Tola Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 Sympatyczny gość z tego nowego; widać kolejny psiak, który wiedział, do kogo się przybłąkać;) I co dalej? Quote
Maciek777 Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 [quote name='Tola']Sympatyczny gość z tego nowego; widać kolejny psiak, który wiedział, do kogo się przybłąkać;) I co dalej?[/QUOTE] Wiesz kogo zapytać;) Nie mam pojęcia:shake: Już wcześniej myślałem nad stworzeniem jakiegoś dodatkowego kojca na nagłe przypadki by psy miały gdzie poczekać na konkretną pomoc, ale nie bardo mam z czego. Praktycznie nie mam gdzie go oddać - brak jako tako dobrego schroniska. Hotel odpada z oczywistego powodu. Nie wiem. Tyle się jeszcze przed chwilą dowiedziałem, że na początku cały czas biegał wzdłuż ulicy więc już nie mam co drukować mu plakatów, że komuś zaginął:shake: Plan teoretycznie prosty - szczepienie, kastracja i szukanie domu, ale gdzie on to przeczeka? na razie nocuje u sąsiada pod daszkiem, ale to może się w każdej chwili skończyć bo pcha się na podwórko przy otwarciu furtki więc to kwestia cierpliwości sąsiada, który do cierpliwych nie należy. Quote
agusiazet Posted August 15, 2013 Author Posted August 15, 2013 Biedny psiul, czemu tych bezdomniaków tyle? Quote
terra Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 O rety! Ale fajny psiak. Nie jeden ONeczek może mu pozazdrościć noszenia uszu. Biedactwo, jeszcze małego psa gdzieś się wciśnie, ale dużego już gorzej. Trzeba go chyba szybko ogłosić, może ktoś się zainteresuje. Quote
Tola Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 [quote name='terra']O rety! Ale fajny psiak. Nie jeden ONeczek może mu pozazdrościć noszenia uszu. Biedactwo, jeszcze małego psa gdzieś się wciśnie, ale dużego już gorzej. Trzeba go chyba szybko ogłosić, może ktoś się zainteresuje.[/QUOTE] Mam nadzieję, bo szkoda psa. Może spróbować założyć mu wątek, zciągnąć trochę ludzi - zawsze to zwiększa szansę psa. Quote
Maciek777 Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 [quote name='Maciek777'][B]Tola[/B] dopiero co miała swojego Fafika, [B]Terra[/B] ma Pikusia, a ja jego?:) [/QUOTE] Bym zapomniał - i [B]dana[/B] ma podopiecznego, Taia, o którym jakoś ostatnio cicho;) [quote name='agusiazet']Biedny psiul, czemu tych bezdomniaków tyle?[/QUOTE] Bo nie ma mnie w Rządzie;) Przecież zamiast dusić psy w schroniskach, mogliby zrobić ogólnopolską akcję kastrację / sterylizację - za darmo dla wszystkich chętnych, a bezdomniaki obowiązkowo. Za kilka / kilkanaście lat schrony świeciłyby pustkami:) [quote name='terra']Biedactwo, jeszcze małego psa gdzieś się wciśnie, ale dużego już gorzej.[/QUOTE] I w tym problem:shake: [quote name='terra']Trzeba go chyba szybko ogłosić, może ktoś się zainteresuje.[/QUOTE] [quote name='Tola']Może spróbować założyć mu wątek, zciągnąć trochę ludzi - zawsze to zwiększa szansę psa.[/QUOTE] Tylko, że on dzisiaj jest, a jutro może go nie być. Na dobrą sprawę to nawet go nie znam więc jak go ogłosić? A jak komuś coś zrobi w nowym domu?:shake: Quote
Maciek777 Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Długi weekend! [IMG][IMG]http://imageshack.us/a/img202/5579/3r08.jpg[/IMG][/IMG] Potrzebny szybszy aparat:) [IMG][IMG]http://imageshack.us/a/img69/7861/rouc.jpg[/IMG][/IMG] Prawie plaża;) [IMG][IMG]http://imageshack.us/a/img541/4638/6tvg.jpg[/IMG][/IMG] Quote
