Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bewarka napisał(a):
Ja mam najlepiej, bo od razu wiedziałam, że Iśka jedzie...:lol: :eviltong:

haha :D
to było bardzo trudne do przewidzenia xd ale zawsze się jeszcze mogę rozmyślic:eviltong:

Angi zapisałam :)

Posted

Ktoś mnie tu zapraszał, ja nie pojadę, nigdy nie byłam na obozach i nie potrafię się przełamać... to tak a propo nieśmiałych osób...
Angi jedziesz? Fajnie :D wiesz co... myśmy razem chyba do podstawówki chodziły, coś mnie olśniło...:lol:

Posted

Moje znajome próbują od tamtego tygodnia założyć konto na dogomanii, ale nie przychodzi im link aktywacyjny na e-maila...
Co mogą z tym zrobić?

Posted

Naklejka napisał(a):
Ktoś mnie tu zapraszał, ja nie pojadę, nigdy nie byłam na obozach i nie potrafię się przełamać... to tak a propo nieśmiałych osób...
Angi jedziesz? Fajnie :D wiesz co... myśmy razem chyba do podstawówki chodziły, coś mnie olśniło...:lol:

Też jestem nieśmiała ;D .
i raczej tak , jadę .. nie wiadomo co z będzie z moim kolanem :| :)
.. Do podstawówki powiadasz ? .. em .. Taak :D

Posted

Ppx napisał(a):
Moje znajome próbują od tamtego tygodnia założyć konto na dogomanii, ale nie przychodzi im link aktywacyjny na e-maila...
Co mogą z tym zrobić?

napisz do któregoś moda, może coś wiedzą.
a jeśli chcą jechac na zlot to na razie je mogę zapisac jako Twoje osoby towarzyszące ;)

Apropo nieśmiałych osób. Ja jestem nieśmiała, na prawdę. Nie wiem czy wszyscy to widzą, wiem że staram się to ukryc jak mogę. I walczę z tym ile mogę. Trzeba się przełamywac, samemu wynajdować sytuacje żeby się z czymś zmierzyć. Bo nieśmiałość ogranicza na prawdę w wielu kwestiach. I można nie osiągnąć czegoś na czym naprawdę nam zależy tylko dlatego że będziemy się bać konfrontacji. A potem będziemy tego żałować do końca życia. Gdybym się poddała mojej nieśmiałości to bym nie pojechała nigdy na żaden zlot, co za tym idzie nie poznałabym wspaniałych ludzi, z niektórymi jestem na prawdę bardzo blisko. Nie poszłabym na kurs fotografii, i tu bym straciła kolejnych świetnych znajomych, no i wiadomości które mi się przydadzą. A pomijając kwestię ludzi, straciłabym chyba całkowicie wiarę w siebie. Bo nigdy nie miałam o sobie dobrego mniemania, a nieśmiałość jeszcze bardziej to zabijała. Teraz jak już wiesz że jestem w stanie się przełamać kiedy chcę i że mi się to opłaca jest mi lepiej z samą sobą.
To tak nie apropo zlotu, tylko ogólnie. Musicie mi wybaczyć za off, czasem mam takie przemyślenia czy coś.

Zabijcie mnie tak przy okazji. Mam jutro sprawdzian ze stereometrii, nic nie umiem, a idę oglądać 'pamiętniki..' znów.. aaa

Posted

Avaloth.... my chyba podobne.... :D
Ale psy świetnie otwierają na ludzi, na spacerach poznaję nowe osoby, rozmawiamy, "jesteśmy na dzień dobry" :D

A jak z jedzeniem (dla nas) na takim zlocie... Bo z tym w moim przypadku mogą być problemy.... :roll:

Posted

Przepraszam za OFF ale też muszę to napisać.
Mimo, że na zlot nie jadę to się wypowiem co do tej nieśmiałości.
Ja też ZAWSZE byłam nieśmiała, zawsze się wstydziłam/bałam być w centrum zainteresowania, czy nawet wyjść na środek klasy i przeczytać cokolwiek (jakiś referat itp), wstydziłam się pierwsza podejść nawet do koleżanki z klasy, żeby ją o coś poprosić czy by mi nie pomogła w nauce i tak bym mogła wymieniać.
Odkąd poszłam do gimnazjum to ono kompletnie mnie zmieniło, otworzyło mnie, bo poznałam fajnych ludzi, występowałam na apelach śpiewając, mówiąc jakieś tam wiersze itd. Potrafię się raczej z każdym dogadać, czy ten ktoś ma 10 lat, czy jest w moim wieku, czy ma 30 czy 50 lat :-)
Teraz jestem w liceum i widzę, ze strasznie się zmieniłam, kiedyś nawet prawie NIC nie mówiłam, nie odzywałam się, a teraz no cóż nie można mnie zamknąć bo zawsze mam coś do powiedzenia :evil_lol: Jednych to już męczy moje gadanie, ale mam też parę osób, które lubią słuchać więc bardzo mnie to cieszy :lol:
Jak widać wszystko da się przezwyciężyć :-)

Posted

dog193 napisał(a):
Jedzenie? Eeee, co sobie ugotujesz/kupisz to będziesz jeść :diabloti: W większości przypadków są to dania błyskawiczne różnego rodzaju :D

i chleb pieczony na ogniu :evil_lol:

