Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ten Borasol to 3% kwas borowy- bakterio i grzybobójczy.Znalazłam w sieci za 2,8 zł faktycznie i to dla ludzi jest . Kurcze na ogon Bazyli może by się nadawał, ale żeby do uszu wlewać??? To pierwsze słyszę-chociaż jestem jak najbardziej za mniej konwencjonalnymi metodami. Kiedyś udało się takimi wyleczyć psa ( i za grosze w dodatku) z tak zaawansowanej nużycy, że pozostawało tylko uśpienie, veci nie dawali żadnych szans.
Podpytam jeszcze w aptece a potem na moim króliku doświadczalnym wypróbuję:roll:, biedna Tora, ale ona ma więcej uszu dostępnych i od razu byłoby widać jakby jakaś reakcja alergiczna wystąpiła.
Wczoraj trenowałam z bandażowaniem ogona, ale nic z tego, odsupłuje.Za to plaster jej nie przeszkadzał, tylko,ze przykleił się tak mocno,ze musiałam go razem z sierścią potem odciąć:crazyeye:

No to tyle na razie. Co do karmy to "zgubiłam się" i sama nie wiem co i jak, Ale jest jeszcze chwila na pomyślunek. Chciałbym jeszcze z tych pieniędzy kupić maść, Panalog albo Orimedyl, bo panalog 40 zł kosztuje, taka mała tubka, a już cały Torciowy zapas na czarną godzinę zużyłam:oops:

Aga to nie ja tylko Bazylka ciągała mnie po tych polach, a dodatkowo szedł z nami jeszcze Aksel, buldogo-ast i mieli my stracha :lol: Szkoda,że jakoś nie poznałyśmy sie przy tej okazji.Next time na pewno się uda.

Acha, maciaszku piszesz 154 zl za 16, 5 kg? I to ta z łososiem jest? To byłoby fajnie i w miare tanio, to kupmy i już:lol:

• Replies 494
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziewczyny - kupujcie Purine Proplan z łososiem dla dużych psów
Dostanie ją jak skończy się royal

Preparat do ucha ma zamówiony - OTOMAX (39,00 zł.) tylko jest problem z odbiorem i dostaczeniem do schronu - do stosowania raz dziennie, więc super

wizyta u weta kosztowała 143 zł.
wymaz, jak pisałam wcześniej - 49,68

Posted

To ja w takim razie zamawiam ten worek karmy w Krakvecie na siebie, nie ma sensu przelewać pieniędzy w tę i z powrotem,a potem przekażę ją/go fundacji, wy potwierdzicie ładnie , że dostaliście:lol: , ja wkleję fakturę swoją tu na wątek.Reszta kasy z bazarku zostanie przelana na konto fundacji. Może być?
Ten lek na uszy chyba też jakoś damy radę odebrać, ale do schronu dopiero w sobotę bym zawiozła.

Posted

Maciaszku chyba jeszcze chwilkę można się wstrzymać, szczególnie, że sama masz tyle roboty do opędzenia.Jutro może nowe zdjęcia porobię, i też chciałam wreszcie usiąść spokojnie i coś pomyśleć, żeby jakiś pomysł na te ogłoszenia ci poddać, to łatwiej by było we dwie głowy coś napisać. Chociaż tamto poprzednie z allegro było dobre, może tylko jakiś drobny retusz, trochę krótsze według mnie mogłoby być bo albo ktoś załapie się na pierwsze kilka akapitów albo i tak nie będzie czytał do końca.Nowe zdjęcia by wybrać można. To będe myśleć w niedzielę wieczór a potem się skonsultujemy.

Posted

Bazylka w realu schudła- bo wysmykneła się z obroży i dała nogę, na szczęście złapała ją dziewczyna od astów.I ma brzydkie, za przeproszeniem uszu Państwa, kupki.Trochę jakby rozwolnienie.
Oczy i uszy fajne, szczególnie z uszu byłam zadowolona.Smarowidło odbierzemy dopiero w poniedziałek niestety.
Mamy podejrzenie, że rani sobie ten ogon podczas przechodzenia przez ten właz na zewnętrzny boks.On jakoś ciężko chodzi i może po prostu przytrzaskuje sobie nim końcówkę ogona?:cool3:
Dziewczyna od astów stwierdziła,że Bazylka jak najbardziej na DA się nadaje bo wcale niepodobna z charakteru do tamtejszych astów i z wyglądu też nie za bardzo jej z astami po drodze.
Poza tym było zimno, padał śnieg i jakoś chandrę wszyscy mieliśmy od tego.

Posted

Z bazarku uzbierało się 252 zł, z tego kupiłam karmę za 154 zł a resztę, dla równego już rachunku 100zł, przelałam właśnie na konto Iry.
Potwierdźcie dziewczyny jak dojdzie.
Faktury za karmę nie będę już wklejać, przeca to bez sensu, Beata napisała,że karme odebrała.

W sobotę i niedzielę schronisko ma drzwi otwarte i nie będzie można wychodzić z psami, ale chociaż uszy wyczyścimy i zakroplimy.
Ciągle myślę o tym allegro ale coś też weny nie mam :-(.Niech się w końcu ociepli, to może mi jakieś endorfiny wykiełkują w mózgownicy.

Posted

maciaszek napisał(a):
Zależy dla kogo, niektórych ten stan rzeczy do szewskiej pasji doprowadza ;).

Najgorsze jest pierwsze 20 lat, potem to już się człowiek przyzwyczaja:lol:

maciaszek napisał(a):
Może zmienić tytuł z powrotem na doga argentyńskiego, skoro Bazylka mało amstafowata?

Ja jestem jak najbardziej "ZA".Jak się trochę Bazyla na tym łososiu podtuczy to może nie będzie sprawiać wrażenia takiego mikrusa.