Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='agaga21'])
lenka też używa takich widelczyków deserowych. te plastikowe-dziecięce się nie sprawdziły, bo z nich więcej spadało, nim dotarło do buźki ;)

Ja kupiłam (w Lidl'u albo Aldi'm :hmmmm:) taki zestaw dla dzieci z wizerunkami postaci z Epoki Lodowcowej ;)
Wcześniej miał właśnie plastikowe, które mu moja siostra kupiła, to tak naprawdę, tylko z łyżeczki korzystaliśmy ;)

[quote name='dOgLoV']słodziaczek :loveu:

http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/Album/album2/DSC_5826_zps60803608.jpg :loveu::loveu::loveu:

Dziękuję ;)

[quote name='marta1624']Niedobra mama nie daje Theosiowi jeść samemu zupy :mad: Ciekawe czemu :evil_lol:

Wolę się dłużej cieszyć czystym dzieckiem :eviltong:

[quote name='marta1624']Dobranoc Magda :)

Była bardzo dobra :)

[quote name='dOgLoV']pewnie znowu przegapiłam posta że idziesz więc dobranoc ;)

Nic nowego :evil_lol:

[quote name='kalyna']Oczywiście potwierdzam :eviltong:
Galerie biegusiem zakładaj ;)

Dzięki Alinko :loveu:
No to Marta, ręki mi nie upierdzielisz :eviltong:

Ktoś chce mojego kota?? Oddam go i jeszcze dopłacę ;)
Jak on mnie ostatnio wkurza z jedzeniem :angryy:
Zrobił się taki wybredny, że nic, tylko go przerobić na kotlety :evil_lol:
Rano daję mu saszetkę Animondy w sosie. Ma coś ponad 30% mięsa. Więc niby dość fajna karma, ale zawsze może być lepsza. Jakiś czas temu, kupiłam mu puszku Grau, które mają ponad 70% mięsa, więc już rewelacja :multi: Ale nie dla mojego kota :nonono2: Puszka była w postaci mielonki, a nie sosu i przy drugiej puszce odmówił jedzenia :mad: Jego strata, puszki zjadła Tora ;)
Przedwczoraj byłam kupić mu nową kuwetę, piasek, no i jedzonko. Tradycyjnie zrobiłam zapas Animondy. Ale znalazłam też saszetki Animondy, które mają 49-55% mięsa, do tego rosół i ser albo jakiś inny dodatek ;) Kupiłam mu 4 różne smaki. Wczoraj otworzyłam i byłam zaskoczona (pozytywnie), bo w saszetce normalne kawałki mięsa, a nie porobione jakieś "krokieciki". I co Lumpek na to? Wypiął się i tyle :mad: Wczoraj, przez cały dzień zjadł tylko pół takiej saszetki (czyli 50g), a dziś nawet nie podchodzi do miski, bo ma drugą połowę tej saszetki.
Człowiek chce mu dogodzić, szuka karmy, która ma jak najwięcej mięsa...A on ma to w dupie :mad:

Posted

marta1624 napisał(a):
Hejka Magda :) kalyna no dzięki :eviltong: Ale Marta nie potwierdziła :eviltong:

Doberek :)
Spokojnie, jeszcze Marta potwierdzi :eviltong:

Posted

magdabroy napisał(a):

Ktoś chce mojego kota?? Oddam go i jeszcze dopłacę ;)
Jak on mnie ostatnio wkurza z jedzeniem :angryy:
Zrobił się taki wybredny, że nic, tylko go przerobić na kotlety :evil_lol:
Rano daję mu saszetkę Animondy w sosie. Ma coś ponad 30% mięsa. Więc niby dość fajna karma, ale zawsze może być lepsza. Jakiś czas temu, kupiłam mu puszku Grau, które mają ponad 70% mięsa, więc już rewelacja :multi: Ale nie dla mojego kota :nonono2: Puszka była w postaci mielonki, a nie sosu i przy drugiej puszce odmówił jedzenia :mad: Jego strata, puszki zjadła Tora ;)
Przedwczoraj byłam kupić mu nową kuwetę, piasek, no i jedzonko. Tradycyjnie zrobiłam zapas Animondy. Ale znalazłam też saszetki Animondy, które mają 49-55% mięsa, do tego rosół i ser albo jakiś inny dodatek ;) Kupiłam mu 4 różne smaki. Wczoraj otworzyłam i byłam zaskoczona (pozytywnie), bo w saszetce normalne kawałki mięsa, a nie porobione jakieś "krokieciki". I co Lumpek na to? Wypiął się i tyle :mad: Wczoraj, przez cały dzień zjadł tylko pół takiej saszetki (czyli 50g), a dziś nawet nie podchodzi do miski, bo ma drugą połowę tej saszetki.
Człowiek chce mu dogodzić, szuka karmy, która ma jak najwięcej mięsa...A on ma to w dupie :mad:

