Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja się na astach też nie znam, ale wszedzie piszą,że one są bardzo żywiołowe i takie tez widziałam w schronie, skakały jak na sprężynie w kojcach a na smyczy to jedna taka mała Pyza ciągnęła jak lokomotywa. Nasz dogo astka na pewno ma charakter argentyński i za to dam sobie uciąć głowę.Apropos głowy to wklejam dla porównania różne , oraz moją osobistą
Bazylia

Bazylek( chyba się nie pogniewasz Bazylku za bezprawne użycie twojej podobizny?:lol:)

Tora

Cudzy amstaf zwinięty z sieci:oops:( jakby co to link lumisfera.pl)

Wygląda jakby nasze dogi miały trochę krótsze pyski, ale z drugiej strony maja podobny do BAzylii wyraz "twarzy" .Amstaf wygląda bardziej "amstafowato"( cokolwiek to znaczy:eviltong:)
Jak zwał tak zwał, ale ja bym się przy dogu kompaktowym upierała jednak

• Replies 494
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zapomniałam wcześniej podziękować Jaszy za info na bullach i ściąganie cioteczek astowych.Dzięki dobra kobietko :hand:
Serdecznie dziękuje też Buell- (a ty jesteś chłopak czy dziewczynka bo się rozeznać nie moge?;).Tak czy śmak, kawał roboty z przeklejeniem wszystkich ważnych informacji i tylu zdjęć na astkowe fora. Każda pomoc jest dla Bazylii nieoceniona.Thanks a loooooooot:klacz:,

Posted

[quote name='Jasza']Ja na metamorfozach znalazłam jeszcze taką małą: ( była na DT u CoolCaty):[/QUOTE]

sliczna, ciekawe jaka byla duza, bo z fotki nie widac

Posted

[quote name='agaga21']wspaniała psinka! jakiej pomocy jej trzeba(poza domem oczywiście)?[/QUOTE]

Przydalaby sie dobra karma ( Pro Plan z lososiem, Arion z ryba ), bedzie w schronisku podawana. 16 marca Bazylia bedzie u weta, to tez koszt. Wiec kazda zlotowka sie liczy.

Posted

Jestem dziś na chwilę, jutro wyjeżdżam, wracam w sobotę. Jak uda mi się gdzieś w międzyczasie dorwać komp z netem to się odezwę.

Przypominam, że duża-mała nie ma chwilowo allegro. Poprzednie się skończyło, co pisać w nowym?

Posted

[quote name='VitisVini'] Buell- (a ty jesteś chłopak czy dziewczynka bo się rozeznać nie moge?;).Tak czy śmak, kawał roboty z przeklejeniem wszystkich ważnych informacji i tylu zdjęć na astkowe fora. Każda pomoc jest dla Bazylii nieoceniona.Thanks a loooooooot:klacz:,[/QUOTE]
Hihihi...
Ciągle to samo...
Wystarczy popatrzeć na fotki - FACET jestem ...

Posted

Z tych metamorfoz to białe cudeńko to chyba trochę wybielone w photoshopie bo niemożliwe,żeby takie śmietankowe było że aż palce lizać. Ale ja znowu powiem- że wygląda amsatfowato- nie umiem tego wrażenia sprecyzować, ale jakoś im inaczej z oczu patrzy.
Buell- tak podejrzewałam, bo napisałeś ("szukaŁEM) ale faktycznie nie nie zwróciłam uwagę na zdjęcie. To forum jednak jest mocno sfeminizowane i faceci to rzadkość, a jeszcze tacy co wątek zrobią to wow!
( przepraszam was kobitki, tak to jest, że jak my coś robimy to norma, a jak faceci to zaraz wow;) )
Hej Buell a widziałeś taki program Miami Ink Rescue Team? Tacy wielcy , cali w tatuażach faceci działający jako ochotnicza straż dla zwierząt.No coś pięknego:evil_lol: Przydałby się taki zespół w Polsce.

maciaszku to z allegro chyba się wstrzymamy do 16 marca, jak po wecie będzie już coś wiadomo.Może ją trochę odpicujemy też do tego czasu.

Dobra idę dalej walczyć z tym bazarkiem dal Bazylii, najgorsze te zdjęcia i opisy, strasznie czasochłonne.Potem będziecie musieli coś kupić bo sie wkurzę...:diabloti:

Posted

[quote name='VitisVini']Potem będziecie musieli coś kupić bo sie wkurzę...:diabloti:[/QUOTE]No ładnie.... jeszcze bazarku nie zrobiła a już groźby uskutecznia :eviltong:.

Posted

[quote name='maciaszek']Przypominam, że duża-mała nie ma chwilowo allegro. Poprzednie się skończyło, co pisać w nowym?[/QUOTE]

może poczekajmy do konsutlacji z wetem - musimy wiedzieć co z nią jest

piękne te białasy - dla mnie różnica pomiędzy astem a naszą Bazylką polega na tym, że Bazylka jest taka bardziej elegancka w porównaniu z nimi, bardziej subtelna - nie jest taka wałkowata jak one. Nie jest też tak głupkowato radosna - jest jakby zamyślona, ucieka gdzieś w swój świat, podczas gdy asty są zawsze "goodfellow". Nie obrażam żadnej z ras - tak je odbieram
To tak jak bouvier i czarny terier rosyjski - dla niektórych to samo, a jednek - jeden jest krowiarzem a drugi arystokratą. I tak jest z naszą Bazylką. Ona jest błękitna na tle astów

Posted

Buell, przez ciebie jeszcze będę musiała zmienić zdanie o polskim rodzaju męskim:???:
A miałam takie ugruntowane poglądy...:evil_lol:

Tymczasem KUP PAN CEGŁĘ czyli link do bazarku mojego
[FONT=Arial]http://www.dogomania.pl/threads/203932-Bi%C5%BCuteria-r%C4%99kodzie%C5%82o-dla-Bazylii-czyli-b%C4%85d%C5%BC-pi%C4%99kniejsza-na-wiosn%C4%99!-Do-20.03-godz.20?p=16474018#post16474018[/FONT]

Strasznie duże zdjęcia mi wyszły, nie mam wprawy.Chyba tego nie wywalą???:placz:

No nic. Właźcie i róbcie PR ,marketing i reklamę- o tak mniej więcej :sweetCyb::lol:

Posted

U nas juz dzis wyyraznie bylo czuc wiosne w powietrzu. Jutro tez ma byc ladnie. Tak wiec spacerek z zapowiada sie slicznie. Beda foty, filmiki. Niech ten powiew wiosny bedzie zwiastunem zmian w zyciu Bazyli....Trzymam za to mocno kciuki.

Posted

[quote name='VitisVini']Buell, przez ciebie jeszcze będę musiała zmienić zdanie o polskim rodzaju męskim:???:
A miałam takie ugruntowane poglądy...:evil_lol:

Tymczasem KUP PAN CEGŁĘ czyli link do bazarku mojego
[FONT=Arial]http://www.dogomania.pl/threads/203932-Bi%C5%BCuteria-r%C4%99kodzie%C5%82o-dla-Bazylii-czyli-b%C4%85d%C5%BC-pi%C4%99kniejsza-na-wiosn%C4%99!-Do-20.03-godz.20?p=16474018#post16474018[/FONT]

Strasznie duże zdjęcia mi wyszły, nie mam wprawy.Chyba tego nie wywalą???:placz:

No nic. Właźcie i róbcie PR ,marketing i reklamę- o tak mniej więcej :sweetCyb::lol:

oczywiście nic ''facetowego''...
zawsze jednak coś na prezent komuś by sie nadalo, jednak dzień kobiet już byl...

Posted

Bylimy w schronie dziś.Bazylka zjadła konia i kopyta, faktycznie to już łakomstwo.Uszy nadal w tym samym stanie, ani gorzej ani lepiej.Jutro wkleję zdjęcia i napisze coś więcej bo dziś już padnięta jestem

Buell- a rozważałes te klipsy na śrubki ?;) Bardzo niekonwencjonalna ozdoba dla niekonwencjonalnego faceta:lol:

Miłej niedzieli Kochani!

Posted

Nie mogłam się powstrzymać:lol:

United Colors Of Benetton

Czarna jest tez do adopcji.Bardzo łagodna, śliczna suczka. Razem z Bazylką są dla siebie jakby stworzone.

PS.Ta piękna dziewczyna na zdjęciu to nie ja niestety ;)