*Magda* Posted June 10, 2014 Author Posted June 10, 2014 kalyna napisał(a):Ja pierwszą komórkę miałam na współkę z rodzicami :mdleje: Zanim ja się "dorobiłam" komórki, to Bogdan pisał czasem sms'y do mnie na komórkę mojego brata ;) Kiedyś wysłał mu sms'a o treści "Kocham Cię! Ale nie Ciebie szwagier, tylko Twoją siostrę" :evil_lol: dOgLoV napisał(a):u nas nie lało a dzisiaj tylko 34 stopnie :lol: Tylko :D Ty$ka napisał(a):Witamy w ten upiornie upalny dzień. Hejka :) Quote
marta1624 Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 magdabroy napisał(a):Zanim ja się "dorobiłam" komórki, to Bogdan pisał czasem sms'y do mnie na komórkę mojego brata ;) Kiedyś wysłał mu sms'a o treści "Kocham Cię! Ale nie Ciebie szwagier, tylko Twoją siostrę" :evil_lol: Tylko :D Hejka :) Bogdan genialnie pisał :D Quote
*Magda* Posted June 10, 2014 Author Posted June 10, 2014 marta1624 napisał(a):Bogdan genialnie pisał :D Nadal genialnie pisze ;) Np. wczoraj wrócił z pracy coś koło 19:30 i pod domem wysłałam mi wiadomość "siemka" :diabloti: Quote
*Magda* Posted June 10, 2014 Author Posted June 10, 2014 dOgLoV napisał(a):fajnie tak hehe :evil_lol: marta1624 napisał(a):Ma poczucie humoru :D Czasem mu się uda :D Quote
marta1624 Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 Czasami :D On się stara a ty że tylko czasami :eviltong: Quote
*Magda* Posted June 10, 2014 Author Posted June 10, 2014 marta1624 napisał(a):Czasami :D On się stara a ty że tylko czasami :eviltong: Bo stara się czasami :eviltong: Quote
marta1624 Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 magdabroy napisał(a):Bo stara się czasami :eviltong: Ale sobie żonę wybrał :D Quote
*Magda* Posted June 10, 2014 Author Posted June 10, 2014 marta1624 napisał(a):Ale sobie żonę wybrał :D Wymagającą :diabloti: Quote
3 x Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 magdabroy napisał(a):Nadal genialnie pisze ;) Np. wczoraj wrócił z pracy coś koło 19:30 i pod domem wysłałam mi wiadomość "siemka" :diabloti: widzisz a ja dzisiaj Gremowi napisałam (mając go w zasięgu wrzoku jak wracał z pracy a ja szłam z psami): "kup jajka" i teraz nie mam w czym na jutro schabowych sponiewierac Quote
Pani Profesor Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 w mleku :diabloti: ja jestem sierotą i zapominam zawsze czegoś dokupić, więc patenty "zamiast" mam opracowane na wszystko ;) moczy się schab w mleku i w bułę, da radę zrobić z tego panierkę :) Quote
*Magda* Posted June 11, 2014 Author Posted June 11, 2014 3 x napisał(a):widzisz a ja dzisiaj Gremowi napisałam (mając go w zasięgu wrzoku jak wracał z pracy a ja szłam z psami): "kup jajka" i teraz nie mam w czym na jutro schabowych sponiewierac To teraz swoje niech da :diabloti: Pani Profesor napisał(a):w mleku :diabloti: ja jestem sierotą i zapominam zawsze czegoś dokupić, więc patenty "zamiast" mam opracowane na wszystko ;) moczy się schab w mleku i w bułę, da radę zrobić z tego panierkę :) W mleku jak najbardziej ;) Jak jeszcze mieszkałam z rodzicami i braćmi, to np. krokiety były moczone w jajku+mleku ;) Bo ja robiłyśmy z mamą krokiety na święta, to zaraz leciało jakieś 50szt. A żeby to wszystko dać w panierkę, to z 10 jaj albo i więcej by trzeba było :roll: Więc były ze 3 jaja i dolewka mleka :) Quote
3 x Posted June 11, 2014 Posted June 11, 2014 Pani Profesor napisał(a):w mleku :diabloti: ja jestem sierotą i zapominam zawsze czegoś dokupić, więc patenty "zamiast" mam opracowane na wszystko ;) moczy się schab w mleku i w bułę, da radę zrobić z tego panierkę :) magdabroy napisał(a):To teraz swoje niech da :diabloti: W mleku jak najbardziej ;) Jak jeszcze mieszkałam z rodzicami i braćmi, to np. krokiety były moczone w jajku+mleku ;) Bo ja robiłyśmy z mamą krokiety na święta, to zaraz leciało jakieś 50szt. A żeby to wszystko dać w panierkę, to z 10 jaj albo i więcej by trzeba było :roll: Więc były ze 3 jaja i dolewka mleka :) jeszcze fajnie by było jakbyśmy mleko mieli tez jak mam to robię z domieszką mleka ale teraz ani jajek ani mleka dokupimy albo będzie chab grillowany ;) Quote
Pani Profesor Posted June 11, 2014 Posted June 11, 2014 polecam patent na dziwaczne (trochę sztuczne) danie ze schabu, tż to serwuje i nigdy nie mówi w czym to jest, żeby się ludzie nie zrazili :eviltong: trzeba potłuc schab jak na kotlety, ale bardziej - niemal na przezroczysto i pokroić w mniejsze kawałki niż schaboszczak, następnie..posypać zupką typu "gorący kubek" (tak! najlepiej cebulową albo serową) i smażyć w dużym tłuszczu partiami, a na koniec wrzucić wszystkie naraz na patelnię, posypać resztą zupy (albo nową paczką), dolać odrobinkę wody i dusić - wychodzą takie płatki schabowe w sosie o smaku zupki, do tej pory nikt się nie pokapował, czym jest przyprawa ;) wychodzi pycha, no ale jednak chemiczne :eviltong: Quote
Pani Profesor Posted June 11, 2014 Posted June 11, 2014 http://smaker.pl/przepis-schab-w-sosie-cebulowym,32146.html tu jest przepis na pieczoną wersję ze śmietaną, ta tż-ta jest 'uboższa', ale smakuje jak bitki w sosie więc serio polecam, mało składników i szybko się robi ;) Quote
agaga21 Posted June 11, 2014 Posted June 11, 2014 Pani Profesor napisał(a):polecam patent na dziwaczne (trochę sztuczne) danie ze schabu, tż to serwuje i nigdy nie mówi w czym to jest, żeby się ludzie nie zrazili :eviltong: trzeba potłuc schab jak na kotlety, ale bardziej - niemal na przezroczysto i pokroić w mniejsze kawałki niż schaboszczak, następnie..posypać zupką typu "gorący kubek" (tak! najlepiej cebulową albo serową) i smażyć w dużym tłuszczu partiami, a na koniec wrzucić wszystkie naraz na patelnię, posypać resztą zupy (albo nową paczką), dolać odrobinkę wody i dusić - wychodzą takie płatki schabowe w sosie o smaku zupki, do tej pory nikt się nie pokapował, czym jest przyprawa ;) wychodzi pycha, no ale jednak chemiczne :eviltong:Brzmi nnieźle! Ja uwielbiam serową, muszę kiedyś spróbować :) Magda u was tez taki skwar? Quote
Pani Profesor Posted June 11, 2014 Posted June 11, 2014 kradzione od nieteściówki, na bank :diabloti: ale ogólnie fajnie mieć gotującego chłopa, zawsze można liczyć na jakiś obiadek w razie mi się nie chce robić ;) Quote
*Magda* Posted June 11, 2014 Author Posted June 11, 2014 agaga21 napisał(a): Magda u was tez taki skwar? Dziś niby tylko 24'C, ale i tak w słońcu nie da się usiedzieć :shake: A ja mam tyle do roboty w ziemi przed domem :mad: Poszłam tylko położyć folię, a już czuję, że pora iść pod prysznic :oops: A jutro jadę po jakieś kwiaty i korę, żeby to skończyć ;) Do soboty chciałabym wszystko zrobić-zobaczymy czy się uda ;) Quote
Recommended Posts