A którą Animondę dajesz??
Moje koty przepadają za Animondą, to właściwie jedyna karma którą zjadają ze smakiem, szczególnie Inka ;) Czasem z royala coś skubną, ale generalnie za mokrym nie są ;)

A może dawaj mu poprostu surowe mięso??
Z tego co czytałam to on jest bezzębny więc w grę może by choc wchodziły mielonki??

Posted

Hmm ja też się starałam psom dogodzić, zmieniłam (dawno temu :)) karmę na orijen, a psy miały go w nosie :shake: a teraz jak dam puszkę animondy, to powąchają i odchodzą. Ale to nic, ja niedobra pani jestem, nie chcą to nie będą głodne chodzić :evil_lol:

Posted

[quote name='Yuki_']Bosze... Ile nagadane beze mnie. :mdleje: :mad:
Dawaj kota, ja ci dam Trijke z cieczka i tabletkami antykonceptyjnymi,ale za to nie narzeka na jedzenie :evil_lol:

Dawaj ;) Rujka się skończy, to ją ciachnę i będzie po kłopocie :)

[quote name='Majkowska']A którą Animondę dajesz??
Moje koty przepadają za Animondą, to właściwie jedyna karma którą zjadają ze smakiem, szczególnie Inka ;) Czasem z royala coś skubną, ale generalnie za mokrym nie są ;)

A może dawaj mu poprostu surowe mięso??
Z tego co czytałam to on jest bezzębny więc w grę może by choc wchodziły mielonki??

Taką:
http://www.pokarmdlakotow.pl/media/products/cec7a1f6509945f18d766362e6112079/images/thumbnail/big_animonda-rafine-soupe-adult-drob-w-sosie-curry-saszetka-100g.jpg?lm=1374029856
A przerabiałam też taką:
http://fionka.pl/_var/gfx/a79d50a8ec774d28f07af36d0d7ba526.jpg
A ta co kupiłam we wtorek, to taka:
http://p.animalia.pl/img/produkty/zoomy/animonda/saszetka_deluxe.jpg

Chciałam go przerzucić ta barf, ale on nie chce jeść żadnych suplementów :shake:
A na samym mięsie, nie powinien być :roll:

[quote name='marta1624']Hmm ja też się starałam psom dogodzić, zmieniłam (dawno temu :)) karmę na orijen, a psy miały go w nosie :shake: a teraz jak dam puszkę animondy, to powąchają i odchodzą. Ale to nic, ja niedobra pani jestem, nie chcą to nie będą głodne chodzić :evil_lol:

Ja też jestem podła, bo nic innego nie dostanie, dopóki nie zje tego co ma w misce :mad:

[quote name='agutka']Doberek :p

Doberek :)

[quote name='marta1624']Może nie :eviltong:

Tak :eviltong:

[quote name='kalyna']a już myślałam, że go zaczęłaś czytać :hmmmm:
skąd to mi się ubzdurało... :roll:

A to ja nie wiem :eviltong:

Posted

Wcale nie wystarczająca :mad: Jaka Torka dostojna w tych szelach (Kaja ma podobne, tylko czerwone :p). I jak zwykle piłeczka patyk :loveu: A Theoś jak zwykle ślicznie :) I jaki zadowolony (PS. Zamiast konika to bardziej cieszy się z opony pod :lol:). I jaka "łopata" do piasku :lol:

Posted

Na dziś, nie przewiduję więcej zdjęć :eviltong:
Tora była wczoraj nie do zajechania :roll: Na plac zabaw, biegła przy rowerze 20min., potem biegała za piłką i droga powrotna, znowu 20 min. przy rowerze. Wpuściłam ją na podwórko, myślałam, że poleci do miski z wodą. A ona poleciała, ale po piłkę :mad::mdleje:
Theoś lubi opony, narzędzie itp. Na zajączka planujemy mu kupić jakieś zabawkowe śrubokręty, wkrętarkę i tego typu zabawki :)

Posted

magdabroy napisał(a):
Tora była wczoraj nie do zajechania :roll: Na plac zabaw, biegła przy rowerze 20min., potem biegała za piłką i droga powrotna, znowu 20 min. przy rowerze. Wpuściłam ją na podwórko, myślałam, że poleci do miski z wodą. A ona poleciała, ale po piłkę :mad::mdleje:
Theoś lubi opony, narzędzie itp. Na zajączka planujemy mu kupić jakieś zabawkowe śrubokręty, wkrętarkę i tego typu zabawki :)

Hehe to Tora wytrzymała bestia :evil_lol: A z tymi zabawkami to fajny pomysł, zwłaszcza jak lubi :p

Posted

magdabroy napisał(a):

Pańcia chciała zajechać Torcię a tu niespodzianka :diabloti:

Posted

marta1624 napisał(a):
Hehe to Tora wytrzymała bestia :evil_lol: A z tymi zabawkami to fajny pomysł, zwłaszcza jak lubi :p

Bardzo lubi :)
Ma co prawda dużo zabawek, ale nie tego typu :shake: Więc mój mały majsterkowicz, powinien cieszyć się z zająca :grins:

Niufciak napisał(a):
Pańcia chciała zajechać Torcię a tu niespodzianka :diabloti:

Ona jest nie do zajechania :diabloti:

Posted

[quote name='unikatowydiament']nie wystarczy:mad:

Dziś więcej nie dam :eviltong:

[quote name='agutka']a co ty dzieciaka oponą karmisz??:diabloti: http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/Album/album2/DSC_5832_zpsa1707044.jpg

jaka ta twoja Tora jest puszysta:loveu: płuczesz ją w perwolu:cool3:

Sam się karmi :evil_lol:

No właśnie muszę pomyśleć o jakiejś kąpieli, bo od jesieni nie kąpana :roll:
Ona się sama płucze, w jeziorach :D

Posted

magdabroy napisał(a):
Dziś więcej nie dam :eviltong:

Sam się karmi :evil_lol:

No właśnie muszę pomyśleć o jakiejś kąpieli, bo od jesieni nie kąpana :roll:
Ona się sama płucze, w jeziorach :D

Nie przejmuj się, moja była myta w lato :p Ale Kaja też się sama płucze :lol:

Posted

magdabroy napisał(a):

to na pewno będzie się cieszyć.. od kuzynki dziecko już drugi komplet jedzie, bo pierwszy poległ :evil_lol:
A wiertarkę to kupcie z silniczkiem i plastikowymi wiertłami, zabawa przednia :loveu:

Jak będziesz kąpać Torę to podrzucę Sonię.. aż mnie trzęsie na samą myśl, aby ją wykąpać... choć pójdzie z nią łatwiej niż z G.

Buu musiałaś, musiałaś dać zdjęcie Tory w szelkach :placz:

Posted

marta1624 napisał(a):
Nie przejmuj się, moja była myta w lato :p Ale Kaja też się sama płucze :lol:

Chyba kąpiel czeka Torę w niedzielę :diabloti:
Mamy mieć 19'C, więc idealnie, żeby zmoczyć jej dupsko :evil_lol:

kalyna napisał(a):
to na pewno będzie się cieszyć.. od kuzynki dziecko już drugi komplet jedzie, bo pierwszy poległ :evil_lol:
A wiertarkę to kupcie z silniczkiem i plastikowymi wiertłami, zabawa przednia :loveu:

Jak będziesz kąpać Torę to podrzucę Sonię.. aż mnie trzęsie na samą myśl, aby ją wykąpać... choć pójdzie z nią łatwiej niż z G.

Buu musiałaś, musiałaś dać zdjęcie Tory w szelkach :placz:

Chyba moja bratowa, a Theosia chrzestna będzie mu na zająca takie coś kupować ;) Dziś pytała co ma mu kupić, no to jej podsunęłam pomysł ;)

Dawaj Soniuchę i Gandzika ;) Ja lubię kąpać psy :)

Wybacz :modla: