Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='dOgLoV']zdjęcia rewelacyjne :loveu:

ale bym se zjadła czereśnie , takie duże slodziutkie :loveu:[/QUOTE]

Dzięki :)

No, ja mam nadzieję, że w tym roku już jakąś spróbuję :)

Posted

Hejka Magda ;) Ale Tora szczęśliwa jak jest mokra :lol: A czereśnie... Czekam aż moje będą, w tamtym roku miałam niewiele czereśni, ale masę wiśnio-czereśni, też pycha :loveu:

Posted

[quote name='marta1624']Hejka Magda ;) Ale Tora szczęśliwa jak jest mokra :lol: A czereśnie... Czekam aż moje będą, w tamtym roku miałam niewiele czereśni, ale masę wiśnio-czereśni, też pycha :loveu:[/QUOTE]

HEj Marta :)
Nasze w tamtym roku, pierwszy raz owocowały ;) Ale owoce opadły, zanim dojrzały :)
Więc mam nadzieję, że w tym roku coś z nich zjem :)

Posted

[quote name='magdabroy']HEj Marta :)
Nasze w tamtym roku, pierwszy raz owocowały ;) Ale owoce opadły, zanim dojrzały :)
Więc mam nadzieję, że w tym roku coś z nich zjem :)[/QUOTE]

No u mnie też dużo pospadało z czereśni, ale troszkę zostało. Za to wiśnio-czereśna obrodziła bardzo, mało co spadło, mimo że małe drzewko. A miało się nie przyjąć bo króliki obgryzają :evil_lol:

Posted

Ja już bym chciała, żeby ogród był zrobiony i żeby mogła posadzić maliny, wiśnie i morwę :loveu:
A tak, to szkoda, żeby rosły, a potem przy przesadzaniu "umarły" :(

Posted

[quote name='magdabroy']Ja już bym chciała, żeby ogród był zrobiony i żeby mogła posadzić maliny, wiśnie i morwę :loveu:
A tak, to szkoda, żeby rosły, a potem przy przesadzaniu "umarły" :([/QUOTE]

No nam tak zginęły 2 brzoskwinie :-( A były bardzo smaczne.

Posted

Boję się, że go nigdy nie zrobimy :evil_lol:
Szkoda, że to nie sezon na maliny, bo bym teściowej ukradła jak będziemy w PL i zrobiła jakieś słoiki dla młodego :D

Posted

[quote name='magdabroy']Boję się, że go nigdy nie zrobimy :evil_lol:
Szkoda, że to nie sezon na maliny, bo bym teściowej ukradła jak będziemy w PL i zrobiła jakieś słoiki dla młodego :D[/QUOTE]

Ja lubię ciasta z malinami :loveu: A taki zacięcie do roboty macie? :lol:

Posted

[quote name='marta1624']Ja lubię ciasta z malinami :loveu: A taki zacięcie do roboty macie? :lol:[/QUOTE]

Brak czasu :roll:
A jak już jakaś chwila jest, to robimy coś wewnątrz domu, bo to jest ważniejsze niż ogród ;)
A jak już się weźmiemy za ogród, to trzeba go skończyć ;) A nie zostawiać w połowie rozwaloną robotę :roll:

Posted

[quote name='dOgLoV']A jaka ja pieknie kwitnącą magnolie wczoraj widziałam na jednej posesji po drodze :crazyeye: normalnie cudo :loveu:[/QUOTE]

Ja magnoli nie chcę, bo ona jest ładna tylko przez chwilę, jak kwitnie i koniec :eviltong:

Posted

[quote name='marta1624']My dzisiaj kupiliśmy migdałka na pniu, dużego. Teraz tylko gdzie go wsadzić :hmmmm:[/QUOTE]

W doniczkę :evil_lol:
W moim mieście, jest ulica cała obsadzona migdałkiem na pniu :loveu: Jakieś 200m tylko takie drzewa :) O tej porze roku, to wygląda cudnie :loveu:
A jak byłam gówniarą, to chodziłam urywać gałęzie i przynosiłam do domu, do wazony :)

Posted

[quote name='magdabroy']W doniczkę :evil_lol:
W moim mieście, jest ulica cała obsadzona migdałkiem na pniu :loveu: Jakieś 200m tylko takie drzewa :) O tej porze roku, to wygląda cudnie :loveu:
A jak byłam gówniarą, to chodziłam urywać gałęzie i przynosiłam do domu, do wazony :)[/QUOTE]

No nasz jest duuuży, bo promocja była. Do auta nie chciał wejść :lol: I ma pełno pąków, jak się wszystkie rozkwitną to będzie śliczny :)

Posted

No co ja tu widze! Rozbierane fotki Theosia, rozmietoszony Lumpek i Tora jak zmokla kura. Plus małż puszczajacy pawie. Oj dzieje sie u was. ;) Zdrowka mezczyznom zycze. I szybszego kwitniecia malin w tym roku. To gdzie sie stawic na zbieranie malin? :evil_lol:

Posted

[quote name='Franca81']No co ja tu widze! Rozbierane fotki Theosia, rozmietoszony Lumpek i Tora jak zmokla kura. Plus małż puszczajacy pawie. Oj dzieje sie u was. ;) Zdrowka mezczyznom zycze. I szybszego kwitniecia malin w tym roku. To gdzie sie stawic na zbieranie malin? :evil_lol:[/QUOTE]

Dzięki ;)
A zbiór malin w Źlinicach, 10km od Opola ;)

[quote name='agutka']taki migdałowiec wytrzymuje mrozy?[/QUOTE]

Powinien wytrzymać :)