Maciek777 Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Samochodzik:D [IMG][IMG]http://imageshack.us/a/img268/9108/z2h.JPG[/IMG][/IMG] Że też z Bajem tak się nie da:roll: [IMG][IMG]http://imageshack.us/a/img853/5977/1d60.jpg[/IMG][/IMG] Zamyślił się... [IMG][IMG]http://imageshack.us/a/img7/6195/ukab.jpg[/IMG][/IMG] Spokojny jak [SIZE=1]prawie[/SIZE] zawsze:) [IMG][IMG]http://imageshack.us/a/img839/8918/8wic.jpg[/IMG][/IMG] Quote
terra Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 [quote name='Maciek777'] Bo nie ma mnie w Rządzie;) Przecież zamiast dusić psy w schroniskach, mogliby zrobić ogólnopolską akcję kastrację / sterylizację - za darmo dla wszystkich chętnych, a bezdomniaki obowiązkowo. Za kilka / kilkanaście lat schrony świeciłyby pustkami:) [/QUOTE] No to Maciek, zacznij działać, będziemy na Ciebie głosować :) Jednak z tą dobrowolnością bywa różnie. Może w miastach bardziej ludzie świadomi, na wsiach argument jest jeden, "nie bede okaleczać zwierza, niech se poużywa". Ale Bajutek szczęśliwy, że się mógł potarzać :) Mój jeden piesek po kąpieli pobiegł prosto do ogniska i wytarzał się w popiele. Jak go zobaczyłam to myślałam, że to obcy, kolorek mu się zmienił :roll: Śliczny jest Samochodzik. :) A dlaczego Samochodzik? Quote
Dana i Muszkieterowie Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 [B]Terra[/B], samochodzik może dlatego, że mruczy :roll:. [B]Maćku[/B], o Taju nie zapomniałam:lol:, tylko priorytetowe sprawy lekko odsunęły w czasie moje działania, ale już się mobilizuję :lol:. Zdjęcia piękne, czekałam na nie :lol:. Takie dylematy ma każdy pomagający ... co konkretnie zrobić z takim znalezionym lub błąkającym się psiakiem... A do głosowania na Maćka się też zgłaszam :multi:. Quote
Maciek777 Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 [quote name='terra']Jednak z tą dobrowolnością bywa różnie. Może w miastach bardziej ludzie świadomi, na wsiach argument jest jeden, "nie bede okaleczać zwierza, niech se poużywa". [/QUOTE] Masz rację. Przydałaby się najpierw akcja informacyjna. Niestety nie tylko na temat sterylek... [quote name='terra']Mój jeden piesek po kąpieli pobiegł prosto do ogniska i wytarzał się w popiele. Jak go zobaczyłam to myślałam, że to obcy, kolorek mu się zmienił :roll:[/QUOTE] Nieźle:D [quote name='terra']Śliczny jest Samochodzik. :) A dlaczego Samochodzik?[/QUOTE] To Saszka:)Ale kiedy kot tak leży z podwiniętymi łapkami to mi przypomina samochodzik;) Quote
Maciek777 Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 [quote name='dana'][B]Terra[/B], samochodzik może dlatego, że mruczy :roll:. [B]Maćku[/B], o Taju nie zapomniałam:lol:, tylko priorytetowe sprawy lekko odsunęły w czasie moje działania, ale już się mobilizuję :lol:. Zdjęcia piękne, czekałam na nie :lol:. Takie dylematy ma każdy pomagający ... co konkretnie zrobić z takim znalezionym lub błąkającym się psiakiem... A do głosowania na Maćka się też zgłaszam :multi:.[/QUOTE] A dziękuję:) Będę śledził losy Taia;) Dopiero co się dowiedziałem, że jeden z sąsiadów przygarnął tego piecha:) Kamień z serca, ale i tak będę miał go na oku;) Quote
azalia Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Bajuś wygląda fantastycznie,no zachwyciłam się po prostu. Pozostałe czworonogi równie piękne i zadbane. Dobrze,że będziesz czuwał,oby przygarnięty piesio był dobrze traktowany. Quote
terra Posted August 16, 2013 Posted August 16, 2013 Super, że psiaczek ma dom, oby taki na zawsze. Saszka vel Samochodzik nadal prześliczny ;) Quote
Maciek777 Posted August 16, 2013 Posted August 16, 2013 [quote name='azalia']Bajuś wygląda fantastycznie,no zachwyciłam się po prostu. Pozostałe czworonogi równie piękne i zadbane.[/QUOTE] Dziękuję, przekażę im;) Quote
agusiazet Posted August 16, 2013 Author Posted August 16, 2013 Uff, kamień z serca, że Bajopodobny ma swój kąt:) Quote
Tola Posted August 17, 2013 Posted August 17, 2013 [quote name='agusiazet']Uff, kamień z serca, że Bajopodobny ma swój kąt:)[/QUOTE] Ciesze się, o jednego bezdomniaka mniej. U mnie na wsi wczoraj pojawił się nieduży piesek, ze sporym kawałkiem łańcucha u szyi - próbował wejść na posesję, prawdopodobnie szukał jedzenia:shake:. Próbowałam go przywołać, ale jak nas zobaczył - zwiał. Macku - stadko kocio - psie cudne:) Quote
Iljova Posted August 17, 2013 Posted August 17, 2013 Jakie super zdjęcia :-) Pozdrawiam wszystkich i życzę wspaniałego radosnego dnia A dla Waszych wszystkich zwierzaków ślę głaskanko :-) Quote
Maciek777 Posted August 17, 2013 Posted August 17, 2013 [quote name='Tola']U mnie na wsi wczoraj pojawił się nieduży piesek, ze sporym kawałkiem łańcucha u szyi - próbował wejść na posesję, prawdopodobnie szukał jedzenia:shake:. Próbowałam go przywołać, ale jak nas zobaczył - zwiał. [/QUOTE] Znowu?:shake: Jednak chyba tym razem to uciekinier, a nie podrzutek. Tyle, że chyba nie powinien wracać do swojego "domu"... [quote name='Tola']Macku - stadko kocio - psie cudne:)[/QUOTE] [quote name='Iljova']Jakie super zdjęcia :-) Pozdrawiam wszystkich i życzę wspaniałego radosnego dnia A dla Waszych wszystkich zwierzaków ślę głaskanko :-)[/QUOTE] Dziękuję bardzo:) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 Zaglądam sobie do Baja :lol:. Jak spędzacie te pewnie ostatnie tak piękne i ciepłe dni ? Głaski dla całego towarzystwa :loveu:. Quote
Maciek777 Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 [quote name='dana']Zaglądam sobie do Baja :lol:. Jak spędzacie te pewnie ostatnie tak piękne i ciepłe dni ? Głaski dla całego towarzystwa :loveu:.[/QUOTE] Akurat dzisiaj mam wolne więc możemy przejść się gdzieś dalej:) A ogólnie to ostatnie dni strasznie zabiegane. W ten weekend trwa u nas jarmark i jak co roku, wczoraj wieczorem był pokaz fajerwerków. Bajutek zniósł to na prawdę dzielnie (czyt. nie zjadł kojca):) Jednak wystraszony był:shake: Ciepłe dni się kończą, a ja już chyba nie zrobię mu tych zdjęć z kąpieli:roll: Co do tej całej plotki, że w "moich" lasach są wilki to chyba przestaję w to wierzyć i znowu będę mógł je tam spuszczać ze smyczy. Z tym, że teraz to zaczynają się zjeżdżać grzybiarze, a wiem co 2 lata temu Alfred z Morganem zrobiły na widok obcego w ich lesie:shake: Na szczęście skończyło się tylko na obszczekaniu z bliska:roll: Od tego czasu niestety jesienią jest szlaban na bieganie. Za głaski dziękuję - za chwile przekażę:) Quote
Tola Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 Przyłączam się do głasków:) A u nas grzybów nie ma, ta susza nie rokuje dobrze; wczoraj byłam w lesie i nic - pusty koszyk. Na rynku tez nie ma grzybów, a takich czasów to ja nie pamiętam. Do pozdrowień dla bajutkowej gromadki przyłączają się moje roztoczańskie kotki Telma i Luiza; przybłąkały się 3 lata temu do chałupy,dostały jeść i tak już zostały. Wysterylizowane mają się całkiem dobrze, trochę gorzej w zimie, bo do chałupy mam 30 km; ale dzięki pomocy sąsiadów jakoś dajemy radę. [IMG]http://imageshack.us/a/img850/9325/1tm0.jpg[/IMG] Quote
Maciek777 Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 [quote name='Tola']Przyłączam się do głasków:) [/QUOTE] Dziękujemy:) [quote name='Tola']A u nas grzybów nie ma, ta susza nie rokuje dobrze; wczoraj byłam w lesie i nic - pusty koszyk. Na rynku tez nie ma grzybów, a takich czasów to ja nie pamiętam. [/QUOTE] U nas też bez szału. Ja osobiście nic nie znalazłem, ale podobno ktoś coś znalazł więc chyba gdzieniegdzie są:roll: [quote name='Tola']Do pozdrowień dla bajutkowej gromadki przyłączają się moje roztoczańskie kotki Telma i Luiza; przybłąkały się 3 lata temu do chałupy,dostały jeść i tak już zostały. [/QUOTE] Można by tak przygarniać w nieskończoność;) Zdjęcie jak z okładki! [quote name='Tola']Wysterylizowane mają się całkiem dobrze,[/QUOTE] To widać:) Tu mnie trochę zaskoczyłaś. Masz jeszcze jakieś zwierzaki? Oprócz Toli oczywiście:) [quote name='Tola']trochę gorzej w zimie, bo do chałupy mam 30 km; ale dzięki pomocy sąsiadów jakoś dajemy radę. [/QUOTE] Chyba się pogubiłem. To gdzie Ty mieszkasz lub one, że taka odległość Was dzieli? Myślałem, że w jednym miejscu. Quote
Tola Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 (edited) [quote name='Maciek777'] Tu mnie trochę zaskoczyłaś. Masz jeszcze jakieś zwierzaki? Oprócz Toli oczywiście:) Chyba się pogubiłem. To gdzie Ty mieszkasz lub one, że taka odległość Was dzieli? Myślałem, że w jednym miejscu.[/QUOTE] Ja mieszkam w Zamościu, a chałupa jest na Roztoczu - 30 km ode mnie; to tam przybłąkał się Fafik. ;) To stare, prawie stuletnie gospodarstwo; na razie nie można tam jeszcze nocować, ale w okresie wiosna - lato jestem dosyć często, (nieustanny remont;)) W zimie z dojazdami ciężko, a i w chałupie trudno być - strasznie zimno. No i wtedy kotki skazane są na dobroć sąsiadów obok, bo jeść przecież muszą codziennie. Miejsce do spania mają zabezpieczone. Na pewno jest im cięzko przez te zimowe miesiące;na początku rozważałam szukanie im domu (są b. ze sobą zżyte), ale gdzie ja znajdę dom dla obu kotek? Tutaj znają kazdy zakamarek, nauczyły się nawet przechodzic przepustem pod ulicą na druga stronę drogi. Myślę, że są szczęśliwe przez większą część roku; tak jak napisałam - są z nami juz 3 zimy. Oprócz Toli mam jeszcze taką maluszkę[B] Zulkę[/B] (to ta, która tak bardzo boi się burzy i nie tylko;)) z DT stałam z czasem DS;) Jest już z nami 6 lat i całe szczescie, ze nie znalazła wtedy domu[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/46912-Miniaturowa-sunia-na-stałe-w-DT[/URL] Edited August 25, 2013 by Tola Quote
terra Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 U nas też nie ma grzybów, żadnych. Nawet jak popadało, to w lesie było sucho. Powoli tracę nadzieję, że zapełnię tego roku słoiczki grzybkami. Śliczne te kicie, faktycznie zdjęcie żurnalowe :) Podobne dzieje masz Tolu jak ja. Chałupa była tylko na lato, bo wygwizdów totalny. Ale się zaparłam i tz wyszykował stajnię, gdzie przemieszkałam 1,5 roku. Jak ktoś pytał, gdzie mieszkasz, odpowiadałam w stajni :evil_lol: Konsternacja pełna. Nawet ksiądz po kolędzie wpadł i wypadł czym prędzej :evil_lol: Mizianka dla Maćkowego stada. Od jakiegoś czasu boję się chodzić po lesie z psami. Wprawdzie w okolicy nie było przypadku zastrzelenia psa, ale kto wie kiedy ktoś z flintą wpadnie na taki pomysł. Quote
Recommended Posts