babsztyla? :mad: Jak znajdą sobie inną "rozrywkę", to też będzie źle, bo nie koniecznie będzie to legalna zabawa :roll: [quote name='agaga21']ale piękne tulipany! nie mów, że miałaś je w ogródku i ścięłaś! lena ma taki sam jeździk jak theoś, tylko czerwony :) To nie z mojego ogródka :shake: Czerwone też były :p [quote name='agutka']Teoś ze swoimi wielkanocnymi prezentami ;) piękne tulipany... komu skroiłaś ;) Dał radę ;) Już się boję tej ilości zabawek za tydzień, które dostanie od moich braci, babci itp. :evil_lol: A u nas są na polach takie do samodzielnego ścinania ;) Rosną na rozsad i jak kwitną, to za parę centów można sobie ściąć kwiaty :) [quote name='kalyna']http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/Album/album2/DSC_6604_zps14fb3471.jpg i wszystko ogarnął :lol: A mi się ten jeździk taki mały wydaje :evil_lol: jestem przyzwyczajona do większych.. o takich :lol: http://allegro.pl/jezdzik-jezdziki-auto-pchacz-lokomotywa-dzwieki-i4119699059.html http://www.hegen.com.pl/product-pol-1966-Jezdzik-pchacz-Miski-samochod-dla-dzieci.html I teraz dylemat co kupić drugiemu na roczek, jak jego starszy brat ma taki zestaw :evil_lol: Ogarnął, ogarnął :) Jeździk jest mały, ale na jakiś czas mu starczy ;) A potem może dostanie rowerek biegowy :) Dla chłopaka wszelkiego rodzaju auta, zawsze są fajnym prezentem :razz: Quote
agutka Posted April 12, 2014 Posted April 12, 2014 ja bym z cebulkami rwała;) - takie piękne ;) jak ja się cieszę że mój mały już zabawek nie chce , też zawsze miliony zabawek na święta a nikt nie potrafił zrozumieć że Dawid po prostu nie lubił 98 % zabawek. Jego najlepszy prezent to ryza papieru i dobrej jakości sprzęt malarski(pisaki, kredki) Quote
agaga21 Posted April 12, 2014 Posted April 12, 2014 te jeździki są o tyle fajniejsze od tych większych i bardziej zabudowanych, że dzieciak może na takim naprawdę szybko jeździć. lena wyciąga zawrotne prędkości w salonie na tym sprzęcie. czasem mam wrażenie, że dziurę w drzwiach czy ścianie zrobi przy hamowaniu:evil_lol: super sprawa z tymi tulipanami! korzystałabym ile się da! Quote
*Magda* Posted April 12, 2014 Author Posted April 12, 2014 Żonkile, które nie dawno pokazywałam, też były z takiej plantacji ;) A później będą mieczyki do cięcia :multi: Korzystam, korzystam, bo w sklepie zapłacę za taką samą ilość dużo więcej i te ze sklepu są zawsze takie zleżałe :roll: Jeździk fajny do domu, ale potrzebuję jeszcze coś na dwór ;) A jeśli chodzi o nie trafione prezenty, to jakoś u nas takie się puki co nie zdarzyły ;) Teraz też rodzinka ma mu kupić auta (wszelkiego rodzaju), zastaw małego majsterkowicza i jakieś ubranka w rozmiarze jaki im podałam ;) Mnie tylko przeraża ilość zabawek jakie będę wiozła potem do Niemiec :evil_lol: Mam 3 braci, siostrę, tatę; Bogdan ma siostrę, brata, oboje rodziców ;) Od każdego po małym prezencie i w aucie nie będzie miejsca dla psa :evil_lol: A ja sobie jeszcze wymyśliłam wczoraj, że zabieramy ze sobą rowery i przyczepkę dla Theosia do PL :diabloti: Quote
marta1624 Posted April 12, 2014 Posted April 12, 2014 [quote name='magdabroy']Żonkile, które nie dawno pokazywałam, też były z takiej plantacji ;) A później będą mieczyki do cięcia :multi: Korzystam, korzystam, bo w sklepie zapłacę za taką samą ilość dużo więcej i te ze sklepu są zawsze takie zleżałe :roll: Jeździk fajny do domu, ale potrzebuję jeszcze coś na dwór ;) A jeśli chodzi o nie trafione prezenty, to jakoś u nas takie się puki co nie zdarzyły ;) Teraz też rodzinka ma mu kupić auta (wszelkiego rodzaju), zastaw małego majsterkowicza i jakieś ubranka w rozmiarze jaki im podałam ;) Mnie tylko przeraża ilość zabawek jakie będę wiozła potem do Niemiec :evil_lol: Mam 3 braci, siostrę, tatę; Bogdan ma siostrę, brata, oboje rodziców ;) Od każdego po małym prezencie i w aucie nie będzie miejsca dla psa :evil_lol: A ja sobie jeszcze wymyśliłam wczoraj, że zabieramy ze sobą rowery i przyczepkę dla Theosia do PL :diabloti:[/QUOTE] Jedziecie na pewno jednym autem? :evil_lol: Quote
łamAga Posted April 12, 2014 Posted April 12, 2014 hejka ;) Bede szczera , gadania nie chce mi się nadrabiac ale fotki nadrobiłam wszystkie :loveu: teraz bede miała poranna zmiane to bede wreszcie na bieżąco :multi: Quote
*Magda* Posted April 13, 2014 Author Posted April 13, 2014 Ale za mną tłumy tęskniły :mad: [quote name='marta1624']Jedziecie na pewno jednym autem? :evil_lol:[/QUOTE] Tak, jednym, ale dużym, bo van'em ;) [quote name='dOgLoV']hejka ;) Bede szczera , gadania nie chce mi się nadrabiac ale fotki nadrobiłam wszystkie :loveu: teraz bede miała poranna zmiane to bede wreszcie na bieżąco :multi:[/QUOTE] Hej :) A doczytałaś, że nie będę blondynką? Wiesz, żebyś poznała na wystawie, że to ja :evil_lol: Quote
*Magda* Posted April 13, 2014 Author Posted April 13, 2014 [quote name='agutka']dzień dobry :)[/QUOTE] Dzień dobry Pani :p Quote
marta1624 Posted April 13, 2014 Posted April 13, 2014 Hejka Magda :) Mam do ciebie parę pytań, jako że ty już trochę w barfie siedzisz :) Teraz mam dostęp do dużej ilości mięsa tanio, więc się zastanawiam czy nie wprowadzić surowizny dla mojej trzody, ale mam wątpliwości- czy można dawać rano surowe, a potem suche lub gotowane czy nie? Quote
*Magda* Posted April 13, 2014 Author Posted April 13, 2014 [quote name='marta1624']Hejka Magda :) Mam do ciebie parę pytań, jako że ty już trochę w barfie siedzisz :) Teraz mam dostęp do dużej ilości mięsa tanio, więc się zastanawiam czy nie wprowadzić surowizny dla mojej trzody, ale mam wątpliwości- czy można dawać rano surowe, a potem suche lub gotowane czy nie?[/QUOTE] Niby można, ale jeśli zachowasz kilku godzinną przerwę między takimi posiłkami ;) Chodzi o to, że inny czas trawienia ma suche, a inny surowe czy gotowane. Dlatego jeśli dasz rano surowe, to nie dokarmiaj potem psów suchym/gotowanym ;) A chcesz całkowicie przejść na barf czy będą jeść takie mieszane jedzenie? Quote
*Magda* Posted April 13, 2014 Author Posted April 13, 2014 Piszę sobie z bratem: -tez idziesz na te psia wystawe? -Tak :):):):):) -TO ja przygarne Teosia ;) beda sie z Lila bawic ;) -Właśnie Theoś jest mi potrzebny na wystawie, bo pewne osoby chce go bardzo poznać :P I debeściacka odpowiedź mojego brata :evil_lol: -Dżizas.. to Bodzia weź zamiast Teosia - są podobni nie tylko z wyglądu :D a że z deka większy.. nikt nie zauważy :D Quote
marta1624 Posted April 13, 2014 Posted April 13, 2014 No pewnie nikt nie zauważy różnicy :lol: No właśnie chciałabym mieszane jednak, nie całość na barfie, ale moim psiakom surowizna bardzo posmakowała (bo kości dostają , ale mięsa surowego nie). Ostatnio Kaja porwała kilo łopatki ze stołu (mama była happy, na obiad musiała zrobić grilla :diabloti:), miały ucztę, chciały więcej, więc tak myślę czy nie dawać na śniadanie surowego zamiast gotować, a po południu zupę/suche. Dobry pomysł? Quote
Recommended Posts