Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trzeba zdobyć informacje nt. ewentualnego kolejnego domku, lub namiotów.
Myślę, że wtedy zobaczymy, jak będzie wyglądała sytuacja z osobami towarzyszącymi.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na ten moment cierpię na totalny brak kasy, więc zeby nie trzymac w niepewnnosci aktualnie jechac raczej nie mogę... moze cos sie zmieni jeszcze, mozecie mnie ewentualnie zapisac na bardzo rezerwową listę... :(

Posted

Ppx, kto tak pisał? Mnie przeszkadzają osoby towarzyszące, bo zajmują miejsce osobom z dogo. A to, że będą się nudzić to inna sprawa.

I jeśli jutro zdecydujemy, że osoby towarzyszące idą na listę rezerwową, to bez obaw - od Anuli (organizatorki) też się tam znajdą. Wyjątek stanowią Domixy i chłopaki od Anity - bo to trochę inna sytuacja.

Posted

Rahl napisał(a):

dog193 napisał(a):

I szczerze mówiąc wolę się na zlocie spotkać z Ulv na przykład, niż z czyjąś osobą towarzyszącą...

Racja!

Ja też się zgadzam, zresztą pisałam już to wyżej, a Ulv, w końcu, chętnie poznam na żywo :diabloti:

To czekamy, czekamy na ostateczne rozwiązanie, a najbardziej na poniedziałek/wtorek, kiedy będzie już wiadomo jak z domkami :)

Posted

anka11 napisał(a):
Ja też się zgadzam, zresztą pisałam już to wyżej, a Ulv, w końcu, chętnie poznam na żywo :diabloti:

To czekamy, czekamy na ostateczne rozwiązanie, a najbardziej na poniedziałek/wtorek, kiedy będzie już wiadomo jak z domkami :)

Oj, dziewczyny, zawstydzacie starą ciotkę ;)

Oczywiście jesli chodzi o ilośći rodzaj psów, jakie przywiozę to na razie wielka niewiadoma, obecnie mam 6 sztuk, a niedawno miałam np bernardynkę ;)

Posted

Fajnie by było, jak by była ta możiwość wzięcia kolejnego domku ..Bo w tym roku dużo chętnych..
A ja od razu sie przyznaje, że przelewu jeszcze nie zrobiłam, bo komputer miałam w naprawie, i zrobie na początku tygodnia, od razu za nas 3 i raczej już całość :)

Posted

nie żeby coś, ale na rezerwowej jestem bez psa :D
a ja biore mojego 'maluszka' :)
czyliii
klaudusia0219+pies (sznaucer olbrzym) :)

a w sprawie szkolenia byłoby fajnie, ale właśnie psy by się nie skupiały,
a to ma być taki wyjazd rozluźniający nas i psy po cięzkim roku szkolnym :)

Posted

Ppx napisał(a):
Hmmm... no to pisałyście, że wam osoby spoza dogo przeszkadzają, bo będą się nudzić przy ćwiczeniach z psami, a teraz, że nie chcecie jednak szkolenia :> ?

Myśle, że to nie chodzi o to, że nie chcemy szkolenia tylko o to, że nie chcemy szkoleniowca. ;) Przeciez same się możemy wymieniać swoimi doświadczeniami i takie luźne zajęcia sobie robic. ;)

Finnigan napisał(a):
Moim zdaniem nie ma co brać żadnego szkoleniowca.
Po pierwsze jak się chce pracować to można jechać na obóz z psem/szkolenie.
Po drugie obawiam się,że psiaki może trochę przerosnąć to,że tutaj się teraz bawimy,szalejemy,a zaraz mają się skupić w tej całej grupie psów co gupkowały.
Z tego co mi się wydaje to na zlotach psiaki urzędują głównie bez smyczy i razem,a później może im być ciężko przestawić się na pracę.
Nie mówię,że na zlocie nie możemy się np. sami pobawić w jakieś zajęcia ale myślę,że tak na poważnie ze szkoleniowcem to nie opłaca się ;)
Oczywiście jest to tylko i wyłącznie moja opinia więc nie musicie się nią przejmować ;)
Myślałam po prostu,że będziemy wspólnie spędzać czas,wygłupiać się,rozmawiać,uczyć chaotycznie nasze psy nowych gupot i co jeszcze nam przyjdzie ;)
Tym bardziej,że tydzień ze szkoleniowcem to trochę mało by było :D
Hio Hio taka moja wyrywająca się przed szeregi opinia ;]

Popieram. :D

anka11 napisał(a):

Ja miałam to samo, jak się dowiedziałam dwa lata temu, że Ulv jedzie to się czułam jakbym miała poznać człowieka- legendę :evil_lol: i w sumie bardzo się ciesze, że do tego spotkania doszło.:)

Uuuuuulv! weź dużo psów! Piki koniecznie! Twoje psy są takie pocieszne. :lol:

Ps. czy ktoś się z okolic Krakowa wybiera i wziąłby mnie na gape?:oops: lub czy ktoś jedzie z tych okolic pociągiem i chętnybyłby podróż spędzić ze mna? :oops:

Posted

Pola pewnie miejsce dla ciebie zostanie, bo cioteczka napisała, że nie może a my się wybierałyśmy wszystkie z Krk jednym samochodem. :)

Ja nie chce szkoleniowca, bo czułabym się jakbym komuś za wakacje płaciła. :eviltong: W końcu to zlot dogomaniaków, więc wystarczy 'tylko' się jako tako zebrać, bo raczej z każdym indywidualnie to nie będzie pracował...A jeszcze komuś tak nie podpasuje albo nic ciekawego nie nauczy no a kasy szkoda, już lepiej i taniej złożyć się na coś i przygotować.

Posted

Ja miałam to samo, jak się dowiedziałam dwa lata temu, że Ulv jedzie to się czułam jakbym miała poznać człowieka- legendę i w sumie bardzo się ciesze, że do tego spotkania doszło.

Dokładnie ;) jak dołączyłam na forum to zawsze istniała dla mnie tylko Ulv z wrocławiaków i byłam dumna, że jest ktoś taki z mojego miasta :d a dopiero teraz widzę ile jest dziewczyn super-pomagających z wro.

jakby co , jeśli pojedziemy, to nasza trasa wygląda tak - wrocław gł.-kraków gł., godzinka czekania, a potem z krakowa do nowego targu. super dobrane są pociagi do siebie i myślę, że będzie ok. Boję sie tylko o powrót, fajnie jakby ktoś miał miejsce w aucie i właśnie dowiózł do takiego miejsca, żeby można było jechać jednym pociągiem już do końca, bo jak dwoma to pewnie będzie tłok i zginiemy :evil_lol:

Posted

anka11 napisał(a):
Dokładnie ;) jak dołączyłam na forum to zawsze istniała dla mnie tylko Ulv z wrocławiaków i byłam dumna, że jest ktoś taki z mojego miasta :d a dopiero teraz widzę ile jest dziewczyn super-pomagających z wro.

jakby co , jeśli pojedziemy, to nasza trasa wygląda tak - wrocław gł.-kraków gł., godzinka czekania, a potem z krakowa do nowego targu. super dobrane są pociagi do siebie i myślę, że będzie ok. Boję sie tylko o powrót, fajnie jakby ktoś miał miejsce w aucie i właśnie dowiózł do takiego miejsca, żeby można było jechać jednym pociągiem już do końca, bo jak dwoma to pewnie będzie tłok i zginiemy :evil_lol:

Jeśli by mi wyjazd wypalił to ja też będę się na Kraków kierować i stamtąd na miejsce pociągiem :)

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Niewykluczone, że w tym roku nareszcie będę jechać autem ;)

Własnym?... :razz: :evil_lol:

U mnie w tym roku ciężko z dojazdem, bo... mojemu tacie nie chce się jechać :evil_lol:
Czyli możliwe, że wraz z innymi dogomaniakami z Wrocławia pojadę pociągiem...:) Chociaż pewnie tata zmieni zdanie... ;)

Posted

Po uzgodnieniu z dziewczynami doszłyśmy do wniosku, że ze względu na ograniczona ilość miejsc, pierwszeństwo na zlocie mają osoby z dogomanii. W związku z tym na razie osoby towarzyszące Tepes i Ppx schodzą na listę rezerwową.
Przepraszamy za zamieszanie, ale nie mamy wyjścia.

Co do szkoleniowca to ja nawet jeśli bym brała psa, to bym nie chciała, generalnie zgadzam sie z tym co mówiły Finningan i Ewa xD
A co do transportu, ja na pewno jadę z Olą164 i Bewarką samochodem, jeśli Paoii nie pojedzie to będzie miejsce wolne chyba.

Posted

Luzia, może uda nam się jakoś zorganizować tak, żeby jechać tym samym :) Ja jade pewnie<o ile wszystko wypali> z Klaudią - startując z wrocławia.
Myślałam o takim połączeniu tlk+eic, bo pierwszy jest podstawiany we wro, a ten drugi z przewozem rowerów, więc jak bd tłoczno<a pewnie bd, bo jedzie z warszawy> to sie jakoś by tam wepchało z tymi psami, hihi. No, ale to takie plany, a nie wiadomo jak będzie ostatecznie ;)

Niewykluczone, że w tym roku nareszcie będę jechać autem

Ulv, a jakbyś miała auto i miejsce, będzie można skorzystać na drogę powrotną? :oops:

EDIT
Po uzgodnieniu z dziewczynami doszłyśmy do wniosku, że ze względu na ograniczona ilość miejsc, pierwszeństwo na zlocie mają osoby z dogomanii. W związku z tym na razie osoby towarzyszące Tepes i Ppx schodzą na listę rezerwową.
Przepraszamy za zamieszanie, ale nie mamy wyjścia.

no to czekam na dodanie na listę główną i wpłacam kasę...

Posted

W zeszłym roku ludzie tacy nieśmiali byli i sceptycznie do Śląskiego zlotu podchodzili, a teraz miejsc brakuje :evil_lol:
Nie mogę przeżyć że nie mogę z wami jechać :roll: powinnam zresztą usunąć sobie ten wątek ze subskrypcji bo katuje się czytając posty.

Posted

Zaktualizowałam listę.
Jak ktoś ma zastrzeżenia to piszcie. Kogo pogrubić a kogo ewentualnie usunąć? I kiedy zaliczek mogę się spodziewać?

Anka11 Ty z psem ? ;)

W zeszłym roku ludzie tacy nieśmiali byli i sceptycznie do Śląskiego zlotu podchodzili, a teraz miejsc brakuje :evil_lol:
Nie mogę przeżyć że nie mogę z wami jechać :roll: powinnam zresztą usunąć sobie ten wątek ze subskrypcji bo katuje się czytając posty.

w tym rok dużo chętnych bo Ty nie jedziesz :diabloti:

Posted

Rahl napisał(a):
Własnym?... :razz: :evil_lol:

Prawie ;) kwestia jest zrobienia WRESZCIE prawka....
Oczywiście, jesli się uda, to w miarę mozliwości (miejsce) postaram się kogoś zabrać :)

Posted

Super, super, bardzo się cieszę :loveu: Klaudie jeszcze pogrubić, bo ona ma jakiś problem z internetem czy coś..?

Pytałam rodziców, w tym tyg. będą pieniądze. Postaram się ich pospieszyć.

a co do psa to jeszcze nie wiem. Teraz idziemy na szkolenie, od kwietnia, jak skończymy to wtedy napiszę ostatecznie. Wiecie, ona jest ze mną dopiero 2 miesiące i nie jestem w stanie jeszcze określić co do lipca się zmieni.

Posted

NightQueen napisał(a):

Pati mam to samo:(
Chętnie bym pojechała ale nie mam jak + brak funduszy;(

Posted

Iś, to ja bym była chętna na to miejsce wskoczyć. :diabloti:

Kiedy będziemy rozdzielać kto z kim w domku jest? :evil_lol: ej jakoś strasznie się napaliłam na ten zlot. :D