Posted

smaka mi robicie dziewczyny :loveu:

My dotrzemy (jakoś xd) ale zobacze jeszcze najwcześniej 12 więc jeden dzien czy dwa dni bd musieli nam zaklepać i wygrzać miejsce :eviltong:
Co do transportu to naprawdę nie wiem jak to będzie, czy brat pojedzie czy ni, a poza tym ktoś kto by sie chciał z nami zabrać musiałby jeden cenny dzien zlotu stracić :razz:

Posted

Albo weka pieczona, jeśli się orientujecie (bo jak się okazało- nie wszyscy wiedzą o istnieniu 'tego czegoś' :D).
Ja mądra ostatnio zapomniałam wziąć chleba i mleka, czyli najważniejszych produktów do przygotowania moich wykwintnych dań :razz:

Jeszcze raz mi ktoś napisze, że nie jedzie z powodu nieśmiałości...:mad: To normalnie jednego domku by się nie uzbierało jakby jechały same 'dusze towarzystwa' i nawet nie wiadomo czy byłoby to bezpieczne :eviltong:

Posted

jak można nie wiedziec o istnieniu weki:evil_lol:
a Tych moich znajomych to coś za dużo sie chętnych zrobiła cza im tak pdać, zę nie może az tak dużo ich jechać:evil_lol:

Posted

[quote name='Bewarka']Albo weka pieczona, jeśli się orientujecie (bo jak się okazało- nie wszyscy wiedzą o istnieniu 'tego czegoś' :D).
Ja mądra ostatnio zapomniałam wziąć chleba i mleka, czyli najważniejszych produktów do przygotowania moich wykwintnych dań :razz:

Jeszcze raz mi ktoś napisze, że nie jedzie z powodu nieśmiałości...:mad: To normalnie jednego domku by się nie uzbierało jakby jechały same 'dusze towarzystwa' i nawet nie wiadomo czy byłoby to bezpieczne :eviltong:
haha :D kto to miał problemy z weką, Ada ? :P

o tak, Dżasta zabij ! poszczuj swoim groźnym psem :D

[quote name='Tepes']jak można nie wiedziec o istnieniu weki:evil_lol:
a Tych moich znajomych to coś za dużo sie chętnych zrobiła cza im tak pdać, zę nie może az tak dużo ich jechać:evil_lol:

jak się okazało można :P

mogą se zrobić swój 'zlot osób towarzyszących Anuli' :D

Posted

vege* napisał(a):
Przepraszam za OFF ale też muszę to napisać.
Mimo, że na zlot nie jadę to się wypowiem co do tej nieśmiałości.
Ja też ZAWSZE byłam nieśmiała, zawsze się wstydziłam/bałam być w centrum zainteresowania, czy nawet wyjść na środek klasy i przeczytać cokolwiek (jakiś referat itp), wstydziłam się pierwsza podejść nawet do koleżanki z klasy, żeby ją o coś poprosić czy by mi nie pomogła w nauce i tak bym mogła wymieniać.
Odkąd poszłam do gimnazjum to ono kompletnie mnie zmieniło, otworzyło mnie, bo poznałam fajnych ludzi, występowałam na apelach śpiewając, mówiąc jakieś tam wiersze itd. Potrafię się raczej z każdym dogadać, czy ten ktoś ma 10 lat, czy jest w moim wieku, czy ma 30 czy 50 lat :-)
Teraz jestem w liceum i widzę, ze strasznie się zmieniłam, kiedyś nawet prawie NIC nie mówiłam, nie odzywałam się, a teraz no cóż nie można mnie zamknąć bo zawsze mam coś do powiedzenia :evil_lol: Jednych to już męczy moje gadanie, ale mam też parę osób, które lubią słuchać więc bardzo mnie to cieszy :lol:
Jak widać wszystko da się przezwyciężyć :-)

Aż tak nieśmiała to ja nie jestem :D Po prostu na początku trudno mi się odnaleźć w większej grupie, ale jak już się poznam ze wszystkimi to jest ok :)

Posted

Avaloth napisał(a):
haha :D kto to miał problemy z weką, Ada ? :P

A kto inny mógłby mieć z tym problemy:evil_lol::diabloti:
U mnie się na to mówi chleb pszenny a nie jakaś weka:P ale się nowego słowa nauczyłam:eviltong:

Swoją drogą też jestem nieśmiała :) :D

Posted

ja bo na śląsku to sie GODO a nie kurde mówi:diabloti:
weka jest fajno a nie jkiś chleb pszenny:evil_lol: abo karminadle abo lacie abo antryj i inne fajne słowa:diabloti:

Posted

[quote name='Tepes']
weka jest fajno a nie jkiś chleb pszenny:evil_lol: abo karminadle abo lacie abo antryj i inne fajne słowa:diabloti:

Chleb pszenny :evil_lol:
My też mamy różne fajne słowa:evil_lol:

Posted

Sweet napisał(a):
Chleb pszenny :evil_lol:
My też mamy różne fajne słowa:evil_lol:

np. porannik:evil_lol:

ja też lubię gwarę z gór ^^

Anula zabij mnie, zapomniałam co to było karminadel xdd
bij mnie laciem:loveu::diabloti: