Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może psy teraz ustalają hierarchię w stadzie? Mój Sony nigdy nie zaakceptowałby od razu innego samca w domu (suka bez problemu), nawet psa szczeniaka gryzł, bo to był on! Może Baj ma tak samo?

Posted

Ja myślę, że Baj jako nowy czuje się trochę niepewnie i w ten sposób - dominując- chce poczuć się pewniej w stadzie, zbudować swoją pozycję. Jeśli Baj nie jest agresywny ( a raczej nie jest) to ja bym pozwoliła psom załatwić to po swojemu. Moja suczka jak do nas przysżła to przez 2 tyg notorycznie leżała brzuchem do góry, a pies ją obwąchiwał. Teraz to ona na niego potrafi wyskoczyć i zdominować. Przewracają też czasem najmłodszą suczkę, jak ją chcą
" ułożyć". I każdego psiego szczeniaka- tymczasa przez 2-3 dni. Z czasem się wszystko normuje- jeśli nie leje się krew to ja bym to zostawiła psom do rozwiązania i upływowi czasu.

Posted

Ja na razie nie ryzykowałabym i nie zostawiała wszystkich psów na noc w jednym kojcu.B
Baj jest zdezorientowany - nowe miejsce, nowy kojec i do tego z nieznanymi kolegami:razz: - tak to na pewno odbiera.
Moze lepiej najpierw pozwolic psom poznac się na spacerach - moze Baj zrozumie, ze to juz jego stado:cool3:

Posted

Minął kolejny dzień Baja w nowym stadzie. Na szczęście okazało się, że to tylko kwestia hierarchii. Posłuchałem Was i zostawiłem psy w spokoju - patrzyłem tylko co będzie się działo. No i nic się nie działo:-) Bajuś zawarczy czasem na jakiegoś psa i go osaczy, a ten skuli się pod nim. W takiej pozycji pobędą kilka sekund i się rozchodzą. Ulżyło mi:-)
Dopytujecie mnie o fotki budy. Jeszcze nie zrobiłem, ale zapewniam, że ją ma:-)
Wymiary wewnętrzne to 180 cm dł, 108 szer i 85 wys. Z sześciu stron ocieplona 10 cm warstwą styropianu + folia chroniąca przed wilgocią. Ściany, sufit i podłoga mają grubość po 15 cm:-)

No a z kim Bajowi przyjdzie mieszkać za kilka dni? Z nimi:

Alfred - ok 5 lat:
[IMG]http://img191.imageshack.us/img191/9641/dscf3992o.jpg[/IMG]

Ares - ok 14 lat:
[IMG]http://img696.imageshack.us/img696/8686/dscf3989qq.jpg[/IMG]

Morgan - 8 lat. To mój domowy pies, a więc dołącza do grupy tylko na czas zabaw i podejrzewam, że niekiedy latem gościnnie do kojca. Dla towarzystwa. Przed nim Baj czuje respekt:
[IMG]http://img560.imageshack.us/img560/130/dscf3988hr.jpg[/IMG]

A tu Bajutek:
[IMG]http://img163.imageshack.us/img163/6348/dscf3996c.jpg[/IMG]

[IMG]http://img811.imageshack.us/img811/6025/dscf4001m.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Iljova']Śliczne psiaki cudowne, a że kocham to co czarne to .... Morgan mnie urzekł :-)[/QUOTE]

Iljova, mam piękną czarną tymczaskę na "zbyciu", nie reflektujesz? Jest w moim podpisie jakby co:)

Posted

Gdybym tylko mogła wziąć jakiegoś psa...:( ale to nie takie proste serce mówi tak a rozum, rozsądek i odpowiedzialność mówią nie ... nikt chyba nie ma pojęcia jak bardzo brakuje mi obecnie psiaka .... :( ale ciągle wierzę że się zmieni na tyle w moim życiu że będę mogła mieć chociaż jednego takiego przyjaciela.
A Twoja tymczaska jest cudowna ma taki słodki pycholek

Posted

[quote name='Iljova']Gdybym tylko mogła wziąć jakiegoś psa...:( ale to nie takie proste serce mówi tak a rozum, rozsądek i odpowiedzialność mówią nie ... nikt chyba nie ma pojęcia jak bardzo brakuje mi obecnie psiaka .... :( ale ciągle wierzę że się zmieni na tyle w moim życiu że będę mogła mieć chociaż jednego takiego przyjaciela.
A Twoja tymczaska jest cudowna ma taki słodki pycholek[/QUOTE]

Dzięki, Bisia jest słodkim strachulcem, ale jakoś już to ogarnęliśmy. Jest cudnie miękka, aksamitna i błyszcząca, mimo aktywnego kopania dołów, tarzania się we wszelakich napotkanych świństwach i kąpania się w każdej kałuży i każdym rowie. Ta suka chyba miała przodka nowofundlanda, bo kocha wodę pod każdą postacią:) Ale nikt jej nie chce:( Na razie ma nas! Pewnie już na zawsze!

Posted

[quote name='agusiazet']Dzięki, Bisia jest słodkim strachulcem, ale jakoś już to ogarnęliśmy. Jest cudnie miękka, aksamitna i błyszcząca, mimo aktywnego kopania dołów, tarzania się we wszelakich napotkanych świństwach i kąpania się w każdej kałuży i każdym rowie. Ta suka chyba miała przodka nowofundlanda, bo kocha wodę pod każdą postacią:) Ale nikt jej nie chce:( Na razie ma nas! Pewnie już na zawsze![/QUOTE]
Moja Zulka została u nas, bo tez nikt jej nie chciał. A teraz nie oddałabym jej za zadne skarby.

Posted

[quote name='handzia']Joodith, wpłaciłam na Twoje konto 60 zł, potwierdź jak wpłynie :)[/QUOTE]

Potwierdzam :)
Stan Bajowych funduszy na dzień 31.03.2012 wynosi [B][COLOR=#4169e1]151,55 zł[/COLOR][/B]

Posted

U mnie jest jeszcze 60 zł dla Baja, ale przeleję po 8 kwietnia, razem z pieniędzmi zebranymi na moich bazarkach:) mam nadzieję, że dług uda nam się już w kwietniu spłacić:)

Posted

[quote name='Tola']Aga - jak udało Ci sie zmienic tytuł?
Ja nie mogę w swoich wątkach dostac się do tytułu...[/QUOTE]

Tytuł zmieniłam jeszcze przed modernizacją dogo. Teraz też nie mogę na innych wątkach:(

Posted

[quote name='agusiazet']Tytuł zmieniłam jeszcze przed modernizacją dogo. Teraz też nie mogę na innych wątkach:([/QUOTE]Ta cała "modernizacja" więcej popsuła jak naprawiła:mad:

Ale co u Bajutka słychać?
Pominę to, że kilka razy już otworzył sobie drzwi i wszedł mi do domu:-) To, że wreszcie zaczął czuć się jak u siebie i szczekaniem broni swojego terenu to też mniej ważne. Nawet to, że dzisiaj chyba pierwszy raz zobaczył słomę bo kulał się w niej i rył jak szczeniak:-) Nie wspomnę też , że zrobił się dużo bardziej posłuszniejszy.
Najważniejsze jest to, że dzisiaj ani razu nie zaatakował swoich kumpli:multi:

• 2 weeks later...
Posted

Bajuś już zadomowiony na stałe. Teraz tylko muszę wprowadzić mu do jego apartamentu dwóch współlokatorów. Ktoś mógłby mi teraz zarzucić, że to już za późno bo będzie już bronił swojego terytorium, ale gdybym zrobił to wcześniej to albo on by je zjadł, albo same by zeszły na zawał:roll: Wybrałem mniejsze zło.
Co do jego kojca i budy to właśnie od jutra zaczynam prace wykończeniowe żeby to jakoś wyglądało i dlatego nie spieszyło mi się żeby pokazać Wam kojec w całej okazałości:-)
A jeśli chodzi o Bajutka to pare dni temu obudził mnie głośnym piszczeniem. Co się okazało - po wypuszczeniu z kojca od razu poleciał zrobić to i owo:-) Nigdy nie był takim czyściochem...

Posted

[quote name='Maciek777']Bajuś już zadomowiony na stałe. Teraz tylko muszę wprowadzić mu do jego apartamentu dwóch współlokatorów. Ktoś mógłby mi teraz zarzucić, że to już za późno bo będzie już bronił swojego terytorium, ale gdybym zrobił to wcześniej to albo on by je zjadł, albo same by zeszły na zawał:roll: Wybrałem mniejsze zło.
Co do jego kojca i budy to właśnie od jutra zaczynam prace wykończeniowe żeby to jakoś wyglądało i dlatego nie spieszyło mi się żeby pokazać Wam kojec w całej okazałości:-)
A jeśli chodzi o Bajutka to pare dni temu obudził mnie głośnym piszczeniem. Co się okazało - po wypuszczeniu z kojca od razu poleciał zrobić to i owo:-) Nigdy nie był takim czyściochem...[/QUOTE]

No, ale w koncu na wlasnych wlosciach nie bedzie brudzil!